piter100 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 nie wiem moze i poszerzyli ja nia wczesniej malo jezdzilem i nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Dziś slonecko, ale i ludzi dużo więcej. Kolejek na razie do wyciągów brak. Teraz opalamy się na południu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Nowa gondola na południu jeszcze nie gotowa, prace trwaja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Pogoda, widoki i śnieg jak w marcu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 Te widoczki bajka Niech śnieżą, pogoda dopisuje, a może za 2 tygodnie też tam zawitam napocząć całosezonówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remrod Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 W sobotę nie działała B4 ale z Biela Put można się było dostać do Lucky albo Zachradek - SkiBusem jeździł co 15 min. Dużo bardziej wygodna opcja niż czekanie w kolejce na Jasnej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 Plan otwarcia kolejnych tras: Północ/Sever: W piątek: -Pretekárska 1 (Záhradky - Priehyba) -Pretekárska 1a + 2 (Luková - Priehyba - Koliesko) -W przypadku słabego wiatru w sobotę zostaną otwarte trasy 1b (Konský Grúň - Luková) i 1c (Chopok - Konsky Grúň) Południe/Juh: We wtorek: 34b i 34c (z Chopku na Kosodrevinę) W piątek: 33a (Predné Dereše) Na mapce zaznaczyłem trasy, które powinny być otwarte w następny weekend. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 5 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2016 58 minut temu, leitner napisał: Plan otwarcia kolejnych tras: Północ/Sever: W piątek: -Pretekárska 1 (Záhradky - Priehyba) -Pretekárska 1a + 2 (Luková - Priehyba - Koliesko) -W przypadku słabego wiatru w sobotę zostaną otwarte trasy 1b (Konský Grúň - Luková) i 1c (Chopok - Konsky Grúň) Południe/Juh: We wtorek: 34b i 34c (z Chopku na Kosodrevinę) W piątek: 33a (Predné Dereše) Nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 kolega leitner mial racje jest oficjalny news Pogoda nam sprzyja. Minusowe temperatury i słaby wiatr pozwalają na naśnieżanie. Na północnej części jeśli pogoda nie zrobi psikusa to 9 grudnia otworzymy trasy: 1a, 1 oraz 2. Na następny dzień, tj. 10 grudnia będziecie mogli jeździć na odcinkach 1b i 1c. Na południowej stronie chcemy otworzyć w najbliższym czasie trasy 34b i 34c, a w piątek chcemy udostępnić 33a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Na Chopku otwierają trasy zgodnie z planem. Za tydzień chcą otworzyć dolny FIS (11) i 33 na południu (ta długa trasa na sam dół) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 jak co tydzien bede w weekend wiec sprawdze organoleptycznie Postaram zrobic kilka fotek , jesli telefon mi nie zamarznie jak tydzien temu, ma byc troche cieplej wiec pewnie sie uda, przy okazji mam pytanie do starych wyjadaczy, czy w liptowskim mikulasie jest jakas pizzeria ktora serwuje pizze nie jak dodatek do piwa tylko taka z pieca gdzie piwo jest dodatkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Odpalili kamerkę na Krupovej. http://www.jasna.sk/pl/urlop/narciarstwo-nizke-tatry/kamery-internetowe/krupova-1080-m-nm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 (edytowane) 14 godzin temu, leitner napisał: Odpalili kamerkę na Krupovej. Fajna jest też Freeride Zona, którą niedawno dodali, ale brakuje mi Przednich Dereszy, którą niestety usunęli. Z tej kamerki było widać najlepiej jakie warunki panują na Południu. Edytowane 9 Grudzień 2016 przez aurigae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Dnia 8.12.2016 o 12:00, borygo napisał: przy okazji mam pytanie do starych wyjadaczy, czy w liptowskim mikulasie jest jakas pizzeria ktora serwuje pizze nie jak dodatek do piwa tylko taka z pieca gdzie piwo jest dodatkiem? Kilka razy jadłem dość dobrą pizze tutaj: MaMi Pub Restaurant Pizza http://www.mami.sk/https://www.google.pl/maps/@49.0833634,19.6106528,3a,75y,220.57h,85.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sslnwVSGaGonG9aQhwzx6rg!2e0!7i13312!8i6656 Też jak byłem w Liptovskiej Izbie na rynku to widziałem że od tyłu jest ich pizzeria, ale pizzy tam nie jadłem. http://www.restaurant-taverna.sk/ Swoją drogą, na Słowacji jadłem najgorszą pizze w życiu w miejscowości Svit obok Popradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Fotki z Chopoka z dzisiaj ze Słowackiego forum https://www.zonerama.com/gefo1/Album/2476491 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 9 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2016 Ja w następny weekend planują w końcu z młodym napocząć sprytną sezonówkę i na 2 dni zawitać na Chopok, a może Tatrzańską i Pleso. Zobaczymy od pogody i od warunków, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 11 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2016 jak mowilem tak zrobilem sobota i niedziela chopok W sobote bylo extra 1,2 stopnie na plusie i sloneczko. Tak jak pisali wlaczyli trase na poludniu z gory i 1 od lukowej w dol, na upartego mozna bylo tez zjechac z samej gory. Warunki byly znakomite moze troche za cieplo ale co tam trasy na polnocy sprawowaly sie dobrze do samego zamkniecia, na poludniu poniewaz bylo cieplo bylo gorzej ale do 12,13 mozna bylo spoko jezdzic. JAk w sobote schodzilem ze stoku to czulem w palcach ze jak bylo tak cieplo, rozmieklo to w nocy przyjdzie mrozik i bedzie wiadomo co I tak tez sie stalo , po za tym silny wiatr wywial snieg i na trasach na gorze w obie strony lodowisko. NA szczescie nizej dalo sie spoko jezdzic, ale jak nie napada jakis swiezy sniezek to moze byc ciezko. Okolo 13 wiaterek a dmuchal naprawde ostro spowodowal zamkniecie gondol, takze wspolczuje tym co zostali na poludniu. O 14 zaczal padac deszczosnieg i mozna sie bylo ewakuowac 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 10 godzin temu, borygo napisał: Okolo 13 wiaterek a dmuchal naprawde ostro spowodowal zamkniecie gondol, takze wspolczuje tym co zostali na poludniu. I co w takiej sytuacji jak się zostanie na południu a samochód ma się na północy - jest jakiś inny transport ? żeby się dostać na północ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioana Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 On 05/12/2016 at 10:06 AM, leitner said: Plan otwarcia kolejnych tras: Północ/Sever: W piątek: -Pretekárska 1 (Záhradky - Priehyba) -Pretekárska 1a + 2 (Luková - Priehyba - Koliesko) -W przypadku słabego wiatru w sobotę zostaną otwarte trasy 1b (Konský Grúň - Luková) i 1c (Chopok - Konsky Grúň) Południe/Juh: We wtorek: 34b i 34c (z Chopku na Kosodrevinę) W piątek: 33a (Predné Dereše) Na mapce zaznaczyłem trasy, które powinny być otwarte w następny weekend. Ale super ze snieg dopisuje!!! Ktore z tych tras sa najlatwiejsze? Ktore najbardziej zatloczone? Czy dobrze rozumiem ze trasa Biela Put jest najbardziej zatloczona wiec lepiej dotrzec do Lucky albo Zachradek ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 W Lucky jest duzy parking wiec jak sie jest w miare rano to latwo cos znalezc. Tak Bela Put jest chyba najprostsza. JAk sie z jasnej chce wjechac wyzej to powstaje problem bo biedronka czyli kolejka szynowa jest 1 i bierze okolo 20-30 osob, a do gory i w dol jedzie gdzies 15-20 minut, a kanapa na lukowa czesto nie chodzi, pewnie wynika to z problemu z wiatrem. Na zachradkach jest maly parking , a za parkink przy drodze mozna dostac pokute 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 Trasy 10 i 10a przy gondoli A3 to zawsze są otwierane na koniec? Tam nawet nie widać, żeby śnieżyli cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 5 godzin temu, Ioana napisał: Czy dobrze rozumiem ze trasa Biela Put jest najbardziej zatloczona wiec lepiej dotrzec do Lucky albo Zachradek ? Tak jak napisał Borygo - najlepiej jest stanąć na Lućkach. Najłatwiejsze trasy to według mnie (w kolejności od najprostszej): 13 Biela Put, 10 Brhliska, 14 Lućky i 5 (Rovna Hola - Zahradky). reszta tras niebieskich to tak naprawdę trochę szersze trawersy (drogi przysypane śniegiem). 45 minut temu, ptk89 napisał: Trasy 10 i 10a przy gondoli A3 to zawsze są otwierane na koniec? Tam nawet nie widać, żeby śnieżyli cokolwiek. Nie zawsze - rok temu otworzyli 10 dość szybko. W tym roku zmienili kolejność naśnieżania tras (naśnieżyli czerwoną 1,1a i 2). Chyba póki co chcą się skupić na trasach, które są już chociaż w części naśnieżone. Na początku grudnia na Brhliskach (początek trasy 10) dość mocno wiało (mimo lasu) a jako, że trasa 10 jest trasą "ślepą" (dochodzi do niej tylko jedna krótka 7a), zapewno nie zależało im na szybkim naśnieżeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi