seemoore Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 (edytowane) Witam serdecznie, Jako, że wybieramy się z żoną w tym roku na stok narciarski, chciałbym Was poprosić o poradę w doborze nart. Poniżej podaję dane zainteresowanej, małżonki : 1. Płeć - K 2. Wiek - 30 3. Waga - 84 4. Wzrost - 168 5. Na nartach jeżdżę od - to ma być pierwszy sezon 6. Moje umiejętności określam na - 1 7. Moje buty to - jeszcze brak, również szukamy, ale najpierw narty 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - brak 9. Preferuję styl jazdy - jestem początkujący 10. Upatrzyłem sobie narty - sprzedawca sklepu internetowego doradził ten model (teoretycznie męski/uniwersalny) Fischer Motive X (sługość 155) + wiązania RS10. Pod uwagę biorę też: ATOMIC CLOUD 9. Jestem jednak otwarty na propozycje. Mile widziane propozycje. 11. Mój budżet na narty to około - 800-900 zł (mniej więcej) Będę bardzo zobowiązany za pomoc. Waga małżonki jest dośc spora (pracujemy nad tym). CHciałbym nabyć narty na kilka sezonów, czyli nie takie, które za rok będą nadawały się na śmietnik. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i porady. Pozdrawiam. Michał Edytowane 29 Grudzień 2013 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Voelkl Estrella Nie napiszę oczywiście jak się na niej jeździ bo tego nie wiem:) Natomiast ma ją znajoma i sobie chwali. Też raczej jest początkująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Hmmmm, mam inne odczucia, a jeżdżę na tej narcie 4 sezon. To nie jest miękka, lekka narta dla początkujących, aczkolwiek jest dość latwa w prowadzeniu i zgodnie z przeznaczeniem sprawdza się w różnych warunkach. Mówiąc krótko - polecam, ale nie osobie totalnie początkującej. W pierwszym sezonie sugerowałabym wypożyczenie nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 29 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2013 Wypożycz, może jej się po prostu nie spodobać. Nic nie jest na zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seemoore Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 Kupiłem narty ATOMIC CLOUD 9 (158 cm) + ATOMIC XTL9 + buty + kijki w okazyjnej cenie, używane. Dałem 370 z przesyłką. Jakby się nie spodobało, sprzedam, albo dam komuś w prezencie. Czytałem na temat tych nart co nieco i dużo osób chwali. Mam nadzieję, że żona podała ... Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi