marcinn Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Ale ja nic o pieniądzach nie prawiłem, wręcz przeciwnie, bo wiadomo że na taki wyjazd pieniądze do wydania większe. A jeśli chodzi o mnie to zależność taka, że jak zadzwonisz mi że na Kraischberg i że potrzebny jeden od ściepki na paliwo, to siadam dokładam się i jadę, a jaz zadzwonisz że na telegraf nawet w gratisie, to nie:cool:: Ok,czyli jak będzie sponton na Kraischberg to dzwonie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Ok,czyli jak będzie sponton na Kraischberg to dzwonie :smile: I nie tylko, to może być dowolne miejsce, ale nazwijmy to umownie "w jedynie słusznym kierunku" - a jaki to to chyba nie muszę wyjaśniać:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 (edytowane) Białka - warunki jak widać na kamerach są - ale pojeździć się nie da - normalnie jak w mrowisku Edytowane 27 Grudzień 2013 przez wojmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Za to w Istebnej pojeździć się da mało ludzi jakoś... w sumie piękny łaciaty stok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Przez ostatni tydzień byłem w Krynicy i okolicy. Na Jaworzynie jest całkiem fajnie zaśnieżona trasa nr 1 i 6. Nie wiem jak z ludźmi ale ogólnie jest chyba mało. No cóż fama braku warunków narciarskich zrobiła swoje. Byłem też w Tyliczu na Tylicz Ski. Jest to całkiem fajny kameralny ośrodek. Działa 3 osobowe krzesło i orczyk. Do wczoraj śniegu było jeszcze dość dużo. Dziś byłem w Szczawniku. Oczywiście jest mokro. Ale da się jeździć. Szczawnik oferuje tylko jedno krzesło i trasę bez możliwości przejazdu do Wierchomli. Kolejny raz przekonałem się, że Beskid Sądecki i Podhale to jedyne dwa regiony w Polsce, gdzie można bukować wyjazd w okresie około świątecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Warunki narciarskie - Świętokrzyskie Mimo prób naśnieżania, ostatnie dni spowodowały spustoszenie na stokach. Kilka dni mrozu i pewnie Święta byłyby narciarskie. W Bałtowie, wygląda to na dzień dzisiejszy, tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 (edytowane) Za to w Istebnej pojeździć się da mało ludzi jakoś... w sumie piękny łaciaty stok [ATTACH=CONFIG]12309[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]12310[/ATTACH] co poniektórzy to w gorącej wodzie kąpani:stupid: spadnie śnieg to i pojeździ się ale żeby w takich warunkach to trzeba być:stupid:i tam w Białce to też:stupid: Edytowane 27 Grudzień 2013 przez jata_70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Za to w Istebnej pojeździć się da mało ludzi jakoś... w sumie piękny łaciaty stok [ATTACH=CONFIG]12309[/ATTACH] jazda w tych warunkach to tylko dla mega fanatyków i to na nartach z wypożyczalni .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Info ze strony: W dniu jutrzejszym tj. sobota 28 grudnia, Ośrodek Narciarski Złoty Groń otwarty będzie wyjątkowo od godziny 9.00. Godziny zamknięcia nie ulegną zmianie. Pomimo silnej odwilży, nadal możliwe jest korzystanie z kolei. Cały czas prowadzimy szereg działań, które pozwalają na zachowanie przynajmniej podstawowego pasa trasy zjazdowej. O ewentualnych zmianach w funkcjonowaniu Ośrodka w najbliższych dniach, będziemy informować na bieżąco. Czekamy również na dalsze prognozy pogody, które pozwolą nam podjąć decyzję dotyczącą otwarcia kolei w noc sylwestrową. Z całą pewnością jednak, odbędzie się zabawa na terenie Ośrodka, na którą serdecznie zapraszamy (wstęp wolny). W przypadku, w którym kolej zostanie otwarta, ceny karnetów zakupionych w dniu imprezy nie zostaną - jak wcześniej zakładano -podniesione i będą wynosiły 65 zł. Zapraszamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 jazda w tych warunkach to tylko dla mega fanatyków i to na nartach z wypożyczalni .... No rzeczywiście tak mi jeszcze nie odbiło:frown::. A narzekałem ,ze w Santa Caterina miałem tylko 25 km dobrze przygotowanych tras .Zima na razie jest cieplejsza niż moje prognozy zakładające ciepłą dosyć zimę szczególnie luty ,ale wszystko przed nami . Czyli w styczniu 10-15 dni porządnej zimy i od początku lutego wiosna na całego ( do 15 stopni w cieniu) mam już 7 dni na nartach i minimum 5 razy muszę pojechać 9 (w tym 2 dni z rzędu wykupione na wislańskim skipassie). Szykuję się na druga połowę stycznia bo wtedy powinno być w miarę dobrze na stokach. Wtedy chyba są śląskie ferie to może być ciasnawo ,ale to już będzie mus bo na drugi wyjazd w Alpy mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 znowu wieje halny jest + 10 stopni, trzeba jeszcze poczekać na zimę:angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Nowe info W dniu dzisiejszym tj. 28 grudnia, z uwagi na silny wiatr kolej linowa została zamknięta do odwołania. W chwili obecnej działa jedynie wyciąg talerzykowy. O ewentualnych zmianach w funkcjonowaniu Ośrodka w najbliższych dniach, będziemy informować na bieżąco. Może wypożyczalnia nie nadążała naprawiać nart/desek ;p I screen tego "wiatru" swoją drogą wiadomo wieje ale czy aby na pewno ta decyzja o zamknięciu kolei to z powodu wiatru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Białeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Białeczka [ATTACH=CONFIG]12323[/ATTACH] Ostro trzepią kasiore :eek: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Ostro trzepią kasiore :eek: :tongue: I bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 No szkoda tylko że to tak ładnie wygląda na kamerce. Pojechałem tam kiedyś też były niby takie waruny, a na żywca to cukier po kostki i muldy po kolana. :banghead: Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Zdjęcie z Białeczki przednie:biggrin::stupid: A w Istebnej chyba aż tak źle nie jest, podają 20-40 cm śniegu:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybnik Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Na Hali Miziowej dzisiaj widziałem jeżdżących, ale wiatr makabra połamał drzewa. Szczegóły tutaj http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/1076220,wyciagi-na-pilsku-zniszczone-drzewa-polamane-przez-wiatr-katastrofa-w-beskidach-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Ja jutro do Zakopca. Dziś nad ranem jak wracałem o 04:00 było kilka naminusie. W dzień chyba + 12, jestem pod Krakowem. Aż się boję jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 (edytowane) bukowina -rusinski 28.12.13 - niepojęte ale się stałow wielkim skrócie:1) młodzież ( po raz pierwszy :applause:) zażyczyła sobie rozgrzewki w postaci "jednodniówki" (czyli 4 godz. dojazdu; 6 godz. narty i 4 godz. powrót :eek:)2) żona ( po raz pierwszy) też ::confused::3) wykonaliśmy to :biggrin::biggrin:4) a miejscem był rusiński :stupid:5) wszyscy byli zadowoleni!!!!!!!!!!!!!! :sorrow: PSto był ostatni dzień jazdy na podhalu :sorrow::sorrow: tzn. nie dla nas ale dla tych co przybyli po nas : tzn. dla tych co przybyli i chcieli pojeździć Edytowane 29 Grudzień 2013 przez mifilim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 w wielkim skrócie: 3) wykonaliśmy to :biggrin::biggrin: Michał brawo za determinację :happy: Mi jej dzisiaj zabrakło :frustrating: Starzeję się?... :wink: Dzięki za relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 PS to był ostatni dzień jazdy na podhalu :sorrow::sorrow: tzn. nie dla nas ale dla tych co przybyli po nas : Ale czemu ostatni? : Trasa wygląda na dobrze naśnieżoną... : Sam bym śmignął! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 Michał brawo za determinację :happy: Mi jej dzisiaj zabrakło :frustrating: Starzeję się?... :wink: Dzięki za relację. pisząc młodzież miałem na myśli swoje dzieci :biggrin::biggrin::biggrin: które mają laptopy, srajfony, tablety, fejszzbuki itd czyli wszystko co może odesssać z reala i podessać kilogramów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 (edytowane) Ale czemu ostatni? : Trasa wygląda na dobrze naśnieżoną... : Sam bym śmignął! :wink: no bo jak się widzi na zakopiance w drodze powrotnej 16 mln bmx x5 (nie pamiętam jak ten samochód, chyba niemiecki, się dokładnie nazywa:angry:) i 0,8 mln toytoy land cruiser V8 (cholera, znów chyba coś pomyliłem, ach te kolory na tych flagach:redface::redface:) to się wie co i jak. : Edytowane 28 Grudzień 2013 przez mifilim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2013 no bo jak się widzi na zakopiance w drodze powrotnej 16 mln bmx x5 (nie pamiętam jak ten samochód, chyba niemiecki, się dokładnie nazywa:angry:) i 0,8 mln toytoy land cruiser V8 (cholera, znów chyba coś pomyliłem, ach te kolory na tych flagach:redface::redface:) to się wie co i jak. : To już wiem czego nie kupować,żeby nie zginąć w tłumie przecięntniaków... :wink: :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi