janek57 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Prognoza dla Szczyrku na 15 stycznia na Skrzycznem -22C Nie potwierdzam. Prognoza (model GFS) w dniach 12-15.01.14 lekka zima tzn w dzień minus 3 do plus 3 . Nocami minus 3 do minus 15. Od 16.01.14 ocieplenie do plus 5 w dzień , nocami do minus 5 . Czyli lekka zima. Coś chyba da się uruchomić żeby w końcu dało się pozsuwać w Beskidach. Prognoza jeszcze się zmieni wielokrotnie ,ale 5-10 dni mroźnych w styczniu powinno być:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pier Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 dziś na Białym krzyżu w Szczyrku - ludzie szukają śniegu , desperaci albo Ci odważni jeździlia na Żarze pełna wiosna 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Nie potwierdzam. Prognoza (model GFS) w dniach 12-15.01.14 lekka zima tzn w dzień minus 3 do plus 3 . Nocami minus 3 do minus 15. Od 16.01.14 ocieplenie do plus 5 w dzień , nocami do minus 5 . Czyli lekka zima. Coś chyba da się uruchomić żeby w końcu dało się pozsuwać w Beskidach. Prognoza jeszcze się zmieni wielokrotnie ,ale 5-10 dni mroźnych w styczniu powinno być:smile: Jestem bardzo ciekawy jak to będzie i kto będzie miał rację Ty czy Norwegowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Jestem bardzo ciekawy jak to będzie i kto będzie miał rację Ty czy Norwegowie? yr.no jest meeeeega dokladne, ale jedynie w perspektywie maks 48h, powyzej tego czasu roznie bywa (sprawdzane empirycznie ) snowforecast, jest w miare dobre, przynajmniej jesli chodzi o opady. ale powyzej kilku dni prognozy lubia sie zmieniac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Powinna być relacja z nart,ale śniegu nie ma,więc wybrałem się nad Wisłę. Tylko zastanawiam się,czy to wiosna czy jesień? : Ciekawe tylko czy się sprawdzą jakieś prognozy długoterminowe z tym mrozem?Gdzieniegdzie pokazują jedynie ochłodzenie do ok. 0 st. : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 dziś wybrałem sie na spacer nad rzekę SOŁA i nie robiłem zdjęć ponieważ były by to drobne akty......... dwaj faceci zdjeli majteczki i pływali sobie 6 stycznia w wodzie...... potem mieli ognisko i sie ogrzewali. takie czasy zamiast nart to pływanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 niestety ale w przyrodzie musi być równowaga... u nas ciepło a w Ameryce http://www.mountain-forecast.com/weather_maps/United-States?symbols=mountain.forecast.temp.top&type=lapse Z zimnem jest tak jak z pieniędzmi. Jak u jednych są, znaczy u innych ni ma!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Ciekawe dlaczego u nas nie sprowadza się tych armatek izraelskich do produkcji śniegu nawet w plusowej tmp.pewnie kosztują fortunę,ale śnieg utworzony przez nie jest jak naturalny a nie jak lodowe zmrożone kuleczki czy kasza.Dodatkowo topnieje w mocno dodatniej temperaturze i to bardzo wolno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 (edytowane) faktycznie ta tegoroczna zima jakaś taka nijaka:mad::dzisiaj , w ramach akcji "nie zapomnij o nartach" :wink: wybrałem się na Czarny Groń żeby poczuć choć trochę śniegu pod nartami . Wyciągi oczywiście nieczynne , ale wykorzystując wiązania skiturowe i foki , kilka razy wdrapałem się na górę i zjechałem w dół :smile: . Na trasie leży miejscami dosyć gruba skorupa zbetonowanego i zlodzonego śniegu , więc warunki do jazdy trudne , no ale jazda była , a to najważniejsze . Najzabawniejszy był jednak moment jak któryś tam raz wczłapałem się na samą górę i spotkałem się z rowerzystami na MTB:eek: :crazy: . Krótko mówiąc , w górach pogoda jest teraz i dla narciarzy i dla rowerzystów:laughing: . Okazało się , że to mój znajomy ze swoim synem zrobili sobie rundkę po tej części Beskidu Małego . Dodaję kilka fotek , które upamiętniły tą historyczną chwilę Edytowane 6 Styczeń 2014 przez aklim 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Wy tu rowery, spacery, a idę o zakład, że Marboru znalazł w ten weekend kawałek śniegu do zjeżdżania i pewnie niedługo pochwali się :crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Ciekawe dlaczego u nas nie sprowadza się tych armatek izraelskich do produkcji śniegu nawet w plusowej tmp.pewnie kosztują fortunę,ale śnieg utworzony przez nie jest jak naturalny a nie jak lodowe zmrożone kuleczki czy kasza.Dodatkowo topnieje w mocno dodatniej temperaturze i to bardzo wolno . ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 (edytowane) Czorsztyn-SKI Kluszkowce cz.2 Czas szybko mija. Jeździmy bądź łagodną niebieską, bądź dwoma wariantami czerwonej z fajną stromizną. To właśnie na ściankach najdłużej utrzymują się dobre warunki i jest równo. Muldy pojawiają się szybko w dolnym fragmencie dojazdu do krzesełek i dla wielu narciarzy są uciążliwe. Dla nas jest to super fajny narciarski dzień. Tym bardziej, że w karczmie przy górnej stacji obydwóch kolejek krzesełkowych podają pyszną kwaśnicę. No a przy jedzeniu można obserwować takie widoki… Czyż nie fantastyczny strój narciarski? Od czasu, do czasu pojawia się błękit nieba: Wjazd na górę i zjazd na nartach zajmuje nam za każdym razem jakieś 6 do 8 minut. Tłuczemy wszystkie trasy zadowoleni na maxa, podziwiając niezwykłe widoki: Szkoda, że Tatry dzisiaj skrywają się w chmurach. Nie narzekając podziwiamy grę świateł: Zdecydowanie poprawia się przejrzystość. To chyba na pożegnanie Słońce robi nam kilka niespodzianek. Chodź mija godzina czternasta to narciarzy nie jest wielu. Nie stoimy ani razu w kolejce, ruch na górę odbywa się płynnie, a na samej górze również jest nienajgorzej. Widok na trzy trasy, na raz: Pora wracać. Ostatni szus, ostatnia fotka… …pakowanie auta i 300km do domu. Zakopianka drożna z małym korkiem do Rabki. Czas mija szybko i jestem już w domu. Jestem zachwycony Kluszkowcami i stacją Czorsztyn – Ski. Nie tylko ja ale również moi kompani. Z pewnością tu wrócimy. Pozdrawiam marboru Edytowane 6 Styczeń 2014 przez marboru 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 (edytowane) Czorsztyn-SKI Kluszkowce cz.1 Już od dawna chciałem pojechać na narty z widokiem na jezioro, do Kluszkowców. Pojechałem. Ale nim to się stało, zachęcił mnie, zdopingował Wojmu – dzięki. Aura jest taka jak wszyscy widzą… Johnny robi fotki kwiatkom, inni siedzą przed TV, a jeszcze inni patrzą w komputer, kamerki i …no właśnie, i? Stwierdziłem, że nie mogę wiecznie narzekać w rodzinie i znajomym, że kiepsko, że na nartach się nie da jeździć, że wiosna itd. Stwierdziłem również, że nie ma co patrzeć też w prognozy i je analizować, przewidywać i domniemywać. Przecież to bez sensu. Jest tu, teraz i trzeba się dostosować. A więc co? Tradycyjnie pobudka o godzinie 4 (mamy do przejechania 300km), wyjazd w deszczu z Radomia przed 5. Temperatura +6. Dyskutujemy (tym razem skład 3 osobowy), że z pewnością będzie mokro, zobaczymy sporo cukru, może być dużo osób…ale obiecujemy sobie dobrą zabawę na śniegu. Po drodze mijamy Myślenice. Z daleka widać, że w ośrodku podjęto próbę naśnieżania – zostały na stoku regularne białe czapy resztek śniegu w miejscach ustawienia armat. Na miejscu, http://www.czorsztyn-ski.com.pl/ jesteśmy parę minut po 9. Narciarze już jeżdżą. Ludzi umiarkowana ilość. Przy kanapie czwórce zero kolejki: Człapiemy obok dolnej stacji dwuosobowego krzesełka i kupujemy karnety 4 godzinne. Cena 40zł, kaucja 10zł. Kasy znajdują się w nowym, nie oddanym do końca budynku Czorsztyn-Ski. Pierwszy wjazd na górę nowszą kolejką – 4rką, przy której jak widać z drugiego wyżej i poniższego zdjęcia obserwujemy, że skrajna trasa czerwona znajdująca się po prawej stronie (od dołu) stacji, jest nieczynna. Widoki są zachwycające. Nie tylko widoczny zbiornik wodny i panorama ale również niezwykłe skały i wąwóz wśród skał pod wyciągiem: Pierwsze spojrzenie na stok i to jest to, co mi się podoba. Drzewa, różne warianty zjazdu tą samą trasą… Cieszy ilość śniegu. Niestety tak jak się spodziewaliśmy, jest miękko i ciężko. Pierwszy zjazd łagodną trasą przy orczyku: Jadąc talerzykiem w górę zauważamy, że skrajna lewa trasa w ośrodku również jest nieczynna. I tak jest nieźle. Prawie całość funkcjonuje, a śniegu pod dostatkiem. Trasę z poniższego zdjęcia wykorzystują szkółki narciarskie. Zauważyliśmy ich tu sporo. Przy zjeździe, który prowadzi przed kasy i krzesło 2kę, uruchomione dwa orczyki i ponieważ jest tu płasko – kursanci jeżdżą wężem ćwicząc sztukę nartowania: Temperatura jaką wskazuje termometr przy bramkach „starego” wyciągu jest na sporym plusie: Mapka Czorsztyn-SKI Widoczek w górę – zdjęcie zrobione przed ostrzejszą ścianką czerwonej trasy: Edytowane 6 Styczeń 2014 przez marboru 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 :applause: za relacje, jak zawsze świetnie Tylko zastanawia mnie czemu zaczynamy od części drugiej Miło wiedzieć że jest jeszcze śnieg w górach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Fajna relacja! A mnie się przypomniało że w tym ośrodku stawiałam pierwsze narciarskie i snowboardowe kroki tzn. ślizgi ech, trzeba by tam wrócić kiedyś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 kmarcin się nie mylił - Marboru nie odpuścił. Morboru - Ciebie zmotywowałem a sam miałem ochotę pojechać (dzieciak mnie męczył) a aura mnie zniechęciła - cienias ze mnie. Szkoda, bo też miałem tam uderzyć. Cieszy mnie, że Ci się podobało, dla mnie to jedna z lepszych stacji w regionie wraz Jurgowem. Szkoda, że nie trafiłeś na słoneczną pogodę - widoki piękne a także niemożliwości przetestowania 6, bo jak widzę 3 była czynna - X naznaczona :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 Cześć To, że Kluszkowce jeżdżą mnie nie dziwi ale to, że ktoś z Skionline mógł o tym nie wiedzieć albo tam nie być bardzo!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 6 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2014 a ja w związku z brakiem śniegu na śląsku postanowiłem go wywołać szamańskimi mocami. Siedzę sobie w salonie z butami narciarskimi na nogach(trzeba je rozchodzić) i pije grzańca. Znacie jakieś modły śniegowe? :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Szkoda, bo też miałem tam uderzyć. Cieszy mnie, że Ci się podobało, dla mnie to jedna z lepszych stacji w regionie wraz Jurgowem. Szkoda, że nie trafiłeś na słoneczną pogodę - widoki piękne a także niemożliwości przetestowania 6, bo jak widzę 3 była czynna - X naznaczona :wink: Szkoda, szkoda - byłoby mi bardzo miło Cię poznać. Ale co się odwlecze, to nie uciecze :happy: Mimo tego, że Słońce wyjrzało na koniec naszego pobytu i Tatry były niewidoczne przez cały dzień - to i tak walorów tego miejsca jest mnóstwo. Uwielbiam klimatyczne ośrodki - a takim niewątpliwie jest Czorsztyn-Ski, gdzie jeszcze wrócę z całą pewnością. a ja w związku z brakiem śniegu na śląsku postanowiłem go wywołać szamańskimi mocami. Siedzę sobie w salonie z butami narciarskimi na nogach(trzeba je rozchodzić) i pije grzańca. Znacie jakieś modły śniegowe? :stupid: Proszę oto modlitwa :happy: Ogród życia, Henryk Zbierzchowski. MODLITWA O ŚNIEG O Marjo, bielsza nad śniegi I czystsza od śniegów lśnienia, Wysłuchaj prośby pokornej I ziemi i wszechstworzenia. Strząśnij ze szaty swej srebro, Nizane gwiaździstym ściegiem — Niech spadnie na ziemię biedną Puszystym srebrzystym śniegiem. Posłusznym rozkaż aniołom, By mioteł chwycili brzemię I drogi mlecznej pył srebrny Strącili na szarą ziemię. Niech się roziskrzy na polach, Na dróg rozbieli się wstążce I niech się rozbrylantowi Na każdej drzewa gałązce. Niech białą czapką okryje I strzechy i dachy uli — I nasze serca zmęczone Strudzone niechaj otuli. Za wszystkie nasze cierpienia, Za życia mitręgę całą, Tą jedną łaskę nam daruj: Wyczaruj nam zimę białą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Jaworzyna zdycha: Z powodu niesprzyjających warunków pogodowych stacja narciarska będzie czynna w godzinach od 9:00 do 16:00. Czynna będzie tylko trasa nr 3 (650 m). Trasa nr 1 zostaje wyłączona z użytkowania ponieważ ma liczne przetarcia. Chcemy utrzymać istniejący podkład śniegu, aby nie zaczynać śnieżenia od początku jeżeli nadejdą ujemnie temperatury. Słotwiny wyglądają jak w maju Azoty poddały się już wcześniej Więc w krynicy praktycznie niema gdzie jeździć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Jaworzyna zdycha:Azoty poddały się już wcześniej Więc w krynicy praktycznie niema gdzie jeździć .... A ja mam karnet 5 dniowy!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 A ja mam karnet 5 dniowy!: Spokojnie, od przyszłej środy mróz i śnieg w prognozie: http://www.skionline.pl/pogoda/polska-beskid-sadecki-krynica-zdroj-azoty,osrodek,11,prognoza,2014-01-12.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Aura jest taka jak wszyscy widzą… Johnny robi fotki kwiatkom (...) Stwierdziłem również, że nie ma co patrzeć też w prognozy i je analizować, przewidywać i domniemywać. Przecież to bez sensu. Jest tu, teraz i trzeba się dostosować.(...) A(mamy do przejechania 300km), wyjazd w deszczu z Radomia przed 5. Temperatura +6. Mariusz,sprawdzanie prognoz ma sens,jak najbardziej! Myślę,że większość,podobnie jak ja,ma jakiś określony budżet na narciarskie szaleństwa.W moim przypadku ten sezon będzie bardzo ograniczony i nie przewiduję wielu dni na nartach.W związku z tym dobrze by było,aby każdy dzień został możliwie najlepiej wykorzystany,podobnie jak każda złotówka odłożona na ten cel. : Jechać 300 km w jedną stronę,do tego w wątpliwych warunkach?Na dzień dzisiejszy mnie na to nie stać.Kiedy policzę sam koszt paliwa i ile za to byłoby karnetów na bliższe mi stację - to po prostu nie ma sensu.Wolę zaczekać i śledzić prognozy jak Janek. :wink: No ale kto bogatemu zabroni? :wink: :biggrin: Póki co wolę pospacerować i porobić zdjęcia kwiatkom,a ruszę na narty jak zrobią się warunki,żeby było choć tak: To zdjęcia zrobione tuż przed odwilżą,jeździło razem ze mną w porywach OŚMIU narciarzy! :smile: Cześć To, że Kluszkowce jeżdżą mnie nie dziwi ale to, że ktoś z Skionline mógł o tym nie wiedzieć albo tam nie być bardzo!!! Pozdrowienia Ja nie wiedziałem i nawet nie byłem! :tongue: Przyczyna jest bardzo prosta: rzadko interesuję się stacjami odległymi ode mnie więcej jak 50 może 60 km.W takim zasięgu mam kilkadziesiąt mniejszych,większych stacji narciarskich o łatwiejszych bądź trudniejszych trasach.Nie ma sensu dla czegoś podobnego jechać (w moim przypadku) 130 km. w jedną stronę. Może raz zobaczyć w przypływie większej gotówki i tyle. :wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Mariusz,sprawdzanie prognoz ma sens,jak najbardziej! Myślę,że większość,podobnie jak ja,ma jakiś określony budżet na narciarskie szaleństwa.W moim przypadku ten sezon będzie bardzo ograniczony i nie przewiduję wielu dni na nartach.W związku z tym dobrze by było,aby każdy dzień został możliwie najlepiej wykorzystany,podobnie jak każda złotówka odłożona na ten cel. : Jechać 300 km w jedną stronę,do tego w wątpliwych warunkach?Na dzień dzisiejszy mnie na to nie stać.Kiedy policzę sam koszt paliwa i ile za to byłoby karnetów na bliższe mi stację - to po prostu nie ma sensu.Wolę zaczekać i śledzić prognozy jak Janek. :wink: No ale kto bogatemu zabroni? :wink: :biggrin: Maćku sprawdzanie prognoz dla mnie nie za bardzo ma sens - dla mnie bardziej rozsądnym jest uzyskanie informacji, czy dany ośrodek jest czynny i jakie są w nim warunki, ile czynnych tras, jak to wygląda na kamerze, czy są przetarcia, ilu jest narciarzy? - robię to dzień przed wyjazdem. Sprawdzanie prognoz jest jak sprawdzanie fusów z herbaty przy wróżbach. Takie jest moje zdanie - jeździć na nartach należy w każdych warunkach, wówczas jest się bardziej wszechstronnym narciarzem - tak myślę. To, że Ty uważasz inaczej, robisz inaczej - doskonale to rozumiem. Każdy ma swój "plan" i wg niego działa - a to wynika z wielu czynników i składowych. To piękne, że się różnimy i robimy inaczej. Co do budżetu - uwierz mi, że jest on również ograniczony. I na sam wyjazd do Czorsztyn-Ski wydałem 100zł + obiad. Czy jestem więc jak piszesz bogaty? Chciałbym być :angel:, bo wówczas realizowałbym swoje marzenia narciarskie...a nie zaspokajał głód nartoholika :happy: Co do dojazdu zazwyczaj jeździmy z gronem znajomych, trzy, cztery osoby. Raz auto biorę ja, innym razem ktoś inny - de facto jeden na 4 wyjazdy mam płatny - koszt się mocno rozkłada, kwestia organizacji i wykorzystania narzędzi, które są w moim zasięgu. Największa inwestycja to czas. I niestety, mieszkam daleko od Podhala, w Beskidy mam dalej, nie mówiąc o Sudetach. ...cóż pasja pcha mnie do tego typu eskapad... no i najważniejsze, ma mnie kto dopingować do nich. Motywatorów mam wielu :laughing: Wyjazd do Kluszkowców - siła sprawcza: Mirek. Ten który był naszym kompanem w Dolomitach. Prosił Cię pozdrowić przy pierwszej nadarzającej się okazji, co niniejszym czynię :happy: Edytowane 7 Styczeń 2014 przez marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Mariusz,sprawdzanie prognoz ma sens,jak najbardziej! Myślę,że większość,podobnie jak ja,ma jakiś określony budżet na narciarskie szaleństwa... : Dzięki Johnny . Wyręczyłeś mnie bo dokładnie to samo chciałem napisać. Od siebie dodam ,że pogoda a szerzej klimatem interesuję się od dziecka a zawód jaki wykonywałem przez 30 lat ( elektromonter 21 lat p.z. i 9 lat automatyk na dyspozytorni kop.) sprawiał mi tylko finansową satysfakcję . No i wieku 50 lat przeszedłem na emeryturę:smile: . Ponad 200 km jazdy w jedną stronę żeby pojeździć w miernych warunkach kilka godzin:mad::. Raz spróbowałem dokładnie 26.12.2011 . W jeden dzień autobusami do Zakopca na Harendę. Pojeździłem dobrze ,ale to był pierwszy i ostatni raz. Może jakbym miał auto ,ale ten stan wykluczyłem. Co do aktualnych prognoz (model Gfs) to od 16 do 23.01.14 ma być mroźna zima (do minus 16 i niżej w nocy) . Trochę pojeździmy w Wiśle, ustroniu ,szczyrku...Oby to już tak zostało.(prognoza) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi