atenka Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Hmmm, czytam i utwierdzam się w przekonaniu że niezadowolenie- zawsze i ze wszystkiego ,stało się w Polsce cnotą:frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Cześć Gdyby przy obecnych kryteriach do rankingu dodać park rozrywki w Chorzowie, to myślę, że zająłby całkiem wysokie miejsce Bo w końcu jest nowoczesna i długa kolejka linowa, są parkingi, kible, restauracje, ośrodek niewątpliwie bardzo przyjazny dla dzieci i dla rodziny... A że nie ma tras narciarskich? Przecież w obecnym rankingu ich ilość i atrakcyjność ma dość niewielki wpływ na wynik :biggrin: 100% racji Chris. Głosuję na Park, Przynajmniej nie będzie się narzekać po powrocie z nart. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 11 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Lista dyskusyjna jest do dyskusji a nie wzajemnej adoracji. Ja mam pewne zastrzeżenia do rankingu i je wyrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Podobnie jak w ubiegłym sezonie - także i w tym roku chcemy zaprosić wszystkich czytelników skionline.pl, a także wszystkich miłośników narciarstwa do wyboru najlepszej stacji narciarskiej w Polsce w sezonie 15/16. Wzorem pierwszej edycji naszego rankingu, pragniemy by oprócz oceny redakcyjnych "testerów", którzy sprawdzają stan krajowych ośrodków, na ogólną ocenę każdego miejsca na zimowej mapie naszych stoków, złożyły się także głosy samych narciarzy.Ranking polskich stacji narciarskich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Na stronie opublikowaliśmy Ranking skionline.pl - najlepsze ośrodki narciarskie w Polsce 2016 Zachęcam do lektury oraz do dyskusji ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Na stronie opublikowaliśmy Ranking skionline.pl - najlepsze ośrodki narciarskie w Polsce 2016 Zachęcam do lektury oraz do dyskusji ! Redakcja przegapiła Karpacz, który łapie się jednak w kategorii dużych stacji (dwa krzesełka i 5 orczyków). Oczywiście jest spory kłopot bo w tym roku chodziły głownie Liczykrupa i Euro, a ze Zbyszka można było jeździć... po nieprzygotowanej czarnej. Karpacz to ciągle skansen ale mało jest w Polsce miejsc gdzie można zjechać w jednym kawałku 550 m przewyższenia, w dodatku górny kawałek jest narciarsko całkiem przyzwoity. Czego nie da się powiedzieć w większości o stacjach z rankingu. Pozdro Wujot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Redakcja przegapiła Karpacz, który łapie się jednak w kategorii dużych stacji (dwa krzesełka i 5 orczyków). Oczywiście jest spory kłopot bo w tym roku chodziły głownie Liczykrupa i Euro, a ze Zbyszka można było jeździć... po nieprzygotowanej czarnej. Karpacz to ciągle skansen ale mało jest w Polsce miejsc gdzie można zjechać w jednym kawałku 550 m przewyższenia, w dodatku górny kawałek jest narciarsko całkiem przyzwoity. Czego nie da się powiedzieć w większości o stacjach z rankingu. Pozdro Wujot Bardzo dobrze że przegapili. Tak jak piszesz to jest skansen, i to się nie mieści się w takich rankingach. Praktycznie chodzą tam dwie trasy, więc może tylko w kategorii mały ośrodek :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Ciekawi mnie co jest z tą Nową Osadą. Ocena redakcji bardzo wysoka, a czytelników dosyć niska. Chyba najbardziej rozbieżne oceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 Jak ja lubię takie konkursy! Ocena ludzi nijak się ma do oceny redakcji! Zupełnie jak w konkursach gminnych/miejskich/powiatowych/wojewódzkich/państwowych na stanowiska. Cóż, przykład idzie z góry!!! Właściciel Areny Słotwin, Czarnego Gronia i jeszcze tam czegoś, jest zadowolony, czy liczył na więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
violla Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Kiedyś byliśmy w Karpaczu i to zdecydowanie nie jest duża stacja Osobiście bardzo lubię tego typu rankingi, często porównuję ze swoimi. Nie zawsze się pokrywają ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Ja też bardzo lubię takie rankingi i z niecierpliwością czekam na kolejny. To jednak nie wina Karpacza, że warunki śniegowe nie zawsze pozwalają na zjazd z samej góry. Ze Skrzycznego czy Pilska też bardzo rzadko da się zjechać na sam dół, a jednak te ośrodki zaliczamy do "dużych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2017 Kolejny raz przyszedł czas na ocenę polskich stacji narciarskich i wybranie tych najlepszych. Zachęcam Was do głosowania na Wasze ulubione ośrodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Opublikowaliśmy Ranking Polskich Stacji Narciarskich w sezonie 16/17 - z wynikami możecie zapoznać się tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Bardzo ciekawa różnica między rankingiem narciarzy - Internautów a redakcją skionline.pl. http://www.skionline.pl/stacje/ranking-stacji-narciarskich,16-17,male-osrodki,ocena-internautow.html Może za rok wyszczególnicie niektóre kwestie (podczas głosowania), które są oceniane przez Internautów? Bo trochę to jest za bardzo ogólne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Wygrany w mniejszych osrodkach to juz znany był przed rozpoczęciem głosowania Dobrze ze jest tez ocena internautów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Bardzo ciekawa różnica między rankingiem narciarzy - Internautów a redakcją skionline.pl. http://www.skionline.pl/stacje/ranking-stacji-narciarskich,16-17,male-osrodki,ocena-internautow.html Może za rok wyszczególnicie niektóre kwestie (podczas głosowania), które są oceniane przez Internautów? Bo trochę to jest za bardzo ogólne. O co dokładnie biega? Co mamy wyszczególnić?A różnica wynika z tego, że na ocenę redakcji ma wpływ wiele składowych, które nie zależą od naszej subiektywnej oceny - np. długość tras, ilość, ilość wyciągów, czy ich jakość. Już o tym pisałem. A Internauci oceniają jak im pasuje... zdarzają się np. osoby, które Białce dają ocenę 1 za jakość wyciągów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 3 minuty temu, JC napisał: O co dokładnie biega? Co mamy wyszczególnić? Nie pamiętam dokładnie tego, jakie dokładnie kwestie były oceniane, więc ciężko mi jest napisać tak "z głowy". Ale, z tego co pamiętam, nie ma rozdziału długości i różnorodności tras od ich przygotowania - to są zupełnie inne rzeczy i odpowiedzi są często sprzeczne. Dojazd i parkowanie tak samo - dojazd rozumiem jako np. skibusy albo jakość drogi dojazdowej a parkowanie jako parkingi (płatne/bezpłatne, ich wielkość i odległość od stoku). Nie chodzi mi o to, żeby Internauci mieli spędzać kilkanaście minut na ocenie jednej stacji (bo wtedy mało osób weźmie udział w takim rankingu), ale żeby kwestie były trochę bardziej wyszczególnione. Mam nadzieję, że napisałem jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 JC co prawda prosiłeś na PRIVa abym nie komentował twoich... i nie wnikał w twoje finanse itd. ale sory nie mogę!!! i mam pytanie: (i o odpowiedź poproszę na forum a nie na PRIVa) Ile masz akcji BSA? albo jaką kasę ciągniesz z reklamy? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 2 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Stanowczo protestuje, aby klasyfikować Słotwiny Arena jako dużą stację narciarską. Jest to miejsce w rzeczywistości składające się z jednego, może nowoczesnego, ale krótkiego krzesła i stoku przy nim. Są tam jakieś objazdówki i nawet krótki orczyk na innym stoku. Ale to wszytko jest bardzo małe. Wiem, że oficjalnie podają jakieś km tras. Ale ja jestem tam prawie co roku i nigdy ich nie widziałem. Dodatkowe kuriozum jest skłócenie obu sąsiadujących stacji, które ni jak nie mogą dogadać się i zrobić jeden karnet. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimorodek Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Ja polecam stacje narciarskie w Muszynie. Nie jest tak dużo ludzi jak w najpopularniejszych miejscowościach typu Białka czy Zakopane, a warunki naprawdę są doskonałe. Ja zatrzymywałem się ostatnio w hotelu klimek i dodatkowo były zniżki na karnety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 (edytowane) Duży ośrodek Kasprowy Wierch, Słotwiny. Śmiechu warte jak to są duże ośrodki. Oba praktycznie mają po jednej trasie. Ranking średnich i BSA na pierwszym - a kogo to jest ranking bo raczej nie narciarzy. To raczej sponsoring a taką informację się podaje w nagłówu. Szkoda bo kiedyś uważałem ten portal za specjalistyczny a obecnie raczej propagandowy :-) Ale forum jest ok :-) Edytowane 21 Kwiecień 2017 przez Jusik2002 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Duży ośrodek Kasprowy Wierch, Słotwiny. Śmiechu warte jak to są duże ośrodki. Oba praktycznie mają po jednej trasie. Ranking średnich i BSA na pierwszym - a kogo to jest ranking bo raczej nie narciarzy. To raczej sponsoring a taką informację się podaje w nagłówu. Szkoda bo kiedyś uważałem ten portal za specjalistyczny a obecnie raczej propagandowy :-) Ale forum jest ok :-) Proponuję się zapoznać z zasadami oceny, to wyjaśni, jakie są zasady rankingu.Można się z nimi zgadzać lub nie, ale takie zostały ustalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 BSA budzi kontrowersje i wcale sie temu specjalnie nie dziwie. Wydumka robi kariere w dziwny sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 A co z Skolnity w Wiśle? , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi