zuu Napisano 28 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 http://www.magazynbieganie.pl/event-gore-tex-a-moze-pertex-oto-jest-pytanie/ link gdzie można znaleźć kilka przydatnych informacji - co prawda nieco inne zastosowanie mają te kurteczki, ale często wpadałam tutaj na temat membran i pomyślałam że się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tesia456 Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Ja polecam na alegro zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 A ja w Lidlu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 A ja w Lidlu :biggrin: Swoją drogą to właśnie w Lidlu dzisiaj rzucili kurtki i spodnie narciarskie, do rekreacyjnej jazdy moim zdaniem nawet nawet a cenowo bardzo przystępnie. Za komplet kurtka + spodnie wychodzi 266 PLN, membrana thinsulate 10.000. Wykonanie całkiem nienaganne, sprawdzałem organoleptycznie. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to jakieś cienkie te kurtki.... Nie testowałem ale zmarzluchom może być w nich zimno Oprócz tego są jeszcze Softshelle - kurtka i spodnie. Kolekcja dla Pań i Panów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Oj cienkie strasznie :eek: Nadają się raczej do rekreacyjnego chodzenia koło stoków :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonsz_18 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 byłem , oglądałem , otwarty sklep od 8, a o 8.10 już nie było mniejszych rozmiarów :stupid: wchodzę do sklepu i się zastanawiam co tak pusto, przeszedłem cały sklep a tam z 50 osób przy tych kurtkach :crazy: co do samych kurtek jakiejś rewelacji nie ma, faktycznie trochę cienkie, ale za to cenę chyba warto :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 @tesia, maikel - o co wam chodzi? po co te podpowiedzi z zakupami na allegro albo w lidlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Ja byłem przed lidlem o 7:55 i już jakieś 30 osób przed sklepem było :stupid: Kupiłem sobie kurtkę narciarską softshell, nawet fajnie zrobiona i wykonana i nie brzydka. Zwykła kurtka i spodnie wykonane były z jakiegoś cienkiego niefajnego materiału, do tego szwy słabe, wrażenie jakby miały szybko się rozerwać. Niby to miało membranę 10000, ale wykonanie i ten materiał odwiodło mnie od zakupu. A spodnie softshell... L były sporo za duże, a M były sporo za ciasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Swoją drogą to właśnie w Lidlu dzisiaj rzucili kurtki i spodnie narciarskie, . Jedyne co mi się rzuciło w oczy to jakieś cienkie te kurtki.... Oj cienkie strasznie :eek: Te kurtki sa dla konkretnej grupy uzytkownikow.Cienko jezdzisz...,to masz cienka kurtke:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 @tesia, maikel - o co wam chodzi? po co te podpowiedzi z zakupami na allegro albo w lidlu? Ja mam już pierwszą listę społeczną do Biedronki :shocked: W przyszłym tygodniu rzucą hit sezonu: spodnie zakładane na głowę i kurtkę zakładaną na nogi. Całość z membraną z jelita słonia, impregnowaną śliną skunksa. Po założeniu wyglądasz jakby cię nie było. Czad :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 ... Po założeniu wyglądasz jakby cię nie było. Czad :stupid: Pewnie, że czad, bo wchodzisz na wyciągi bez kolejek i za darmochę :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Pewnie, że czad, bo wchodzisz na wyciągi bez kolejek i za darmochę :stupid: jeszcze inne rzeczy można robić "z przyczajki" :shocked: TO BY SIĘ DZIAŁO :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 (edytowane) każdy jeździ w tym co lubi i na co go stać Takie uszczypliwości na temat odzieży z lidla czy innej biedronki są bez sensu . Zwykle to jest tak , że jednym taki sprzęt wystarczy na lata , a ci ,którzy zaczną traktować narty bardziej poważnie i tak pewnie , za jakiś czas , zaczną szukać czegoś o lepszej jakości ( wzornictwo , parametry , itd ) . Dobrą odzież , jak się poszuka , można kupić za naprawdę nieduże pieniądze . Trzeba tylko wiedzieć gdzie i czego szukać . A jak kogoś stać na kurtkę za 3 tyś. zeta , to co mi do tego ,bo w sumie kto bogatemu zabroni:smile: Ps czasem widzę kurtki po parę tysiaków i tak się zastanawiam co może tyle kosztować i dlaczego to takie brzydkie ??? no ale o gustach podobno się nie dyskutuje :wink: Edytowane 6 Grudzień 2013 przez aklim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Dobrze aklim gada :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 (edytowane) Dobrze aklim gada :applause: Oczywiście że dobrze :applause: Pochwalę się że osobiście kupiłem wczoraj komplet, kurtka + spodnie z Lidla, co prawda nie dla mnie a dla ojca, co na nartach spędza 2-3 dni raz na 2 lata, jak czasem się podepnie pod jakiś mój wyjazd. Kutka, jak już pisałem troche cienka, ale polar pod spód i będzie ok. Moim zdaniem spokojnie mu to wystarczy i posłuży (przy takiej częstotliwości wyjazdów) na dekadę :stupid: Za tą kasę to nawet na posezonowych promocjach ciężko by było kupić komplet. A jak nawet się rozwali po kilku wyjazdach to nie będzie szkoda wywalić. A jako że 4 lata temu wybudowali mi Lidla 50m od domu, to z czystego lenistwa nie jeżdżę już na podstawowe zakupy nigdzie indziej. Przy okazji kilkanaście "specjalnych" ofert różnej maści już tam kupiłem (za bez cen), sprawdziłem i póki co jeszcze się nie zawiodłem. Raz jak miałem problem to bez żadnej dyskusji zaproponowali wymianę lub zwrot pieniedzy. Chodziło wówczas o zegarek z pulsometrem (za 49PLN). Wymieniłem i od kilku miesięcy służy mi na każdym treningu bez zarzutu. Edytowane 6 Grudzień 2013 przez SKIer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAX Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 (edytowane) Ja byłem przed lidlem o 7:55 i już jakieś 30 osób przed sklepem było :stupid: Kupiłem sobie kurtkę narciarską softshell, nawet fajnie zrobiona i wykonana i nie brzydka. Zwykła kurtka i spodnie wykonane były z jakiegoś cienkiego niefajnego materiału, do tego szwy słabe, wrażenie jakby miały szybko się rozerwać. Niby to miało membranę 10000, ale wykonanie i ten materiał odwiodło mnie od zakupu. A spodnie softshell... L były sporo za duże, a M były sporo za ciasne. Mam takie same spostrzeżenia. Z ciekawości pojechałem do lidla oglądać ta "odzież dla wymagających" bo szukałem czegoś lepszego niż zakupiłem rok temu i byłem rozczarowany właśnie wykonaniem i materiałem ale co lepsze zauważyłem, że w lidlu każdy model wykonany jest inaczej i z innego materiału (czarno-pomaranczowa inaczej zrobiona i czarno-żółta też inaczej). W zeszłym roku było to samo kurtki narciarskie i kolorowe snowboardowe z innego materiału, a jeden model, czarna kurtka snowboardowa jak na foto poniżej z innego grubszego, mocniejszego materiału w dodatku wykonana o wiele lepiej. Tą kurtkę w zeszłym roku udało mi się kupić w lidlu za 89zł (w styczniu wyrzucili resztki z magazynów -25%) do dzisiaj nie znalazłem nic do 300zł co było by wykonane lepiej te wczorajsze z lidla są bez porównania baaa wybrałem się niedawno do firmowego sklepu 4F i też się rozczarowałem tymi "tańszymi" modelami za 300-400zł Edytowane 6 Grudzień 2013 przez KAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi