marcinn Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Przyszła i pora na mnie :tongue: Jeszcze troszkę popracuje :stupid:,szybkie pakowanko i w drogę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Marcinku życzę pięknej słonecznej pogody i sztruksiku na każdej trasie :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Dziekuję Mariusz,a pogoda :smile: http://www.skionline.pl/pogoda/francja-dauphine-isere-les-2-alpes,osrodek,683.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Spokojnej drogi tam i z powrotem, a na miejscu samego mięciutkiego i świeżego śnieżku!:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Dzięki,jeszcze kawka i planuje spokojniutko zameldować się jutro o 16 na miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Dzięki,jeszcze kawka i planuje spokojniutko zameldować się jutro o 16 na miejscu Trochę zazdraszczam : Niebawem tam będziesz... [video=youtube;Xyrt7vdzJLE] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 13 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Troszeczke mało śniegu będziesz miał w niższych partiach ale u góry i tak jest bajaka .Tydzień temu z tamtąd wróciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2013 Jestem gdzieś w niemcowni Mała przerwą techniczna na kawkę i ciśniemy dalej :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 Pisałeś mi Marcinn że jestem odważny w jednym z postów jak jechałem tam na początku grudnia a tu okazuje się że chyba miałem lepsze warunki od Ciebie. Ja mogłem zjeżdżać trasą Djable do samego domu a u Ciebie raczej nie będzie to możliwe bo od 2 tygodni nic nie napadało a troszeczkę stopniało na dole .Życzę udanego nartowania. Zawsze jest jeszcze słynny Pano Bar:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 No toś mnie pociszył :'( Warunki będę sprawdzał od jutra B-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Po krótkim ale intensywnym ogarnięciu poklikam co zastałem u żabojadów :smile:Po niespełna 18 godz.meldujemy się w rezydencji Alpina,b.przyzwoite warunki zamieszkania.Widok z okna mamy na czarną Valentine,którą to codziennie dojeżdzamy pod samiuśkie drzwiCo do warunków śniegowych to w najniższych partiach białego troszkę brakowało,góra bajkaPierwsze 4-dni pogoda sliczna,dwa ostatnie duże opady śniegu w tym jeden dzień wiało że łeb chciało urwać :stupid:W cenie skipasu mieliśmy możliwość odskoczyć do stacji Alpe-D-Huez co uczyniliśmy trafiając na fatalną pogode i mierne warunkiNa miejscu jeszcze dodatkowo muśieliśmy sobie kupić karnecik bo nie mieli jeszcze podpisanej umowy :stupid:szkoda że na ulotkach tak się afiszująTak czy siak ogólnie wyjazd udany,wyjeżdzony jestem na jakiś czas,chyba : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 23 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Jeszcze pare fotek przed wklejenim reszty zdjęć do galeri Ps.Mam nadzieje że przed świętami nikogo nie rozjusze :smile: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Tak czy siak ogólnie wyjazd udany,wyjeżdzony jestem na jakiś czas,chyba : Słowo "chyba" jest kluczowe Dzięki za fotki i relację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ps.Mam nadzieje że przed świętami nikogo nie rozjusze :smile: :angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Ps.Mam nadzieje że przed świętami nikogo nie rozjusze :smile: Marcinku... Wesołych Świąt!!! :happy: fiu, fiu...nowa żółta kurteczka? Fajowa! A sam wyjazd...cóż, nie zazdroszczę zimno, świata nie widać, Góry jakieś... :wink: Super! Dzięki i czekam na resztę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Marcinku... Wesołych Świąt!!! :happy:fiu, fiu...nowa żółta kurteczka? Fajowa!.Dziękuje,również życze zdrowych spokojnych świątA kurteczka,parafazująć fiu,fiu to kolegi :tongue:Aż tak się zmieniłem że na fotkach nie można mnie poznać :biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Słowo "chyba" jest kluczowe Dzięki za fotki i relację Dzięki Kasiu :smile: Ps.No słowo chyba mam już plana na drugi dzień świąt :tongue::stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Witam W terminie 14-21.12.2013 byłem w alpe dhuez. Tak jak pisze kolegą Marcinn pierwsze 4 dni pogoda bajka. Słonko. Temperatura na dole +5 na górze 0 stopni choć było to zmienne. Mieszkaliśmy w vaujany gdzie panowały warunki wręcz wiosenne. Otwartych było 33 trasy głównie sztucznie nasnieżonych. Wyjątek pic Blanc i trasy pod wyciągiem herpie. Tam warunki były najlepsze. Najezdzilem się do oporu. Generalnie było tak że do godziny 13 jeździliśmy na szczycie pic Blanc a później przenosilismy się na drugą stronę gdzie niestety trasy były już rozjezdzone. Czasami z takimi muldami że ciężko było je mijać. Podobnie jak kolega Marcinn na 5 dzień pojechaliśmy do Les 2 Alpes gdzie okazało się że karnet grand domaine ski już nie obowiązuje od tego sezonu i musieliśmy zapłacić 24 euro za szusowanie. Niestety lodowiec był nieczynny z powodu wiatru. Identycznie było z częścią Le fee. Pozostałe wyciągi i trasy czynne choć wiatr był tak silny że aż głowę urywało :-). Niemniej jednak Les 2 alpes oceniam pozytywnie. Porównując jednak do alpe dhuez to wybrałbym alpe. W piątek w alpe dhuez warunki już nie były takie cudowne jak przez pierwsze 4 dni. Śniegu po kolana. Chyba ktoś zapomniał co to ratrak. Teraz w kolejce na styczeń czeka Chopok :-). Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Witam W terminie 14-21.12.2013 byłem w alpe dhuez. Tak jak pisze kolegą Marcinn pierwsze 4 dni pogoda bajka. Słonko. Temperatura na dole +5 na górze 0 stopni choć było to zmienne. Mieszkaliśmy w vaujany gdzie panowały warunki wręcz wiosenne. Otwartych było 33 trasy głównie sztucznie nasnieżonych. Wyjątek pic Blanc i trasy pod wyciągiem herpie. Tam warunki były najlepsze. Najezdzilem się do oporu. Generalnie było tak że do godziny 13 jeździliśmy na szczycie pic Blanc a później przenosilismy się na drugą stronę gdzie niestety trasy były już rozjezdzone. Czasami z takimi muldami że ciężko było je mijać. Podobnie jak kolega Marcinn na 5 dzień pojechaliśmy do Les 2 Alpes gdzie okazało się że karnet grand domaine ski już nie obowiązuje od tego sezonu i musieliśmy zapłacić 24 euro za szusowanie. Niestety lodowiec był nieczynny z powodu wiatru. Identycznie było z częścią Le fee. Pozostałe wyciągi i trasy czynne choć wiatr był tak silny że aż głowę urywało :-). Niemniej jednak Les 2 alpes oceniam pozytywnie. Porównując jednak do alpe dhuez to wybrałbym alpe. W piątek w alpe dhuez warunki już nie były takie cudowne jak przez pierwsze 4 dni. Śniegu po kolana. Chyba ktoś zapomniał co to ratrak. Teraz w kolejce na styczeń czeka Chopok :-). Pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Ps. Marcinn zazdroszczę Ci tylko tych 18 godzin jazdy. My jak nie liczyć krócej niż 21 nigdy nie jedziemy Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Ps. Marcinn zazdroszczę Ci tylko tych 18 godzin jazdy. My jak nie liczyć krócej niż 21 nigdy nie jedziemy Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Z wawy jechałem 17 godzin i ani razu nie przekroczyłem w polsce 140 a w niemczech 150 km średnia z postojami wyszła koło 105 km .... za długie przerwy robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Lecisz na Niemcy i dlatego taka różnica :eek: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 O 1 godzinę nie chodzi najważniejsze że warto tak na marginesie to ja zrobiłem to w 14h a miałem równe 1500km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Lecisz na Niemcy i dlatego taka różnica :eek: :wink: to fakt jednak wyleczyłem się z jazdy do Francji samochodem ...w sumie wychodzi 4 tyś km - wolę kilka godzin dłużej pojechać tam autokarem .... zamiast 2,5 tyś zł wydać na paliwo/winiety itd ... wolę się "integrować" a przy okazji zaoszczędzić (ponowie tam w lutym 2014 za 1780 z dodatkowym ubezpieczeniem i bagażem 35kg własnie te dwa ośrodki w cenie ( adh 5 dni l2a 1 dzień)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 W którą stronę bym nie jechał z racji miejsca zamieszkania zawsze mam do przejechania cała Polskę czyli koło 600km. :-) Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi