leitner Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Póki co Chopok płynie. Na zdjęciu trasa 13 Biela Puť, ale wyżej też nie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 A jak byście porównali siódemke ( majstrovska ) na Chopoku z Bieńkulą w SON. Która stromsza ( trudniejsza ), która fajniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 7 wg mnie fajniejsza, bo lepsze widoki, ale chyba trochę stromiej jest na Bieńkuli. FIS ze Skrzycznego jest dużo bardziej urozmaicony i np. ja wolę takie trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 56 minut temu, christofer30 napisał: A jak byście porównali siódemke ( majstrovska ) na Chopoku z Bieńkulą w SON. Która stromsza ( trudniejsza ), która fajniejsza. Chopok - Mistrzowska długość: 1200 m różnica wysokości: 414 m nachylenie: 37 % Szczyrk – Bieńkula długość: 1350 m różnica wysokości: 390 m średnie nachylenie: 29 % Początek i koniec na Bieńkuli miejscami bardziej stromy jak Mistrzowska na Chopoku. Bieńkulę kocham, a Mistrzowską lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 jak dla mnie majstrowska to jest odjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioana Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Hej, Nie bylo mnie tutaj jakis czas, dlatego nie mialam okazji wczesniej podziekowac za odpowiedzi na moj mail. Szkoda ze przez to zostalam blyskawicznie odsadzona od czci i wiary... Jaskowi, leitnerowi oraz wszystkim forumowiczom, ktorzy podzielili sie swoja wiedza, dziekuje za wszystkie pozyteczne informacje, konstruktywne uwagi i porady Ciesze sie tez, ze moglam swoim postem sprawic niektorym nieklamana radosc, choc nie bylo to moim zamiarem... Poza tym, popieram komentarz Idealist i moje pierwsze wrazenie na temat tego forum - ma poziom i tak trzymac! Obrazanie siebie nawzajem i chamskie komentarze zostawcie na inne strony, tego w internecie nie brakuje... Udanej niedzieli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Hej, Nie bylo mnie tutaj jakis czas, dlatego nie mialam okazji wczesniej podziekowac za odpowiedzi na moj mail. Szkoda ze przez to zostalam blyskawicznie odsadzona od czci i wiary... Witaj!Dosyć często pojawiają się tutaj (na forum) osoby, które wpadają tylko po to, żeby zadać jedno pytanie, a potem ani widu ani słychu. Żadnych podziękowań (czy to w formie kliknięcia "Lubię to" pod postem, czy w formie postu). Myślę, że Ci, którzy tak o Tobie napisali, sądzili, że jesteś kolejną osobą, która po zadaniu pytania znika i nawet nie podziękuje.Miłej niedzieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Obraz nędzy i rozpaczy... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 9 minut temu, keisyzrk napisał: Obraz nędzy i rozpaczy... I nawet światełka w tunelu nie widać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Dnia 20.11.2016 o 13:08, MAIKEL 1977 napisał: I nawet światełka w tunelu nie widać ? Najbliższe dni nie dają szans na śnieżenie... zdążyć na 3.12 będzie sporym wyzwaniem a tak to wyglądało dokładnie rok temu, 22 listopada 2015 (wtedy uważaliśmy te "warunki" za dramat ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Jak się poszczęści to odpalą Biela Put 3.12 i heja Parę sezonów temu było tak że zapowiadali otwarcie 30.11 i otwarcie było tylko że muzyczne w Happy Endzie a pierwsze trasy ruszyły tydzień później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Zielono mi, tydzień przed otwarciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 caly tydzien ma padac sniezek, bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Na Chopoku odpalili lance. Na razie silnie wieje. http://www.jasna.sk/pl/urlop/narciarstwo-nizke-tatry/kamery-internetowe/lukova-1670-m-nm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 a w szczyrbskim nawalnica sniezna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 ciekawe wie ktos czy szczyrbskie w tygodniu bedzie dzialac? czy tylko otworzyli na ten weekend co byl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Pisali że prawdopodobnie będzie działać tylko w weekend ten co był (26-27.11) W tygodniu mają śnieżyć i otworzyć już na stałe od kolejnego weekendu. Ale dodali też że jeśli będzie zainteresowanie to może w tygodniu jednak otworzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 W Szczyrbskim wyratrakowali dolną trasę (tą, co działała w weekend), ale śnieżą dalej. Tymczasem na Chopoku naśnieżyli Lućky i Biela Put (chociaż śnieżą dalej). Mniej więcej widać, które trasy będą otwarte 3 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 12 minut temu, leitner napisał: Mniej więcej widać, które trasy będą otwarte 3 grudnia. "Teploty na zasnežovanie sú priaznivé. Systém technického zasnežovania je spustený najmä v spodných častiach zjazdoviek. Zjazdovka Biela Púť č. 13 a Lúčky č. 14 je vysnežená na 100%. Ešte sú však potrebné terénne úpravy pásovým vozidlom. Zasnežovanie aktuálne pokračuje na traverzoch 2A,2b, Turistickej, a na južnej strane na zjazdovke Slnečná č. 31." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borygo Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 jak ktos reflektuje to w tygodniu ma dzialac interski na szczyrbskim:) Dobrý deň, od 26.11.2016 je v každodennej prevádzke lanovka Mostíky a zjazdovka Interski. Prajem pekný deň. Gallovičová Lívia PRACOVNÍK INFOCENTRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Miałem dziś okazje zobaczyć Chopok z góry i powiem Wam że wygląda to całkiem,całkiem Tak więc myśle że coś tam w sobotę pojeżdzimy Ps.Gdyby ktoś chciał mogę zabrać,mam 2 miejsca wolne,jadę tylko z córą Wyjazd ok 5 rano z Cieszyna powrót ok.15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Info z TMR-u co do kolejności otwarcia tras na Chopku. "Lyžiarske stredisko Jasná štartuje otvorenie sezóny prvou lyžovačkou už v sobotu 3. decembra, kedy budú v prevádzke na severnej strane modré zjazdovky Turistická (č 5), Lúčky (č 14), Biela Púť (č 13) a na južnej strane červené zjazdovky Slnečná (č 31) a Tréningová (č 31a) a ich príslušné lanovky. Vysneženie a otváranie zjazdoviek závisí od vhodného počasia, zatiaľ sa predpokladá, že v sobotu bude na Chopku otvorených takmer 7 km zjazdoviek od nadmorskej výšky cca 1 480 m n.m smerom nižšie. V prípade dobrých snehových podmienok pribudnú lyžiarom postupne aj ďalšie kilometre a otvoria sa aj zjazdovky Predné Dereše (č 33a), Turistická (č 5a), Májová Rovná hoľa – Priehyba (č 2a) a Májová Priehyba – Jasná (č 2b)." Co oznacza, że, póki co, na północy będą otwarte tylko niebieskie trasy, a na południu dwie czerwone. http://tmr.sk/pre-media/tlacove-spravy/snene-dela-su-opat-v-plnom-nasadeni-sezonu-v-jasnej-otvori-velkolepa-party/ Czyli prawie trafiłem ze swoimi przewidywaniami kilka tygodni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Szału nie ma, ale tego można było się spodziewać po braku warunków do naśnieżania. Oby niedługo otwierali kolejne trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioana Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Hej, No widzisz, wlasnie mnie uswiadomiles ze mozna tutaj 'zalajkowac' jakas odpowiedz, co mi wczesniej umknelo Zalatwilam karty GoPass i zamierzam kupic skipassy online i tak wlasnie sie zastanawiam, czy dla mnie tj. bardzo poczatkujacej narciarki warto kupic skipass na cale 5 dni pobytu? O kondycje sie nie martwie, bardziej mysle, ze moze pierwszego dnia pojezdze sobie na jakiejs laczce, zeby wogole sie oswoic ze sprzetem i otoczeniem i skipass mi bedzie wtedy niepotrzebny...? A wdrapywac sie zaczne wyzej dopiero 2go dnia... Takie male dywagacje... Ps. Fajnie, ze wstawiacie te zdjecia Chopoka, mam nadzieje ze za jakies 3 tygodnie ten szarobury kolor zamieni sie na snieznobialy? On 19/11/2016 at 10:52 PM, leitner said: On 19/11/2016 at 10:52 PM, leitner said: Witaj! Dosyć często pojawiają się tutaj (na forum) osoby, które wpadają tylko po to, żeby zadać jedno pytanie, a potem ani widu ani słychu. Żadnych podziękowań (czy to w formie kliknięcia "Lubię to" pod postem, czy w formie postu). Myślę, że Ci, którzy tak o Tobie napisali, sądzili, że jesteś kolejną osobą, która po zadaniu pytania znika i nawet nie podziękuje. Miłej niedzieli On 19/11/2016 at 10:52 PM, leitner said: On 19/11/2016 at 10:52 PM, leitner said: Witaj! Dosyć często pojawiają się tutaj (na forum) osoby, które wpadają tylko po to, żeby zadać jedno pytanie, a potem ani widu ani słychu. Żadnych podziękowań (czy to w formie kliknięcia "Lubię to" pod postem, czy w formie postu). Myślę, że Ci, którzy tak o Tobie napisali, sądzili, że jesteś kolejną osobą, która po zadaniu pytania znika i nawet nie podziękuje. Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 46 minut temu, Ioana napisał: Ps. Fajnie, ze wstawiacie te zdjecia Chopoka, mam nadzieje ze za jakies 3 tygodnie ten szarobury kolor zamieni sie na snieznobialy? Wczoraj ratrakowali już dolne trasy. Na zdjęciu dolna stacja Lućky. http://www.jasna.sk/hory/lyzovacka/jasna-live/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi