artix Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Andrzej, nic dodać nic ująć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 28 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2017 No, ciekawe który ON wygra w tym roku w rankingu dużych ośrodków, a który w rankingu średnich i małych. Czuję, że będą to "niespodziewani" zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2018 Na stronie opublikowaliśmy Ranking Stacji Narciarskich 2018 Na pudło wskoczył Szczyrk Mountain Resort spychając Czarną Górę, a Słotwiny Arena została najlepszą stacją narciarską w Polsce według Internautów. Zapraszam do lektury 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2019 Ciekawostka: Sobota, 3 sierpnia 2019 O zimie myśl ... latem. Najdłuższe koleje narciarskie w Polsce Gdzie mieści się najdłuższy wyciąg w Polsce? - Na Kasprowym? Nie! - W Szczyrku? A gdzież tam! - A może w Białce? To już zupełnie nie! - To może na Pilsku? A skądże? - Więc gdzieś w Sudetach? Tak! Otóż najdłuższym wyciągiem narciarskim w Polsce jest Karnonosz Ekspresumiejscowiony w Szklarskiej Porębie: Okazuje się, że 2 najdłuższe polskie wyciągi znajdują się w Sudetach, a jeszcze konkretniej - w Karkonoszach. Więcej tekstu i klasyfikacja wg różnicy poziomów: https://ekonomiaplussport.blogspot.com/2019/08/o-zimie-mysl-latem-najduzsze-koleje.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz98520 Napisano 5 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2019 m.in. trudność szlaków narciarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2020 Dziś do rankingu dodaję ... groby ośrodków narciarskich (stacje nieczynne w trakcie jednego spaceru): niedziela, 1 listopada 2020 Polska w ruinie! Spacer po zgliszczach infrastruktury ośrodków zimowych Autor na granicy Śląska i Małopolski. Hyrca Tytułowa teza jest oczywiście bardzo subiektywna i - sam przyznam - mocno naciągana. Ale bardzo mi pasowała do dzisiejszego spaceru. Nie mogłem iść na groby bliskich, to sprawdziłem groby bliskich mojemu sercu dyscyplin: narciarstwa zjazdowego i klasycznego. Na początek grób w sercu ... stolicy Polskiego narciarstwa, tuż obok centrum małopolskiego Szczyrku: stok Beskidek. Jeszcze parę lat temu można było dyskutować o wycięciu krzewów, dziś te krzewy to już solidny las. Czy jeszcze kiedykolwiek będą tu jeździli narciarze? A tuż obok stoku straszy nieczynna od lat szkoleniowa skocznia narciarska, niegdyś wymagająca zamykania drogi dojazdowej do Biłej podczas zawodów. Więcej: http://ekonomiaplussport.blogspot.com/2020/11/polska-w-ruinie-spacer-po-zgliszczach.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Grudzień 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 Po kilku latach przerwy, chcemy ponownie zaprosić wszystkich czytelników skionline.pl, a także wszystkich miłośników narciarstwa, do wzięcia udziału w głosowaniu na najlepszą stację narciarską w Polsce. Tak jak i w ubiegłych latach, pragniemy by oprócz oceny poszczególnych ośrodków przez naszą redakcję, na ocenę każdego miejsca na zimowej mapie naszych stoków, złożyły się także głosy samych narciarzy. Tym samym zapraszamy naszych Czytelników do współtworzenia tego wyjątkowego na naszym krajowym podwórku zestawienia. https://www.skionline.pl/stacje/ranking-stacji-narciarskich.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 22 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2022 4 godziny temu, JC napisał: na najlepszą stację narciarską w Polsce Biorąc pod uwagę fakt że w samym Szczyrku mamy aż 11 stacji narciarskich, będzie to trudna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acoto Napisano 23 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2022 IMHO nazywanie ,często jednego, niezbyt atrakcyjnego wyciągu stacją narciarską to przegięcie. Szczyrk zasługuje na miano jednej, za to całkiem sporej stacji jak na nasze warunki. Nawet podział na trzy, wydaje się przesadzony. To tak jakby ktoś zadał pytanie : czy warto jechać do Tignes? a jeśli już to którą stację wybrać bo jest ich 78. Rozumiem,że różne wyciągi mogą mieć różnych właścicieli ale.. co to obchodzi klienta w czasach wspólnych karnetów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2022 Jeśli się czepiamy, to ja szukałem Czarnej Góry z Sudetów pod hasłem w stylu: Czarna Góra Sienna lub Czarna Góra Masyw Śnieżnika a może Czarna Góra Resort koło Śnieżnika. Ośrodek Czarna Góra jest w miejscowości Sienna, od Stronia jest odległy o 5km. Nazwa Jacka na liście: Stronie Śląskie Czarna Góra Resort, a są jeszcze dwie inne Czarne Góry, które są na C w liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi