apres Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 (edytowane) Mam 156cm i ważę ok 50 kg. Jestem wysportowana. Jeżdżę już bardzo długo, oceniam się mniej więcej na 6 (coraz bliżej 7!) ale nie mam wyrobionej jakiejś świetnej techniki, niestety Chcę dobre allroundy, na których będę się mogła doskonalić. I które będą mnie słuchać ; ) Takie np? Stare co prawda, ale recenzje swego czasu miały dobre http://allegro.pl/narty-volkl-race-tiger-150cm-wiaz-marker-i3877762996.html. Albo popularne http://allegro.pl/rossignol-radical-sx-150-cm-i3874794628.html ? Tych nie znam - http://allegro.pl/narty-head-xenon-x-3-149-cm-serwis-i3883854822.html Co o nich wszystkich sądzicie? Może jakieś sugestie???? Edytowane 15 Styczeń 2014 przez apres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 .....ale nie mam wyrobionej jakiejś świetnej techniki, niestety..... to jakieś 3 (4): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Raczej Rossignol. 1. Volkl to narta juniorska 2. Head to jakiś "no name". Sieciówka albo z wypożyczalni Rossignol najlepszy i wygląda :laughing: Sprawdź tylko wiązania, potrafią się psuć. Co realnie nie jest możliwe zatem ryzykujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Ten rossignol tez jest bardzo lichy, szczegolnie dla Twoich umiejetnosci. Jaki masz budzet ? Moze cos z serii kobiecych ? Atomic cloud 9 lub K2 burnin luv lub superburnin beda o niebo lepsze od Twoich typow ponizej. To nie sa typowe narty AM, ale maja ponad 70 pod butem, mniejszy promien spretu i sa "dosyc" uniwersalne. Szczegolnie jak sie umie jezdzic :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Na pewno chcę jakieś używane. I nie żadne kobiece, nienawidzę tych szat graficznych! Teraz widzę, że w ogóle są może trochę za długie. Allroundy to jakieś -10 cm, więc ok 146 by się przydało? Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Budżet nie jest spory, pozwalający na narty w zakresie cenowym jak te powyżej. Używane! Jeździłam na dynastarach omeglassach 63, ale były już stare i baardzo krótkie. Nie chcę damskich, nienawidzę tych kobiecych szat graficznych! Zastanawiam się jeszcze nad długością - allroundy powinny być mniej więcej 10cm krótsze od wzrostu, jak jest z kobietami? Czy 150cm przy moim wzroście to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 raczej 160cm ... Juice dobrze radzi rozejrzyj się za K2 damskie lub meskie... ewentualnie Dynastar Exclusive elite lub pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Budżet nie jest spory, pozwalający na narty w zakresie cenowym jak te powyżej. Używane! Jeździłam na dynastarach omeglassach 63, ale były już stare i baardzo krótkie. Nie chcę damskich, nienawidzę tych kobiecych szat graficznych! Zastanawiam się jeszcze nad długością - allroundy powinny być mniej więcej 10cm krótsze od wzrostu, jak jest z kobietami? Czy 150cm przy moim wzroście to dużo? W tym zakresie cenowym to ja wymiekam z "doradztewm", zyczne szczescia, bez sarkazmu i ironii:smile: Bzdura z ta dlugoscia, proponuje nie schodzic ponizej 150 i absolutnie nie obawiac sie 160. Cloud 9 jest praktycznie cala czarna ze srebrnymi punkcikami i napisami:smile: Podoba sie mi nawet jako facetowi, ale wiesz..... ja mam spory "kobiecy pierwiastek" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Wiem, wiem, że do tych 300-350 zł to ciężko znaleźć dobre narty. Ale już dwa razy mi się udało Rzeczywiście te cloudy 9 nie są złe... Ale cena Dzięki za pomoc w każdym razie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Rzeczywiście te cloudy 9 nie są złe... Ale cena A gdzie meskie, narciarskie wsparcie finansowe ? :tongue::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Cześć Przy sporym doświadczeniu i małych możliwościach o narty kiepsko. Sugeruję odejść od linii kobiecej i skupić się na nartach sportowych. Zapłacisz za jakość i pewność a nie za kryształki. Co o trym myslisz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apres Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Myślę, że skłonna byłabym raczej ku takiemu podejściu Te rossignole radical rsx odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Może te będą odpowiednie http://info-*********/glowna/1917-narty-atomic-race-carve-rc-uzywane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 a popatrz sobie na markę VOLANT w/g mnie mało popularna narta u nas a wykonana doskonale i ceny mocno przystępne na alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 W... Cloud 9 jest praktycznie cala czarna ze srebrnymi punkcikami i napisami:smile: Podoba sie mi nawet jako facetowi, ale wiesz..... ja mam spory "kobiecy pierwiastek" :wink: Też uważam, że są świetne, graficznie i także jakościowo, ale cóż innego mogę uważać skoro na nich jeżdżę :biggrin: Uwielbiam je Tak się wtrąciłam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć Myślę, że skłonna byłabym raczej ku takiemu podejściu Akurat ta wersja RSX jest taka sobie. Z Twojego punktu widzenia jednak to raczej nie ma znaczenia bo to model dziecięcy. Do tego maja dość dziwnie zamontowane wiązania. Odpuść. Te rossignole radical rsx odpadają? Cześć Ten model RSX nie jest najlepszy. Ale i tak nie ma to znaczenia bo to narta dla dzieci. Odpuść. W tej cenie ciężko będzie Ci znaleźć coś dobrego. Raczej narty będą dość zużyte, po wypożyczalni, niskie modele itd. Jeżeli to akceptujesz to może te Heady raczej. Pozdrowienia Edytowane 17 Styczeń 2014 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olas84 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 a może pomóżmy koleżance! jakby tak każdy sypnął po parę złotych, np po 5 albo 10 kto może, to przy 20-30 osobach albo i więcej z forum miałaby dziewczyna narty jak złoto:) no prawie jak złoto, masz jakiś numer konta? kto się dopisuje do tej inicjatywy? (też bym się skłaniał do atomica cloud nine, przecież czarne są i nie mają dużo wzorków. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi