mifilim Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 [ATTACH=CONFIG]12991[/ATTACH] eee....to ty chyba jednak nie lubisz na nartach...:cheerful:tyle miejsca było na stoku:frown:: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 A co powiesz Janek na takie pogodowe dziwadło w dniu dzisiejszym w Lublinie. Temperatura -7 stopni a z nieba leci mżawka!!!! JA tu przede wszystkim wróżę, ale tu o deszczu przy minusowej temperaturze:eek: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/113229,jak-ulice-zmienily-sie-w-lodowiska Tu dzisiejszy news http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/113235,sorry-taki-klimat-lod-skuwa-polske Pozdrawiam i za parę dni na stoki:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 (edytowane) armatki odpalone właśnie Kotelnica zaczęła śnieżyć . Włączyła te swoje "turbo armaty" a dokoła mgła jak mleko , słychać tylko charakterystyczny szum . Mam nadzieje ,że wyrobią się w expresowym tempie . http://kamerynastokach.republika.pl/osrodek_kamery_bialka_tatrzanska.html na dowód kamera Edytowane 21 Styczeń 2014 przez fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć JA tu przede wszystkim wróżę, ale tu o deszczu przy minusowej temperaturze:eek: http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/113229,jak-ulice-zmienily-sie-w-lodowiska Tu dzisiejszy news http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/113235,sorry-taki-klimat-lod-skuwa-polske Pozdrawiam i za parę dni na stoki:applause: Janek nie wróż stań się ekspertem i wytłumacz o co chodzi. Naprawdę by się przydało... bo dla niektórych to cud Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 tu nie ma co wróżyć , ani dociekać , tylko krótko skwitować: "sorry , taki klimat" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć Klimat to podstawa ale reszta Aklimku to proste zjawiska występujące cyklicznie albo okresowo i tyle. Nie ma co płakać tylko myśleć o kajakach. Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Soszów również uruchomił naśnieżanie. Beskid Śląski wraca do gry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Zwardoń też śnieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 W robocie mówiłem wszystkim że wtorek w nocy może popruszyć a całą środę będzie sypało (korzystając z wiedzy Janka i kilku stron z pogodą) i prawie tak się stało. Wczoraj najpierw deszcz ale potem doje..ło śniegu sporo. Na szczęście odebrałem Subaraka i teraz pomimo że na letnich to idzie się cieszyć z zimy. Ciągle czekam na swój debiut na desce w tym sezonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 eee....to ty chyba jednak nie lubisz na nartach...:Troszkę lubię :biggrin: Ale wole jak jest tak :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 To może spotkanie w Kazimierzu? Oczywiście to nie Francuska Mulda ale damy rade się porozumieć chyba? Pozdro Mitku jak tylko wrócę z Dolomitów (początek lutego), to musimy się koniecznie umówić i zrobić małe WZF :happy: Może też Chłopaki z Kielc się skuszą? Stacja Kazimierz, to moja ulubiona stacja na Nizinach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 A co powiesz Janek na takie pogodowe dziwadło w dniu dzisiejszym w Lublinie. Temperatura -7 stopni a z nieba leci mżawka!!!! Może ten komentarz coś wyjaśni: "Musimy zdawać sobie sprawę, że warstwa chłodu skandynawskiego przy podłożu jest cienka, nocne sondaże z Kowna i Legionowa (dostępne ze strony weather.uwyo.edu/upperair/sounding.html) wskazują, że zimne powietrze ma jedynie 400-500 metrów, powyżej tej warstwy następuje już wzrost temperatury z wysokością. W Legionowie w momencie startu nocnej radiosondy było -7 stopni, na wysokości 1400 metrów czujniki sondy zmierzyły temperaturę zero stopni, od tego poziomu temperatura zaczyna już normalnie spadać. Tak więc nad warstwą mroźnego powietrza przenoszone są z różnych stron systemy chmur w wyższych warstwach, powstałych nad południową Europą czy Atlantykiem. Ciekawe jest spojrzenie na numeryczne wyliczenie toru cząstek dopływających nad dane miejsce w ciągu 7 dób – na mapie trajektorii obliczanych dla poziomu 950, 850 i 700 hPa (około 1, 1,5, 3 km nad podłożem) www.wetter3.de/trajektorien.html . Dzisiejsze trajektorie wskazują, że w ciągu 4 dób powietrze nad Warszawę na poziomie 700 hPa dotrze znad południa Libii, na poziomie 850 hPa znad wschodniej Ukrainy, zaś w najniższej warstwie 950 hPa znad Komi (północ Rosji europejskiej). I co na to powiedzą klasyfikatorzy dyskutujący na forach na temat pochodzenia mas powietrza ? " za ICM Meteo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Cześć Mitku jak tylko wrócę z Dolomitów (początek lutego), to musimy się koniecznie umówić i zrobić małe WZF :happy: Może też Chłopaki z Kielc się skuszą? Stacja Kazimierz, to moja ulubiona stacja na Nizinach. Bardzo chętnie, jeżeli tylko da się jakoś zgadać. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 W końcu w przyrodzie zaczyna się dziać coś pozytywnego:smile: Na naturalny duży opad śniegu chyba jednak nie ma co liczyć , więc kto mocno śnieży ten zarobi . Ciekawe ile ośrodki potrzebują czasu , żeby odbudować pokrywę śnieżną ? W Beskidach zaczynają praktycznie od zera , ale chyba do soboty zdążą . Mam przynajmniej taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Cześć Bardzo chętnie, jeżeli tylko da się jakoś zgadać. Pozdrowienia Myślę, że bez problemów - numer telefonu do Ciebie mam :happy: Odezwę się po przyjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 W końcu w przyrodzie zaczyna się dziać coś pozytywnego:smile: Na naturalny duży opad śniegu chyba jednak nie ma co liczyć , więc kto mocno śnieży ten zarobi . Ciekawe ile ośrodki potrzebują czasu , żeby odbudować pokrywę śnieżną ? W Beskidach zaczynają praktycznie od zera , ale chyba do soboty zdążą . Mam przynajmniej taką nadzieję. Ja mam plany wyjazdowe dopiero od poniedziałku 27.01.14.Mamy ferie w województwie i siostrzeńcy ,narciarze :Paweł i Antoś (11 lat) pytają się dziennie ,,wujek kiedy pojedziemy na narty?" . Wymienili narty i buty ,są ferie, jest już 22.01 i zero jazdy do dzisiaj! W sobotę będą może pojedyncze trasy otwarte ,ale będzie ciasno to chyba się nie dam wyciągnąć ,chociaż ostatnio jeździłem 20.12. 2013 to będzie ,,ciągnąć jak wilka do lasu'' jak gdziekolwiek w Beskidach da się pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 (edytowane) Z uwagi na warunki pogodowe wyciągi pozamykane. Wczoraj także ogłoszono że "z uwagi na warunki pogodowe" odwołano sobotni Superoes w Miedzianej Górze. Co robić, kruca bomba, co robić? Szlag mnie już z ta pogodą trafi. :smile: Może w świętokrzyskim cosik uruchomią na ten weekend. Dziś spadło ok. 10-15 cm śniegu. Temperatura też sprzyja , jest -5 stopni. Żeby tylko znów nie przyszło -25 stopni i "ze względu na warunki pogodowe....." Co tam na tych "Azotach" w Krynicy koparka kopie?( patrz kamery) Kurcze, karnet mi sprzedali w grudniu, a w styczniu kopią na stoku! No i bądż tu spokojny! Edytowane 22 Styczeń 2014 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 W Beskidach zaczynają praktycznie od zera , ale chyba do soboty zdążą . Mam przynajmniej taką nadzieję. Do soboty będzie ciężko, co najwyżej jakieś pojedyncze stoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski or die Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Cytat Zamieszczone przez ski or die: Jutro obudzimy się w nowym, wspanialszym, białym i mroźnym świecie!!! A nie mówiłem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 coraz lepiej to wygląda http://kamera003.czantoria.interbeskidy.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Na Malince w Zgierzu też naśnieżają. Warto dodać, że przed tym sezonem dosypano sporo ziemi i górką się znacznie powiększyła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 śnieżą też w Korbielowie, począwszy od małego Cypiska, przez Babę i trasę przy nowym krześle. pada też śnieg, w nocy zaczęło, ale na razie trochę niemrawo... może z 1cm napadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 (edytowane) Nooo to mi się podoba. Taki krajobraz może pozostać do połowy kwietnia spokojnie :wink: nie obraziłbym się W weekend w pierwszej kolejności powinien ruszyć orczyk w Limanowej, wszystkie armaty pięknie sypią. :smile:Nie gorzej w Laskowej :smile:: Edytowane 22 Styczeń 2014 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Dzisiaj zawitałem znowu do skisuche :smile: Warunki first class :eek:, stardo-szybko tak jak lubię :tongue:, śmigałem od 9 do 11 ,później dojechało kilka autobusów i zaczął się robić efekt Białczański :stupid: pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Witam , Dziś na godzinkę zahaczyłem o górkę Szczęśliwicką w Warszawie. Nic większego w Warszawie nie ma, więc cieszy również to :angel: http://wosir.waw.pl/stok Warunki dobre, nie ma widocznego zielonego ani lodu, śniegu sporo Niestety nie zrobiłem zdjęć - poprawię się będę w piątek od 10 rano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi