piter100 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 @piter100 do kiedy zostajesz? Mrozik tam lekki trzyma czy jest ciapa w okolicach godziny 12-14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Właśnie wylazłem z Tatralandi I niestety wracam do domu, jutro robota, ale może już w sobotę znowu poszalejemy na stoku. PS; Uwaga na policję, stoją w Mikulaszu, jak zjeżdzasz z ronda już w stronę miasta, pomiędzy pasami na trawniku w nieoznakowanym czarnym pojeździe. Mnie dzisiaj przyjemność spotkania z nimi kosztowała tylkoi 20 euro (bo ludzki pan był) Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 (edytowane) 3 godziny temu, ptk89 napisał: @piter100 do kiedy zostajesz? Mrozik tam lekki trzyma czy jest ciapa w okolicach godziny 12-14? Ciapa na dole, powyżej lukowej miód. Dziś czasami były takie chmury, że własnych nart nie widziałem Trzeba uważać, paru gości zwieźli Edytowane 9 Marzec 2017 przez piter100 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Można wiedzieć za Cię skasowali?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 1 godzinę temu, piter100 napisał: Uwaga na policję, stoją w Mikulaszu, jak zjeżdzasz z ronda już w stronę miasta, pomiędzy pasami na trawniku w nieoznakowanym czarnym pojeździe. Mnie dzisiaj przyjemność spotkania z nimi kosztowała tylkoi 20 euro (bo ludzki pan był) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 47 minut temu, pablodc napisał: Można wiedzieć za Cię skasowali? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Spieszyłem się na baseny, ale nie tak bardzo, było 68 na 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 27 minut temu, piter100 napisał: Spieszyłem się na baseny, ale nie tak bardzo, było 68 na 50. Oj to stałe miejsce, współczuje DZIĘKI ZA RELACJE LIVE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 2 godziny temu, piter100 napisał: I niestety wracam do domu, jutro robota, ale może już w sobotę znowu poszalejemy na stoku. No to może się trafimy Ja standardowo w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 3 godziny temu, piter100 napisał: PS; Uwaga na policję, stoją w Mikulaszu, jak zjeżdzasz z ronda już w stronę miasta, pomiędzy pasami na trawniku w nieoznakowanym czarnym pojeździe. Mnie dzisiaj przyjemność spotkania z nimi kosztowała tylkoi 20 euro (bo ludzki pan był) Ale żeby dać się złapać na moście weź... siara siarzewski... toż to ich standardowe miejsce!tak jak koło hotelu Chopok, hotelu Janosik (od Tatralandii), na parkingu przed policją czy pod wiaduktem koło Tatralandii! Ale te zawsze z nimi się dogadywałem. Slovacka policia jest naprawdę spoko. (jak w ogóle można tak się wyrażać na temat policji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Wiem, wiem.... Znam ich, ale byłem tak zadowolony z wyjazdu i już widziałam siebie w tych gorących źródełkach, że zagapiłem się. Też lubię Słowaków, nawet ich policję, nigdy nie miałem problemów Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 (edytowane) 5 godzin temu, piter100 napisał: Tez dostalem taki w tamtym roku za Tatralandia na odbiciu na Matiaszovce...mialme 56 na 40tce...ale wypisali za 10e bo powiedzialem ze mamy tylko 12 E Edytowane 9 Marzec 2017 przez Baartos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 (edytowane) Gwoli przestrogi,historia,która przydarzyła się dokładnie w tym miejscu LM mojemu koledze z nart. Przekroczył dość znacznie albo mieli inna politykę,bo zażądali 200 euro.Odmówił zapłaty,więc powiedzieli,ze zabierają prawo jazdy.Coś tam wypisali. Po powrocie do Sosnowca poszedł do urzędu i wystąpił o nowe prawo jazdy.W podaniu napisał,że stare zjadł mu pies. Po 2 latach urząd wezwał go w celu złożenia wyjaśnień,bo Słowacy przysłali prawo jazdy,gdy przedawnił się mandat a potem skierowano sprawę do sądu za złożenie fałszywego oświadczenia.Dostał wyrok.Sędzina powiedziała,że gdyby napisał ,jak było naprawdę,wydaliby mu i tak nowe prawo jazdy,bez konsekwencji. Edytowane 10 Marzec 2017 przez lski@interia.pl 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Mnie kiedyś złapali w Mikulaszu, jak wyjeżdżałem z marketu BILLA i zawróciłem na pierwszym skrzyżowaniu (szczerze mówiąc, zapomniałem, że nie wolno zawracać przy zielonym świetle kierunkowym) i pierwszy napotkany z przeciwka samochód okazał się policją. Ucieszyłem się z obniżenia mandatu do 30E (z 50), choć wiem, że zwykle daje się wytargować 20. No a drugi raz ostatnio w Czechach (o czym pisałem w relacji z czeskich Karkonoszy) - też z mojej winy, więc żadnych pretensji do policji w tych krajach nie mam. Po prostu jest jej wszędzie dużo i wystarczy jeździć przepisowo. Nagonki żadnej nie zaobserwowałem (nigdy nie przeszukiwali mi apteczki itp, o czym kiedyś wielu straszyło). A w Pl przez kilkanaście lat jazdy mandatu ani razu nie dostałem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Czy ja dobrze widzę, że puścili Zadne Dereśe? Może ktoś potwierdzić? Mam nadzieję, że Jasiek da jutro odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Czy ja dobrze widzę, że puścili Zadne Dereśe? Może ktoś potwierdzić? Mam nadzieję, że Jasiek da jutro odpowiedź [emoji6] Chwile dzisiaj działały potem sie chyba coś popsuło i ludzie schodzili. A później chwyciła jeszcze większa mgła (widoczność na kilka metrów) wuec pewnie i tak by nie wznowili. Trasa zrobiona ratrakiem.Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 25 minut temu, pawelb91 napisał: Chwile dzisiaj działały potem sie chyba coś popsuło i ludzie schodzili. Haha Nie mają szczęścia do tego wyciągu - albo za mało śniegu, albo się psuje. Sorry, zapomniałem, że Ty też tam jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 11 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 Dzisiaj na Chopoku pogoda była bardzo słaba, ogromne zachmurzenie brak widoczności już od 1000m i tak przez większość dnia. Choć nawet na dwa zjazdy bylo sloneczko od szczytu. Mimo to przejechane 30 km i w sumie udany dzień. Warunki powyzej prehiby superowe świeży naturalny snieg!!! Trasa gorny fis miodzio:) pretakarska tez niczego sobie, majstrowa bardzo fajna, majowa troche gorzej- tu juz czuc śnieg techniczny. Fis od wyjazdu z Lucek - nieporozumienie, dojazd do auta o 14 na Lucki tragedia jak na muldowo kaszanym pucharze swiata. Ale to tylko dwa drobne minusy. Na poludniu nie bylem ze wzgledu na wiatr. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 (edytowane) Potwierdzam pogodowego szału nie było. Ale pojeździć się da i to całkiem fajnie. Przemo zapomniał że na południu silny wiatr (na tablicach info że 100 km/h) a na północy cisza. PS. zobaczymy dzisiaj Edytowane 12 Marzec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Z sezonówką na przyszły rok już wszystko jasne. Od 20 marca do końca sezonu za 49 euro, potem dopłata 150 euro. Co najważniejsze jest Szczyrk za dopłatą 50 euro https://www.gopass.sk/ako-funguje-gopass/sikovna-sezonka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Duży like dla Ciebie:) i dla nich ze W KOŃCU to zrobili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Szokuje lekko cena pózniejsza "normalna" sezonówki 600e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Żeby zrobic promo trzeba tycko zawyzyc ceny... lepiej wyglada:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 (edytowane) Chopok żyje i ma się dobrze. Warunki rewelacyjne. Od szczytu do Lukovej - ogień! i to nawet po 13. Od wysokości Lukova - Rovna Hola jest dobrze a nawet bardzo. Problemy zaczynają się na FISie od Vyhliadki (wylot z Lucek) trasa od rana miękka. Później wysokie przesypy z cukru (na który jedyna receptą jest szeroka narta) Dół Pretakarskiej trochę lepiej a Koński staje się dla normalnych śmiertelników nie przejezdny po 12. Południe - góra lodowo, śnieg wywiany w kosówkę. Dół z rana super potem miękko ale w końcu idzie wiosna i ma być miękko. Dla początkujących i wożących się na nartach, warunków brak. Dobrze jeżdżący i lubiący wiosenny warun - sezon się zaczyna! Do zobaczenia za tydzień. PS. a i jeszcze jedno szczyt -8, Lukowa -3, Koliesko -1, Lucky - 0 (temperatura o 13!) Edytowane 12 Marzec 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2017 Czyli trzeba poprawic we wtorek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi