vrinx Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Dziwny ranking, z setki mam 11, dużo do nadrobienia. Nawet z tych co znam to jak dla mnie byłaby inna kolejność...? vrinx using nexus7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Podziwiam kolegów! Ino 8 wyszło:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Nawet z tych co znam to jak dla mnie byłaby inna kolejność... No cóż, przemożna jest siła sponsoringu, trudno jest jej się oprzeć. Ale i tak docenić trzeba, że w pierwszej trójce nie ma np. Kaunertal :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 No cóż, przemożna jest siła sponsoringu, trudno jest jej się oprzeć. : Niekoniecznie, takie wyniki "wychodzą" przy "zobiektywizowanych" kryteriach wyboru - gdy przyznaje się dużo składników cząstkowych za r óżne fragmenty oferty np obecność oferty rodzinnej czy kulturalnej. Być może kitzbuhel najlepiej przypasowało się do algorytmu oceny. (no może też być, że ktoś go pod tę stację stworzył). Nie mniej jednak ciekawe jest, że ogólnie Alpy górą a w nich - Austria. Ciekawe czy ktoś uwzględniał pogodę :smile: a może wielkość opadów śniegu??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuu Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 no nie wiem jak mozna zell am see do ischgl porównać... wg mnie samnaun/ischgl to ścisłe top3!!! nowiutka infr, s zróznicowane trasy, funpark na najwyższym poziomie, freeride... ale chyba w tym ranku wazniejsze były zaplecza kulinarne... byłam +30 ( reszty nie chciało mi się sprawdzac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 (edytowane) Niekoniecznie, takie wyniki "wychodzą" przy "zobiektywizowanych" kryteriach wyboru - gdy przyznaje się dużo składników cząstkowych za r óżne fragmenty oferty np obecność oferty rodzinnej czy kulturalnej. Żeby tę ewentualność sprawdzić, posortowałem ośrodki pod względem przyjazności dla rodziny: http://www.skiresort.info/best-ski-resorts/sorted/families-children/ Jak chodzi o to kryterium, to w realu ośrodki włoskie nie dają żadnych szans ośrodkom austriackim, choćby ze względu na to, że chyba we wszystkich włoskich ośrodkach za darmo jeżdżą dzieci do lat ośmiu, a w Austrii tylko do lat sześciu. To jest kryterium bardzo wymierne i budzące żadnych wątpliwości. Tymczasem w podanym rankingu pierwsze miejsce ex aequo zajęło 80 ośrodków, głównie zresztą austriackich, a ośrodki włoskie są wymieniane dopiero gdzieś pod koniec tej listy. Być może kitzbuhel najlepiej przypasowało się do algorytmu oceny. (no może też być, że ktoś go pod tę stację stworzył). Nie mniej jednak ciekawe jest, że ogólnie Alpy górą a w nich - Austria. Ciekawe czy ktoś uwzględniał pogodę :smile: a może wielkość opadów śniegu??? Właśnie, dość ciekawe Edytowane 29 Listopad 2013 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Tymczasem w podanym rankingu pierwsze miejsce ex aequo zajęło 80 ośrodków, głównie zresztą austriackich, a ośrodki włoskie są wymieniane dopiero gdzieś pod koniec tej listy. Trudno, żeby było inaczej, gdy w stopce strony widnieje nazwa firmy ze skrótem "gmbh"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Trudno, żeby było inaczej, gdy w stopce strony widnieje nazwa firmy ze skrótem "gmbh"... A co to ma do rzeczy Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 no nie wiem jak mozna zell am see do ischgl porównać... wg mnie samnaun/ischgl to ścisłe top3!!! nowiutka infr, s zróznicowane trasy, funpark na najwyższym poziomie, freeride... ale chyba w tym ranku wazniejsze były zaplecza kulinarne... byłam +30 ( reszty nie chciało mi się sprawdzac) A kiedy byłaś w Kaprun? Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 A co to ma do rzeczy Ano niemiecki portal -> niemieccy uzytkownicy -> "niemieckie" osrodki na topie. W uproszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 A kiedy byłeś w Kaprun? ByłAś Pomimo coraz większej popularności teorii gender, przydałaby się jednak ta ikonka oznaczająca płeć. Nawet Anna Grodzka stanowczo się domaga, by zwracać się do niej odpowiednio do jej płci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Ano niemiecki portal -> niemieccy uzytkownicy -> "niemieckie" osrodki na topie. W uproszczeniu. "Niemieckie ośrodki" - kiepsko u Ciebie z geografią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 "Niemieckie ośrodki" - kiepsko u Ciebie z geografią. Znaczek " oznacza, ze dane słowo nie powinno być odczytywane literalnie... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 "Niemieckie ośrodki" - kiepsko u Ciebie z geografią. Ale przecież "Deutschland, Deutschland..." i "Gott, erhalte..." mają tę samą melodię...:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Ta muza na stokach w Austrii to jedna z kilku rzeczy dla których wole dołożyć te 200-300 km i znaslezc się w Italii ? vrinx using nexus7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Ta muza na stokach w Austrii to jedna z kilku rzeczy dla których wole dołożyć te 200-300 km i znaslezc się w Italii vrinx using nexus7 Mimo, że zdecydowanie wolę Austrię od Włoch to z tą muzą to trudno się nie zgodzić - zawsze zadaję sobie pytanie - skąd oni to biorą:eek: Pozdro Wiesiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Mimo, że zdecydowanie wolę Austrię od Włoch to z tą muzą to trudno się nie zgodzić - zawsze zadaję sobie pytanie - skąd oni to biorą:eek: Pozdro Wiesiek A mnie to się zdarza nawet wracać z nart z płytą:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2013 Witam w klubie, bo mi również wyszła czwórka : może by i było więcej, ale my lubimy wracać do niektórych miejsc, co niektórzy uważają za dziwne :tongue: :wink: Podobnie, każdy ośrodek był zaliczony minimum 2 razy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 30 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2013 U mnie z pierwszej setki wyszlo 30.W tym sezonie wyniku nie poprawie bo odwiedzamy znane juz osrodki w Karyntii i Ost Tirolu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 1 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2013 A mnie to się zdarza nawet wracać z nart z płytą:smile: Rozumiem, że to po to aby poczuć klimat stoku np. latem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 1 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2013 Podobnie, każdy ośrodek był zaliczony minimum 2 razy :smile: Otóż to, w tym sezonie zdublujemy kolejny ośrodek : czyli rankingu sobie nie poprawię :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 1 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2013 Witam a gdzie ten ranking odszukać bo mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 1 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2013 Otóż to, w tym sezonie zdublujemy kolejny ośrodek : czyli rankingu sobie nie poprawię :stupid: Ważniejsze aby przyjemności z jazdy Ci nie ubyło :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 Konkurs próżności - gdzie to nie byliśmy Ważniejsze aby przyjemności z jazdy Ci nie ubyło :wink: O to jestem spokojna, nie ubywa, a wręcz przeciwnie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2013 Dzięki podróży do Hiszpanii w moim podpisie przybyły cztery nowe stacje! Co do TOP100, to już wiem, że w marcu przybędzie mi 53 stacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi