Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Lech-Zuers-St.Anton i okolice 14-21.12.2013

Rekomendowane odpowiedzi

Cytując klasyka:

Jak to dobrze moje dziecko, że to na Ciebie trafiło teraz już Pawlaki się uratują.:tongue:

Relacja jak zwykle profesjonalna. Jednak po wnikliwej analizie nie ciągnie mnie tam wcale. Biorąc pod uwagę prestiż ośrodka i ceny jeżeli porównując do Schladming piszesz, że jest gorzej to ja się nie piszę na St Anton.

A dlaczego? Bo byłem w Schladming i uważam go za nr dwa z ośrodków w jakich jeździłem. Porównując to do innych miejsc, w których jeździłem co do większości z nich nie powiedziałbym, że dzieli je jakaś wielka różnica. Nawet maluśka Paganella ma do zaoferowania super infrastrukturę i komunikację pomiędzy trasami ośrodka a jest to ośrodek raczej z drugiej ligi. I do wielu miejsc gdzie byłem wróciłbym z wielką chęcią. A z Twojej relacji ten super top ośrodek ma jeszcze trochę do zainwestowania, więc nie ma co się tak przechwalać jak to robią. Reasumując pieniądze jakie sobie życzą za pobyt tam w porównaniu do oferty i mankamentów przez Ciebie opisanych nie są adekwatne.

Dziękuję za relację. Pozdrawiam.

PS SFL górą. Kasia tam się wybierz. W grudniu a najlepiej pod koniec marca. Gwarantuję, że relacja nie zamknie się w trzech postach.

• Like 1

Zlejecie się jak Wam napiszę co mi się najbardziej podobało w,jak zwykle perfekcyjnej,relacji Wróżki.

Nieeeeee.Nie zlejecie się.:cheerful:

Bo szybko na zjeżdżalni do kibla zdążycie.:crazy:

p1020584_medium.jpg

Takie zjeżdżalnie powinny tam być obowiązkowe.

Po pierwsze,że schodzenie w butach zjazdowych po większości schodów jest obarczone dużym ryzykiem.

Po drugie,można by ze dwa zjazdy na stoku więcej wykonać,do pierwszej wizyty w kiblu.:stupid:

Jakby się już bardzo chciało,to wtedy szybki ślizg zjeżdżalnią do kibelka.:laughing:

Bajkowe rozwiązanie.

Jeszcze nigdzie takiego nie widziałem.:biggrin:

• Like 1

Wiedziałam, że to Ty docenisz zjeżdżalnię :tongue:

Ja właśnie mam taki problem z SFL, że mapka nie krzyczy do mnie "pojeździj po mnie!" Chociaż patrząc na moją rozpiskę to mam to w planach na sezon 2016/17 :) Widać uznałam że trzeba to zaliczyć :)

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka

Ja właśnie mam taki problem z SFL, że mapka nie krzyczy do mnie "pojeździj po mnie!" Chociaż patrząc na moją rozpiskę to mam to w planach na sezon 2016/17 :) Widać uznałam że trzeba to zaliczyć :)

Mapka może nie krzyczy, ale kije używa się tylko zgodnie z przeznaczeniem, czyli do "zabijania" skrętu. Z tego co pamiętam to tam na całe 200 km są dwie czy chyba trzy wąskie dojazdówki, z których w ogóle nie trzeba korzystać. Tam jest na prawdę bajecznie. Polecam. Pozdrawiam.

• Like 1

Dzięki wielkie :smile: Relacja - rewelacja - uwzględniająca wszystkie aspekty wyjazdu narciarskiego :wink: Nie byłam jeszcze ani w Lech-Zurs-St.Anton ani też w SkiAmade i na pewno dam pierwszeństwo Ski Amade :smile: Gdyby nie to, że nasi kompani od nart i przyjaciele mają wielkie upodobanie do ośrodków położonych bardzo wysoko, pojechalibyśmy teraz do Ski Amade, ale krakowskim targiem padło na Ischgl. Mam nadzieję, że nie przyjedziemy mocno rozczarowani.

To tak jak do mnie,nie mówi, po tegorocznej wizycie w Ladis pod gondolką.:rolleyes::

Ale jestem w pełni świadom,że tak ośrodka się nie ocenia.

I znam wiele,wiele pozytywnych relacji i ocen SFL.

Pierwszy raz tam byłem tak jak Ty przejazdem podczas opadów śniegu. Nawet nart z samochodu nie wyciągałem mimo, że był czas i możliwość na pojeżdżenie. Jednak coś mnie tam ciągnęło i zawitałem później na tydzień. Koniecznie muszę tam Janka zabrać. Moja relacja jest tu:

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/10423-Serfaus-Fiss-Ladis-06-12.02.2010?highlight=serfaus-fiss-ladis

Pozdrawiam.

Takie zjeżdżalnie powinny tam być obowiązkowe.

Po pierwsze,że schodzenie w butach zjazdowych po większości schodów jest obarczone dużym ryzykiem.

Po drugie,można by ze dwa zjazdy na stoku więcej wykonać,do pierwszej wizyty w kiblu.:stupid:

Jakby się już bardzo chciało,to wtedy szybki ślizg zjeżdżalnią do kibelka.:laughing:

Bajkowe rozwiązanie.

Jeszcze nigdzie takiego nie widziałem.:biggrin:

Dodam jeszcze, że z w miejscu, z którego robiłem tę fotkę stała wygodna ławeczka, w związku z czym po zjechaniu na dół mogłeś usadzić dupsko, odpocząć, zdjąć kask, gogle, kurtkę, rękawiczki i iść jak cywilizowany człowiek czynić powinność :tongue:

• Like 1

Dodam jeszcze, że z w miejscu, z którego robiłem tę fotkę stała wygodna ławeczka, w związku z czym po zjechaniu na dół mogłeś usadzić dupsko, odpocząć, zdjąć kask, gogle, kurtkę, rękawiczki i iść jak cywilizowany człowiek czynić powinność :tongue:

No!

I oto chodzi.:P:biggrin:

Już nie czuję się samotny - też mam taką rozpiskę, ale koryguję ją w ten sposób, że jak mi jakiś ośrodek "spasuje", to jadę tam drugi raz w następnym roku (ma to dużą zaletę - nie trzeba wyciągać mapki tras na każdym skrzyżowaniu). Tak było z Val di Sole, Saalbach, a teraz Alta Badia, Arabba i Val Gardena. W przyszłym roku Schladming, potem Lungau, Serfaus-Fiss-Ladis, Zillertal, Montafon, Nassfeld, Ski Amade (pewnie kilka sezonów). Trochę się rozpędziłem, ale patrząc na tę mapkę http://www.bergfex.at/oesterreich/ można się rozmarzyć.