Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, leitner napisał:

Może dlatego, że co roku odbywają się tam zawody w jeździe księży ;) 

Cieszcie się, że chociaż Lukovą puścili. Nie zawsze nowy duży opad śniegu oznacza wznawianie sezonu w ośrodkach. Na pewno mają tam chaos, ale jakoś się temu nie dziwię...

Co do księży nie będę się wypowiadał bo powinni iść do...

Co Ty wiesz o umieraniu! Chopok zawsze umierał na trasie Lukova - Otupne, ale to było w DOBRYCH czasach! 

PS. co to znaczy "cieszcie się"? żałujesz? czy my Ci żałujemy że Ty mieszkasz w Wawie? poza tym jaki chaos? tam czas płynie dwa razy wolniej niż w Polsko! tam na Mac' Drive na hamburgera czekasz 3-5 minut :o 

2 minuty temu, przemo_narciarz napisał:

Wiesz co oni nie zakonczyli wiec nie mają co wznawiac. A zawody ksiezy to zadna atrakcja, tylko kolejke zrobili...

Zakończyli dzisiaj a wznawiają jutro (oficjalnie, czyli sztuczna kontynuacja). Tak samo możesz napisać o zawodach lekarzy, prawników, dziennikarzy itd... Tylko po co? 

1 minutę temu, Jasiek napisał:

Co Ty wiesz o umieraniu! Chopok zawsze umierał na trasie Lukova - Otupne, ale to było w DOBRYCH czasach! 

PS. co to znaczy "cieszcie się"? żałujesz? czy my Ci żałujemy że Ty mieszkasz w Wawie? poza tym jaki chaos? tam czas płynie dwa razy wolniej niż w Polsko! tam na Mac' Drive na hamburgera czekasz 3-5 minut :o 

O umieraniu Chopku nie wiem nic. Racja.

TAK. Żałuję, że nie jeździłem dzisiaj po świeżym puchu tylko szpitalną windą! Gdybym mógł, to chętnie bym się stąd wyniósł. I tak staram się ograniczać siedzenie w Warszawie do minimum. Chodzi mi o chaos jaki panuje przy zarządzaniu ośrodkami. Przekonałem się o tym nie raz na własnej skórze (i nie chodzi tu o panie w kasie - nie ta skala). Taka zmiana zdania w TMR-ze (jeśli chodzi o kontynuację sezonu) wbrew pozorom bardzo dobrze o nich świadczy.

• Like 1

35 minut temu, przemo_narciarz napisał:

Jacy oni sa daremni mozna to bylo przewidziec wystarczylo zapiac narty tydzien temu i stwierdzic ze nie ma minerałów:) 

Ciekawe prowadzenie biznesu najpierw przez dwa tyg wciskac klientom ze nieczynne a pozniej o 21 napisac ze jednak dzialamy duzo zarobią:D

Ale w tabelce bedzie potwierdzenie ze nie oplacalo sie otwierac brawo. 

Mają  wyciągi,przygotowanie tras(jeżeli przygotują),czyste ubikacje  i ceny skipasów  alpejskie , a podejście  do klienta ?

Nie mówiąc już o dotrzymaniu słowa, jak kupowałem sezonówkę w 2016 to pisali cyt; planowane zakończenie sezonu 23.04.

A zakończyli by dzisiaj gdyby nie opady.

Szkoda że tak się z nami obchodzą .

2 minuty temu, leitner napisał:

O umieraniu Chopku nie wiem nic. Racja.

TAK. Żałuję, że nie jeździłem dzisiaj po świeżym puchu tylko szpitalną windą! Gdybym mógł, to chętnie bym się stąd wyniósł. I tak staram się ograniczać siedzenie w Warszawie do minimum. Chodzi mi o chaos jaki panuje przy zarządzaniu ośrodkami. Przekonałem się o tym nie raz na własnej skórze (i nie chodzi tu o panie w kasie - nie ta skala). Taka zmiana zdania w TMR-ze (jeśli chodzi o kontynuację sezonu) wbrew pozorom bardzo dobrze o nich świadczy.

Nie obrażaj moich informatorek, bo nie siedzą w kasie! 

Poza tym, jak ty lubisz spotykać się z krawaciarzami to się spotykaj! ale nie zauważyłeś że oni cię wpuszczają w "maliny"?

To nie koniecznie jest chaos? sam pomyśl kim dla nich jest taki 18 letni chłopak? czy jesteś pewny że oni traktują cię poważnie? Uśmiech i serdeczność to kolejny marketing! Ty o nich dobrze a oni liczą jurki! 

Dlaczego mają nas narciarzy w du...e? bo na Chopoku było przez Święta... (szacunkowo) 300 ludzi może 500 a na każdym z basenów tysiąc... może lepiej :o sauny, pivo, jedzonko i każdy na kasie 20...30... 50... 

Po co utrzymywać i ratrakować stoki? i jeszcze obsługa... teraz jeżdżą zapaleńcy. Nikt nie myśli o jedzeniu... jak już to brovar i długa!

Pieniądz rządzi światem a nie jakaś zachcianka małej grupy ludzi którzy chcieli by poślizgać się na "świeżo spadłym śniegu" 

PS. pozdrawiam i życzę zdrowia

9 minut temu, toppaner napisał:

Nie mówiąc już o dotrzymaniu słowa, jak kupowałem sezonówkę w 2016 to pisali cyt; planowane zakończenie sezonu 23.04.

Ja na twoim miejscu więcej bym nie kupił sezonówki! Toż to normalnie niedopuszczalne żeby sezon kończyć 19.04 zamiast 23.04

PS. Tym bardziej że będą jeździć do maja! jak co roku.

Edytowane przez Gość

18 minut temu, Jasiek napisał:

Ja na twoim miejscu więcej bym nie kupił sezonówki! Toż to normalnie niedopuszczalne żeby sezon kończyć 19.04 zamiast 23.04

PS. Tym bardziej że będą jeździć do maja! jak co roku.

Z całym szacunkiem Guru Chopek nie jest tylko twój.

Czasami Ważniejszy jest wizerunek  firmy ,poszanowanie klienta niż dziki tzw." markęting".

38 minut temu, Jasiek napisał:

Nie obrażaj moich informatorek, bo nie siedzą w kasie! 

Poza tym, jak ty lubisz spotykać się z krawaciarzami to się spotykaj! ale nie zauważyłeś że oni cię wpuszczają w "maliny"?

To nie koniecznie jest chaos? sam pomyśl kim dla nich jest taki 18 letni chłopak? czy jesteś pewny że oni traktują cię poważnie? Uśmiech i serdeczność to kolejny marketing! Ty o nich dobrze a oni liczą jurki! 

Chaos nie wynika z działań konkretnych osób (raczej). Popatrz na to w ten sposób: ktoś zaplanował koniec sezonu na 18.04 (czy 19 - wszystko jedno). Kto? Cały chopokowy zespół? Zapewne sama góra (tego nie wiem na 100%, ale tak wygląda to w innych ośrodkach). Nagle zmienia się warun. Spada dużo białego i "snehove podmienky su velmi dobre". Ktoś wpada na pomysł - ej, spadł śnieg - może włączymy Lukovą? W tym momencie część osób pewnie będzie "za" a część "przeciw". I w tym momencie zacznie się pewnie mały chaos informacyjny. Nie wiem, kim są Twoje informatorki i nie mam zamiaru ich obrażać. Pisząc tamto zdanie nie miałem na myśli Ciebie. 

Czy krawaciarze, jak ich nazywasz, wpuszczają mnie w maliny? Ciężko to powiedzieć. Póki co tylko jedna informacja, którą mi powiedzieli, zmieniła się w ciągu roku, ale chyba nie była to ich "wina", tylko czynnik "niezależny" (wywalają orczyk, który chcieli/mieli zostawić). Pewności oczywiście nie mam, ale póki co ponad 90% się zgadza. Póki co w "najświeższych" informacjach medialnych o SON-ie jest sporo nieaktualnego info (wiem to z kilku pewnych źródeł niezwiązanych ze mną ;)). Jest też coś o czym nie mogę napisać, chociaż chciałem to zrobić już w grudniu. W tej sprawie strasznie się zawiodłem na TMR-ze. To, co się stało, jest idealnym dowodem o chaosie, ale wybacz - chcę (i w pewnym sensie muszę) siedzieć cicho w tej sprawie.

Kim jest dla nich 18 letni chłopak? Nie wiem, ale Ci, z którymi rozmawiałem, byli nieco zdziwieni moją wiedzą o ich ośrodkach i ich historią.  

38 minut temu, Jasiek napisał:

Pieniądz rządzi światem a nie jakaś zachcianka małej grupy ludzi którzy chcieli by poślizgać się na "świeżo spadłym śniegu" 

PS. pozdrawiam i życzę zdrowia

Tak! I dlatego uważam, że powinniście się cieszyć, że chociaż puścili Lukovą na te kilka dni. Kasa jest najważniejsza (zresztą co tu się dziwić - prowadzenie ośrodka to nie jest działalność charytatywna). Liczy się też marketing ;) 

Dzięki, ale całe szczęście moja dzisiejsza wizyta w szpitalu nie była spowodowana chorobą tylko zabiegiem comiesięcznym :) 

Pozdrawiam 

Edytowane przez leitner

9 minut temu, leitner napisał:

Póki co w "najświeższych" informacjach medialnych o SON-ie jest sporo nieaktualnego info (wiem to z kilku pewnych źródeł niezwiązanych ze mną ;)). Jest też coś o czym nie mogę napisać, chociaż chciałem to zrobić już w grudniu. W tej sprawie strasznie się zawiodłem na TMR-ze. To, co się stało, jest idealnym dowodem o chaosie, ale wybacz - chcę (i w pewnym sensie muszę) siedzieć cicho w tej sprawie.

Nie chciałeś ale tym postem już "popuściłeś ciut farby"... Pisz dalej. Tu sami Swoi, zostanie między nami... :D:D

Edytowane przez bolec
  • Like 1

8 minut temu, bolec napisał:

Nie chciałeś ale tym postem już "popuściłeś ciut farby"... Pisz dalej. Tu sami Swoi... :D

Napisałem tyle, ile uważam, że mogę. Czasami trzeba "puścić ciut farby", żeby życie miało smaczek ;) Nieaktualne info każdy może samemu znaleźć uważnie czytając wszystkie artykuły i informacje o SON-ie.

To, co się dzieje w TMR-ze nie jest niczym nadzwyczajnym - popatrzcie na pierwszą lepszą korporację. Tak a propos, to znowu chcą ruszyć w Alpy http://finweb.hnonline.sk/ekonomika/945824-tatranski-zraloci-maju-na-dosah-svahy-v-alpach 

Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok i w końcu będę mógł napisać na forum o co chodzi.

Edytowane przez leitner

Wiem ale nie powiem:) trzeba bylo siedziec cicho. Za pare lat nie bedziesz mial czasu czytac info o tmr tak wiec pisz o co kaman bo my nie mamy nic do ukrycia!

Chciałem tylko w miarę ogólnie pokazać, jak taki mechanizm może działać. O problemie musiałem napisać, bo potem znowu ktoś by napisał, że TMR płaci mi za posty [emoji14] Ale co tam problem - ważne, że inwestycje idą do przodu. Teraz moje sprawy są na dalszym końcu niż były wcześniej. Zresztą teraz już się nie dziwię - to, co zrobiłem, nie jest dla nich żadnym priorytetem, więc pozostaje mi czekać (co cierpliwie robię od 6 miesięcy) aż opublikują pewną rzecz ;)

Pozdro serdeczne

PS Niestety różne osoby z zewnątrz czytają to forum, więc nie mogę wszystkiego pisać.

9 godzin temu, leitner napisał:

Chciałem tylko w miarę ogólnie pokazać, jak taki mechanizm może działać. O problemie musiałem napisać, bo potem znowu ktoś by napisał, że TMR płaci mi za posty emoji14.png Ale co tam problem - ważne, że inwestycje idą do przodu. Teraz moje sprawy są na dalszym końcu niż były wcześniej. Zresztą teraz już się nie dziwię - to, co zrobiłem, nie jest dla nich żadnym priorytetem, więc pozostaje mi czekać (co cierpliwie robię od 6 miesięcy) aż opublikują pewną rzecz ;)

PS Niestety różne osoby z zewnątrz czytają to forum, więc nie mogę wszystkiego pisać.

Robi się coraz bardziej tajemniczo szczególnie dla osób niewtajemniczonych czyli części z nas :)...... a we mnie (i pewnie nie tylko we mnie) wzrasta obawa , że TMR szykuje dla nas jakąś przykrą niespodziankę na następny sezon :( :mad:

13 godzin temu, surfing napisał:

...Odnośnie drogi powrotnej, kiedyś już pisałem że wracam wieczorem z Tatralandii bez korków taką drogą:

Bezpośrednio z Chopoka można jechać do Besenowej D1 ale potem koniecznie na prawą stronę Wagu jeżeli nie chcecie stać 40minut w korku...

No znam ale wracała cała masa Czechów a część odbija za Rozembarokiem tak jak my.

Ta trasa wbija się jeszcze przed budową wiaduktu gdzie często i gęsto nie dość że chłopcy radarowcy to 40 przez 3 km. 

Ale chyba znalazłem alternatywę którą chce teraz sprawdzić.

alt1.jpg.f0507b4a38a7c9eb3b68c3aeb88c16b7.jpg

Jechałem w marcu, droga dobra tylko wąska, przełęcz na wysokości ok 1000m nie licz na średnia pow.40km/h.

Koniecznie nie przegap wodospadu Luczańskiego.

W poniedziałek wracałem prawą stroną Wagu, ruch bardzo mały.

Dnia 23.03.2017 o 15:58, surfing napisał:

Gdy w Rużomberku są korki (a ostatnio są prawie zawsze z powodu budowy autostrady) można wracać północną stroną jeziora, warto zobaczyć  wodospad Luczański w  Lucky.

Dobrą opcją jest powrót górską drogą 584 przez Zuberec

P1040921.JPG

P1040915.JPG

• Like 2

Robi się coraz bardziej tajemniczo szczególnie dla osób niewtajemniczonych czyli części z nas [emoji4]...... a we mnie (i pewnie nie tylko we mnie) wzrasta obawa , że TMR szykuje dla nas jakąś przykrą niespodziankę na następny sezon [emoji20] :mad:

To, o czym piszę, nie jest w ogóle związane z jazdą na nartach. Dla Was nie ma to żadnego znaczenia (serio). TMR chyba nie szykuje niczego złego ;) Niedługo ruszy budowa kolei w Szczyrku a zbiornik zaczęli już kopać. Jak zdążą ze wszystkim, to będzie miodzio :)

3 hours ago, Jasiek said:

No znam ale wracała cała masa Czechów a część odbija za Rozembarokiem tak jak my.

Ta trasa wbija się jeszcze przed budową wiaduktu gdzie często i gęsto nie dość że chłopcy radarowcy to 40 przez 3 km. 

Ale chyba znalazłem alternatywę którą chce teraz sprawdzić.

alt1.jpg.f0507b4a38a7c9eb3b68c3aeb88c16b7.jpg

Uwaga, droga jest utrzymywana na biało. Po opadach sama przyjemność. 

3 godziny temu, moloo napisał:

Nie rozumiem tego - sypie od rana, już 3 dzień, a oni otwierają na weekend 5 wyciągów - toż to żenujące jest ...

Masakra jakaś ... a wyskoczyło by się ...

Ja tam w piątek umarłem przy Funitelu:D jeździło się tak fajnie że raz pojechaliśmy na Zahradki i dwa razy majową na pivo:D

• Like 1

No i jest zmiana - rusza od piątku - trzeba przyjrzeć się dokładnie pogodzie :)

21. 04. - 01. 05. 2017 - lanovky v prevádzke od 8:30 do 15:30
Biela Púť (B3) + Twinliner (A4) + Funitel (A1)
Krupová – Kosodrevina (A5) + Kosodrevina – Chopok (A2)
zjazdovky budú upravené, platí Šikovná Sezónka

• Like 1