spi630 Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 (edytowane) Wrzucam film z treningu w Moso w Alta Pusteria. Trafiliśmy idealnie, 6 dni słońca bez chmurki, lekki mrozik, zero ludzi, bomba! [video=youtube;ysrMBiT8X-M] jako ciekawostka, log gps z pulsem z jednego przejazdu po gigancie: http://www.movescount.com/moves/move22524893 Edytowane 15 Grudzień 2013 przez spi630 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gira Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Fajna jazda. Miło popatrzeć. Powodzenia w zawodach w sezonie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 ten trening to pod okiem trenera czy samowolka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Pytanie do spi630-jak można zorganizować taki wyjazd z treningiem,czy trzeba wynająć stok i czy trzeba coś płacić.A jeszcze jakie organizacyjnie trzeba spełnić warunki-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Pytanie do spi630-jak można zorganizować taki wyjazd z treningiem,czy trzeba wynająć stok i czy trzeba coś płacić.A jeszcze jakie organizacyjnie trzeba spełnić warunki-pozdrowienia ja idę na łatwiznę i korzystam z ofert zorganizowanych treningów. Warunek trzeba spełnić w zasadzie tylko jeden - trzeba zapłacić:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 ten trening to pod okiem trenera czy samowolka ? tylko trener z kamerą, samemu niczego się w jeździe nie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 tylko trener z kamerą, samemu niczego się w jeździe nie poprawi tyle to wiem bo sam tak trenuje, tylko zapytałem jak jest w Twoim przypadku. Co masz do poprawy w swojej jezdzie wg. trenera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Cześć Jak zawsze miło się patrzy na dobre narciarstwo - choć przecież amatorskie. Czy mógłby wykorzystać Twój w paru postach/tematach, niekoniecznie na skionline aby służył jako przykład ludziom co to jest amatorska jazda sportowa? Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 ja idę na łatwiznę i korzystam z ofert zorganizowanych treningów. Warunek trzeba spełnić w zasadzie tylko jeden - trzeba zapłacić:laughing: Ale,Ale-nie tak łatwo się wykpisz:shocked:ok,z polską ekipą jeżdzisz,czy na miejscu coś sobie organizujesz.Jak z polską to musicie mieć tyki i czy to prywatna grupa czy firma:angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Cześć Jak zawsze miło się patrzy na dobre narciarstwo - choć przecież amatorskie. Czy mógłby wykorzystać Twój w paru postach/tematach, niekoniecznie na skionline aby służył jako przykład ludziom co to jest amatorska jazda sportowa? Pozdrowienia serdeczne pewnie że tak. a jeszcze za dzień/dwa złoże film z moją córką o której wcześniej rozmawialiśmy, powiem tylko że szelki poszły w kąt, a młoda w wieku 3 lat i miesiąca, po pięciu dniach nowego sezonu jeździ sama, hamuje pługiem i skręca po dziecięcym slalomie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) Ale,Ale-nie tak łatwo się wykpisz:shocked:ok,z polską ekipą jeżdzisz,czy na miejscu coś sobie organizujesz.Jak z polską to musicie mieć tyki i czy to prywatna grupa czy firma:angry: tym razem byłem z Pawłem Polakiem ze skiracingdays.pl który wszystko organizuje. Jeździłem też min. z Michałem Kałwą moresport.pl i też było fajnie. Edytowane 16 Grudzień 2013 przez spi630 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 OK.dzięki bardzo za info:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 tyle to wiem bo sam tak trenuje, tylko zapytałem jak jest w Twoim przypadku. Co masz do poprawy w swojej jezdzie wg. trenera ? w zasadzie niewiele, ale diabeł tkwi w szczegółach, generalnie chodzi o to bym jeździł troszkę szybciej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 w zasadzie niewiele, ale diabeł tkwi w szczegółach, generalnie chodzi o to bym jeździł troszkę szybciej :biggrin: a o biodrze, wyjściu w góre za tyką i uciekającej do tyłu ręki nic nie wspominał....?: nie to żebym się czepiał ale jeżeli trener mówi że nie wiele jest do poprawy to co to za trener....: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) a o biodrze, wyjściu w góre za tyką i uciekającej do tyłu ręki nic nie wspominał....?: nie to żebym się czepiał ale jeżeli trener mówi że nie wiele jest do poprawy to co to za trener....: a rozwiń co wg ciebie jest nie tak z biodrem, wyjściem w górę i uciekającą ręką? czy wiesz jakie czasy robiłem w różnych przejazdach w zależności od modyfikacji sylwetki? czy zauważasz różnice w tych przejazdach w ogóle czy tak tylko sobie mędrkujesz? : Edytowane 16 Grudzień 2013 przez spi630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) a rozwiń co wg ciebie jest nie tak z biodrem, wyjściem w górę i uciekającą ręką? czy wiesz jakie czasy robiłem w różnych przejazdach w zależności od modyfikacji sylwetki? czy zauważasz różnice w tych przejazdach w ogóle czy tak tylko sobie mędrkujesz? : Bardzo prosze, nie mędrkuje tylko piszę to co zauważyłem na filmiku: 1. wywalasz biodro w stronę tyki 2. Po wyjściu z tyki prostujesz tyłów (powinienieś mieć koci grzbiet a pracują tylko nogi) robiąc w ten sposób co Ty nie masz dużego przyspieszenia za tyką 3. Co do rąk to chyba widac na filmiku jak ucieka Ci do tyłu aż poza tułów (powoduje to obrócenie sylwetki np. 1.06 filmiku) Nie zrozum mnie zle, nie chodzi mi o wytykanie błędów, ale każdy ma coś do poprawy (bez wyjątku) : Edytowane 16 Grudzień 2013 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Bardzo prosze, nie mędrkuje tylko piszę to co zauważyłem na filmiku: 1. wywalasz biodro w stronę tyki 2. Po wyjściu z tyki prostujesz tyłów (powinienieś mieć koci grzbiet a pracują tylko nogi) robiąc w ten sposób co Ty nie masz dużego przyspieszenia za tyką 3. Co do rąk to chyba widac na filmiku jak ucieka Ci do tyłu aż poza tułów (powoduje to obrócenie sylwetki np. 1.06 filmiku) Nie zrozum mnie zle, nie chodzi mi o wytykanie błędów, ale każdy ma coś do poprawy (bez wyjątku) : masz rację co do tych obserwacji, ale dlaczego uważasz w pkt 1 że to źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) masz rację co do tych obserwacji, ale dlaczego uważasz w pkt 1 że to źle?wywalając biodro bokiem do tyki zle obciążasz nartę zewnętrzną ale u Ciebie widzę to tylko w skręcie w prawo patrząc z Twojej perspektywy (w sensie osoby jadącej)biodro nie powinno wystawać poza linię nart (zaznaczyłem niżej na zielono) Edytowane 16 Grudzień 2013 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 tym razem byłem z Pawłem Polakiem ze skiracingdays.pl który wszystko organizuje. Jeździłem też min. z Michałem Kałwą moresport.pl i też było fajnie. testowaliście sprzęt Nobile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hrynisz Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Nie jestem pewien, ale Kajeranowi chodzi o to, że "wywalając biodro", "siadasz" na wewnętrznej narcie (która jest na filmiku mniej 'zakrawędziowana' od zewnętrznej), Jeśli jestem w błędzie proszę mnie z niego wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 testowaliście sprzęt Nobile ? nie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 wywalając biodro bokiem do tyki zle obciążasz nartę zewnętrzną ale u Ciebie widzę to tylko w skręcie w prawo patrząc z Twojej perspektywy (w sensie osoby jadącej) biodro nie powinno wystawać poza linię nart (zaznaczyłem niżej na zielono) a to nie kwestia perspektywy? pewnie masz rację, tylko wytłumacz jeszcze na jakich zasadach poprowadziłeś tą zieloną prostą na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) a to nie kwestia perspektywy? pewnie masz rację, tylko wytłumacz jeszcze na jakich zasadach poprowadziłeś tą zieloną prostą na zdjęciach? na żadnych zasadach, chciałem tylko za ich pomocą pokazać o co mi chodzi z tym wywalonym biodrem. Edytowane 16 Grudzień 2013 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Zresztą swego czasu był o tym temat w którymś z magazynów ntn pt. "Nie wywalaj biodra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spi630 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Zresztą swego czasu był o tym temat w którymś z magazynów ntn pt. "Nie wywalaj biodra" ok wiem o co Tobie chodzi. Ja to rozumiem tak, że prosta przechodząca przez biodra ma być cały czas prostopadła do nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi