ojciecpramatki Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Cieszę się, że poprzednia zabawa się podobała, wymyśliłem więc drugą odsłonę. Poprzedni sezon został zdominowany przez 3 wybitnych narciarzy (Hirscher, Svindal, Ligety), w sposób spektakularny,wygrali bowiem wszystkie 10 trofeów sezonu, zajmując również 3 pierwsze miejsca w generalce PŚ. W tym sezonie rozpoczęli również niezwykle skutecznie wygrywając pierwsze zawody w swoich ulubionych konkurencjach, kontynuując serie,które trwały przez cały zeszły sezon, a mianowicie 100% obecności na podium w zawodach PŚ. Hirscher dokonał tego w slalomie 4 zwycięstwa na 9 zawodów Ligety w gigancie 6/8 Svindal w super-g 4/5 Zagadka jest następująca, kto w tych konkurencjach ostatnio dokonał podobnego wyczynu? Miłej zabawy i dodam, iż znam odpowiedź tylko wjednym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 (edytowane) Moje typy ;Alberto Tomba i Herminator Edytowane 2 Grudzień 2013 przez miraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Baby też bierzemy pod uwagę czy tylko facetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 2 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Tylko facetów, żeby było trudniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naruzoxd Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Hermann Maier i Alberto Tomba i Dider Cuche (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Herminator, Tomba, Kostelic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 To też zależy co znaczy ostatnio ale zakładam że Hermann sie kwalifikuje jeszcze Zatem SG to Hermann (2003/2004). Co do GS i SL to muszę pogrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Też pomyślałem o Hermannie Maierze i Alberto Tombie. Ale pierwsza moja myśl to .... Ingemar Stenmark. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 2 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2013 Herminator na 100% ---> w sezonie 99/00 zdobył przecież 2000 pkt, w sumie stojąc 22 razy na podium w tamtym sezonie Tomba razy zdobył PŚ ---> wtedy w 7 na 9 SL stał na najwyższym stopniu podium. Na tę chwilę więcej nie znajduję... Pomyślę i może jutro coś dorzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Przepraszam za długi czas pomiędzy ogłoszeniem zagadki, a jej rozwiązaniem, ale artroskopia kolana nieco mnie zatrzymała. Odpowiedż prawidłowa to : -super-g Hermann Maier 2003/04 -gigant Alberto Tomba 1991/92 -slalom Alberto Tomba 1991/92 Blisko w gigancie bywali też Maier i Michael Von Grueningen, a Tomba co ciekawe nie osiągnął tego w swoim zwycięskim sezonie, tylko wcześniej. To, jak odległe są lata poprzednich tryumfów pokazuje jak wielkimi zawodnikami są Ted, Aksel i Marcel. Dziękuję za udział, kolejne zadanie wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 10 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Dziękujemy za rozwiązania zagadki i już nie możemy się doczekać następnej Szybkiego powrotu kolana do zdrowia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojciecpramatki Napisano 13 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Zabawa przyniosła pecha bohaterom, bowiem każdy w pierwszych następujących po konkursie zawodach wypadał z podium kończąc swoje serię. Dlatego postanowiłem, że kolejna zabawa będzie o kimś komu nie kibicuję (albo o Austriakach w całości:)). Rekonstrukcja ACL już za tydzień, więc będzie duuuuuuuużo czasu żeby myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi