Torres Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Dzięki za szybkie info ... w takim wypadku Słowacja, gdybym miał ze 3,4 dni wolnego... to przy tej pogodzie jedyny słuszny kierunek :wink: pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 No, zbliża się połowa marca. Pora deski wyjąć :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 No, zbliża się połowa marca. Pora deski wyjąć :angel: Masz rację, właśnie przegoniłem pająki i usunąłem pajęczynę ze swoich nart :biggrin: i w sobotę ruszam do Val Gardeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Dzięki za szybkie info ... w takim wypadku Słowacja, gdybym miał ze 3,4 dni wolnego... to przy tej pogodzie jedyny słuszny kierunek :wink: pozdr.Torres To znaczy co Chopok :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 To znaczy co Chopok :tongue: haha..właśnie wyjeżdżam ...chyba jednak Rohace, ale jeszcze nie zdecydowałem :wink: Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unky Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Wisła i okolice Witam Od jutra do niedzieli będę przebywał w Wiśle. Warto brać narty żeby poszusować sobie gdzieś w okolicach do 30km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 i oby sobotnio-niedzielne prognozy ze śniegiem się spełniły - co prawda - light snow - ale zawsze to coś:smile: No, zbliża się połowa marca. Pora deski wyjąć :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Witam Od jutra do niedzieli będę przebywał w Wiśle. Warto brać narty żeby poszusować sobie gdzieś w okolicach do 30km? Myślę, że warto - z Wisły do Szczyrku masz wg googla 22 km, więc nie widzę przeszkód, żeby wyskoczyć na Skrzyczne ze dwa razy na poranne nartowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Wiosna, wiosna, a tu na Kasprowym od weekendu zapowiada się opad : http://www.snow-forecast.com/resorts/Zakopane/6day/top a na Chopoku to ponoć ma w kilka dni pół metra spaść :eek: trzymam kciuki za chmurki, coby sie nie rozproszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Tak, czekamy na opady na Kasprowym, bo zapowiedzi są obiecujące. Ale i teraz nie jest źle. W Gąsienicowej warunki bardzo przyzwoite, nawet zjechałem nartostradą do Nosalowej Przełęczy, potem kawałek do Kuźnic z buta. W Kotle Goryczkowym warunki dobre, od Patelni przetarcia, ale można znaleźć dobrą ścieżkę. Nartostrada do samych Kuźnic przejezdna, w jednym miejscu przy mostku trzeba na kilka metrów odpiąć narty. Ludzi w weekend sporo, ale kolejek brak. Sezon trwa i zapowiada się, że będzie trwał. Pozdrowienia dla Wszystkich z Tatr Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aneta676 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 W sobotę byłam na Spindlerowym Młynie- warunki całkiem całkiem, rano sztruksik koło 13-stej juz wprawdzie muldy ale da się wytrzymać , brak przetarć ,wszystkie trasy czynne ,ludzi dość sporo bo Czesi mają ferie ale szybko w miarę idzie, piękne widoki ,fajny mini park dla deskarzy ,bardzo udany wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 wychodzi na to, że w 66-tym też było kiepsko ze śniegiem 7 minuta 30 sekunda:wink: [video=youtube;aeziPQcVtGY] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Bończa oby pogoda jutro była taka sama! bo wybieram sie w okolice Kasprowego na Ś i S i moze jeszcze sie cos uda zrobic jak starczy sił i czasu . Jeżeli pogoda sie sprawdzi i dopada to jest szansa ze jeszcze cały kwiecien uda sie turować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Było świetnie :laughing: W piątek mega mgła, ale prószyło kilka nocy wcześniej i śmignąłem do Kuźnic przez Goryczkową. W sobotę więcej przetarć, ale słonko. Zmontowaliśmy wycieczkę turystów z RPA z foką na ręku, ale bez paszportu i szczepień, i śmignęliśmy znowu do dołu. potem after w Yurcie. Warunki na tury milutkie. Moje objeżdżone. Najlepsza narta jaką miałem na słabo przygotowane polskie trasy. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 W Beskidach czynne: SN Soszów COS Skrzyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 jak ktoś już pisał o tym to ok, ale może jeszcze nie.... część z nas zakupiła karnety przez serwis http://e-skipass.pl/ części z nas pewnie zostało kilka dni do wykorzystania i może w tym sezonie nie zostaną już wykorzystane. w takim przypadku można do nich napisać prośbę o przeniesienie na kolejny sezon. Napisałem i nie było problemu :happy: Nie jestem pewny czy wszystkie skipassy da się, wiślański na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 jak ktoś już pisał o tym to ok, ale może jeszcze nie.... część z nas zakupiła karnety przez serwis http://e-skipass.pl/ części z nas pewnie zostało kilka dni do wykorzystania i może w tym sezonie nie zostaną już wykorzystane. w takim przypadku można do nich napisać prośbę o przeniesienie na kolejny sezon. Napisałem i nie było problemu :happy: Nie jestem pewny czy wszystkie skipassy da się, wiślański na pewno. Wczoraj dostałem takiego maila - za zgodą autorki zacytuję: W związku z niezadowalającymi warunkami narciarskimi w obecnym sezonie, wyjątkowo dla karnetów zakupionych w sezonie 2013/2014 istnieje możliwość przeniesienia napoczętych/nienapoczętych karnetów na kolejny sezon – dotyczy to karnetów „Czarna Góra BlackCard”, „SutetySki”, „Zieleniec Winterpol&Gryglówka” oraz „Wiślański Skipass” - w przypadku przeniesienia karnetów, nie ma możliwości zwrotu środków w kolejnym sezonie. Przypominam również, iż przy przeniesieniu karnetów na kolejny sezon przeniesieniu podlega jedynie karnet (ubezpieczenie zakupione w tym sezonie nie podlega przeniesieniu na sezon 2014/2015). Powyższa informacja dotycząca przeniesienia dotyczy karnetów zakupionych przez http://e-skipass.pl/. W celu przeniesienia karnetu na kolejny sezon proszę o podanie: 1. Numer i data zamówienia 2. Numer/y kart/y e-skipass 3. Imię i Nazwisko Każda zamiana zostanie potwierdzona drogą mailową przez e-skipass.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Wczoraj dostałem takiego maila - za zgodą autorki zacytuję: W związku z niezadowalającymi warunkami narciarskimi w obecnym sezonie, wyjątkowo dla karnetów zakupionych w sezonie 2013/2014 istnieje możliwość przeniesienia napoczętych/nienapoczętych karnetów na kolejny sezon – dotyczy to karnetów „Czarna Góra BlackCard”, „SutetySki”, „Zieleniec Winterpol&Gryglówka” oraz „Wiślański Skipass” - w przypadku przeniesienia karnetów, nie ma możliwości zwrotu środków w kolejnym sezonie. Przypominam również, iż przy przeniesieniu karnetów na kolejny sezon przeniesieniu podlega jedynie karnet (ubezpieczenie zakupione w tym sezonie nie podlega przeniesieniu na sezon 2014/2015). Powyższa informacja dotycząca przeniesienia dotyczy karnetów zakupionych przez http://e-skipass.pl/. W celu przeniesienia karnetu na kolejny sezon proszę o podanie: 1. Numer i data zamówienia 2. Numer/y kart/y e-skipass 3. Imię i Nazwisko Każda zamiana zostanie potwierdzona drogą mailową przez e-skipass.pl dokładnie tak to się odbyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Dzisiaj byłem ze znajomymi (m.in. Zitą) W Rzykach. Po raz pierwszy w życiu jeździłem na Czarnym Groniu i powiem, że jestem mile zaskoczony. Po pierwsze, jak na te warunki atmosferyczne, przygotowanie stoku było autentycznie ok. Po drugie, wyszli do ludzi i zrobili super ofertę na karnety - za 4-godzinny płaciliśmy połowę ceny, a więc 22,50 zł. Na stoku w sumie jeździło kilkanaście osób. Rano u góry (trasa nr 3) nawet było zmrożone - zaczęliśmy jazdę o 9:30 i spotkaliśmy u góry jakieś pozostałości po sztruksie. Na dolne (trasa nr 1) już raczej "bryndza". Koło 11:30 zrobiliśmy przerwę, na tarasie leżaki, także można się było legnąć w słońcu, w barze ceny przyzwoite Przez cały dzień na górnej stacji temp. utrzymywała się na poziomie -1, natomiast na dole było nawet +17 z tego względu na samym dole (również na trasie orczyka) pojawiały się plamy z błota i kamieni i to spore. Niestety nie udało mi się zrobić zdjęcia, bo dbając o ślizgi walczyłem o jak najlepszą linię przejazdu na orczyku. Co więcej, po 11 wychodziły minerały na dolnej trasie, a ok 12-13 można było trafić już na spore, niebezpieczne dla krawędzi, gadziny.Reasumując: dzień zdecydowanie na plus! I coś, co mnie bardzo zaintrygowało - trochę niefortunny znak :stupid::stupid: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 A jak przejażdżka busikami,fajnie co :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 A jak przejażdżka busikami,fajnie co :tongue: Przeparadnie! Drugi stożek! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 w Korbielowie, jak widać na kamerach już zaczęło padać. Snowforecast, podaje ok 31cm dla szczytu Pilska - przy obecnej pogodzie i warunkach - nie jest to rewelacja, ale do Szczawin powino się bez problemu zjechać. Mimo wszystko na Pilsko już w tym sezonie nie liczę, bardziej nastawiam się na Tatry, bo tam, te 30-40 cm jest w stanie poprawić znacząco sytuacje. Ktoś planuje jakieś tury w Tatrach właśnie, w przyszłym tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Dzisiaj byłem ze znajomymi (m.in. Zitą) W Rzykach. ..... ROCH-u popełniłeś co najmniej dwa błędy :wink: po pierwsze : o tej porze sezonu a zwłaszcza przy takiej aurze to na Praciakach trzeba się stawić o 8-ej rano , 2 godzinki góra-dół i do domu ew. do baru :smile: po drugie :jak byś dał wcześniej znać , to pewnie coś bym pokombinował z robotą , zjawił się rano na stoku i byłaby okazja się poznać I coś, co mnie bardzo zaintrygowało - trochę niefortunny znak :stupid::stupid: [ATTACH=CONFIG]14769[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]14770[/ATTACH] mnie te tabliczki zawsze intrygują , ilekroć tam jestem :biggrin: Ps jutro melduję się na CG o 8-ej rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Ps jutro melduję się na CG o 8-ej rano Aklim melduj się na stoku z rańca bo potem pogoda be : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 w białce z kamer powiało optymizmem ...dwa dni temu było tak : dziś jest :szkoda że, w nocy od dłuższego czasu nie było na minusie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi