Wujot Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Tutaj http://www.skiresort.info/best-ski-resorts/ Autorzy podjeli się wiekopołomnego zadania zrankingowania ośrodków narciarskich. Niezależnie od dość kontrowersyjnego wyniku (szczególnie na pierwszym miejscu) to z grubsza daje to pojęcie o skali narciarstwa na świecie. A z pewnością pierwsza setka warta jest uwagi. Patrząc na ten raport wyszło mi, że z pierwszej 11-ki jeżdziłem w 9 ośrodkach. A ze 100 "najlepszych" stacji odwiedziłem 46. Kurcze to da się objechać! Ciekaw jestem kto da więcej - mam podejrzenia, że będą zawodnicy, którzy mogą mieć z 15-20 pozycji więcej (JC, Aras na start). Chwalcie się! :smile: Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 (edytowane) No ja się doliczyłem 19, ale ja to się szlajam w mniemaniu polskiego narciarza po zadupiach, jak ja nie byłem nawet w Soelden,Obergurgl-Hochgurgl , czy na Pitztalu, no i tam gdzie wszyscy od nas już byli też nie byłem czyli w Kaprun, zarzekałem się że do Zell am see, też nie pojadę, ale zawlókł mnie tam JC podstępem, normalnie nie mogłem mu odmówić:smile: A mogłem teraz pojechać zamiast do Soldy na Pitztusia, miał bym 20:tongue: Edytowane 22 Listopad 2013 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Z pierwszej setki 11 miejsc. Nie myślałem, że się tyle tego nazbierało.:eek: Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 A mogłem teraz pojechać zamiast do Soldy na Pitztusia, miał bym 20:tongue: Z tych popularnych miejsc Pitztal to jest akurat fajne miejsce do nartowania - pomijając kreta. No ale dzięki jego "nadzwyczajnej" wydajności jest tam dość luźno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Fajny ten wykaz ośrodków. W Polsce brak jest Jaworzyny w Krynicy, Dwóch Dolin-Wierchomla, itd. Na Słowacji brak jest.... Chopoka!!!!:eek: No i jak tu ufać takim rankingom? Może jak w przypadku "zieloności wyspy" "speców" od nowszej wersji propagandy sukcesu.:laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Z pierwszej setki 11 miejsc. Nie myślałem, że się tyle tego nazbierało.:eek: Pozdrawiam. W równie wielkim szoku byłem jak Ty:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Sorki, u mnie wyszło 27 :eek: z pierwszej setki, dalej nie liczyłem. Stary jestem i to skutki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Tylko 22:mad::Jeszcze dużo do zwiedzenia,a czasu coraz mniej:confused:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Tylko 22:mad::Jeszcze dużo do zwiedzenia,a czasu coraz mniej:confused:: No właśnie, a zdrówko coraz gorsze! - w moim przypadku:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Niezależnie od dość kontrowersyjnego wyniku (szczególnie na pierwszym miejscu) Jesteś już kolejną osobą, która po zapoznaniu się z tym rankiem jest zszokowana tym pierwszym miejscem Zaintrygowany wynikami tego rankingu zdecydowałem, że w marcu będę z wnukami testował drugie miejsce na liście. Mam nadzieję że się nie rozczaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Ciekaw jestem kto da więcej - mam podejrzenia, że będą zawodnicy, którzy mogą mieć z 15-20 pozycji więcej (JC, Aras na start). Ale JC nie może brać udziału w zabawie, bo przecież on tam jeździ jak to cały czas podkreśla do roboty:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Z pierwszej setki 11 miejsc. Nie myślałem, że się tyle tego nazbierało.:eek: Pozdrawiam. Ja naliczyłem 15. W tym sezonie dojdzie kilka już zarezerwowanych wyjazdów. Do tych na innych kontynentach, jak na razie, się nie wybieram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Włączając filtry wyszło mi coś takiego: http://www.skiresort.info/best-ski-resorts/europe/poland/sorted/total-result/up/ Na pierwszym miejscu Białka:biggrin: A gdzie SON?:wink: Bez niego ten ranking jest do bani. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 22 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Jesteś już kolejną osobą, która po zapoznaniu się z tym rankiem jest zszokowana tym pierwszym miejscem Zaintrygowany wynikami tego rankingu zdecydowałem, że w marcu będę z wnukami testował drugie miejsce na liście. Mam nadzieję że się nie rozczaruję. A do którego drugiego ? Po prawdzie to każdy z tych ośrodków jest super choć St Anton dla mnie best. A co do wyniku - przyznają pewnie punkty za kolejne pozycje i jakimś cudem ośrodek niezły ale zasługujący co najwyżej na pierwszą 20-kę "wyszedł" jako pierwszy. Słabo wypadły ośrodki francuskie, mało szwajcarskich - o reszcie świata się nie wypowiadam bo znam tylko z opowieści. Wychodzi, że mimo wszystko jesteśmy nie najgorzej położeni bo mamy całkiem dobry dostęp do najlepszych na świecie ośrodków.:biggrin: Pozdro Wiesiek A na nawet "zawodowy" wynik JC czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Włączając filtry wyszło mi coś takiego: http://www.skiresort.info/best-ski-resorts/europe/poland/sorted/total-result/up/ Na pierwszym miejscu Białka:biggrin: A gdzie SON?:wink: Bez niego ten ranking jest do bani. Pozdrawiam Pewnie ośrodki narciarskie musiały wypełnić ankietę i w zestawieniu są te , które to uczyniły. Inne po prostu "nie istnieją". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 A do którego drugiego ? Do drugiego tak jak są podane na liście, czyli Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfuegen Przez 10 lat jeździłem do Zillertal, mieszkałem w pobliżu Zell am Ziller, ale na narty codziennie jeździłem w górę doliny, najchętniej na Hintertux. Nigdy nie wpadłem na to, że coś interesującego może być w przeciwnym kierunku. Postanowiłem w najbliższym sezonie to naprawić i sprawdzić, ile w tym drugim miejscu jest prawdy. Mocno mnie dziwi również drugie miejsce SkiWelt Wilder Kaiser. Owszem, fajny ośrodek, ale moim zdaniem nawet nie ma się co równać z SFL czy z Kronplatzem, które zostały ocenione niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Konkurs próżności - gdzie to nie byliśmy Z pierwszej 100 naliczyłem 52 W Soldzie spotkałem się z Oliverem, właścicielem strony. Próbowałem mu wytłumaczyć jak to u nas wygląda. Ale miał minę. W styczniu wybiera się w nasze strony. Mobilnie Jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Ja mam 18. Ale jeszcze nie wieczór!:happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarjak Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Z pierwszej 100 naliczyłem 52 W Soldzie spotkałem się z Oliverem, właścicielem strony. Próbowałem mu wytłumaczyć jak to u nas wygląda. Ale miał minę. W styczniu wybiera się w nasze strony. Mobilnie Jacek Ale jak to wygląda? Z naszej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 z pierwszej 100 tki zestawienia mam 21 ośrodków, ale troche bym "zamieszal" w tej kolejności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 U mnie wychodzi szczęśliwa 13-ka.:applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 23 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2013 U mnie wychodzi szczęśliwa 13-ka.:applause: U mnie tak samo -13 Zaszokował mnie ten nr 1 - czy to jest naprawdę tak dobry ośrodek? Może to ktoś porównać do Zillertall/Val Gardeny czy topowych ośrodków we Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Ja doliczyłem się chyba 4 :smile: Ale ze mnie alpejczyk jak z koziej dupy trąba :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Witam w klubie, bo mi również wyszła czwórka : może by i było więcej, ale my lubimy wracać do niektórych miejsc, co niektórzy uważają za dziwne :tongue: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 A ja mam z pierwszej setki też 19 !!! Pozdr Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi