daco Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Witam. Wybieram się w alpy po raz szósty tym razem do Sölden i mam pytanie czy Gurgle jest szansa objechać w jeden dzień ? jadę w ferie od 8 lutego i zaczynam w niedzielę i mam w planie pierwszy dzień jeździć w gurglach bo w Sölden pewnie będą tłumy. Jak jeden dzień mało na gurgle to trzeba kupić osobno karnet na dwa dni, no chyba że już jest na cały ötztal. pozdro daco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Spokojnie oblecisz , tylko bądź rano i do boju Do dziś pamiętam tam restaurację ( co za żeberka na desce :angel: ) Polecam i region i tą knajpę o nazwę nie pytaj bo nie pamiętam ale była z kelnerami nie typu ( ugotowane - nakładaj ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Spokojnie, my tak właśnie zrobiliśmy . Trzeba tez zarezerwować chwile na dojazd, jakieś pol godziny jazdy z Solden, mocno pod górę. My przeżyliśmy szok na parkingu - tłumy w Solden vs niemalże pustki w Gurglach. Było bossko!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 I jak mocno pada to łańcuchy obowiązkowe , sam widziałem jak patrol stał i bez nie wpuszczali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wielkie dzięki Koledzy, plan opracowany :laughing: jak będzie tydzień pogody to zamiast do gurgli to podjadę do Ischgl bo w ten rejon to już się chyba nie wybiorę pozdro daco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 i Koleżanki :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Witam. Wybieram się w alpy po raz szósty tym razem do Sölden i mam pytanie czy Gurgle jest szansa objechać w jeden dzień ? jadę w ferie od 8 lutego i zaczynam w niedzielę i mam w planie pierwszy dzień jeździć w gurglach bo w Sölden pewnie będą tłumy. Jak jeden dzień mało na gurgle to trzeba kupić osobno karnet na dwa dni, no chyba że już jest na cały ötztal. pozdro daco . Jak się bardzo sprężysz to pewnie dasz rade w jeden dzień, ale po co? Pamiętaj że Gurgle są dosyć rozciągnięte "wzdłuż", więc przemieszczanie się z jednego końca na drugi zajmuje sporo czasu. Dodatkowo w środku jest jeszcze ta pozioma gondolka, która "zabiera" czas na wjazd, jednak nie "dodaje" zjazdu - w efekcie trzeba przejechać nią "na pusto" dwa razy - najpierw tam potem z powrotem. Jeśli Twoją ambicją jest zaliczyć wszystkie albo prawie wszystkie stoki i kropka to ok ale może warto pokatować kilka tamtejszych stoków - są świetnie położone, z fajnymi widokami, na dobrej wysokości, dobrze utrzymane i PUSTE! Na początku lutego w Soelden będzie na pewno dosyć tłoczno. Może się też trafić pochmurny dzień, wtedy z tym zwiedzaniem będzie znacznie gorzej i ani nie będziesz miał radości z jazdy ani nie zaliczysz stoków. Jeśli chodzi o karnet, to kupując karnet na Soelden (chyba musi być na minimum 6albo 5 dni) dopłacasz 10EUR i jeden dzień z tych dni możesz jeździć w gurglach - to jest oczywiście korzystne w przypadku gdy zdecydujesz się na jeden dzień w gurglach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Tu masz informację na temat skipasu; http://www.soelden.com/urlaub/EN/SD/WI/urlaubsplanung/skigebiet/skipasspreise/skipass_soelden_obergurgl/index.html Również bardzo polecam tą opcję,najlepiej kup skipas na Solden; 5 dni z dopłatą 10E i jeden dzień z tych dni jeździsz w Gurglach.A 6 dzień możesz pojechać do Ischgl,albo jak ja kiedyś zrobiłem do Pitztal-rewelacja,ale słoneczko musi być.. Tu moja skromna relacja z pobytu w tym miejscu:biggrin: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15477-Soelden-2012?highlight= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daco Napisano 21 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wielkie dzięki wszystkim, widzę że oetztal jest bardzo popularny, no teraz tylko odpowiednia pogoda:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Jest szansa że się doczepię do wyjazdu 22.02 do Solden , znajomym wypadł kolega ( jego pech moje szczęście ) Pytanko mam takie , czy skibus z Solden jeździ do Gurgli ? Bo może być tak że tylko ja będę tam chciał śmignąć I czy jak będą dzikie tłumy nie wybrać się na początek doliny do Kuhtai ( czy jakoś tak ) ? I jak wtedy ze skibusem czy karnetem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 No to w drogę 21.02 Czy ktoś obecny na forum w tym terminie wybiera się do SOlden ? Nas jedzie 11 osób Szkoda iż nikt nie odpowiedział czy skibus do Gurgli jedzie ale dowiem się na miejscu Orientuje się ktoś w temacie karnetów grupowych ? Od ilu osób jest dostępny ? I czy maja w ofercie karnet punktowy , bo mamy w grupie mniej zapalonych narciarzy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 odpowiadając na pytania: - nie ma karnetów punktowych, jedynie czasowe - od 11, od 13 jeśli się nie mylę, musicie sobie przekalkulować czy to się w ogóle opłaca; - karnety grupowe, o ile się orientuje zniżki są powyżej 20 osób, przy 11 osobach cena się nie zmienia; - na pewno kursuje skibus do Gurgli, my mieszkaliśmy w Langenfeld i stamtąd ruszał skibus, oczywiście siłą rzeczy przejeżdżał przez Solden. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Jest szansa że się doczepię do wyjazdu 22.02 do Solden , znajomym wypadł kolega ( jego pech moje szczęście ) Pytanko mam takie , czy skibus z Solden jeździ do Gurgli ? Bo może być tak że tylko ja będę tam chciał śmignąć I czy jak będą dzikie tłumy nie wybrać się na początek doliny do Kuhtai ( czy jakoś tak ) ? I jak wtedy ze skibusem czy karnetem ? Ja tam lecę niestety w piątek 28 lutego ze Skibusami nie ma tam żadnego problemu tutaj masz link do aktualnych rozkładów: http://www.oetztalerbus.at/index.php/de/linienbus/fahrplan.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Patrzę na rozkład i pierwszy skibus z Huben pod gondolą jest 8.40 ?!:eek: To o której ruszają ? Jak 8.30 to całe 10 minut w plecy , jak o 9.00 to stracony czas :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Patrzę na rozkład i pierwszy skibus z Huben pod gondolą jest 8.40 ?!:eek: To o której ruszają ? Jak 8.30 to całe 10 minut w plecy , jak o 9.00 to stracony czas :sorrow: wpadniesz w depresję .... od 8:00 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Jednak dałem się nabrać ... za dużo informacji mi przesłałeś Znalazłem inną linie , która jedzie przez całą dolinę i spokojnie na 8.00 będę :cheerful::angel: Zanim reszta się obudzi to ja sobie po sztruksiku pośmigam , oj pośmigam :biggrin: A i prognozy obiecujące Szkoda że nikt się nie zgłasza w kwestii zakupu grupowego skipasa :sorrow: , zawsze kilka ojro na plus by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Klamka zapadła i jadę do Vent ,a przynajmniej do jutra mam tam rezerwacje.Do tych którzy tam byli krótkie pytanie -ile trzeba liczyć na dojazd ski busem do najbliższej gondoli w Solden tj Gaislachkogl. Dzieki za wszelkie informacje o tym miejscu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Klamka zapadła i jadę do Vent ,a przynajmniej do jutra mam tam rezerwacje.Do tych którzy tam byli krótkie pytanie -ile trzeba liczyć na dojazd ski busem do najbliższej gondoli w Solden tj Gaislachkogl. Dzieki za wszelkie informacje o tym miejscu, http://www.oetztalerbus.at/images/stories/pdf/fahrplan/fahrplaene_sep2013/vent.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Witam Dziś nasza gospodyni naprawiła internet Jutro coś skrobnę ale daje wszystkim pod rozwagę czy nie lepiej wykupić Gurgle zamias SOlden ? Jak dla mnie zdecydowanie lepiej w gurglach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 ... teraz to piszesz .... za pózno :eek: EXCLUSIVE 6* Ski 167 Atomic Blackeye TI 28.02.14 03.03.14 4T Giggijoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Rozwin temat Na dwa tygodnie się tu wybierasz czy przez dwa tygodnie będzie się coś tu działo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi