janek57 Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Dziś w nocy -6, o 8 rano było -4. A w południe sporo na plusie. Wysłane z mojego HTC One V przy użyciu Tapatalk 4 Teraz Zakopane +11 (ze strony IMGW) a np. Ruda Śląska +8. O szóstej rano mój termometr pokazywał -6. W Beskidach z powodu słabego fenu cieplejsze noce bo około zera powyżej 800 m.np.m. np. na Czantorii, Soszowie czy Skrzycznem. Od początku grudnia przeważa zdecydowanie cyrkulacja południowa i wtedy często występuje fen (Halny) oraz inwersja a górskie rejony Polski są najcieplejszymi miejscami w Polsce. Długość trwania tej sytuacji dla narciarzy jest porażająca i trzeba podziwiać i być wyrozumiały dla pracowników S.N. ,że w ogóle można jeszcze pojeździć. Lepszych prognoz tzn. mrozu i śniegu na południu na razie nie widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Widze Ratrak że kolanka zdrowe i Wordcup ujeżdżany :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Widze Ratrak że kolanka zdrowe i Wordcup ujeżdżany :wink: Hm, póki co jeszcze przez niecały rok w rubryce "wiek" mam z przodu jedynkę, więc kolana w sumie nie zajechane, choć jeżdżę już 15 lat. :wink:. A co będzie za kilkanaście lat.. tego nie wiem, ale na razie się tym nie martwię. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 (edytowane) Hm, póki co jeszcze przez niecały rok w rubryce "wiek" mam z przodu jedynkę, więc kolana w sumie nie zajechane, choć jeżdżę już 15 lat. :wink:.A co będzie za kilkanaście lat.. tego nie wiem, ale na razie się tym nie martwię. :Powiem Ci co będzie :Będzie to co u mnie,na pare godzinek SL jest superNa dłuższe wyjazdy będziesz szukał nartki do jazdy na cały dzień,coś szerszego pod butem :tongue:Ps.lukłem teraz na temperature na zewnątrz,pokazuje coś przeszło 30C w słoneczku :frown:: Edytowane 4 Luty 2014 przez marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 W Jurgowie codziennie jak byłem 31.01 - 2.02 orczyk ruszał o 8:30, a krzesła kilka minut przed 9:00. Któregoś dnia nawet wcześniej orczyk chodził, ponieważ młodzież trenowała gigant. Nie wiem tylko jak kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Dzisiejsze warunki w Wiśle.Kiczera. Stok który jest chyba najbardziej nasłoneczniony. Już od dziesiątej było miękko i przy tym słońcu puszczało bardzo szybko. Jeżeli nie będzie ochłodzenia to po jutrzejszym prognozowanym słonecznym dniu nie widzę szans aby dotrzymali do weekendu.Foto z dzisiaj: Dla porównania stok i kolejka ( lub jej brak) na Nowej Osadzie Zdjęcia wykonane około 13:30. Stok też w słońcu ale nie jest tak eksponowany jak ten na Kiczerze więc warunki lepsze.Podobno nawet dzisiaj w nocy naśnieżali ale tylko górę ponieważ tam był "minus".Myślę że są w stanie dociągnąć do weekendu. Jak ktoś lubi takie warunki to może spokojnie przyjeżdżać bez obaw o kolejki. Ferie woj. Śląskie skończyło i ludzi mniej, przynajmniej takie mam subiektywne odczucie.Na koniec Cieńków - podobnie jak NO, warunki dobre ludzi mniej, miejsce na parkingach jest, kolejki do wyciągu nie było. Tylko te temperatury, termometr przy wyciągu pokazywał +8*C a ten przy kasie nawet +11*C ale myślę że tutaj podobnie jak na NO będzie jeszcze można poślizgać się w weekend.Pozdr. ze słonecznej Wisły Torres 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Właśnie planuje odwiedzić w weekend w Nowej Osadę, ciąg dalszy szkolenia dzieciaków. Ja mam wątpliwości czy dociągną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Właśnie planuje odwiedzić w weekend w Nowej Osadę, ciąg dalszy szkolenia dzieciaków. Ja mam wątpliwości czy dociągną... Wątpliwości będą ale jeżeli czwartek, piątek nie będzie deszczu to powinni dotrzymać. Zależy to też od temperatur w nocy bo dzisiaj śnieżyli na górze a na dole już nie. Pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Był ktoś dzisiaj w SON lub COS w Szczyrku:confused:: Na kamerkach wygląda to marnie a i temperatury nie pozwalają na dośnieżanie.Czy warto tłuc się w najbliższy czwartek pociągiem i busem z Rudy Śląskiej do Szczyrku czy sobie odpuścić:Góral chyba będzie zorientowany bo wędruje dziennie po tych terenach.:smile: Byłbym wdzięczny za info z dzisiejszego dnia. Początek lutego a w Szczyrku ani razu jeszcze nie pojeździłem.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Był ktoś dzisiaj w SON lub COS w Szczyrku:confused:: Na kamerkach wygląda to marnie a i temperatury nie pozwalają na dośnieżanie.Czy warto tłuc się w najbliższy czwartek pociągiem i busem z Rudy Śląskiej do Szczyrku czy sobie odpuścić:Góral chyba będzie zorientowany bo wędruje dziennie po tych terenach.:smile: Byłbym wdzięczny za info z dzisiejszego dnia. Początek lutego a w Szczyrku ani razu jeszcze nie pojeździłem.:panie tak pan spamujesz ten temat, że tylko pana posty czytam...ktoś był i ma ochotę to napisze, a do czwartku daleka droga...juliany dziś:z szczyrkowski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Kolejny świętokrzyski stok zaliczony. Byłem w Krajnie. Jedynie co o tym stoku mogę powiedzieć to to, że najbardziej wymagający jest tam wyciąg talerzykowy.:smile: Dobrze że wiatr wiał z południa, znaczy się w plecy, to i szybkość była większa. Za 3 godziny jazdy płaci się 45zł. Ludzi mało, równo, twardo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 (edytowane) A mnie dzisiaj zawiało na Mosorny Groń w Zawoi.Ruszyliśmy o 7.00 z Bytomia, temperatura -5st.CNa parkingu pod wyciągiem 9.50, temperatura +7st.C:eek:Parking zapełniony w 60%.Szybkie przebranie i do kasy - karnet na 4h - 63zł.Ludzi na trasie średnio + szkółka tłucząca giganta dało się wytrzymać.Pomimo temperatury stok twardy i bez odsypów. Brak "minerałów" i przetarć.Tak to z rana wyglądało: Po południu trochę puściło, ale stok nadal był twardy. Pojawiło się jednak sporo "cukru"Rekompensatą była jednak ilość ludzi po 12.00 zaczęło się robić pusto:confused:::biggrin:Jak kończyliśmy o 14.00 to wyglądało to tak, a temperatura wynosiła +12st.C: Wyjazd udany. Warunki na Mosornym nadal dobre. Ludzi niewiele. Pogoda dzisiaj nas po prostu dopieściła.Jechać póki można i się da.Niestety jak słyszałem prognozy to te moje informacje o stanie Mosornego będzie se można wsadzić w du...:frown::Na koniec jeszcze krótki filmik:[video=youtube;wsPmc9YsuH0] PozdrawiamPS: dla Janka57 mieliśmy jechać do SON-u, ale w poniedziałek gadałem z kolegą który był tam w niedzielę. Mówił, że trasy jeszcze pół bidy ale najgorzej jest z trasami pod orczykami - tragedia (brak śniegu). Edytowane 4 Luty 2014 przez Piotr_67 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Odwiedziłem dziś ponownie Szczęśliwice (przez ostatni tydzień praktycznie codziennie) głównie by oddać narty do serwisu przed piątkowym wyjazdem w Alpy, jednak trudno nie skorzystać ... wyszły 3 godziny :)Pogoda i warunki bez zmian czyli bardzo dobre, w nocy było w Warszawie minus 9 w dzień minus 1 (w cieniu) stok był ratrakowany rano więc było miękko i bardzo fajnie ( nie mokro - mimo słońca) albo przyjechali goście ze Szczyrku :biggrin: ,albo muszę przestać pisać relacje o Warszawskiej górce... bo w ciągu dnia trafiały się kolejki :laughing: a po 14 uruchomili krzesło !!! @Mitek - dzięki za namiar do Jasia Pieli - dawno nie widziałem tak zrobionego ślizgu :eek: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 (edytowane) No nieżle zeby w Warszawie były lepsze warunki niż u nas w Beskidach : Jutro z rańca chyba sprawdze Czantoryjeee,bo już nie mogę patrzeć na te relacje :wink: Ps.Pioter a filmik bogactwo a najlepsza to ta niewiasta wzdychająca,łoj na nartach to ona chyba nie jechała :biggrin::stupid: Edytowane 4 Luty 2014 przez marcinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 4 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2014 Wątpliwości będą ale jeżeli czwartek, piątek nie będzie deszczu to powinni dotrzymać. Zależy to też od temperatur w nocy bo dzisiaj śnieżyli na górze a na dole już nie. Pozdr.Torres Nowa Osada ma takie zapasy śniegu, że jak nie bedzie jakiejś ulewy to nawet przy takich temperaturach jakie są teraz pociągną pdzynajmniej do końca lutego. W zaspach przy armatkach jest grubo ponad metr śniegu więc mają co rozciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 dzisiaj zgoła odmienny poranek, zimny halny wieje tylko + 1,5 stopnia, wczoraj było + 4,5 o tej porze, widzę, że Istebna śnieży więc tam musi być na minusie :laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bublo Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Wisła Siglany - poniedziałek 03.02.2014 warunki bardzo dobre, śnieg zmrożony, tylko dolny odcinek z cukrem kamieni i przetarć brak od 13:00 szkółki zwinęły się i było do 10 osób na stoku od 17:00 promocyjna cena karnetów Wisła Cieńków - wtorek 04.02.2014 skorupa lodowa wymieszana z minerałami na całej szerokości, przetarcia - szkoda nart najmniej kamieni na stromym górnym odcinku od strony knajpy i dołem kolejek brak, ale narciarze na stoku strasznie niezdyscyplinowani, mnóstwo kamikadze, o wypadek nietrudno (helikopter goprowski lądował) Wisła Klepki - wtorek 04.02.2014 stok nasłoneczniony więc i śnieg mokry, gęsty kamieni i przetarć brak ludzi sporo talerzyk nieznacznie szybszy od krzesła 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalc Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Ja miałem Wisłę obstawioną, od 19.02.... wygląda na to,że nie będzie już tam po co jechać. Jeżeli prognozy się nie zmienią, trzeba chyba kierować się na Słowacje - stacje w Wyskoich Tatrach wyglądają na kamerkach nieźle, ale to jeszcze 14 dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Ja wybieram się jutro na wieczorną jazde 18-22 na Nową Osade. Ciekawe czy choc troche przeratrakują ostatni odcinek przed końcem bo zawsze jest mocno zmuldzony po całodniowym jeżdzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Ja tak po cichutku marzę o takim scenariuszu, że może w drugiej połowie lutego przyjdzie spóźniona zima, czyli kilkustopniowy mrozek i duże opady śniegu na początek, a potem piękne słońce i mróz, aż uda się jeździć nawet w kwietniu :biggrin: Tak sobie pofantazjowałam :wink: Wtedy ten wątek nie skupiałby się głównie na tym gdzie mniej minerałów czy przetarć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 W Beskidach wieje. W Szczyrku halny unieruchomił nową 4-osobową kanapę z Jaworzyny na Skrzyczne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 W Beskidach wieje. W Szczyrku halny unieruchomił nową 4-osobową kanapę z Jaworzyny na Skrzyczne. No jak to mówią "biednemu zawsze wiatr w oczy":frown:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Karpacz wiosna.Ciepło i wietrznie.Ludzie spacerują po mieście jak kuracjusze ,jakby na letnie wczasy przyjechali.Ci co próbują zjazdów i tak w tłumie ludzi zjezdzaja i w kolejce niemałej stoją.Szkoda czasu i pieniędzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 No jak to mówią "biednemu zawsze wiatr w oczy":frown:: Zdecydowanie masz rację ,postawili swoją perełkę, reklamują w radiu zet .... a chodziła kilka dni dopiero .... natomiast w Białce w nocy tradycyjnie mocno śnieżyli .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 W Warszawie (jak to na wschodzie) :laughing: Zimno i mnóstwo śniegu. ALE TO ZA KARĘ! BO w stolicy musimy więcej odśnieżać :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi