Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko :biggrin: Johnny ma mój numer to się zdzwonimy. Jak co to ja standardowo 10.30 max 11 na Kosodrevinie mam pitstop na browara!

A tak poważnie biorę nowy dobytek: K2 Rictor i Atomic Redster Sl. Atomic'ki juz miałem na butach REWELACJA ale K2... jeszcze niewiadoma :rolleyes::

PS. a te Rictory to przez Andy-w'ego i Johnny'ego :biggrin:

Edytowane przez Gość
PS

No widziałem ale TE CO MI POLECAŁEŚ razem z Andrzejem... powinny dać radę :biggrin: (K2 Rictor)

PS. do zobaczenia tylko wiesz... nie daj d...y :biggrin: widzimy się na browarze albo pod bramkami :biggrin:

sobota 23 styczeń

Wiele nie będę pisał bo dziś ujeżdżaliśmy Chopka z Johnnym no to wiecie że jak tylko dostanie weny twórczej to będzie pełna relacja.

Z mojej strony powiem tylko że z warunkami nic lepiej.

Północ rano fajna do 11 potem całe pola lodowe. Śnieżą czarnulkę.

Południe fajne do końca. Jak się wybieracie bierzcie narty na twardy beton wyostrzone na żyletki.

PS. Johnny dzięki jeszcze raz za mile spędzony czas i fajne jeżdżenie :biggrin:

PS2. ... a i browar jeszcze :biggrin: (wiecie jaki dobry był!)

Niedziela 24 styczeń

Nastąpiło załamanie pogody w ciągu kilku godzin. Temperatura z -18 w sobotę wzrosła do -3 (rano o 7). Po południu odwilż. Od rana padała mżawka i marzła. Wkurzające ponieważ szczelnie zaklejała gogle. Chmury siedziały na Prehibie a więc do jeżdżenia tylko dół.

Na szczycie widoczność na 15m i wiatr który z godziny na godzinę się wzmagał.

Zjazd po czarnulce na południe był tragiczny ale od Kosodreviny widoczność nawet spoko dało się pojeździć lecz coraz silniejszy wiatr wygonił mnie o 12.30. Obawiałem się że zatrzymają kolej. Wagoniki latały na linie jak w wesołym miasteczku. Na dole, na północy bezwietrznie :eek: to jest właśnie Chopok!

Po zjeździe na północ trafiamy się z Major'emSki. Kilka wspólnych zjazdów po lodowiskach. No i nadszedł czas aby zakończyć tą nierówną walkę z naturą.

PS. Pierwszy raz jeździłem na K2 Rictorach i obawiałem się że narta typu AM, na twardym nie da rady a tu przemiłe zaskoczenie. Trzyma krawędź rewelacyjnie, pięknie wyprowadza skręt a 82 pod butem daje radę spokojnie poza trasą.

PS2. @MajorSki - dzięki jeszcze raz za spotkanie i do następnego.

Pierwszy raz jeździłem na K2 Rictorach i obawiałem się że narta typu AM, na twardym nie da rady a tu przemiłe zaskoczenie. Trzyma krawędź rewelacyjnie, pięknie wyprowadza skręt a 82 pod butem daje radę spokojnie poza trasą.

Fajnie, że Ci ta narta spasowała. Odetchnąłem z ulgą, że się nie zawiodłeś.

Kiedyś sąsiadce poleciłem kafelkarza, ale w tym przypadku już tak dobrze nie było :biggrin:

Nooo spasowałeś w 10 :applause: idealna całodzienna narta na Chopok. Czy to poranny beton, czy popołudniowe lodowe tafle i przesypy, tnie wszystko :biggrin: No i wiesz na moim kochanym południu z zasady jest miękko albo jazda poza trasą a one są cudownie elastyczne.

Dzięki.

PS. lecę Ci browara :biggrin: i wszystkim którzy mi wtedy doradzali