przemo_narciarz Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Jasiek Ty z Gliwic do Żywca masz 38 min drogi testowałem wielokrotnie w ostatnich 3 miesiącach i to max czas. Wskakujesz na A1 lecisz do węzła Żory obwodnicą i dalej na Skoczów 81. W Skoczowie expres do Żywca. Dalej polecam zjazd Żywiec Browar i jazda na Wieprz przez Juszczyne do Jeleśni i dalej Korbielów a wtedy masz max 1 h 15 min na granicy. Dalej znasz. Droga przyjemna i bez pilicajów jedynie fota jedna pomiędzy Żorami a Skoczowem. Dzieki, jutro przetestuje ten przejazd przez browar... hmm ale tam nie ma maka:( gdzie sniadanie? Bede zap.... jechac szybko i bardzo rano wiec zobaczymy w ile da sie dojechac szybko ale nie szalenczo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Dzieki, jutro przetestuje ten przejazd przez browar... hmm ale tam nie ma maka:( gdzie sniadanie? Bede zap.... jechac szybko i bardzo rano wiec zobaczymy w ile da sie dojechac szybko ale nie szalenczo:) Masz przy rondzie w Żywcu ... pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Masz przy rondzie w Żywcu ... Fakt! - obowiązkowy przystanek na kawę... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 yes... o ile nikt nie jedzie z przeciwka, dwa razy wracałem i cały czas ktoś z przeciwka napierdzielał ...: Też tak miałem... po prostu wykorzystywałem lukę do końca... :eek: Radio owszem... ale tam tylko z Torunia :tongue: Chyba musisz wymienić antenę. :cheerful: Ja tam łapię czysto przynajmniej dwie nasze stacje,nie wliczając "Torunia" :biggrin: - Radio Bielsko i Anty Radio lub Radio Zet - tu pamięć zwodzi. Ale moje stare auto,czysto odbierało jedną stację (nie toruńską) niemal do samego Chopoka! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Ja co do tej kanalizacji - rozumiem, że od granicy aż do Nemestova? Po której stronie jadąc w kierunku Chopoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 ... P.S- nie żebym się czepiał :smile: ale Jasiek od 7 lat A1 ...tyle to ona nie istnieje...( to za te CD :biggrin:) ale Wiślanka... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Ja co do tej kanalizacji - rozumiem, że od granicy aż do Nemestova? Po której stronie jadąc w kierunku Chopoka? Po prawej,czyli w tamtą stronę zgodnie z przepisami jest dobrze. :cheerful: Po lewej droga rozkopana i zaklajstrowana byle jak... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 (edytowane) Ja co do tej kanalizacji - rozumiem, że od granicy aż do Nemestova? Po której stronie jadąc w kierunku Chopoka? Oni przesadzają tylko jakieś 15km :eek:... dasz radę! wszystko pozalewane tylko że nierówno. Kierunek na Chopka jest w miarę OK! Edytowane 3 Marzec 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 (edytowane) Po prawej,czyli w tamtą stronę zgodnie z przepisami. :cheerful: Johnny ...:angel: Lewy pas jak jedziesz na Chopok, prawy jak wracasz....:biggrin: Kanaliza obejmuje Oravska Polhora i Rabca ... Pozdr.Torres P.S- chociaż w Namestovie też małe wykopki...:biggrin: Edytowane 3 Marzec 2016 przez Torres 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Johnny ...:angel: Lewy pas jak jedziesz na Chopok, prawy jak wracasz....:biggrin: Kanaliza obejmuje Oravska Polhora i Rabca ... Pozdr.Torres P.S- chociaż w Namestovie też małe wykopki...:biggrin: Fakt! Wskazywałem tylko którędy jechać,zamiast wskazać gdzie są wykopki... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Johnny ...:angel: Lewy pas jak jedziesz na Chopok, prawy jak wracasz....:biggrin: Kanaliza obejmuje Oravska Polhora i Rabca ... Pozdr.Torres P.S- chociaż w Namestovie też małe wykopki...:biggrin: Dzieki za naprostowanie, bo troche zgłupiałem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Noo a jak włączasz migacz to pokazujesz z której Cię wyprzedzać! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Fakt! Wskazywałem tylko którędy jechać,zamiast wskazać gdzie są wykopki... :wink: Dzięki - czyli wskazałeś rozwiązanie! :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 No to z powrotem testuje droge na Milówke :eek: :stupid: ja lubie takie zadupia - nie jest nudno :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 (edytowane) Akcia GOPASS - Skipas 1d : 7.3.-24.3.2016 Po-Czw: 25E Pt-Nie: 29E Edytowane 3 Marzec 2016 przez aurigae 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Ale jak pojade dalej na browar to go przejade:) akcja gopass to byla w kwietniu 2015:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Południe wygląda na razie Ok. Przemo chyba dostaniesz rekompensatę za ostatni wyjazd :smile:Pozdr.Torres 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Noo,w takich warunkach szorować czarnulkę to sama przyjemność! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Na Lukovej kamerzysta i tak po za tym... nic nie widać... :tongue: Dzisiaj mają małego Zonka... :proud: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 (edytowane) Akcia GOPASS - Skipas 1d : 7.3.-24.3.2016 Po-Czw: 25E Pt-Nie: 29E dzięki, może zostanę do poniedziałku :laughing: edit: gdzie to widzisz, bo u mnie nie ma ? edit: ok mam, wystarczy wybrać termin np. 7go i cena za skipass jest 25 e Edytowane 4 Marzec 2016 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jak wejdzie sie w centrum znizek na swoim koncie Gopass-owskim rowniez jest widoczna ta akcja,obejmuje ona rowniez Strb.Pleso i Lomnice,do tego pare min temu weszla akcja na Tatralandie w tym samym terminie za 12,9E. Mam tez pytanie techniczne,posiadam karte ale nie korzystalem z niej jeszcze,w przyszlym tyg mam akurat wolne 7dni i planowalem nartowanie w PL(SON+COS),ale po bez-opadowym i wietrznym weekendzie moze byc tam makabra jakas...wiec jak zobczylem ten Chopok za 25E to sie ucieszylem ,a pyt brzmi: czy podjezdzajac na parking i bedac przy kasie musze wejsc w telefonie na swoje konto i tam wybrac 1 DZIEN nartowania za owe 25E...tylko czy wtedy robi mi sie przekierowanie na moje konto bankowe i tam robi sie przelew,czy wystarczy ze pojde do kasy i powiem ze chce ten dzien za 25E;/?? Jak to technicznie wyglada,moze podpowiecie Mam rowniez do wykorzystania 2 dni po 30 marca,ale nie wybralem jeszze dokl.mca Czytalem chyba ze przed pierwszym uzyciem trzeba isc do kasy zeby to aktywowali wogole ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Musisz kupić wcześniej. Przekierowanie nie na stronę banku, tylko - płatność kartą kredytową. Jak kupisz w kasie nie będziesz miał zniżki gopassowej. Możesz kupić na spokojnie w domu jak będziesz już zdecydowany że jedziesz na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Atomicus Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Witam, Po chyba 20 latach nieobecnosci wybieram sie na Chopok. Widze ze tam sie wyjatkowo drogo zrobilo - hotele, wypozyczalnie, skipassy, pewnie jedzenie tez. Jak zalatwiacie pokoje - przez booking.com? Czy w Jasnej albo w Demianowskiej Dolinie mozna cos znalezc ponizej 15-20 EUR za lozko? Gdzies znalazlem info ze niektore pensjonaty/hotele sprzedaja tansze skipassy. Prawda li to? Czy Dolina Demianowska jezdzi jakis skibus? Jak czesto, ile kosztuje i czy mozna na niego liczyc? Czy moze jest zapchany od Mikulasza? Czy parkingi w Jasnej sa platne i ile? Czy sa w rejonie Jasnej sa jakies niezbyt drogie knajpy godne polecenia? Czy ewentualnie jest cos godnego uwagi nizej, w Dolinie? No i wypozyczalnie - jedna osoba jedzie bez sprzetu. Znalazlem jakies wypozyczlnie nart, ale ceny mniej wiecej 30-40 EUR za dzien za komplet. Nie ma nic tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Zazwyczaj śpię w Demanowej, Pavcinie lub Bodicach i płacę 10-12 e od osoby. Najczęściej jest to cena za miejsce w pokoju dwuosobowym, lecz czasami trafi się w tej cenie studio. Pokoi szukam przez booking i megaubytovanie. Mam też kilka, w których już mieszkałem i w pierwszej kolejności je obdzwaniam. Skibus jest, ale nie korzystam, bo są bezpłatne parkingi zaraz przy wyciągach. Rozkład znajdziesz na stronie ośrodka. Płatny jest tylko jeden parking, ten po prawej przy Zahradkah. Wypożyczalnie znajdziesz np. w Demanovej i po drodze wzdłuż doliny. Są tańsze niż TMrowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Gdzies znalazlem info ze niektore pensjonaty/hotele sprzedaja tansze skipassy. Prawda li to? Tak, dwa razy z tego korzystałem. Obniżka jest o ok. 30-40 euro (w karnecie 6-dniowym, dokładnie nie pamiętam ile). Czy Dolina Demianowska jezdzi jakis skibus? Jak czesto, ile kosztuje i czy mozna na niego liczyc? Tak, jest kilka linii skibusów. Są darmowe. Jeżdżą w miarę punktualnie, rano co ok. 20. (na stronie jasna.sk znajdziesz dokładne info). Kiedy jedziesz? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi