Ratrak Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Dziś przyjechałem na ponad tydzień do Zakopanego. Oczywiście pracować . Korzystając ze sporej ilości wolnego czasu ruszam na Szymoszkową. Na stoku dość mało ludzi ale.. nic nie dzieje się przypadkiem. Warunki słabe - śniegu całkiem sporo ale na stromym odcinku wielkie cukrowe kopce, na płaskim z kolei bardzo miękko. Wracając z Polany zajrzałem pod Nosal. Pusto, choć nie było widać głębokich muld jak zazwyczaj. Jutro postaram się zajechać w bardziej sensowne miejsce w okolicy. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 NARTY chodzone...........2.luty 2014 JULIANY .chodzimy sobie między wyciagami miedzy trasami az TU nagle piękna LATIJA -TAJLANDIA... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andi Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 NOCNA JAZDA RZYKI w piątek.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Andi a jak poza trasa? bo na zdjeciu wyglada nie najgorzej (czytaj. jakies 20cm) i to mnie trochę dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 (edytowane) Ja dzisiaj z rodzinką po raz kolejny Nowa Osada, tym razem jednak typowo szkoleniowo: młodsza córka Zuza (3,5 roku) po raz pierwszy na nartach, starsza Jula (8 lat) po raz pierwszy na snowbordzie. Efekt : Zuza raczej na pewno zasili szeregi narciarskie :applause:, a Jula stwierdziła, że zamiast na tableta oszczędza na snowboard - co jest dość drastycznym wyznaniem : Musze jakoś się z tym uporać :sorrow: W związku z tym że zajmowałem się młodszą, to jeździłem głownie tyłem i na stoku szkoleniowym. Mimo to zauważyłem, że: dzisiaj mniej ludzi rano niż w sobotę, kolejka jakby też. Rano trasa zmrożona, jednak "puściła" wcześniej niż w sobotę. Koło 10.00 6 stopni na dole. O 11.00 morko strasznie , muldy, na dole stoku pełno ludzi lezy... Żona poszła się umówić z instruktorami dla dzieciaków na przyszły tydzień i usłyszała: "Pani, ale nie wiadomo czy tu bedzie po czym jeździć.. " O 13.00 w czasie wyjazdu, dojeżdżając do Skoczowa zaczął padać deszcz i na termometrze 7 stopni... Edit: wyjeżdżając przejechałem sie w kierunku Cienkowa, Klepek , spojrzałem też na Czantorie i muszę przyznać, ze na Nowej Osadzie śnieg jest jak na razie najmniej brązowy... Edytowane 2 Luty 2014 przez dembus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Andi a jak poza trasa? bo na zdjeciu wyglada nie najgorzej (czytaj. jakies 20cm) i to mnie trochę dziwi Ale pytasz o Juliany ? żarcik oczywiście :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Ja dzisiaj z rodzinką po raz kolejny Nowa Osada, tym razem jednak typowo szkoleniowo: młodsza córka Zuza (3,5 roku) po raz pierwszy na nartach, starsza Jula (8 lat) po raz pierwszy na snowbordzie. Efekt : Zuza raczej na pewno zasili szeregi narciarskie :applause:, a Jula stwierdziła, że zamiast na tableta oszczędza na snowboard - co jest dość drastycznym wyznaniem : Musze jakoś się z tym uporać :sorrow: Niezły zbieg okoliczności, ale wygląda na to, że to ja dziś miałem lekcję z Pańską córką o 10 :laughing: Btw. Odnośnie trasy to wszystko się zgadza, śniegu na Nowej Osadzie jest jeszcze sporo, ale przez dodatnie temperatury już koło 10/11 puszcza. Jedyna nadzieja, że chociaż w nocy będzie mróz łapał, wtedy tak szybko to nie spłynie. Na ten moment notuje 0°C w Wiśle.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 DEMBUS, jakieś uwagi co do instruktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 DEMBUS, jakieś uwagi co do instruktora? Żadnych, wszystko ok ! moje córy miały instruktorów od 9:00 : , o ile pamiętam Maćka i Andrzeja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Jestem juz w "realu", znaczy się w robocie:sad: Cztery dni w Krynicy zaliczone, 2 dancingi:smile: 1 dzień w Master ski Tylicz, 3 dni Krynica Azoty. Warunki miałem super, stok równy, twardy, ludzi niezbyt duzo, słoneczko, czego chcieć wiecej. Co prawda w sobotę trochę wiało (fukał vietor, jak mówili spotkani Słowacy), ale mnie to nie przeszkadzało. Co tu więcej pisać, po prostu super. Nawet zjechałem trasą zjazdową z pomiarem czasu!:smile: Trochę śmieszne to było, bo na Atomicach sl nie mknąłem prosto w dół, a "wężem" na krawędziach uzyskujac czas 30,7 sek.:sorrow: Poza tym miałem przyjemność pogadać z panem prezesem CN Azoty. Tak się złozyło że spotkalismy sie na kawie w restauracji. Tak więc obwieszczam, że od przyszłego roku na Azotach będą nowe bramki i nie trzeba będzie juz przykładać karnetu, wystarczy go mieć w kieszeni. Jest kłopot z bezpłatnym parkingiem na górze, bo do niego prowadzi droga gminna ( gmina ma swój płatny parking na dole) i omija ON Słotwiny, co wkurza właściciela tego ośrodka i nie jest na rękę gminie. Dlatego stoi tam znak zakaz ruchu mimo że na górze jest miejsce na 100 aut! W niedzielę policja nawet próbowała uniemozliwić mi wjazd pod sam wyciag, ale im się to nie udało ( mam swoje sposoby!) Nie ma mozliwości połączenia wspólnym karnetem CN Azoty i ON Słotwiny, ten drugi nie jest zainteresowany. Będzie kamerka i stacja pogodowa na szczycie Azotów. Światłowód juz ułożono. Zjazdu w kierunku Czarnego Potoku, czyli Jaworzyny, nie będzie, bo działka gdzie kiedyś był juz taki wyciag, została zakupiona i podzielona na 25 osobnych i sprzedana w celach komercyjnych:sorrow: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 (edytowane) A tymczasem u nas w lubelskich "górach" zima na 100% http://www.wotex.pl/Webcamy,4147,1.html, http://stacjakazimierz.pl/kamera.php, http://nartraj.rzetelski.com.pl/webcam_i_warunki_na_stoku,2279,1.html Edytowane 3 Luty 2014 przez kaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 W Laskowej dzis piekna pogodq, zmrozony po nocy stok i b.dobre warunki. Ludkow nie za duzo. mobilnie z tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zita Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Żadnych, wszystko ok ! moje córy miały instruktorów od 9:00 : , o ile pamiętam Maćka i Andrzeja. Tak, zdecydowanie to była 9 - Marcin i Andrzej :happy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Dziś z rana poniosło mnie na Harendę. Zajeżdżam na parking tuż przed 9:00 i.. pusto. Troszkę walki z zimnymi, twardymi butami i idę do kasy. Biorę karnet na 3 godziny - 45 zł. Pierwsze parę zjazdów - ekstra, twardo i dość równo. Im później tym gorzej, wiadomo - południowy stok więc słońce mocno operowało, ale w sumie przy takiej temperaturze nie ma co narzekać. Kilka zdjęć: Na dziś koniec jazdy, muszę wymyślić coś fajnego na jutro. Swoją drogą jak ktoś lubi wiosenną jazdę np. we Włoszech - dziś w Zakopanem na pewno poczułby się podobnie :wink:. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Dobrze że choć Bumer i Ratrak pojeżdzili :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Cześć Jak widzę warunki na Harendzie idealne.... szkoda, że mnie tam nie ma. Bardzo lubię ten stok właśnie ze względu na wystawę. :wink: Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Dobrze że choć Bumer i Ratrak pojeżdzili :smile: To były moje najlepsze dni na nartach w tym roku. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Proszę Cię nie denerwuj już mnie :redface: Bo moje to były najgorsze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Proszę Cię nie denerwuj już mnie :redface: Bo moje to były najgorsze :biggrin: A wiesz że moje najlepsze nartowanie na Chopoku było parę lat temu w kwietniu? Pod nartami biało,nad głową niebiesko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Januu Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Cisowa dzisiaj: Warunki idealne. Stok zmrożony, piękny sztruks, bardzo szybka jazda. Słońce i +2 na termometrze. Do 13:00 stok jeszcze nie puścił. Brak kolejek. W dwie godziny zrobiłem 17 km licząc góra - dół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Z harendą czegoś nie ogarniam. według mapki: http://www.harendazakopane.pl/uploads/userfiles/images/mapa_harenda_ski_mini%283%29.jpg mamy 3 zielone trasy z orczyka i trzy, każda innego koloru z krzesła. Na rozpisce z krzesła jest tylko czarna i czerwona a do tego dochodzi jakaś czerwono-niebieska o całkiem innej róznicy wzniesień i o połowę krótsza?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 A w praktyce to z krzesła jest tylko jedna... czarna chodziaż ze względu na szerokość jest dosyć "łatwa", problemem najczęsciej są miejscowe "oblodzenia" ktore czesto sie zdarzaja chociaż przy obecnej pogodzie i wystawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Cześć A w praktyce to z krzesła jest tylko jedna... czarna chodziaż ze względu na szerokość jest dosyć "łatwa", problemem najczęsciej są miejscowe "oblodzenia" ktore czesto sie zdarzaja chociaż przy obecnej pogodzie i wystawie... Dokładnie. Dzielenie tras bo jedna prowadzi z lewej a druga z prawej strony słupa to polski wynalazek. Jedna górka jedna trasa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 A co z tą niebieską która idzie całkiem lewą stroną? Mam zarezerwowany pokój 300metrów od wyciągu i trzeba by skorzystać ale czarna trasa dla mnie za trudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b4rt3q Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Na razie otwarta jest tylko czerwona środkiem (mowa o zjeździe z krzesła) i zapewne tak zostanie Ta "czarna" to tylko wprzez 20m jest nieco stromsza od czeronej ale fajniej na zdjęciu wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi