MajorSki Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 W sobotę byłem na Rysiance i przy zjeździe z Lipowskiej zgubiłem talerzyk od kijka... i potem na podejściu kijek czasam wchodził po samą rączkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 O kurcze mam super wspomnienia z Rysianki Jak warunki sniegowe,bo przypuszczam że mieszkalne fajne-studencki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacus Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 (edytowane) Ja spotkałem śnieg samym końcem kwietnia, w czasie podejścia na Wielką Raczę, choć niżej już dawno go nie było i takie rzeczy uważam za całkowicie normalne w górach. Tylko co innego spotkać grubą warstwę nawianego śniegu gdzieś w zacienionym miejscu, a co innego na otwartym stoku narciarskim, gdzie słońce i wiatr czynią o wiele większe spustoszenie. Poza tym w sobotę były jeszcze o wiele lepsze warunki, bo sam jeździłem wtedy na nartach w Zwardoniu i warunki były jeszcze w porządku. Edytowane 25 Grudzień 2013 przez Bacus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 Dziś patrzyłem po kamerkach - ale lipa!!! :frustrating: ON albo pozamykane,albo jeszcze działają,ale z katastrofalnymi warunkami... Chyba tylko na Słowacji jeszcze mają jako takie warunki do jazdy. Masakra !!! :sorrow: Pozostaje otworzyć butelkę dobrego wina i dłuuugo spać. :sad: Popatrz na ICM Jeleśnia, z czwartku na piątek zacznie spadać temperatura, wiatr osłabnie i pojawi się mały opad. Szykuj łopaty, spływ na Pilsku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 O kurcze mam super wspomnienia z Rysianki Jak warunki sniegowe,bo przypuszczam że mieszkalne fajne-studencki : Warunki spoko, ale twardo. Mieszkalne nie wiem bo byłem tylko na 1 dzień Ja spotkałem śnieg samym końcem kwietnia, w czasie podejścia na Wielką Raczę, choć niżej już dawno go nie było i takie rzeczy uważam za całkowicie normalne w górach. Tylko co innego spotkać grubą warstwę nawianego śniegu gdzieś w zacienionym miejscu, a co innego na otwartym stoku narciarskim, gdzie słońce i wiatr czynią o wiele większe spustoszenie. Poza tym w sobotę były jeszcze o wiele lepsze warunki, bo sam jeździłem wtedy na nartach w Zwardoniu i warunki były jeszcze w porządku. Nie wiem jak jest dzisiaj. Ale na Lipowskiej i Rysiance masz orczyki i to nie był tylko nawiany śnieg ponieważ krajobraz był jakby była w pełni zima drzewa ośnieżone itp a na nartach możnabyło wyjść z samego dołu od auta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisus Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 zieleniec Witam, jak wygląda sprawa z Zieleńcem był ktoś może i mógłby powiedzieć czy warunki znośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacus Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Nie wiem jak jest dzisiaj. Ale na Lipowskiej i Rysiance masz orczyki i to nie był tylko nawiany śnieg ponieważ krajobraz był jakby była w pełni zima drzewa ośnieżone itp a na nartach możnabyło wyjść z samego dołu od auta. Pozdrawiam Zgadzam się z Tobą, na Rysiance warunki były bardzo dobre, a nawet dzisiaj leży tam jeszcze sporo śniegu :smile: http://www.dalekieobserwacje.eu/cam-rysianka/ Niestety w innych rejonach beskidu żywieckiego oraz śląskiego nie ma już tak dobrze :sad: http://www.kolejbaba.com/kamera/ http://www.zlotygron.pl/kamera-przedszkole http://www.cienkownarty.pl/kamery-on-line,3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Patrząc z żalem na obraz z kamerki na Zagroniu w Istebnej nie wiem czy właściciela puszczającego wyciąg należy pochwalić,że daje ludziom trochę radości, czy też należy zganić, że ich naraża na to coś... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 To już chyba desperacja domyślam się że narciarze to osoby które mają wykupiony nocleg w hotelu i mają gratis wyciąg. Za to w Białce sezon trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Za to w Białce sezon trwa sezon na stanie w kolejkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naruzoxd Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 A czy ktoś pochodzi z okolic Czarnej Góry i wie jak na żywo warunki wyglądają ? Bo na fejsie wstawiają troche "dopieszczone" zdjęcia samego sztruksu, a miejscami można dojrzeć czarne plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 (edytowane) Wisła Soszów Smutno w tym wątku,więc wrzucę odrobinę pozytywu. Dziś odwiedziłem Soszów,bo na kamerkach wyglądał całkiem dobrze,tj. niebieska trasa.Faktycznie,warunki dobre!Żadnych przetarć ani minerałów nie zaobserwowałem.Mają podkład z lodu,który jak na razie mocno trzyma minerały pod sobą. Jedyna wada to szerokość tej trasy.Ja przyjechałem po 13 i wtedy ludzi było sporo.Bez kolejek,ale krzesła wypełnione.Więc jak to wszystko ruszyło na jedną biedną trasę,to nie trudno sobie wyobrazić te tłumy... :eek: Po godzine sporo ludu ubyło i już jeździło się lepiej.Otwarta jest też sama góra czerwonej,ale tam już wyłazi gdzieniegdzie glina,więc tam nie jeździłem.To chyba jedyna stacja w okolicy,która jeszcze daję radę. Niebieska: Czerwona: Nawet się najeździłem. :smile: Edytowane 26 Grudzień 2013 przez johnny_narciarz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Podkarpackie ski safari Podkarpackie ski safari, czyli gdzie się dało pojeździć (a gdzie nie) na podkarpaciu w święta: dzień 1 -> Karlików: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18325-Karlik%C3%B3w-k.-Bukowska?p=182943&viewfull=1#post182943 dzień 2 -> Puławy http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18326-Pu%C5%82awy-k.-Rymanowa-Kiczera?p=182947&viewfull=1#post182947 dzień 3 -> Chyrowa http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/18329-Chyrowa-k.-Dukli?p=182952&viewfull=1#post182952 Korzystajcie, bo te stacje długo jużnie pociągna przy tej pogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 oby jakiś zimny front przyszedł bo będzie trzeba rower wyjąć z garażu jak tak dalej pójdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Nawet się najeździłem. :smile: Żal patrzeć... Koniec grudnia a w Beskidach taka bieda... Cóż, miejmy nadzieję, że zima przyjdzie późno, i późno odejdzie...a Ty Maćku zrealizujesz obietnice i odwiedzisz stoki centralnej Polski...jeśli ruszą. Jak na razie, to zaczynam w to wątpić. Dzięki za relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Ja się jeszcze nie odważyłem roweru schować A korci mnie żeby wziąć koc i pognać na plażę trochę poleżeć :stupid: :eek: Wtorek +11 Lampa Środa +10 do południa Lampa Dzisiaj +8 ujdzie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Cóż, miejmy nadzieję, że zima przyjdzie późno, i późno odejdzie...a Ty Maćku zrealizujesz obietnice i odwiedzisz stoki centralnej Polski...jeśli ruszą. . Hmm, tak sobie myśle że może byśmy się z Maćkiem zawzieli i w tym sezonie wspólnie odwiedzili słynny telegraf : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Hmm, tak sobie myśle że może byśmy się z Maćkiem zawzieli i w tym sezonie wspólnie odwiedzili słynny telegraf : Proponuję gościnę i całe np. weekendowe turne, po okolicznych stokach :smile: Byłoby mi bardzo miło gdybyście mnie odwiedzili. No i wieczorami byśmy pogadali o narciarstwie, i w ogóle... :wink: Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naruzoxd Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 (edytowane) Hmm, tak sobie myśle że może byśmy się z Maćkiem zawzieli i w tym sezonie wspólnie odwiedzili słynny telegraf : powiem, że na Telegrafie nie ma żadnej rewelacji i są wysokie ceny. Ogólnie byłam niezadowolona z tego stoku Edytowane 26 Grudzień 2013 przez naruzoxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 powiem, że na Telegrafie nie ma żadnej rewelacji i są wysokie ceny. Ogólnie byłam niezadowolona z tego stoku Hmm,może i tak,e powiem Ci kolego że ja czasami nie wszystko przeliczam na kase : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naruzoxd Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Hmm,może i tak,e powiem Ci kolego że ja czasami nie wszystko przeliczam na kase : koleżanko*, napisałam po prostu swoją opinię na temat tego stoku. Warunki jakie tam panują i sam fakt, że jest jedna trasa, i to niezbyt długa to ceny są nieadekwatne niektórzy ludzie kombinują, żeby jak najtaniej gdzieś wyjechać, a że nie znam Ciebie osobiście to nie wiem czy przeliczasz czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Hmm, tak sobie myśle że może byśmy się z Maćkiem zawzieli i w tym sezonie wspólnie odwiedzili słynny telegraf : :eek:jestem w szoku i nie wiem czy się prędko otrząchnę, nie wiem czy się w ogóle otrząchnę:eek: Marcin toż w tym czasie co do Kielc trza jechać, zajedziesz na Kraischberg koło Murau:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 :eek:jestem w szoku i nie wiem czy się prędko otrząchnę, nie wiem czy się w ogóle otrząchnę:eek: Marcin toż w tym czasie co do Kielc trza jechać, zajedziesz na Kraischberg koło Murau:smile: No widzisz Sławku chyba będę musiał jeszcze raz napisać to samo co koleżance powyżej,nie przeliczam wszystkiego na pieniądze a że dokładam do tych 300 km co mam do Radomia jeszcze jakieś 250,300 i mam świetne warunki narciarski to ja wiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 No widzisz Sławku chyba będę musiał jeszcze raz napisać to samo co koleżance powyżej,nie przeliczam wszystkiego na pieniądze a że dokładam do tych 300 km co mam do Radomia jeszcze jakieś 250,300 i mam świetne warunki narciarski to ja wiem Ale ja nic o pieniądzach nie prawiłem, wręcz przeciwnie, bo wiadomo że na taki wyjazd pieniądze do wydania większe. A jeśli chodzi o mnie to zależność taka, że jak zadzwonisz mi że na Kraischberg i że potrzebny jeden od ściepki na paliwo, to siadam dokładam się i jadę, a jaz zadzwonisz że na telegraf nawet w gratisie, to nie:cool:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 oby jakiś zimny front przyszedł bo będzie trzeba rower wyjąć z garażu jak tak dalej pójdzie:) Ja jeszcze swojego nie schowałem nawet i nie zamierzam :D:D Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi