Gość Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 (edytowane) Wróciłem wczoraj z Chopoka, faktycznie nie zauważyłem dnia Polskiego za to w sobotę pogoda znów pozamiatała! U góry aż do prehiby wiatr tak silny że jeździła pomarańczowa z zahradek, tramwaj z kolieska no i nie zawodna kolej na szczyt. Wiatr na szczycie i końskim groniu przewracał ludzi i nawiewał puch z poza tras a więc o 10 były kolejki na kilkuset ludzi Za to na południu... cisza, spokój, zero wiatru... zero ludzi... (prawie) i jak tu nie kochać południa No i freeride... wreszcie :biggrin: w niedzielę... rewelacja! bajka słoneczko, trasy idealnie przygotowane i jeździło wszystko... Edytowane 17 Luty 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 No i freeride... wreszcie :biggrin: [ATTACH=CONFIG]14167[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]14168[/ATTACH] w niedzielę... rewelacja! bajka słoneczko, trasy idealnie przygotowane i jeździło wszystko... I to jest dobra wiadomość! Free jak rozumiem po południowej stronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Za to na południu... cisza, spokój, zero wiatru... zero ludzi... (prawie) i jak tu nie kochać południa To jest ciekawe, że te wiatry na Chopoku prawie zawsze wieją od południa, ale odczuwa się je tylko od szczytu na północ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Tak free na południu na północy wywiało do zmarzniętej skorupy :frown:: wszystkie foty z południa z wyjątkiem tej kolejeczki jak na białce :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 No przyszły weekend nie zapowiada się ciekawie... znaczy ma sypać czyli dobrze tylko dlaczego jak ja będę jeździł : http://www.yr.no/place/Slovakia/%C5%BDilina/%C3%9Adoln%C3%A1_Stanica_Jasn%C3%A1/long.html http://www.snow-forecast.com/resorts/Jasna-Chopok/6day/mid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanis Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Jak warunki na Chopoku? PS orientuje się ktoś czy jest jakiś Polski instruktor na miejscu ewentualnie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Chopok to nie jest miejsce dla zaczynających narciarstwo. Wybierz inne miejsce bo będziesz narzekał jak ogromna większość słabo lub średnio jeżdżących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanis Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Źle się wyrazilem;) jadę z synem i potrzebuje ze tak powiem nianki narciarskiej na 2 godziny żebym mógł sam poszalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Spoko na pewno znajdziesz jak nie polaka to mówiącego po polsku. Jedź na Biela Put (parking nr1 ) obok krzesła 4 osobowego masz oślą łączkę i centrum instruktorskie. Są też ładne instruktorki... :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmaceuta Napisano 21 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2014 Był ktoś może ostatnio na Kubinskiej Holi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Nastal czas na przerwe i browara a wiec pisze... na chopoku rewelacja przynajmniej narazie! trasy jak stól sloneczko przebija przez chmurki krótko mówiąc JAK w RAJU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Bo Chopok zawsze zyskuje pod koniec zimy. Gdy u nas kończy się jazda po resztkach śniegu na jednej, usypanej trasie przy wyciągu, tam dopiero otwierane są wszystkie (prawie) trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 (edytowane) No... chyba juz nie bede pisal bo godzine po meldunku na poludnie weszla mgla widocznosc 10m przeskoczylem na polnoc a tam... Horror setki ludzi i nartostrady zryte jak by stado dzikow ktos wpuscil :eek: za kolejna godzine weszly chmury no i pojezdzone : moze jutro bedzie lepiej... Nie radze przyjezdzac bo na polnocy zamknieta czarna, FIS od Konskiego Grunia ijeszcze zamkna pomaranczowke tzn. 1 Pretakarska do 6.03 mają Mistrzostwa Świata Juniorów Edytowane 22 Luty 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiuu Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Czesc wszystkim! To moj pierwszy wpis na skionline.pl, wiec z tego tytulu to ogolne przywitanie :smile: Przechodzac do pytania, czy ktos z Was byl ostatnio na Tatrzanskiej Lomnicy i moglby wypowiedziec sie na temat warunkow? Planuje jechac tam w ten weekend i zastnawiam sie, czy jest sens, czy moze lepiej przelozyc wyjazd o kolejny tydzien lub dwa? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Byłem na Łomnicy w zeszłym tygodniu w środę, piątek i niedzielę. Warunki wiosenne, tak ze 2 godziny twardo, potem wszystko płynie, bo temp. dochodzi do 10 stopni. W piątek w nocy przymroziło, to warunki były ok. troszkę dłużej. W niedzielę z kolei świeciło słońce, to szybciej stoki padły. Trasy czynne wszystkie oprócz czarnej. Na każdej ściance dosyć szybko tworzą się muldy. Na generalu (nr 5/6) nawet po kolana :smile: Ludzi sporo, bo są słowackie i mazowieckie ferie, aczkolwiek w szczytowych momentach kolejki nie dłużej niż na 2/3 minuty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Jasiek, planuję wypad na Chopok w najbliższą sobotę. Napisz proszę, które numery tras określiłeś jako "raj" a które jako "horror". Będę niezmiernie zobowiązany ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Chyba generalnie lepiej na południu pojeździć, na północy mistrzostwa FIS juniorów i część tras zamknięta. tu masz info: http://www.jasna.sk/pl/wyciagi-i-stoki/#c26090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Byłem na Łomnicy w zeszłym tygodniu w środę, piątek i niedzielę. Warunki wiosenne, tak ze 2 godziny twardo, potem wszystko płynie, bo temp. dochodzi do 10 stopni. W piątek w nocy przymroziło, to warunki były ok. troszkę dłużej. W niedzielę z kolei świeciło słońce, to szybciej stoki padły. Trasy czynne wszystkie oprócz czarnej. Na każdej ściance dosyć szybko tworzą się muldy. Na generalu (nr 5/6) nawet po kolana :smile: Ludzi sporo, bo są słowackie i mazowieckie ferie, aczkolwiek w szczytowych momentach kolejki nie dłużej niż na 2/3 minuty. i jeszcze jedno- trasy wyratrakowane są dosyć średnio - pomiędzy kolejnymi paskami ratraka są uskoki po 5-10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiuu Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 A byles moze zobaczyc jak wygladaja inne okoliczne stoki? (niedaleko tatrzanskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Ja byłem tydzień temu na tatrzańskiej, jeździłem tam pół dnia i później uciekłem nad strebskie gdzie stoki utrzymują się dłużej w znaczenie lepszym stanie, warunki świetne. Ten sam karnet. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiuu Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Dzieki za pomoc. Jest cos tam jeszcze ciekawego oprocz tatrzanskiej i strebkiego? Wybieram sie tam w weekend (od sob do pon) i szukam jakiejs alternatywy na wypadek, gdyby warunki byly beznadziejne na obu stokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Dzieki za pomoc. Jest cos tam jeszcze ciekawego oprocz tatrzanskiej i strebkiego? Wybieram sie tam w weekend (od sob do pon) i szukam jakiejs alternatywy na wypadek, gdyby warunki byly beznadziejne na obu stokach... niestety, ale nie byłem w innych miejscach niż Łomnica jeszcze jest Bachledova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Nad Strebskim nie powinno być beznadziejnie, jest tam wysoko i śnieg się fajnie trzyma. Wiem z doświadczenia. Łomnica pod tym względem wygląda gorzej. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 M!xeR tak jak pisze Dembus całe południe jest OK cała północ jest zamknięta możesz podziwiać jak bawią się dzieci i młodzież na Mistrzostwach Świata. Ja bym odpuścił jeszcze za taką kasę ! (zresztą sam odpuściłem - pierwszy weekend od początku grudnia : ) będzie tłoczno! zastanów się nad Strbskim Plesie to tylko około 40 km od Mikulasza byłem tam 2 tygodnie temu i zjeździłem się na maxa waruny były super do końca - zjeżdżałem o 15. Na Strbskim polecam Furkote może i krótka ale można pojeździć i to bez kolejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Aaa i pamiętaj że pisząc południe!!! mówię o tych czarnych od szczytu lub freerid'ach a nie o kosodrevinie czy serdecku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi