JC Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Donoszę, że SN Dwie Doliny jest już otwarta. Dzisiaj wieczorem nastąpi oficjalne otwarcie sezonu narciarskiego w Polsce. Warunki ... wieje Mobilnie Jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Jacku jak możesz, to napisz czy ilość śniegu na trasach jest już wystarczająca i jak są przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Jacku jak możesz, to napisz czy ilość śniegu na trasach jest już wystarczająca i jak są przygotowane. Trasy przygotowane przez ratraki ale jest twardo, śnieg sztuczny zmrożony. Cały czas pracuje wszytskie armatki. Temperatura -3C i pada śnieg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Dzisiaj wieczorem nastąpi oficjalne otwarcie sezonu narciarskiego w Polsce. : To już nastąpiło... wcześniej! No chyba,ze właściciele tejże stacji uważają,że mają na to monopol... :eek: Tyko wspomnę: Biały Krzyż,Złoty Groń,Wisła Stożek,Korbielów BABA,Zagroń,Czarny Groń,Białka Tatrzańska,itd itp... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 : To już nastąpiło... wcześniej! No chyba,ze właściciele tejże stacji uważają,że mają na to monopol... :eek: Tyko wspomnę: Biały Krzyż,Złoty Groń,Wisła Stożek,Korbielów BABA,Zagroń,Czarny Groń,Białka Tatrzańska,itd itp... Johnny takie Ogólnopolskie Otwarcie odbywa się już 7 razi nie jest powiązane z otwarciem pierwszego wyciągu w Polsce A wieczorem było tak Mobilnie Jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Bezcenne... Mobilnie Jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Bezcenne... Mobilnie Jacek eeee no... bez przesady za stówkę już idzie kupić ten model:smile:, ale bez boksu:tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Warunki w Wierchomli Mobilnie Jacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Galeria zdjęć z Dwóch Dolin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Nie Biały Krzyż tydzień temu (30.11.13), nie Złoty Groń w piątek 06.12.13... Prawdziwe i jedynie liczące się Ogólnopolskie Otwarcie Sezonu narciarskiego 2013/2014 tylko w chwili i tam gdzie zadecyduje szef FORUM J.C.:applause: Robie się coraz bardziej złośliwy:frown:: Za parę dni mi przejdzie:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 J C tośmy sie musieli mijać na stoku!:smile: Też byłem na tym ogólnopolskim małopolskim otwarciu sezonu. Teraz relacja. Wczoraj, to jest sobota, wietrzysko wiało niemiłosiernie. Znam powiedzenie " wieje jak w kieleckim", ale w porównaniu do wczorajszego wichru na Wierchomli, kieleckie są flautą! Można było przemarznąć do szpiku kości. Dodatkowo armatki cały czas pracowały i ten wyprodukowany śnieg porywany przez wiatr smagał po twarzach. Na wyciagu wiatr wiał w placy a przy jeżdzie w paszczę! Po 3 zjazdach musiałem uzupełnić strój o kominiarkę i dodatkowy polar, a i tak mi ręce zmarzły. W szałasie herbata staniała do 3 zł za kubek, natomiast grzane piwo zdrożało do 9 zł. W sobotę odbyło się parę imprez, jakieś grania, ktoś robił rzeżbę z lodu, jakieś konkursy, rozdawano cukierki, narty smarowano za friko, no i mozna było jeżdzić za połowę ceny. Dla mnie najważniejszym było testowanie nart Head i Volkl. Warunki śniegowe nie były najlepsze, śnieg twardy, zbity wysmagany wiatrem. Powiem tyle, pasowały mi head rev 78 ale i volkl code uvo też mi pasowały. No i wybierz coś dla siebie.:smile: Ludzi było mało, moze ze 100osób. Chyba warunki pogodowe ich wystraszyły! W niedzielę warunki znacznie się zmieniły. Rano temp. wynosiła -6 stopni, w nocy upadło z 15 cm śniegu który przykrył trawę i stworzył dobrą atmosferę, że o poprawie warunków na stoku nie wspomnę. Wiaterek ucichł, wyszło słońce. Można powiedzieć bajka, ale... No właśnie, na całej trasie znów ciagle pracowały armatki i śnieg smagał paszcze. Jakby tego było mało, chodnik rozbiegowy sie popsuł i krzesła waliły po nogach. Zwolniono chyba prędkość wyciagu bo na górę jeżdził 15 minut!!!:sad: Trasa dobrze przygotowana. Jak na tak słabe opady śniegu naturalnego, warunki w Wierchomli oceniam na bardzo dobre. Szacunek obsłudze za przygotowanie tego otwarcia. Spodziewałem się znacznie gorszych warunków. Reasumując, rozpoczęcie sezonu 2013/2014 w moim wykonaniu sie odbyło. Mam juz zaliczone 2 dni na nartach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Z tego co widzę na zdjęciach, to można było się dziś wyjeździć w Wierchomli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Z tego co widzę na zdjęciach, to można było się dziś wyjeździć w Wierchomli. Można było! Ludzi było mało. Przez bramki przechodziłem na bieżąco, bez jakiejkolwiek kolejki. Co mogę dodać, śnieżą także pozostałe stoki, polanki i te frycki, toczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Kilka słow o otwarciu sezonu w Wierchomli oraz o przygotowaniach do ZIO Kraków 2022 http://www.skionline.pl/stacje/polskie-stacje-inauguruja-sezon-2013-2014,newsy,5764.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Stacja narciarska Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla poinformowała na swoim profilu na Facebooku, że od dnia 25.12.2013 wprowadza opłaty za parkowanie samochodów na swoich parkingach. Decyzja o wprowadzeniu opłat jest dla nas niezrozumiała i postaramy się otrzymać uzasadnienie ze strony dyrekcji stacji Dwie Doliny o czym Was poinformujemy. Zobacz wysokość opłat za parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Nie chodzi mi o te 5 złotych, ale o zasadę. Do widzenia Wierchomlo! Mam nadzieję że po drugiej stronie, to jest w Szczawniku,też będziecie pobierać opłaty. Czy nie boicie się że mogą one wam w gardle stanąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Przymierzają się jeszcze do wprowadzenia opłaty za toalety ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 5 to zawsze mniej niż 10 w Szczyrku :stupid: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Powinni wprowadzić jeszcze opłaty za śnieg z armatek:stupid:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Powinni wprowadzić jeszcze opłaty za śnieg z armatek:stupid:: Lepiej nie podpowiadaj bo się zgarbię jak tam przyjadę :stupid: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 jak czytam takie niusy , to zawsze zastanawia mnie bezmyślność kogoś , kto podjął taką decyzję średnio samochodem na parking podjeżdżają 2-3 osoby ,więc jak już tak bardzo chcą zarabiać na wszystkim , na parkowaniu też:angry: , wystarczy dodać do ceny karnetu 1-2 złote i będą mieli tą samą kasiorkę bez żenujacego biegania parkingowych za samochodami :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Lepiej nie podpowiadaj bo się zgarbię jak tam przyjadę :stupid: :wink: A tak na serio-ile jeszcze my narciarze wytrzymamy:mad::nasze portfele nie są bez dna:sad:już nas drenują na drodze jako kierowców i nic w zamian-pozdrowienia narciarsko/samochodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 jak czytam takie niusy , to zawsze zastanawia mnie bezmyślność kogoś , kto podjął taką decyzję średnio samochodem na parking podjeżdżają 2-3 osoby ,więc jak już tak bardzo chcą zarabiać na wszystkim , na parkowaniu też:angry: , wystarczy dodać do ceny karnetu 1-2 złote i będą mieli tą samą kasiorkę bez żenujacego biegania parkingowych za samochodami :stupid: Takie opłaty nie powinna pobierać stacja, tylko gmina, bo to ona ponosi główne koszty utrzymania infrastruktury pozwalającej na dojazd do stacji. Była by to kolejna realna korzyść z posiadania ON na terenie własnej gminy. W obecnej sytuacji kieszeń nabija sobie gestor. I pojawiają się 2 nowe sezonowe miejsca pracy po 1000 netto. Też mi rozwój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 Kiedyś mnie wkurzyli (już o tym pisałem),jak nie chcieli wywieźć skuterem śnieżnym tobołów do Domku na Górce . A teraz to niech się w dupę pocałują.:frown::Mnie tam nie zobaczą. Ot,takie ładne mam dla nich życzenia świąteczne.:proud: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2013 ja tej stacji powiedziałem już dawno do widzenia - za kłamliwą nazwę dwie doliny .... za najwolniej uruchomione krzesła.... wprowadzenie płatnego parkingu utwierdzam mnie w przekonaniu o tym że oni się nie rozwijają oni się cofają w rozwoju !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi