lski@interia.pl Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Czy ktoś z Was zna ten rejon,gdzie najlepiej załatwiać mieszkanie/w promieniu 10 km,gdyby były problemy z samym Lech/bo będę załatwiał kwaterę na super last minute? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Czy ktoś z Was zna ten rejon,gdzie najlepiej załatwiać mieszkanie/w promieniu 10 km,gdyby były problemy z samym Lech/bo będę załatwiał kwaterę na super last minute? Najlepiej przez biuro informacji turystycznej. Jak nie w Lech to w Zug. My mieszkalismy tutaj: http://www.lechamarlberg.com/pension-haus-mohnenfluh Czysto i spokojnie. Luksusow nie bylo, ale jak na Lech to przyzwoicie tanio, no i kwaterka ma jeszcze jeden ogromny plus - dom sasiaduje z orczykiem, ktorym wyciaga sie juz na powazniejsze trasy, a wiec w zasadzie z narciarni wychodzi sie prosto na stok. Wlasciciele, jak bylismy tam prawie 4 lata temu juz byli mocno wiekowi i chyba nie wladaja niestety specjalnie obcymi jezykami. Do centrum miasteczka - 5 minut spacerkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Musisz się uzbroić w cierpliwość, Wróżka prawie tam teraz jest i jak wróci to na pewno będzie rzeczowa relacja:smile: Sms z dzisiaj : Dzisiaj robimy Warth-Schroecken. Ruszamy z Lech, pogoda i trasy super! Rano było płaskie światło, a teraz jest lampa:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Widzę,że muszę oczekiwać cen około 50 euro/dzień/osoba,to dziwne,bo zjeździłem sporo rejonów Alp i wszędzie potrafiłem znaleźć coś w przedziale 15-25 euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Widzę,że muszę oczekiwać cen około 50 euro/dzień/osoba,to dziwne,bo zjeździłem sporo rejonów Alp i wszędzie potrafiłem znaleźć coś w przedziale 15-25 euro... Lech to specyficzne miejsce w Alpach. Choć szczerze mówiąc, jest tam ładnie ale trudno twierdzić, że jakoś ładniej niż w innych ładnych miejscach, ktorych w Austrii nie brakuje. Miasteczko zaskoczyło mnie swoją zaściankowością - spodziewałem się większego efektu WOW. Infrastruktura taka jak w innych miejscowkach - znow nic hiper tam nie zaskakuje - nie maja tam np. gondol, ani kanap o napedzie atomowym. Znam kilku Austriakow, ktorzy tylko tam jezdza twierdzac, ze w Voralbergu jest najlepszy snieg w Austrii i oczywiscie tylko to Lech, bo tam po prostu nalezy jezdzic i spotykac sie ze znajomymi. Jest to raczej miejsce celujace w nieco starsza i na pewno bogatsza klientele. Jak to mowili Ci sami znajomi - dla mlodych to jest St. Anton, a dla bardziej statecznych jest Lech. Mnie sie podobalo, zwlaszcza ze u Strolza dalem sobie zrobic butki narciarskie dzieki, którymi znow cieszę się jazdą na nartach i nie utyskuję na ból stóp. Oczywiście to też nie był tani szpas - jak wszystko w Lech ;-) Podane przeze mnie wczesniej miejsce zakwaterowania to byla cenowo jedna z bardziej sensownych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 (edytowane) No właśnie,cóż jest w tym miasteczku takiego,czego nie ma np. w moim ulubionym Mayrhofen w Zillertalu,na oko też klimatycznym i szpaniastym,ze sklepami dla rosyjskojęzycznej klienteli, a o połowę tańszym w sferze noclegów? Chyba,że całę miasteczko to ichniejszy Strolz-mimo wielu różnych możliwości zrobienia w Austrii butów dla ludzi z problemami,co osobiście przerabiałem wielokrotnie, zawsze istnieje ta najdroższa i nikt nie wie,dlaczego jest najdroższa... Edytowane 19 Grudzień 2013 przez lski@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi