artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 A co do towarzystwa, leszcze nie leszcze, najważniejsze żeby czas miło spędzić na wyjeździe 😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, keisyzrk napisał: z własnego doświadczenia wiem, że ewentualne braki w technice, błędy, można łatwiej wyłapać w nieco gorszych warunkach, ostrzejsze nachylenie, zamiast sztruksu... - dopiero takie warunki pokazują to co chcemy, lub czego nie chcemy zobaczyć Co racja , to racja , im lepszy technicznie narciarz "boiskowy" , tym lepiej/szybciej zaadaptuje swoją jazdę do gorszych warunków , czy też do poruszania się w "terenie" . Na ostatniej mojej turze ( Tatry Zachodnie - grudzień 2017 ) był z nami kolega , który na wyratrakowanym boisku czuje się w miarę pewnie , natomiast w terenie , przy dużym nachyleniu , sporej ilości śniegu i przeszkodach typu drzewa itp , po prostu sobie nie radził i aż czasem było mi go żal , tak się chłop męczył . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 (edytowane) 15 minut temu, aklim napisał: Co racja , to racja , im lepszy technicznie narciarz "boiskowy" , tym lepiej/szybciej zaadaptuje swoją jazdę do gorszych warunków , czy też do poruszania się w "terenie" . Na ostatniej mojej turze ( Tatry Zachodnie - grudzień 2017 ) był z nami kolega , który na wyratrakowanym boisku czuje się w miarę pewnie , natomiast w terenie , przy dużym nachyleniu , sporej ilości śniegu i przeszkodach typu drzewa itp , po prostu sobie nie radził i aż czasem było mi go żal , tak się chłop męczył . Tylko kto nas nagra w trudnym terenie ? No chyba ze stojac duzo nizej z dobrym zoomem. Ja takich ziomkow nie mam Edytowane 9 Styczeń 2018 przez artix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 25 minut temu, artix napisał: Tylko kto nas nagra w trudnym terenie ? No chyba ze stojac duzo nizej z dobrym zoomem. Ja takich ziomkow nie mam Artur jak się spykniemy na jakimś wyjeździe, to wezmę kamerę z zoomem i z ochotą Ciebie nakręcę.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 38 minut temu, artix napisał: Tylko kto nas nagra w trudnym terenie ? Jak przyjedziesz na Pilsko,to coś wykombinujemy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Ach ta brac narciarska, dzieki panowie ! A co do Pilska to juz sie nie moge doczekac powrotu na ta gore 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 (edytowane) 2 godziny temu, artix napisał: A co do towarzystwa, leszcze nie leszcze, najważniejsze żeby czas miło spędzić na wyjeździe 😉 Cześć To miał być taki trochę żart, żeby podkreślić, ze za leszcza Cię nie uważam (i nigdy nie uważałem - doskonale wiem jak jeździsz od dawna przecież). A co do techniki jazdy to jeszcze się odezwę. Pozdro serdecznie Edytowane 9 Styczeń 2018 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć To miał być taki trochę żart, żeby podkreślić, ze za leszcza Cię nie uważam (i nigdy nie uważałem - doskonale wiem jak jeździsz od dawna przecież). A co do techniki jazdy to jeszcze się odezwę. Pozdro serdecznie Oczywiscie ze to zart, rozumiem. Poprostu nie chcial bym aby ktos poczatkujacy poczl sie gorszy Ty napewno tez. Tym bardziej ze szkoliles. Ja uwielbiam pomagac kolega na wyjazdach. W miare mozliwosci. Choc wiem ze jestem noga jezeli chodzi o instrukcje i jezyk narciarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Nareszcie po dwóch dniach mam dostęp do komputera i mogę odpowiedzieć. Pisanie na forum z telefonu, to dla mnie mordęga. Dnia 08.01.2018 o 09:40, Mitek napisał: Mariusz Twoje zapędy ekshibicjonistyczne są ogólnie znane więc w Twoim wypadku to z pewnością nie akt odwagi a raczej samorealizacji. A że filmy robisz na poziomie znaaacznie powyżej średniej to z przyjemnością sobie popatrzę. Co do jazdy be ACL to... dla osoby sprawnej o dobrej technice nie ma praktycznie różnicy jeżeli chodzi o jazdę. Coś w tym jest @Mitek - to do pierwszego zdania Fajnie, że Ci się filmiki podobają - mam nadzieję, że z wypadu, który niebawem też coś nakręcę. Uszkodzony ACL (pod koniec marca rekonstrukcja) niestety staje się dla mnie coraz bardziej uciążliwy... Noga potrafi mi się skręcić jak idę po płaskim - tak nagle... wtedy upadam, boli i muszę sobie ręką kolano wcisnąć na swoje miejsce - ogólnie dramat, stąd decyzja o tym by wreszcie je zrobić. Zmiany są już duże W jeździe na nartach niestety również olbrzymi dyskomfort, a przede wszystkim strach, że nagle, przy dużej prędkości coś puści - więc w tym sezonie jazda zachowawcza i raczej turystyka - zobaczymy. Liczyłem, że coś napiszesz, napiszecie o jeździe Pauli - tylko pamiętajcie, że dziewczyna jest wrażliwa 22 godziny temu, Piotr_67 napisał: To może i ja @Piotr_67 kompletnie sobie nie radzisz z jedną deską Wolę Twoje śmigi 20 godzin temu, rung napisał: Fajne filmy; z muzyką do słuchania nawet Dzięki @rung 6 godzin temu, kaka napisał: Tak więc Artix i Mariusz (Marboru) którego miałem okazję obserwować na kazimierzowskim stoku są jak miód na moje narciarskie skołatane serce że można osiągnąć w narciarstwie oczywiście amatorskim całkiem niezłą a czasem i bardzo dobrą technikę i świetne czucie nart. Poza tym filmy Marboru są cudownie klimatyczne i ukazują całe piękno narciarstwa w szerokim tego słowa znaczeniu. To napisałem ja trener.....itd. Kazimierz @kaka dzięki bardzo Prawdopodobnie w czwartek ruszy Rąblów...a w weekend reszta okolicznych stoków. Mam nadzieję, że będzie okazja razem pośmigać! Tylko czy Cię poznam - w sumie widzieliśmy się tylko kilka chwil. 5 godzin temu, artix napisał: No chyba że jestem na wyjeździe z Marboru 😉 hahaha dokładnie @artix, wówczas ja Ci odjeżdżam Ale ja mam niebieskie narty, śmigłe... a Ty nie 4 godziny temu, aklim napisał: ogólnie jazda OK , ale zauważ , że Twoja lewa ręka ładnie pracuje/inicjuje skręty , a prawa jest jej przeciwieństwem - na filmie wygląda to tak , jakbyś ją ciągnął za sobą @aklim jakieś uwagi co do mojej jazdy? Bo sam mam sporo przemyśleń na ten temat i widzę sporo błędów... ...pytanie, czy się to da jeszcze w moim wieku poprawić? 4 godziny temu, keisyzrk napisał: @artix, @marboru, dla mnie styl nienaganny z jedną małą uwagą: z własnego doświadczenia wiem, że ewentualne braki w technice, błędy, można łatwiej wyłapać w nieco gorszych warunkach, ostrzejsze nachylenie, zamiast sztruksu... - dopiero takie warunki pokazują to co chcemy, lub czego nie chcemy zobaczyć, ale piszę to z perspektywy amatora, więc mogę się mylić. @keisyzrk gorsze warunki, to niestety dopiero po rekonstrukcji ACL - wcześniej będę się bał i raczej wtedy zsuwanie asekuracyjne. Co do moich filmów - kilka ujęć nakręconych jest na czarnych trasach - niestety kamera sporo spłaszcza. Dzięki za dobre słowo... ale na moje oko, popełniam jeszcze sporo błędów - raczej bez ingerencji dobrego instruktora nic nie będę w stanie poprawić. Jak zrobię kolano, to pojadę na tyczki i wówczas się okaże, co ta moja jazda jest warta. Pewnie niewiele. 4 godziny temu, lokiec3 napisał: Po tym poznać dobrego jeźdźca jak sobie radzi w trudnych warunkach. Nie umniejszając oczywiście umiejętnościom kolegów, którzy powyżej przedstawili swoją jazdę. Po równym to każdy w miarę szybko i sprawnie się porusza. Braki wychodzą przede wszystkim na stromym i nierównym. Stromego to trochę na moich filmikach jest...no ale równo jak na stole Nie wiem dlaczego, ale często tak trafiam w Alpach... ...pecha mam do trudnych warunków 4 godziny temu, Mitek napisał: PS Acha no i nie jeździj na narty z jakimiś leszczami tylko np. z Mariuszem - macie wiele wspólnego w sensie koncepcji tego jak chcielibyście na nartach jeździć. Ostatnio @artix się miga od wspólnych wyjazdów W każdym bądź razie sporo racji w tej koncepcji. 3 godziny temu, artix napisał: A co do towarzystwa, leszcze nie leszcze, najważniejsze żeby czas miło spędzić na wyjeździe 😉 Dokładnie - dobre towarzystwo i zabawa, super! Natomiast przy wspólnych wyjazdach ważne jest również by grupa w miarę równo jeździła... bo jak jest inaczej, to mogą być nieporozumienia różne. Dwóch, przesympatycznych Kolegów @artix w Soelden mnie przestało lubić na wspólnym wyjeździe przykro mi się trochę zrobiło - wiesz o czym piszę. Za duże tempo narzuciłem i Chłopaki pękli... 1 godzinę temu, marionen napisał: Artur jak się spykniemy na jakimś wyjeździe, to wezmę kamerę z zoomem i z ochotą Ciebie nakręcę.... Z Tobą @marionen kilka razy na stoku się spotkałem, ale nie było okazji razem poszusować i pogadać bliżej. A przydała by mi się od Ciebie lekcja, oj przydała Mam nadzieję, że niebawem. Pozdrawiam serdecznie wszystkich marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kodomita Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Artix i Marboru!Super,ale jakby poprawić pracę rąk co za tym idzie kijków to było by gitara.Chodzi o markowanie przy długim skręcie i zabicie kija przy short turn.Sam to ćwiczę i nie jest to łatwe.ale warto. Na filmie od 2:00 min 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Kodmita, Ty mnie moim idolem szczujesz ? Masz racje. praca rak jest bardzo wazna. Jak juz wczesniej pisalem to moj target. W tym roku juz w Saas pilnowalem sie bardzo. Zabijanie kija nie lubie ale stosuje czasem ten zabieg jako trening aby wlasnie skrety byly od poczatku do konca jak najbarciej zblizone do siebie. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, marboru napisał: .......Liczyłem, że coś napiszesz, napiszecie o jeździe Pauli- tylko pamiętajcie, że dziewczyna jest wrażliwa ....... Pozdrawiam serdecznie wszystkich marboru moja Żona marzy by miec technikę Pauli- moze zza jakiś czas dojdzie do takiej techniki, bo to Jej drugi sezon narciarski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 A tu slowa samego mistrza Hi Reilly real quick how do you absorb all that torque at the end of the turn ? Thanks for your reply in advance. Reilly McGlashan relaxation is the key. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 44 minuty temu, artix napisał: A tu slowa samego mistrza Hi Reilly real quick how do you absorb all that torque at the end of the turn ? Thanks for your reply in advance. Reilly McGlashan relaxation is the key. exactly. spot on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 (edytowane) 3 godziny temu, Kodomita napisał: Artix i Marboru!Super,ale jakby poprawić pracę rąk co za tym idzie kijków to było by gitara.Chodzi o markowanie przy długim skręcie i zabicie kija przy short turn.Sam to ćwiczę i nie jest to łatwe.ale warto. Na filmie od 2:00 min Reilly miał po prostu dobrego nauczyciela (który go nawet pochwalił w komentarzach) Ten Pan to Harald Harb. Jeśli ktoś nie zna to polecam. Edytowane 9 Styczeń 2018 przez mifilim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 3 godziny temu, marboru napisał: @Piotr_67 kompletnie sobie nie radzisz z jedną deską Wolę Twoje śmigi No to masz na dwóch Trochę spowolniłem żeby lepiej wyglądało Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 (edytowane) 15 minut temu, Piotr_67 napisał: No to masz na dwóch Musiałeś mieć dobrego kamerzystę, że nadążył Edytowane 9 Styczeń 2018 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 godzinę temu, artix napisał: A tu slowa samego mistrza Hi Reilly real quick how do you absorb all that torque at the end of the turn ? Thanks for your reply in advance. Reilly McGlashan relaxation is the key. Artur mówiłem Ci to rok temu,chcesz dynamiczniej Magnum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 4 minuty temu, marboru napisał: Musiałeś mieć dobrego kamerzystę, że nadążył No miałem. Nie dość, że dobry kamerzysta to jeszcze świetnie jeździ na nartach. Jeden z filmików kręcił mój brat w Zillertalu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 McGlashan uzywa Gimbala do filmownia A u pana Haralda na filmie moje poprzednie narty Icon 80 TT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 minutę temu, artix napisał: McGlashan uzywa Gimbala do filmownia A u pana Haralda na filmie moje poprzednie narty Icon 80 TT Przyjedź do słonecznej Italii 10-17.03.2018. Będzie z nami gimbal. Będzie też JackDaniels . Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 minutę temu, Piotr_67 napisał: Przyjedź do słonecznej Italii 10-17.03.2018. Będzie z nami gimbal. Będzie też JackDaniels . Pozdrawiam Oj kusicie kolego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 31 minut temu, artix napisał: Oj kusicie kolego Wiem, że dasz rady! A będzie spora i fajna ekipa! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Kaj się wybieracie,może bym się skusił,bo Italy jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi