johnny_narciarz Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 johny! czy ten dziwny skrót w Twoim tekście na początku (sn...de.. oznacza,że stanąłeś na "parapecie" :eek: Johny na desce ! No brawo !:applause: Tez mi sie zachciało :angel: Mówiłem,że pewnych słów lepiej nie wymawiać/pisać na tym Forum... :eek: :wink: Powiedzmy,że to było monoski... :biggrin: Tak mnie coś podkusiło,żeby spróbować,a w sumie realizuję swoje życiowe marzenia sprzed lat. Jeszcze trochę ich zostało,np: windsurfing,motocykl... Żona będzie zapewne zadowolona... :biggrin: Ostatnio chodzi mi po głowie licencja pilota... Ale dość,bo odbiegam od tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 A wie ktoś jakie ośrodki dołączą do Tatry Ski w najbliższej przyszłości? Kiedy Białka oraz Jurgów z może Kasprowym i Harendą będą na jednym karnecie? Jeśli Kasprowy i Białka plus reszta będą na jednym karnecie to w Polsce będą absolutnie dominować. Zakopane i Bukowina już dzisiaj oferują oprócz nart także termy, aquapark, krupówki i wiele atrakcji poza nartami będąc na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż inne rejony Polski. Krótko mówiąc to widać kto ma kasę w Polsce a kto klepie biedę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 A wie ktoś jakie ośrodki dołączą do Tatry Ski w najbliższej przyszłości? Kiedy Białka oraz Jurgów z może Kasprowym i Harendą będą na jednym karnecie? Jeśli Kasprowy i Białka plus reszta będą na jednym karnecie to w Polsce będą absolutnie dominować. Zakopane i Bukowina już dzisiaj oferują oprócz nart także termy, aquapark, krupówki i wiele atrakcji poza nartami będąc na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż inne rejony Polski. Krótko mówiąc to widać kto ma kasę w Polsce a kto klepie biedę. Taaaa.... szczegolnie Krupówki... hahaha ))))))) Stoki w Zakopane? ... hahahaha )))) Sory squead89 ale nie mogłem się powstrzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Cześć Taaaa.... szczegolnie Krupówki... hahaha ))))))) Stoki w Zakopane? ... hahahaha )))) Sory squead89 ale nie mogłem się powstrzymać Za co przepraszasz Major? Jak ktoś pisze bzdury to musi się liczyć z "konkretnymi" komentarzami. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Taaaa.... szczegolnie Krupówki... hahaha ))))))) Stoki w Zakopane? ... hahahaha )))) Sory squead89 ale nie mogłem się powstrzymać Stoki w Białce???? BUAHAHAHAH A Zakopane za sam Kasprowy bije na głowę wszystkie te pastwiska na Podhalu (może z wyjątkiem Harendy i Jurgowa) Sorry, ja też nie mogłem się powstrzymać :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 A wie ktoś jakie ośrodki dołączą do Tatry Ski w najbliższej przyszłości? Kiedy Białka oraz Jurgów z może Kasprowym i Harendą będą na jednym karnecie? Jeśli Kasprowy i Białka plus reszta będą na jednym karnecie to w Polsce będą absolutnie dominować. Zakopane i Bukowina już dzisiaj oferują oprócz nart także termy, aquapark, krupówki i wiele atrakcji poza nartami będąc na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż inne rejony Polski. Krótko mówiąc to widać kto ma kasę w Polsce a kto klepie biedę. Wydawało mi się że o poziomie rozwoju cywilizacyjnego świadczy także poziom świadomości i wiedzy społeczeństwa. Krótko mówiąc, to że gdzieś jest terma, wyciag, nie świadczy o tym że tam mieszka ktoś kto ma pieniadze. Ta terma moze być częściowo Twoja, bo wybudowana za kasę z Twojego funduszu emerytalnego, czy za kasę z banku gdzie trzymasz oszczędności. A co się tyczy Krupówek, to podobno największą atrakcją był tam kiedyś agresywny miś! :smile:Pijał on wino i pobił podobno turystę, dziennikarza, czy tam kogoś. Pozdrawiam cywilizacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 (edytowane) shuger mylisz potencjał z poziomem cywilizacyjnym. Ale też na "P" Ale pozdrawiam Edytowane 11 Luty 2014 przez MajorSki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Cześć Krupówek już dawno nie ma koledzy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Cześć Krupówek już dawno nie ma koledzy. Pozdro Dzisiaj byłem pierwszy raz w swoim życiu na Krupówkach... więcej nie pójdę i tyle w temacie. A dzisiaj w Zakopanem lekko padało od rana do ok 19 z krótkimi przerwami. Na stokach ciapa. Harenda pusta, śnieg jest fatalny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 A dzisiaj w Zakopanem lekko padało od rana do ok 19 z krótkimi przerwami. Na stokach ciapa. Harenda pusta, śnieg jest fatalny. No ale za to akurat, to bym nie winił poziomu rozwoju cywilizacyjnego :wink::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 ...znaleźliśmy się w ośrodku narciarskim na obrzeżach Puław, w Parchatce. http://www.parchatka.pl/ Po przeczytaniu powyższej relacji, zachęcony dodatkowo promocją: http://www.groupon.pl/oferty/warszawa/parchatka-stok-narciarski/33637356 planuję czwartkowe odwiedziny tego miejsca. Może ktoś z Warszawy ma ochotę się przyłączyć? Dwa wolne miejsca w samochodzie. Wyjazd poranny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 http://www.parchatka.pl/ planuję czwartkowe odwiedziny tego miejsca. Proponuję Ci zrobić jednego dnia również stację narciarską Kazimierz, to jakieś 3km od Parchatki - spokojnie dacie radę. Relację znajdziesz tu: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/17945-Polska-warunki-narciarskie-2013-2014?p=189789&viewfull=1#post189789 Zdecydowanie lepsze narciarsko miejsce, przynajmniej dla mnie :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Tak widziałem tę relację, ale odniosłem wrażenie, że czerwona Parchatki ma trochę większe nachylenie. Mylne? Ale rzeczywiście 3h w Parchatka i 2-3h Kazimierz - to mi się jeszcze bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Tak widziałem tę relację, ale odniosłem wrażenie, że czerwona Parchatki ma trochę większe nachylenie. Mylne? Ale rzeczywiście 3h w Parchatka i 2-3h Kazimierz - to mi się jeszcze bardziej podoba. Pomysł bardzo dobry :smile: Taki wariant będzie dla Was najatrakcyjniejszy. Weź pod uwagę to, że obydwie te czerwone trasy, to są takie nizinno-czerwone...a to nie ma nic wspólnego z prawdziwie czerwonym, górskim kolorem. W Kazimierzu ta ostrzejsza górka jest fajniejsza, bo jest szersza. I jeszcze jedna sugestia - zacznijcie w weekend nartowanie od Kazimierza, bądźcie na otwarcie - potem przenieście się do Parchatki, w niej jest zazwyczaj mniej ludzi. Ja wybywam jutro na Podhale...szkoda, bo pewnie bym przyjechał na spotkanie. PS. Rano w Radomiu kałuże pozamarzane. Nawet kilka godzin poniżej zera w tej chwili - na wagę złota. pozdrawiam marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 No ale za to akurat, to bym nie winił poziomu rozwoju cywilizacyjnego :wink::biggrin: Naukowcy i meteorolodzy twierdzą, że ma .:wink: Ale jak tak dalej pójdzie to za prę dni już nie będzie gdzie jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martini67 Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Najlepsze warunki narciarskie! Wczoraj wróciliśmy sporą grupą z Góry Kamieńsk-mają naprawdę bardzo dobre warunki narciarskie! Naśnieżają, ratrakują! Śnieg jest puszysty, nie ma przetarć! Wszystkie wyciągi czynne-brak dłuższych kolejek. Szczerze polecam! P.S. Pod stokiem bogaty wybór jedzonka i picia-wszystko bardzo smaczne i tanie! Również polecam!:biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 A wie ktoś jakie ośrodki dołączą do Tatry Ski w najbliższej przyszłości? Kiedy Białka oraz Jurgów z może Kasprowym i Harendą będą na jednym karnecie? Jeśli Kasprowy i Białka plus reszta będą na jednym karnecie to w Polsce będą absolutnie dominować. Zakopane i Bukowina już dzisiaj oferują oprócz nart także termy, aquapark, krupówki i wiele atrakcji poza nartami będąc na innym poziomie rozwoju cywilizacyjnego niż inne rejony Polski. Krótko mówiąc to widać kto ma kasę w Polsce a kto klepie biedę. sorry , ale nigdy prawdopodobnie nie będzie takowego skipassa , po pierwsze Zakopane ma honor i nie będzie z byle wiochą sie łączył , po drugie i tak burmistrz stwierdził,że w Zakopanem jest full ludzi i nie muszą z nikim współpracować .Przecież mają NAJlepsze góry w Polsce . A na koniec , jeżeli bukowina nie zrobi paru nowych kolejek to skończy z tym jednym Rusinem jak Zakopiec .Bo w bukowinie miały być wyciągi , ale znów się ludzie nie zgodzili . A co do warunków to dramat , ciapa po kostki , leje deszcz , mglisko okropne , tak , że chyba sezon na Podhalu sie kończy .Najgorsze , że nie widać ochłodzenia . http://kamerynastokach.republika.pl/osrodek_kamery_bialka_tatrzanska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 W wyższych partiach Beskidu śląskiego i żywieckiego sypie , do wieczora 5-15 cm świeżego puchu. Trzeba wykorzystać ten niecodzienny tej zimy fakt i jutro lub w piątek pojechać na narty. Od soboty odwilż .Powyżej 700m.n.p.m. kilka dni zimowych będzie.:smile:W rejonie Katowic i okolicznych miast leje przy temperaturze plus 1-2 stopnie. Może opad deszczu przejdzie w śnieg i na chwilę zrobi się zimowy krajobraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Janek jak jechać to jutro,bo w piątek to można załapać się na deszczyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 W wyższych partiach Beskidu śląskiego i żywieckiego sypie , do wieczora 5-15 cm świeżego puchu. Trzeba wykorzystać ten niecodzienny tej zimy fakt i jutro lub w piątek pojechać na narty. Od soboty odwilż .Powyżej 700m.n.p.m. kilka dni zimowych będzie.:smile:W rejonie Katowic i okolicznych miast leje przy temperaturze plus 1-2 stopnie. Może opad deszczu przejdzie w śnieg i na chwilę zrobi się zimowy krajobraz. nie tylko w wyższych w Cieszynie już jest biało:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Rybnik +1 i sypie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Gliwice obecnie. Temperatura 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 http://gazetacodzienna.pl/artykul/wiadomosci/ostrzezenie-meteorologiczne-intensywne-opady-niegu-w-beskidzie-laskim-i-ywieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Okolice B-B :angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 fibi mgła jest zgadzam się, luneło raz na chwile to prawda, ale jaka ciapa do kostek? Jestem na urlopie od soboty jeździmy w Białce na pasiece kolejki max 5 min, w poniedziałek był Jurgów warunki super, zero kolejek. Nie wiem na czym polega polityka tego forum gardzenia Białką i wyśmiewania się. Białka śnieży kiedy się da, stok zawsze super przygotowany. Spędzałem tam czas od 9 do 14 w niedziele, wtorek i dziś i warunki były cały czas bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi