andy-w Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Jeszcze Ski Park Martinki: http://www.martinky.com/ Ruszają od 20.12.13 na weekend Właśnie ten ośrodek koło Martina dosyć mnie interesuje. Jeszcze tam nie byłem. Czy ktoś z forumowiczów ma własne doświadzenia z pobytu tamże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogi Napisano 17 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2013 Witam, Bachledova dolina dziś - słońce, lekki mróz, kilkanaście osób na stoku i doskonale przygotowane trasy :happy: 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Bachledova dolina dziś - słońce, lekki mróz, kilkanaście osób na stoku i doskonale przygotowane trasy :happy: W Bachledovej poza sezonem bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Nowa gondola w Tatrzańskiej Łomnicy już otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Gwoli ścisłości w Bachledowej działa jedna trasa. Bo tej która prowadzi z Jezerska do Bachledowej nie liczę. To dojazdówka. Mimo to 2 godziny można polatać. Ludzi mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Gwoli ścisłości w Bachledowej działa jedna trasa. Bo tej która prowadzi z Jezerska do Bachledowej nie liczę. To dojazdówka. Mimo to 2 godziny można polatać. Ludzi mało. Kurcze a ja ją bardzo lubię. Gdyby nie to powolne krzesło to bym tam najwięcej czasu spędzał. Szczególnie przy słonecznej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 z tego co widzę, to w Bachledovej ubyło wyciągów i tras w tym sezonie (lewy dolny róg mapki) - były tam 3 orczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 z tego co widzę, to w Bachledovej ubyło wyciągów i tras w tym sezonie (lewy dolny róg mapki) - były tam 3 orczyki Już pod koniec zeszłego sezonu były tam problemy. O ile kojarzę, nie dogadali się co do wspólnego karnetu. Jak będę w okolicy to podpytam. Mamy na forum userów ze Zdiaru ale siedzą cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogi Napisano 18 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2013 Już pod koniec zeszłego sezonu były tam problemy. O ile kojarzę, nie dogadali się co do wspólnego karnetu. Jak będę w okolicy to podpytam. Mamy na forum userów ze Zdiaru ale siedzą cicho. Faktycznie, są inni właściciele i nie ma wspólnego karnetu. A widać było wczoraj że śnieżą na maxa, ale jeszcze nie wystartowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 Trochę szkoda, bo ubyły 2 trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_sbe Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Kubinska Hola 21.12.2013Pod stokiem zjawilem sie okolo 30min po otwaciu i jezdzilem do samego konca.Na start niemila niespodzianka- jazda w chmurach i pogoda smutna jak 150.Jak sie okazalo za pirwszym krzeslem "pstryk"- lampa i blekitne niebo.Trasa (jak na ilosc sniegu) przygotowana bardzo dobrze.Snieg w wiekszosci sztuczny i zmrozony, szybko, twardo.Po okolo 1h jazdy rozwialo chmury i na calym stoku piekna pogoda.Temperatura od -2 do +2.Czesc tras pozamykana, ale cichutko mozna bylo jezdzic :)Zero kolejek, ludzi malutko- wyjazd bardzo udany. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 warun pogodowy trafił ci się konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Uuuuaaaaa-te zdjęcia jeszcze bardziej mnie zachęcają - Kubinska chodzi mi po głowie, rok temu już za granicą wybieraliśmy i skręciliśmy na Rohace - teraz kusi, żeby tam uderzyć - tylko dojazd - z bit(t)e 3,5-4 h bydzie-ale przy oknie pogodowym -jak widać-jest tam piknie:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 rohace 21.12.13miało być kamerowanie , a może nawet filmowanie, w istebnej a wyszły rohace : następnym razem :biggrin:było warto...:stupid:pogoda trafiona w 10 - słonko i rano na dużym minusie w górach, więc mogliśmy podziwiać widoki (jechaliśmy przez suchą horę). na parkingu jesteśmy po 9-tej ale mimo soboty aut wcale nie dużo. kolejek brak praktycznie przez cały dzień. momentami może ze 2-3 minuty do orczyka a po 14 praktycznie na bieżąco. warunki bardzo dobre: tak jak piszą śniegu do 60 cm, oczywiście zmrożony i szybki cały dzień; nawet na ściance pod koniec dnia praktycznie muld nie było ew. miejsca ze zgarniętym sypkim śniegiem. jedynie na samej górze po lewej stronie krzesła trzeba uważać, bo miejscami wystawały...skały (2-3 miejsca) i parę pomniejszych minerałów zaobserwowałem też. reasumując, genialny dzień i znów rohace pokazały swój urok. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 reasumując, genialny dzień i znów rohace pokazały swój urok.oczywiście nie tylko ważne gdzie ale z kim :biggrin:dzięki chłopaki (voyteck & marcin) i do następnego razu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Super fotki, dzięki Michale. Mam nadzieję, że niebawem uda nam się razem gdzieś ponartować :happy: PS. Oczyść swoją skrzynkę, bo jest pełna i nie mogę Ci odpisać na prywatną wiadomość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Michał ja nic tu nie wrzuciłem, bo aż wstyd pokazać zdjęcia z tego mojego szajsunga :shocked: Dzięki za wyjazd, nartowanie, a od dziś ostry trening, żeby mi uda znowu takiej niespodzianki nie zafundowały :angry: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Nigdy w Rohaczach nie byłem. Trochę zniechęca mnie krzesło, jeżdżące nawet wolniej niż inne niewyprzęgane kanapy (2,35m/s to jak stara kolej na Skrzyczne). A tym bardziej że jest długie - prawie 1,5 km. Za to z niecierpliwością czekam na budowę II odcinka pod szczyt Salatin - wtedy dopiero będzie to wspaniały rejon z jazdą w wysokogórskiej scenerii (ktoś pisał, że trasę już nad kanapą wytyczono). Jak dotąd mamy naprawdę mało takich "alpejskich klimatów": Kasprowy, Chopok, Łomnica już nie bardzo, bo widok w dół na równinę, a i lasy zniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Koliber masz jakieś przecieki, informacje o drugim odcinku kanapy, czy tylko się domyślasz, że ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 (edytowane) Czytam od czasu do czasu słowackie fora, a o nowej trasie pisał ktoś na naszym forum. Są 2 wersje - albo nowa kanapa zastąpi obecną, a "czwórka" pójdzie na górę, albo postawią od razu nową jako II odc. Inwestycja jest też w wykazie na stronie lift-world.info ale jako niepotwierdzona (na 2014r.). Edytowane 23 Grudzień 2013 przez koliber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Nigdy w Rohaczach nie byłem. Trochę zniechęca mnie krzesło, jeżdżące nawet wolniej niż inne niewyprzęgane kanapy (2,35m/s to jak stara kolej na Skrzyczne). A tym bardziej że jest długie - prawie 1,5 km. Za to z niecierpliwością czekam na budowę II odcinka pod szczyt Salatin - wtedy dopiero będzie to wspaniały rejon z jazdą w wysokogórskiej scenerii (ktoś pisał, że trasę już nad kanapą wytyczono). Jak dotąd mamy naprawdę mało takich "alpejskich klimatów": Kasprowy, Chopok, Łomnica już nie bardzo, bo widok w dół na równinę, a i lasy zniszczone. taaaaaaaaaaaa... no nie jest to szybkie krzesło :frown:: ale i tak mimo niedogodności lubię to miejsce za swój klimat. w sobotę jeździłem od pewnego momentu głównie na łorcyku, bo za ciepło to nie było na krześle :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ile czas u z Kielc zajmuje Wam dojazd na Rohace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Koliber co to za ośrodek pod szczytem Salatin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ile czas u z Kielc zajmuje Wam dojazd na Rohace? Pewnie krócej niż Mi :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 23 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2013 Ile czas u z Kielc zajmuje Wam dojazd na Rohace? min. 4:15 a max... zależy od tego co po i na drodze :biggrin: wiem, ze to kretynizm całkowity tyle jechać ale...tak mam :stupid: (przepraszam, tak mamy - nie jestem sam) a nawet gorzej...:biggrin:czasami (jeśli ktoś kiedyś czytał moje posty o wyjazdach tych bliższych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi