johnny_narciarz Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Rohace cz.2 Jeszcze parę fotek. Miejscowy napój: Jak widać dziś też żleb był oblężony: Dziś się nie rozpiszę,bo po upadku straciłem wenę twórczą... Pewnie nie na długo,ale... A tak pięknie było... :frustrating: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Kupowaliscie karnet na caly dzien??no na kamerkach widac ze popoludniu to muld tam od zarypania...no ale przy takich temp tego sie nie uniknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Marzec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 W weekend kupowanie karnetu całodziennego to byłby masochizm. 3-4 godzinny wystarczy. W obecnym czasie kiedy w zasadzie czynnych jest dosłownie kilka ośrodków w Beskidach i Tatrach to zagęszczenie narciarzy na/m2 jest spore i trasy bardzo szybko sie degradują. Wysoka temeperatura i narciarze robią swoje. W tygodniu chyba można zaryzykowac całodzienny karnet. I jeszcze jedna zasada: kto rano wstaje - sztruksik dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Pytanie odnośnie Rohaczy, czy przy stoku jest jakaś knajpka z leżakami? Przyszly tydzień zapowiada się cały czas lampa więc idealnie byloby z rana 4 godziny pojeździć, a potem trochę sie pobyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2014 Jest i to całkiem fajnie nasłoneczniona! Jedna przy górze,druga przy parkingu pod stokiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 johnny_narciarz - jak forma (tzn. jak po upadku funkcjonujesz?) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 (edytowane) Jaki upadek :eek: Co jest grane : Ups.Już jestem w temacie Maciek jak na urodziny zdrówka i jeszcze raz zdrówka :smile: Edytowane 10 Marzec 2014 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 (edytowane) Wieczorem kolano dość mocno spuchło,ale o dziwo nic nie bolało... Dziś w końcu pojechałem na pogotowie po pracy,ale po krótkim badaniu dostałem jedynie zalecenie,żeby przez tydzień mało chodzić i nie obciążać nogi.Mam brać jedynie leki przeciwzapalne i robić zimne okłady. Gdyby się pogorszyło,to oczywiście mam się udać do przychodni ortopedycznej,ale póki co chyba wszystko ok. : Ale sezon narciarski raczej już mam zakończony,nie będzie jazdy w krótkich spodenkach... :frustrating: :sorrow: Dziękuję Wam za zainteresowanie i życzenia. Upadek. Podczas ostatniego zjazdu zrobiło się trochę miejsca na ściance i chciałem trochę ostrzej pojechać.Niestety w zacienionym miejscu nie widziałem za bardzo po czym jadę i najechałem bardzo pechowo na wielki kopiec.Narty się rozjechały i wykręciło mi prawą nogę.Choć wszystko trwało chwilkę,to wrażenie są takie,że narta dość długo wypiąć się nie chciała.Mocny ból i... puściło wiązanie (w narcie).Sturlałem się jeszcze jakieś 50m... Leżałem dobre 5 min. na stoku i zwijałem się z bólu.Kiedy ten pierwszy atak przeszedł,wstałem,oceniłem straty,ubrałem narty i zjechałem na sam dół.Później jeszcze przez ok. 4 godz. chodziłem jak zdrów,ale wieczorem noga spuchnęła... Edytowane 10 Marzec 2014 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 no ... nieładnie, kuruj się ... Pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Jakbyś -nie daj Boże - ortezy potrzebował, to mam pełen zestaw w domu po ostatnich zimach. Kolano, kostka, bark, staw obojczykowo-barkowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Jakbyś -nie daj Boże - ortezy potrzebował, to mam pełen zestaw w domu po ostatnich zimach. Kolano, kostka, bark, staw obojczykowo-barkowy... Dzięki Michał! Póki co kolano jest w pełni stabilne,tylko opuchlizna utrudnia ruchy. Chodzę,choć kuśtykam,jeżdżę samochodem,pracuję,może nawet szybko wrócę do formy.Tylko pewnie słońce będzie szybsze od mojej kuracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkopolo5 Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Witam, ja szczerze polecę Strbske Pleso, warunki bardzo dobre a i tłoku dużego nie ma (w Tatrzańskiej Łomnicy wg relacji "tubylców" dużo słabiej). Zanim wybrałem się na Słowację męczyłem się w Rytrze, Krynicy i Muszynie - bez powównania pod każdym względem na korzyść Pleso. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiuu Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Witam, ja szczerze polecę Strbske Pleso, warunki bardzo dobre a i tłoku dużego nie ma (w Tatrzańskiej Łomnicy wg relacji "tubylców" dużo słabiej). Zanim wybrałem się na Słowację męczyłem się w Rytrze, Krynicy i Muszynie - bez powównania pod każdym względem na korzyść Pleso. Pozdrawiam. Dzieki za info! Wybieram sie w ten weekend to Kezmarku i wlasnie zastanawiam sie co wybrac: Tatrzanska czy Strbskie Pleso. Napisz please do ktorej godziny mniej, mniej wiecej mozna pojedzicic na Strbskim? Jak karnety? thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 (edytowane) Wczoraj wróciłem z Chopoka. Warunki jak co roku REWELACYJNE Chopok na wiosnę jest jedyny w swoim rodzaju! aaa i tu wyjaśnienie i informacja: jak piszę CHOPOK tzn. wysoko i stromo czyli szczytowe odcinki ewentualnie te co spadają do wysokości Prehiby. Nie mówimy teraz o odcinkach dla początkujących! Odcinek szczytowy 1 Pretakarskiej zawsze był czarny tak jak i Rovna hola - Lukowa!!! a jak zrobili kolej na szczyt to zrobiły się czerwone. Wjeżdżają tam początkujący z dziećmi a później płacz albo wypadki! to nie jest trasa rodzinna! Jak ktoś lubi Białkę to niech tam zostanie! A teraz dla NARCIARZY: Północ warunki rewelacyjne od rana do 15 twardo (od godziny 13 przesypy i mąka) najlepsze warunki na czarnej (utwardzana pod mistrzostwa) strefa freerid'owa od szczytu do Lukowej bardzo fajna, choć przejeżdżona ale w późniejszych godzinach lepiej jak na trasie. Radzę wstawać tak żeby na stoku być 8.30 to do 12 można się zjeździć na maxaPołudnie! (zawsze go kocham) ale niestety zaczyna puszczać! w sobotę było jeszcze OK w niedzielę już nie ratrakowali Vyhliadkowej (to ta czarna pod koleją) niestety wyszły skały i nie jest ciekawie ale pozostałe są super tylko miękko! Freeride polecam w kierunku Derese (szczególnie Zadne Derese) jest naprawdę OK nawet o 15 tylko zalecany softshell :sorrow: po prostu upał! Ludzi nie było za dużo jak na tak piękną słoneczną pogodę. A teraz kilka fotek:Rano Zahradki (dół) Prehiba - Pretakarska (1)Lukowa - Pretakarska (1)Czarna - północ (majstrovska)Południe (jak go nie kochać :applause: )Derese Północ freeride A to na deser :applause: Edytowane 11 Marzec 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Dzięki za relacje! Bardzo zachęcająca, warunki cieszą tym bardziej że w weekend wybieram się na Chopokowanie z kuponikami na skipass 9euro/dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 No ja też ale ma być nie ciekawie... wiatr i śnieg :frown:: i jak zatrzymają Lukova to wiesz co będzie... :eek: http://www.snow-forecast.com/resorts/Jasna-Chopok/6day/mid http://www.yr.no/place/Slovakia/%C5%BDilina/%C3%9Adoln%C3%A1_Stanica_Jasn%C3%A1/long.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 No ja też ale ma być nie ciekawie... wiatr i śnieg :frown:: i jak zatrzymają Lukova to wiesz co będzie... :eek: http://www.snow-forecast.com/resorts/Jasna-Chopok/6day/mid http://www.yr.no/place/Slovakia/%C5%BDilina/%C3%9Adoln%C3%A1_Stanica_Jasn%C3%A1/long.html Czytałem tu i ówdzie że ma coś koło 0,5 metra spaść - :eek: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/17945-Polska-warunki-narciarskie-2013-2014?p=193678&viewfull=1#post193678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Daj Boże... daj Boże... było by rewelka! kocham świeży śnieżek szczególnie za trasami :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Moja relacja z wizyty i warunków na Chopoku w ostatni weekend tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Dzięki za relacje! Bardzo zachęcająca, warunki cieszą tym bardziej że w weekend wybieram się na Chopokowanie z kuponikami na skipass 9euro/dzień Co to są za kupony, gdzie je można dostać. Też chętnie bym pojeździł za taką cenę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Jasiek mnie wkurzył tymi fotkami :smile:, w poniedziałek przekonam się naocznie jak tam jest, chociaż prognozy na weekend w rejonie Jasnej oszalały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ta, jak się trafi jak Jasiek z pogodą i wszystko hula to jestem na tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ta, jak się trafi jak Jasiek z pogodą i wszystko hula to jestem na tak : W marcu często wszystko hula jak talala :tongue: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkopolo5 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 W Tatrzańskiej jest mniej śniegu i jest cieplej niż w Pleso - to wiem z relacji Słowaków i dlatego zrezygnowałem z jazdy tam - choć miejscowości te łączy kolejka i przemieszczanie się między nimi nie jest dużym problemem. W Pleso spokojnie pojeździsz od 9 do 16 (o 16.30 odchodzi zdaje się ostatni darmowy bus spod ośrodka na parking oddalony ok. 1km). Karnet całodzienny to koszt 30 € + 2 € kaucji. Warto! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkopolo5 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 W Tatrzańskiej jest mniej śniegu i jest cieplej niż w Pleso - to wiem z relacji Słowaków i dlatego zrezygnowałem z jazdy tam - choć miejscowości te łączy kolejka i przemieszczanie się między nimi nie jest dużym problemem. W Pleso spokojnie pojeździsz od 9 do 16 (o 16.30 odchodzi zdaje się ostatni darmowy bus spod ośrodka na parking oddalony ok. 1km). Karnet całodzienny to koszt 30 € + 2 € kaucji. Warto! Pozdrawiam. Dzieki za info! Wybieram sie w ten weekend to Kezmarku i wlasnie zastanawiam sie co wybrac: Tatrzanska czy Strbskie Pleso. Napisz please do ktorej godziny mniej, mniej wiecej mozna pojedzicic na Strbskim? Jak karnety? thx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi