kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) ok wiem o co Tobie chodzi. Ja to rozumiem tak, że prosta przechodząca przez biodra ma być cały czas prostopadła do narttak im mniej "wywalone" biodro w stronę bramki/stoku tym lepiej/mocniej dociążasz zewnętrzną nartę :)jeszcze raz dla przykładu na podstawie Twojej fotki:Z tej perspektywy biodra nie powinno być widać, powinno się "schować" za nogąNie jestem złośliwy ani nic z tych rzeczy ale jak napisałeś ze trener uważa że jest nie wiele do zrobienia to trochę się zdziwiłem...(nie twierdze też że zle jedziesz bo jazda jest ładna ale poprzez eliminację błędów będzie jeszcze lepsza ) Edytowane 16 Grudzień 2013 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Nie jestem złośliwy ani nic z tych rzeczy ale jak napisałeś ze trener uważa że jest nie wiele do zrobienia to trochę się zdziwiłem...(nie twierdze też że zle jedziesz bo jazda jest ładna ale poprzez eliminację błędów będzie jeszcze lepsza ) to co mi mówi trener zachowuję dla siebie tak jak tajemnicę spowiedzi :wink: w końcu za to płacę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 no i weź człowieku bądź tu mądry z tym bioderkiem :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 to jest wlaśnie błąd w jej wykonaniu (nawet w PS popelniaja bledy np. Bode Miller) i nie patrz na nią, patrz np. na Ligetego on ma mega technike jazdy, schodzi biodrem bardzo nisko ale go nie obraca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 to jest wlaśnie błąd w jej wykonaniu (nawet w PS popelniaja bledy np. Bode Miller) i nie patrz na nią, patrz np. na Ligetego on ma mega technike jazdy, schodzi biodrem bardzo nisko ale go nie obraca No właśnie specjalnie i extra dzisiaj patrzyłem na obu GS na bioderka dupki płci obojga i........ Nawet jeżeli nie na każdej to na zdecydowanej większości bramek włożony skręt charakteryzował się tym, że biodro było i włożone i skręcone i poza linią - przedłużeniem podudzie - tułów. Mniej albo więcej ale jednak. Więc jak to jest ? Tadek schodzi o obraca też. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Więc jak to jest ? Tadek schodzi o obraca też. Pozdrawiam to jest konsekwencją tylko i jedynie włożenia wewnętrznego kolana. sprawdź na sobie, pochyl się o ścianę i pomachaj wewnętrznym kolanem to zobaczysz jak się bioderko zachowuje:laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 No właśnie specjalnie i extra dzisiaj patrzyłem na obu GS na bioderka dupki płci obojga i........ Nawet jeżeli nie na każdej to na zdecydowanej większości bramek włożony skręt charakteryzował się tym, że biodro było i włożone i skręcone i poza linią - przedłużeniem podudzie - tułów. Mniej albo więcej ale jednak. Więc jak to jest ? Tadek schodzi o obraca też. Pozdrawiam W Slow Motion oglądałeś te przejazdy ze to zauważyłeś ? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 to jest konsekwencją tylko i jedynie włożenia wewnętrznego kolana. sprawdź na sobie, pochyl się o ścianę i pomachaj wewnętrznym kolanem to zobaczysz jak się bioderko zachowuje:laughing: troche jaśniej prosze opisz to ćwiczenie tzn. czym się oprzeć o ścianę, barkami czy biodrem ? Ja proponuje takie ćwiczenie: oprzeć się o ścianę np. prawym biodrem z włożonym lewym kolanem : 1. z "wywalonym biodrem" 2. z biodrem ułożonym prostopadle do stóp Czekam na info jak wrażenia oraz polecam lekturę NTN 07/08 str. 118 i 119 Raich vs Maier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 W Slow Motion oglądałeś te przejazdy ze to zauważyłeś ? : Klatka po klatce : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi