Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jasiek Ty z Gliwic do Żywca masz 38 min drogi testowałem wielokrotnie w ostatnich 3 miesiącach i to max czas. Wskakujesz na A1 lecisz do węzła Żory obwodnicą i dalej na Skoczów 81. W Skoczowie expres do Żywca. Dalej polecam zjazd Żywiec Browar i jazda na Wieprz przez Juszczyne do Jeleśni i dalej Korbielów a wtedy masz max 1 h 15 min na granicy. Dalej znasz. Droga przyjemna i bez pilicajów jedynie fota jedna pomiędzy Żorami a Skoczowem.

Dzieki, jutro przetestuje ten przejazd przez browar... hmm ale tam nie ma maka:( gdzie sniadanie?

Bede zap.... jechac szybko i bardzo rano wiec zobaczymy w ile da sie dojechac szybko ale nie szalenczo:)

yes... o ile nikt nie jedzie z przeciwka, dwa razy wracałem i cały czas ktoś z przeciwka napierdzielał ...:mad::

Też tak miałem... po prostu wykorzystywałem lukę do końca... :eek:

Radio owszem... ale tam tylko z Torunia :tongue:

Chyba musisz wymienić antenę. :cheerful: Ja tam łapię czysto przynajmniej dwie nasze stacje,nie wliczając "Torunia" :biggrin: - Radio Bielsko i Anty Radio lub Radio Zet - tu pamięć zwodzi. Ale moje stare auto,czysto odbierało jedną stację (nie toruńską) niemal do samego Chopoka! :cool::

Ja co do tej kanalizacji - rozumiem, że od granicy aż do Nemestova? Po której stronie jadąc w kierunku Chopoka?

Oni przesadzają tylko jakieś 15km :eek:... dasz radę! wszystko pozalewane tylko że nierówno. Kierunek na Chopka jest w miarę OK!

Edytowane przez Gość

Po prawej,czyli w tamtą stronę zgodnie z przepisami. :cheerful:

Johnny ...:angel: Lewy pas jak jedziesz na Chopok, prawy jak wracasz....:biggrin:

Kanaliza obejmuje Oravska Polhora i Rabca ...

Pozdr.Torres

P.S- chociaż w Namestovie też małe wykopki...:biggrin:

Edytowane przez Torres
  • Like 2

Akcia GOPASS - Skipas 1d : 7.3.-24.3.2016

Po-Czw: 25E

Pt-Nie: 29E

dzięki, może zostanę do poniedziałku :laughing:

edit: gdzie to widzisz, bo u mnie nie ma ?

edit: ok mam, wystarczy wybrać termin np. 7go i cena za skipass jest 25 e

Edytowane przez Plywak

Jak wejdzie sie w centrum znizek na swoim koncie Gopass-owskim rowniez jest widoczna ta akcja,obejmuje ona rowniez Strb.Pleso i Lomnice,do tego pare min temu weszla akcja na Tatralandie w tym samym terminie za 12,9E.

Mam tez pytanie techniczne,posiadam karte ale nie korzystalem z niej jeszcze,w przyszlym tyg mam akurat wolne 7dni i planowalem nartowanie w PL(SON+COS),ale po bez-opadowym i wietrznym weekendzie moze byc tam makabra jakas...wiec jak zobczylem ten Chopok za 25E to sie ucieszylem :D ,a pyt brzmi: czy podjezdzajac na parking i bedac przy kasie musze wejsc w telefonie na swoje konto i tam wybrac 1 DZIEN nartowania za owe 25E...tylko czy wtedy robi mi sie przekierowanie na moje konto bankowe i tam robi sie przelew,czy wystarczy ze pojde do kasy i powiem ze chce ten dzien za 25E;/?? Jak to technicznie wyglada,moze podpowiecie :)

Mam rowniez do wykorzystania 2 dni po 30 marca,ale nie wybralem jeszze dokl.mca :) Czytalem chyba ze przed pierwszym uzyciem trzeba isc do kasy zeby to aktywowali wogole ??

Musisz kupić wcześniej. Przekierowanie nie na stronę banku, tylko - płatność kartą kredytową. Jak kupisz w kasie nie będziesz miał zniżki gopassowej.

Możesz kupić na spokojnie w domu jak będziesz już zdecydowany że jedziesz na 100%.

Witam,

Po chyba 20 latach nieobecnosci wybieram sie na Chopok. Widze ze tam sie wyjatkowo drogo zrobilo - hotele, wypozyczalnie, skipassy, pewnie jedzenie tez.

Jak zalatwiacie pokoje - przez booking.com? Czy w Jasnej albo w Demianowskiej Dolinie mozna cos znalezc ponizej 15-20 EUR za lozko?

Gdzies znalazlem info ze niektore pensjonaty/hotele sprzedaja tansze skipassy. Prawda li to?

Czy Dolina Demianowska jezdzi jakis skibus? Jak czesto, ile kosztuje i czy mozna na niego liczyc? Czy moze jest zapchany od Mikulasza?

Czy parkingi w Jasnej sa platne i ile?

Czy sa w rejonie Jasnej sa jakies niezbyt drogie knajpy godne polecenia? Czy ewentualnie jest cos godnego uwagi nizej, w Dolinie?

No i wypozyczalnie - jedna osoba jedzie bez sprzetu. Znalazlem jakies wypozyczlnie nart, ale ceny mniej wiecej 30-40 EUR za dzien za komplet. Nie ma nic tanszego?

Zazwyczaj śpię w Demanowej, Pavcinie lub Bodicach i płacę 10-12 e od osoby. Najczęściej jest to cena za miejsce w pokoju dwuosobowym, lecz czasami trafi się w tej cenie studio. Pokoi szukam przez booking i megaubytovanie. Mam też kilka, w których już mieszkałem i w pierwszej kolejności je obdzwaniam.

Skibus jest, ale nie korzystam, bo są bezpłatne parkingi zaraz przy wyciągach. Rozkład znajdziesz na stronie ośrodka. Płatny jest tylko jeden parking, ten po prawej przy Zahradkah.

Wypożyczalnie znajdziesz np. w Demanovej i po drodze wzdłuż doliny. Są tańsze niż TMrowe.

• Like 1

Gdzies znalazlem info ze niektore pensjonaty/hotele sprzedaja tansze skipassy. Prawda li to?

Tak, dwa razy z tego korzystałem. Obniżka jest o ok. 30-40 euro (w karnecie 6-dniowym, dokładnie nie pamiętam ile).

Czy Dolina Demianowska jezdzi jakis skibus? Jak czesto, ile kosztuje i czy mozna na niego liczyc?

Tak, jest kilka linii skibusów. Są darmowe. Jeżdżą w miarę punktualnie, rano co ok. 20. (na stronie jasna.sk znajdziesz dokładne info).

Kiedy jedziesz?

Pozdrawiam

• Like 1