aklim Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jak tu ma padać śnieg w Beskidach czy Tatrach skoro temp. w mojej miejscowości (Andrychów , Beskid Mały ) która leży ok.330 m n.p.m. wynosi ok. 1 stopnia , a np w tym samym czasie na Rohaczach (1250 m n.p.m.) są 2 stopnie na plusie . Rożnica w pionie ponad 900 m a temperatury praktycznie takie same:frown:: . Te fronty atmosferyczne kiedyś mnie wykończą:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jak ty wierzysz w to Białka rzeczywiście jest najlepsza (http://podroze.onet.pl/narty/raport-onet-najlepsze-osrodki-narciarskie-w-polsce-2014/c93lf). To nie dziwię się, że wierzysz w to:wink: Jutro obudzimy się w nowym, wspanialszym, białym i mroźnym świecie!!! Moja nadzieja już powoli umiera. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 W Kamieńsku śnieżą… także jest nadzieja, że uda się wybrać jeszcze w tym miesiącu na poranne nartowanie :. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jak tu ma padać śnieg w Beskidach czy Tatrach skoro temp. w mojej miejscowości (Andrychów , Beskid Mały ) która leży ok.330 m n.p.m. wynosi ok. 1 stopnia , a np w tym samym czasie na Rohaczach (1250 m n.p.m.) są 2 stopnie na plusie . Rożnica w pionie ponad 900 m a temperatury praktycznie takie same:frown:: . Te fronty atmosferyczne kiedyś mnie wykończą:biggrin: Też to sledze i jestem coraz bardziej wk....y. Cały grudzień i pierwsze 10 dni stycznia sytuacja była klarowna bo w całej Polsce była wyjątkowo ciepła zima. Od 10-11 dni jest anomalia a nawet PATOLOGIA w pogodzie bo pół.-wsch.kraju ma średnie temperatury grubo na minusie i dużo poniżej średniej a południe Polski grubo ponad średnią . Dzisiaj ciepłe powietrze zalega ponad zimnym ,które na szczęście stopniowo przesuwa się na południe i wypiera zalegające jeszcze wyżej ciepłe powietrze .W tej chwili Na Małym Skrzycznem ponad plus dwa stopnie a w Rudzie Śląskiej 0 stopni. Dla porównania w Suwałkach było rano było -15. Nie jest to normalne bo średnia temperatura stycznia na Skrzycznem to -5,5 a Suwałki -4. Styczeń jest kur....ie niesprawiedliwy w tym roku. Tam gdzie wszyscy czekają na śnieg i mróz jest ekstremalnie ciepło (19.01 w Szczyrku +13 stopni) a na Podlasiu i Mazurach sporo ludzi już ma mrozów serdecznie dosyć . Sytuacja taka jest rzadko spotykana ,ale w ostatnich latach coraz częściej.Od jutra mróz wygra na przynajmniej 10 dni również w górach. Luty powinien wyrównać zaległości zimowe południa Polski czyli około 15 dni zimowej pogody i przynajmniej dostatecznych warunków narciarskich.Takiej ,,patologii pogodowej'' w moich przewidywaniach na zimę nie miałem.Od jutra humory nam się poprawią:smile:. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć Janek niskie temperatury i zalegający śnieg na NE Polski to raczej norma. Takie zimy i lata jak obecne też nie należą do rzadkości. Mam pewną lukę w latach 95-05 bo w tym czasie w Polsce na nartach byłem dosłownie parę razy ale bezśnieżne i ciepłe zimy w Szczyrku pamiętam przynajmniej trzy. Nie denerwuj się - pogoda jest zmienna i tyle. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Polska jest takim dziwnym krajem, który ma góry na południu a morze na północy. Tym samym nad morzem w lato jest zimno a w górach w zimę jest ciepło:D i weź tu jedź na wakacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć Janek niskie temperatury i zalegający śnieg na NE Polski to raczej norma. Takie zimy i lata jak obecne też nie należą do rzadkości. Mam pewną lukę w latach 95-05 bo w tym czasie w Polsce na nartach byłem dosłownie parę razy ale bezśnieżne i ciepłe zimy w Szczyrku pamiętam przynajmniej trzy. Nie denerwuj się - pogoda jest zmienna i tyle. Pozdrowienia serdeczne Dzięki Mitku.Chodzi mi o nienaturalnie duży i nienaturalnie długo (10 dni) utrzymujący się kontrast temperatur między NE a S Polski. Nawet w Centrum jest dużo zimniej od paru dni niż w masywie Skrzycznego. Warszawa teraz -7 a Małe Skrzyczne +2,8.O tej porze roku to anomalia o czym świadczą średnie wieloletnie temperatury stycznia obu miejsc : Warszawa tylko -2 Skrzyczne jak już podawałem -5,5. To mnie denerwuje najbardziej. Jak było wszędzie ciepło można było przeboleć. Musimy być cierpliwi bo aura nadrobi zaległości zimowe w górach niebawem. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć Dzięki Mitku.Chodzi mi o nienaturalnie duży i nienaturalnie długo (10 dni) utrzymujący się kontrast temperatur między NE a S Polski. Nawet w Centrum jest dużo zimniej od paru dni niż w masywie Skrzycznego. Warszawa teraz -7 a Małe Skrzyczne +2,8.O tej porze roku to anomalia o czym świadczą średnie wieloletnie temperatury stycznia obu miejsc : Warszawa tylko -2 Skrzyczne jak już podawałem -5,5. To mnie denerwuje najbardziej. Jak było wszędzie ciepło można było przeboleć. Musimy być cierpliwi bo aura nadrobi zaległości zimowe w górach niebawem. Pozdrawiam. W zeszłym sezonie i poprzednim jeszcze chyba było troszkę podobnie choć nie było to tak odczuwalne bo w końcu śnieg dowalił. W tym roku tez jeszcze w Szczyrku zjedziesz - obiecuję Ci to. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Janku powiedz co sądzisz na temat tej strony: http://www.wunderground.com/weatherstation/WXDailyHistory.asp?ID=ISLASKIE14 czy to są rzeczywiste pomiary? Pokazuje na białym krzyżu -2,9C ale nikt nie śnieży a taka temp jest już dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Nie śnieżą bo za duża wilgotność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Dzisiaj pod presją żony :stupid: zawitałem do Białki, zdjęcia przedstawiają stan rzeczy jaki dzieje się tam już od wielu lat :eek:Warunki do nartowania lekko patologiczne tzn. kasza po kostki i hopka na hopce ale mnie to ryba zjechałem raz i zameldowałem się w karczmie na spożyciu co nieco :biggrin: , męki przechodziła żona ale był to jej świadomy wybór :redface:, chyba się wyleczyła z Białki :biggrin: . pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek76 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 http://oognet.pl/content/details/1180 śnieżą i do tego chyba cuś tam pada :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 ...męki przechodziła żona ale był to jej świadomy wybór :redface: Maikel, pozdrów Żonę. Twarda jest :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Twarda jest :happy: Taka twarda że leży i marudzi że nóżki bolą :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Cześć [ATTACH=CONFIG]12986[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12987[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12988[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12989[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12991[/ATTACH] Dzisiaj pod presją żony :stupid: zawitałem do Białki, zdjęcia przedstawiają stan rzeczy jaki dzieje się tam już od wielu lat :eek: Warunki do nartowania lekko patologiczne tzn. kasza po kostki i hopka na hopce ale mnie to ryba zjechałem raz i zameldowałem się w karczmie na spożyciu co nieco :biggrin: , męki przechodziła żona ale był to jej świadomy wybór :redface:, chyba się wyleczyła z Białki :biggrin: . pozdrawiam W którymś momencie chyba Janek pisał coś o PATOLOGII. Przykład jak ulał dałeś Maikel na zdjęciach a dla żony - ukłony za twardość i oczy dookoła głowy. Pozdro serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Taka twarda że leży i marudzi że nóżki bolą :biggrin: Odpowiedź jest prosta. "Cierp ciało jak żeś chciało." :stupid: Twojej żonki to nie żałuję.Sama chciała. Ale Ciebie żałuję.Jak tak dalej pójdzie to po chłopie...:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 http://oognet.pl/content/details/1180 śnieżą i do tego chyba cuś tam pada :happy: pięknie rozmarzyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Jak tak dalej pójdzie to po chłopie...:sad: Spokojnie twardo stąpam po ziemii :laughing: jutro Ja wybieram Białkę :stupid: ha ha ha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Dziś pooglądałem kamerki i praktycznie na całym Podhalu podobne warunki, bardzo średnio przyjemne do jazdy, przetarcia, cukier, hopki z tego cukru, a do tego ludzi sporo :frustrating: A w Białce... jak to w Białce, tyle że warunki też nieszczególne :stupid: Ja tam bardziej oglądam się teraz na rodzime, świętokrzyskie stoki i wczoraj zaczął śnieżyć Tumlin, a dziś dołączyła cała reszta :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Spokojnie twardo stąpam po ziemii :laughing: jutro Ja wybieram Białkę :stupid: ha ha ha Przez,... aklamację.: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Może warunki narciarskie są mizerne, ale za to łyżwiarskie jakie świetne! zdjęcie znalezione na fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Myślę, że w Niestachowie k/Kielc można już próbować jeździć :stupid: (zdjęcia z ich profilu na FB) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 (edytowane) A co powiesz Janek na takie pogodowe dziwadło w dniu dzisiejszym w Lublinie. Temperatura -7 stopni a z nieba leci mżawka!!!! W lubelskim "zagłębiu narciarskim" jutro tj. w środę rusza Kazimierz Dolny, Batorz. Rąblów natomiast pracuje już "pełną parą" od dzisiaj czyli wtorku. http://stacjakazimierz.pl/ http://www.wotex.pl/ http://www.nartsport.pl/ Edytowane 21 Styczeń 2014 przez kaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć A co powiesz Janek na takie pogodowe dziwadło w dniu dzisiejszym w Lublinie. Temperatura -7 stopni a z nieba leci mżawka!!!! Poczytaj - to dość proste do wytłumaczenia... Janek wróży a nie tłumaczy. Pozdrowienia PS To może spotkanie w Kazimierzu? Oczywiście to nie Francuska Mulda ale damy rade się porozumieć chyba? Pozdro Edytowane 21 Styczeń 2014 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi