marboru Napisano 12 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 No! Trzeba się upomnieć.:laughing: Ale to widać już definitywny koniec "słonecznej epopei".:sorrow: Miło było powspominać swój pobyt w dolinie słońca. MB...litości. Ja się zastanawiam, czy nie nudzę i czy oby, za bardzo nie rozwlekam tych relacji - a Ty, że mało :cheerful: Jak się nie pisze na bieżąco, to potem trudno po powrocie się ogarnąć i wszystko opisać, opracować szybko - tym bardziej, że bieżące wyjazdy są i fotki z nich :smile: Znając Twoje zamiłowanie, do polskich ośrodków narciarskich :biggrin: Dziwię się, że np. nie zwracasz uwagi na takie piękne miejsca jak np. Celejów... http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/17945-Polska-warunki-narciarskie-2013-2014?p=190254&viewfull=1#post190254 ...a to widoki 1 klasa :wink: ...a narty, to nie tylko Raj...ale i Piekło : hahaha :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Ogólnie jestem pod wrażeniem górek świętokrzyskich. Tylko dzięki twoim relacjom doznałem "oświecenia".:laughing: To fantastycznie,że ktoś pomyślał o zagospodarowaniu.I jak widać bywa tam też momentami tłoczno. Czyli jest zapotrzebowanie na takie górki. W Beskidach,a szczególnie w Beskidzie Śląskim jest całe mnóstwo takich górek typu Zagroń i Złoty Groń.Pewnie rozmiarem i przewyższeniem są niewiele większe od tych świętokrzyskich. Jak widać po obłożeniu tych dwóch wymienionych powyżej,jest zapotrzebowanie na tego typu stoki.Nawet tu gdzie są i nieco większe góry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Ogólnie jestem pod wrażeniem górek świętokrzyskich. Te kilka stoków w świętokrzyskim, lubelskim - to nam narciarzom z nizin - bardzo pasuje. Narty stają się dla nas na wyciągnięcie ręki, a nie na mega wyprwę. Kazimierz, Parchatka, Tumlin, Telegraf, czy Bałtów - jak obserwuję niektóre miejsca na południu Polski...niczym nie ustępują :happy: W każdym bądź razie, MB gdybyś kiedyś był w moim pobliżu - to zapraszam. Chętnie zabawię się w nizinnego przewodnika narciarskiego :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Dzięki za zaproszenie. Ale muszę się przyznać,że te tereny są mi obce.:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Ale muszę się przyznać,że te tereny są mi obce.:sad: A szkoda. Świętokrzyskie jest piękne i nie tylko o stokach piszę :happy: Polecam przejrzeć chociażby poniższy portal :cheerful: http://swietokrzyskie.org.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Właśnie zacząłem nadrabiać zaległości czytelnicze:eek:. Dzięki Mariusz za super relację:cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 15 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Właśnie zacząłem nadrabiać zaległości czytelnicze:eek:. Dzięki Mariusz za super relację:cheerful: Michale... ...czekam na Twoją relację z Austrii :happy: Ja tu kolejną tworzę: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18833-Walentynkowa-wyprawa?p=191151#post191151 ...a Twojej, ni widu, ni słychu :frown:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 A tutaj chyba Twój apartament Marboru. Oczywiście fotka z taśmy;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Dorzucam kilka fotek z tego regionu tutaj, stwierdziłam, że nie ma sensu zakładać identycznego wątku. Mam nadzieję, że nie będziesz Marboru miał mi tego za złe:-)Było świetnie. Pogoda przecudna przez cały wyjazd. Bardzo słonecznie. Mega mało ludzi. Widoki bezcenne. Trasą do Folgaridy z Malghet Aut zjeżdżaliśmy w samotności. Czarną Orti+Nera Mariilleva również. Trasy w Madonnie przygotowane wyśmienicie. Czarną pucharową 90 zjechała nawet moja siedmioletnia córka bez problemu, sztruks idealny. Mój faworyt to czerwona, długa Val Mastellina. Długo twarda, szeroka, idealna do szlifowania techniki (dla mnie). Duże wrażenie zrobiło na nas też Groste. Byliśmy w okresie od 28 marca a tam do 13 były idealne warunki! Było bardzo twardo, świetnie wyratrakowane trasy i pusto! Co do narzekania na nocleg w Marilleva 1400, to nie do końca się zgodzę. My akurat tam mieszkaliśmy, wybraliśmy celowo, bo z trzylatkiem jest idealnie wręcz. Można w każdej chwili zejść a inni nie muszą rezygnować z jazdy. Z apartamentu wychodzi się w pełnym rynsztunku a po 3 minutach wsiada się do pierwszej gondoli by po 10 być już na stacji pośredniej. Wprawdzie rzeczywiście to peerelowski kołchoz, ale komfort bliskości całego ośrodka to rekompensuje. Cenowo wyszło nas bardzo tanio, płaciliśmy 200 E za os dorosłą i 100 za dziecko. Byliśmy na skipass free więc spore koszty nam odeszły. Jest tam też nieduży market, w którym można spokojnie zrobić wystarczające na co dzień zakupy. My jedzenie robiliśmy sami a apartament był świetnie wyposażony we wszystkie rzeczy do gotowania potrzebne. Rezerwowaliśmy bezpośrednio przez agenzia montana. [ATTACH=CONFIG]15581[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 [ATTACH=CONFIG]15573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15574[/ATTACH] A tutaj chyba Twój apartament Marboru. Oczywiście fotka z taśmy;-) Dokładnie :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi