Leo_Virag Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów był a może jest na Kasprowym Wierchu? Jeśli tak, jak wygladają warunki? Wiem, że podobno jest nieźle, ale czy utrzymają się przez weekend (podobno ma być 17 stopni)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Patrząc na prognozy pogody z majowym weekendem może być problem.:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo_Virag Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Ale ja pytam o najbliższy weekend:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Ale ja pytam o najbliższy weekend:) Spokojnie pojeździsz, prognozy na weekend na Kasprowym są bardzo obiecujące. Sam się zastanawiam nad wyjadem. Obowiązkowo w Kuźnicach o 7.00 rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snow Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 W sobote na Kasprowym finał PZN Mistrzostw Polski Amatorów GS K+M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 oo, tego nie wiedziałem. A na stronie PKL ani słowa - przynajmniej w widocznym miejscu... Gąsienicowa bedzie cała zamknięta czy tylko część (tam gdzie pomiar?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 W środę było całkiem niezle i sporo osob, po opadach weekendowych na pewno jest tylko lepiej Do tego bardzo ładnie ratratkowali bo wchodzilem jako ostatni od Hali Gąsienicowej nikogo juz nie bylo tylko ratraki i akurat w przerwach kiedy próbowałem złapać oddech podziwiałem pracę jednego z nich na ściance gdzie ratrakował z "asekuracją" na linie. Potem zjazd Goryczkową na zasadzie wyscig z zachodzacym słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 A jak warunki na Goryczkowej? Widać jakieś szanse na otwarcie? Ponoć jakieś ratraki tamtędy śmigały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Sam sobie odpowiem... PKL na swojej mordoksiążce się chwali, że jutro startuje Goryczkowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 ROCH-u popełniłeś co najmniej dwa błędy :wink: po pierwsze : o tej porze sezonu a zwłaszcza przy takiej aurze to na Praciakach trzeba się stawić o 8-ej rano , 2 godzinki góra-dół i do domu ew. do baru :smile: po drugie :jak byś dał wcześniej znać , to pewnie coś bym pokombinował z robotą , zjawił się rano na stoku i byłaby okazja się poznać Obiecuję, że dam znać następnym razem! Dla mnie to był wyjazd czysto spontaniczny. Głównie snowboardziści ode mnie z uczelni jechali "potrenować" przed AMPami. W czwartek wieczorem stwierdziliśmy z Zitą i jego kuzynem, że w sumie można się podłączyć i trochę pojeździć Dlatego taka późna pora i dlatego nic na ten temat na forum nie napisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 W Polsce po weekendzie to tylko kasprowy zostanie .... na Podhalu było dziś 18 stopni ... w cieniu :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Od jutra działa tylko Kasprowy z dobrymi warunkami i Kotelnica z trudnymi a na ski online są śnieżynki w pogodzie przy ponad 10 stacjach, w tym tych co nie działają od kilku dni, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Wczoraj Kasprowy,finał MPA,śniegu tyle,co normalnie w weekend majowy,ale Gąsienicowa bez minerałów,ludzi mało,gdyby nie 130 zawodników,to nawet bardzo mało,rano w miarę gładko,potem miękko i duże dziury,nawet na trasie giganta,bo TPN nie jest chyba zwolennikiem salmiaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Wczoraj Kasprowy,finał MPA,śniegu tyle,co normalnie w weekend majowy,ale Gąsienicowa bez minerałów,ludzi mało,gdyby nie 130 zawodników,to nawet bardzo mało,rano w miarę gładko,potem miękko i duże dziury,nawet na trasie giganta,bo TPN nie jest chyba zwolennikiem salmiaku... Marzec również bardzo ciepły . W piątek i sobotę (20.21.03.14 ) w Rudzie Śląskiej było maksymalnie 22 stopnie w cieniu a średnia dobowa wyniosła +15 stopni czyli taki chłodniejszy czerwiec. Mamy 6 bardzo ciepły miesiąc pod rzad w południowej Polsce . Około 3 stopnie powyżej średniej za miesiące październik-marzec. Taka średnia wieloletnia ma być za te miesiące za 100 lat jeżeli GO będzie dalej postępowało w tempie 0,3 stopnia na 10 lat.Teraz to mamy anomalię klimatyczną i zły czas dla narciarzy!Dzisiaj i jutro chłodniej a wysoko w górach popada śnieg http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12650&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Sezon zakończyłem 24.02.14 a od początku marca jeżdżę na rowerze i nawet jakiś spóźniony atak zimy w kwietniu tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Zima była jaka była, tak że sprzęt już mam spakowany, nie myślę o żadnym wyjeździe i zacząłem odkładanie złociszy na przyszłą zimę :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Na Kasprowym ruszyła Goryczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 A tymczasem w Szklarskiej: http://www.sudetylift.com.pl/webcam.php Szkoda, że tak późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 W Białce jutro kończą sezon, za to w Zieleńcu, w związku z obfitymi opadami śniegu jutro go wznawiają (!) przy kanapie Winterpola.? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoldz Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Czy ktoś jeździł na goryczkowej? Jest sens tam jechać w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Szanowni Państwo w najbliższych dniach na Kasprowym LAMPA! proponuje korzystać, ja niestety jestem zajęty :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Dawno tu nic nie było, a więc dzisiejsze zdjęcie z Kasprowego Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 A może Bończa po cichutku był w Andorze z resztą ekipy. Bo na tej fotce krajobraz jakiś taki podobny.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek_l Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 Krajobraz fajny tylko te filtry na zdjęciu psują efekt : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2014 Podobno sezon narciarski w Beskidach się zakończył... No to popatrzcie co dziś zobaczyłem na Czarnym Groniu: [video=youtube;xDj5ITMCwU0] Później będą też zdjęcia. Mimo kontuzji wspiąłem się na sam szczyt i sobie pozwiedzałem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2014 Czarny Groń - fotki Dolna część stacji: Tu trwałą zabawa,ale o tym później... Nowa Kanapa w gotowości: Przetestowałem nową kanapę: Skrzyżowanie wyciągów: Jest jeszcze śnieg!Czapka ma ok 100m długości i jest wystarczająco gruba.Ja bym jeszcze pośmigał... Na Górze: Jak dla mnie,to krzesło powinno być poprowadzone z samego dołu do góry.Nie bardzo rozumiem czemu stawia się taki obiekt przy trasie o długości zaledwie 600m!Do tego płaskiej i nie wyglądającej na odpowiednio szeroką... (???) No chyba,że jest w planach postawienie drugiej części i wydłużenie trasy do rejonu najwyższego parkingu.Według mnie dało by się,oczywiście po batalii z eko-końcówka_dowolna.Jeszcze się tam pokręcę... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi