Larino Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Biały krzyż dzisiaj zdechł. Więc na śląsku już nigdzie nie pojeździmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 ale, że na podhalu jest nadrabianie zaległości, to ...chyba nawet JC nie słyszał. no ... może SB miał jakieś przecieki:confused:: Jak nie? Jak tak .... ( z ostatnich dwóch lat): Suche - krzesło w tamtym roku, w tym orczyk Jurgów - nowe krzesło / orczyk Małe Ciche - nowe krzesło i przestawienie orczyków Kaniówka - krzesło Plany na przyszły rok : Białka - dwa/trzy krzesła i połączenie z Rusin Plany na dwa lata: Jurgów- gondola Odpalenie trasy z Gubałówki !!!! I kilka innych w planach mniej oficjalnych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Plany na przyszły rok : Jurgów- gondola :eek: :eek: Skąd masz takie wiadomości - niby gdzie miałaby być ta gondola bo chyba nie w tej stacji co jest obecnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) W Jurgowie nigdy nie będzie gondoli , nie ma poprostu już miejsca na inne kolejki , już to drugie krzesło znacznie zawęziło pola do jazdy , a co do łączenia Białki z Bukowiną też nie byłbym taki pewny czy Bukowina ma taką chęć , dziwnym trafem ale nie chciała nawet mieć wspólnego SKIpassa z Białką , tak jak reszta dokoła .Wiem na 1000 procent , że będą dwa sześcioosobowe krzesła z osłonami i podgrzewanymi siedzeniami .Oczywiście będą osobne dojazdy , parkingi i WIELGACHNY zbiornik na wodę do śnieżenia . Edytowane 20 Styczeń 2014 przez fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) ....... a co do łączenia Białki z Bukowiną też nie byłbym taki pewny czy Bukowina ma taką chęć , Ta akurat będzie http://www.tvp.pl/krakow/slizg/wideo/bukowina-tatrzanska-topr/13672947 od 1:25 Edytowane 20 Styczeń 2014 przez wojmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) oto dowód na to , że za rok będą dostępne owe dwie koleje .http://www.wrotamalopolski.pl/root_BIP/BIP_w_Malopolsce/gminy/root_Bukowina+Tatrzanska/przedmiotowe/Srodowisko/Gdzie+i+jak+zalatwic+sprawy/DEC_012013.htm[/url :biggrin: Wysoki Wierch- Remiaszów Potok -kolej linowa, krzesełkowa, wyprzęgana - krzesełka sześcioosobowe - moc napędu – 246 kW, - szybkość jazdy – 5 m/s, - długość trasy zjazdowej – 905,9 m, - różnica poziomów – 171 m, - stacje: dolna- napędowo-napinająca, górna - zwrotna Wierch Jankulakowski- Remiaszów Potok -kolej linowa, krzesełkowa, wyprzęgana - krzesełka sześcioosobowe - moc napędu – 228 kW, - szybkość jazdy – 5 m/s, - długość trasy zjazdowej – 781,42 m, - różnica poziomów – 144,30 m, - stacje: dolna- zwrotno-napinająca, górna – napędowa :biggrin: Edytowane 20 Styczeń 2014 przez fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Biały krzyż dzisiaj zdechł. Więc na śląsku już nigdzie nie pojeździmy Spoko : Kilka dni ostrej zimy od 25.01 do 02-03.02.2014. Śnieg zacznie padać już dzisiaj w nocy albo jutro. Mój plan (był już sporo razy zmieniany):29,30. 01.2014 szusowanie w Wiśle i Ustroniu. . 31.01.2014 Szczyrk (Son lub COS). Jeszcze tej zimy d....ka nam zmarzną ...i bardzo dobrze :biggrin::applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 połączenie najwyżej będzie możliwe , ale dopiera gdzieś za pare lat ,najpierw będą dwie koleje , łączące dolną część Białki z górną Kaniówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Ta akurat będzie http://www.tvp.pl/krakow/slizg/wideo/bukowina-tatrzanska-topr/13672947 od 1:25 możliwe połączenie , ale dopiero za może 3-5 lat , najpierw będą dwie koleje , które opisałem na dole ,zostanie jeszcze łącznik do Kaniówki i będzie połączona dolna Białka z górną . Jeszcze tylko rzut na kamerę W Białce i mamy .........mrowisko . http://kamerynastokach.republika.pl/osrodek_kamery_bialka_tatrzanska.html Edytowane 20 Styczeń 2014 przez fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 oto dowód na to , że za rok będą dostępne owe dwie koleje .http://www.wrotamalopolski.pl/root_BIP/BIP_w_Malopolsce/gminy/root_Bukowina+Tatrzanska/przedmiotowe/Srodowisko/Gdzie+i+jak+zalatwic+sprawy/DEC_012013.htm[/url :biggrin: Wysoki Wierch- Remiaszów Potok -kolej linowa, krzesełkowa, wyprzęgana - krzesełka sześcioosobowe - moc napędu – 246 kW, - szybkość jazdy – 5 m/s, - długość trasy zjazdowej – 905,9 m, - różnica poziomów – 171 m, - stacje: dolna- napędowo-napinająca, górna - zwrotna Wierch Jankulakowski- Remiaszów Potok -kolej linowa, krzesełkowa, wyprzęgana - krzesełka sześcioosobowe - moc napędu – 228 kW, - szybkość jazdy – 5 m/s, - długość trasy zjazdowej – 781,42 m, - różnica poziomów – 144,30 m, - stacje: dolna- zwrotno-napinająca, górna – napędowa :biggrin: dodajcie do tego również tą informację : W karczmie przy stacji narciarskiej RUSIŃ-SKI w niedzielę 27 października 2013 odbyło się spotkanie przewodników, którego Organizatorem był Klub Przewodników Beskidzkich i Terenowych im. Wł. Krygowskiego Oddziału Krakowskiego PTTK przy współpracy Samorządu Przewodnickiego Woj. Małopolskiego i Śląskiego zakończone uroczystą kolacją i prelekcjami na temat tradycji, kultury góralskiej i historii oscypka. Rangę spotkania podwyższył Wice Marszałek Jacek Krupa - Członek Zarządu Małopolskiego Urzędu Marszałkowskiego w Krakowie, który przybył na Rusiń-Ski celem oficjalnego przekazania umowy o dofinansowanie projektu: POPRAWA i ROZBUDOWA funkcjonalności stacji narciarskiej RUSIŃ-SKI w Bukowinie Tatrzańskiej w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego. Budowa nowoczesnej, sześcioosobowej kolei krzesełkowej usytuowanej równolegle do istniejącej wraz rozszerzeniem funkcji stacji narciarskiej o dodatkową, całoroczną infrastrukturę turystyczną umożliwi Spółce zaoferowanie turystom spójnej, całorocznej oferty atrakcji i usług turystycznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć Wszystko pięknie Drodzy koledzy ale pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy. Do jazdy na nartach potrzebne są tereny po, których jeździć można. Informacja o tym ,że jakaś stacja buduje nowy piękny wyciąg i infrastrukturę całoroczną z punktu widzenia narciarza jest praktycznie bezwartościowa. Patrząc na kierunek rozwoju większości górek widać dziwna tendencję do zapominania o trasach/terenach do jazdy. Narzekamy na tłok na trasach a jest on właśnie wynikiem nieprzemyślanych - ja bym napisał raczej bezmyślnych - inwestycji. W Białce tez fajnie się jeździło jak nie było 6 a teraz normalnie jeździć się nie da bo zwiększono potencjał wywozowy o pewnie jakieś 300-400% a stok poszerzono w tym samym czasie o 80 metrów (wiem, wiem można o świcie, w nocy, jak nie ma śniegu albo jak jest go za dużo itd - wtedy jeździć się da ale nie o to chodzi). Czekam na moment kiedy usłyszę o otworzeniu nowej trasy/tras bez dobudowywania kolejnych zbędnych wyciągów. Pozdrowienia serdeczne Edytowane 20 Styczeń 2014 przez Mitek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Nie wiem po co sie tam męczyłeś, jak w Bachledovej i Łomnicy są całkiem przyzwoite warunki. Kamerki mówiły coś wręcz przeciwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 CześćWszystko pięknie Drodzy koledzy ale pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy. Do jazdy na nartach potrzebne są tereny po, których jeździć można. Informacja o tym ,że jakaś stacja buduje nowy piękny wyciąg i infrastrukturę całoroczną z punktu widzenia narciarza jest praktycznie bezwartościowa. Patrząc na kierunek rozwoju większości górek widać dziwna tendencją do zapominania o trasach/terenach do jazdy. Narzekamy na tłok na trasach a jest on właśnie wynikiem nieprzemyślanych - ja bym napisał raczej bezmyślnych - inwestycji. W Białce tez fajnie się jeździło jak nie było 6 a teraz normalnie jeździć się nie da bo zwiększono potencjał wywozowy o pewnie jakieś 300-400% a stok poszerzono w tym samym czasie o 80 metrów (wiem, wiem można o świcie, w nocy, jak nie ma śniegu albo jak jest go za dużo itd - wtedy jeździć się da a le nie o to chodzi).Czekam na moment kiedy usłyszę o otworzeniu nowej trasy/tras bez dobudowywania kolejnych zbędnych wyciągów. Pozdrowienia serdeczneWszystko pięknie Drodzy koledzy ale pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy. Do jazdy na nartach potrzebne są tereny po, których jeździć można. Informacja o tym ,że jakaś stacja buduje nowy piękny wyciąg i infrastrukturę całoroczną z punktu widzenia narciarza jest praktycznie bezwartościowa. Patrząc na kierunek rozwoju większości górek widać dziwna tendencją do zapominania o trasach/terenach do jazdy. Narzekamy na tłok na trasach a jest on właśnie wynikiem nieprzemyślanych - ja bym napisał raczej bezmyślnych - inwestycji. W Białce tez fajnie się jeździło jak nie było 6 a teraz normalnie jeździć się nie da bo zwiększono potencjał wywozowy o pewnie jakieś 300-400% a stok poszerzono w tym samym czasie o 80 metrów (wiem, wiem można o świcie, w nocy, jak nie ma śniegu albo jak jest go za dużo itd - wtedy jeździć się da a le nie o to chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) CześćWszystko pięknie Drodzy koledzy ale pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy. Do jazdy na nartach potrzebne są tereny po, których jeździć można. Informacja o tym ,że jakaś stacja buduje nowy piękny wyciąg i infrastrukturę całoroczną z punktu widzenia narciarza jest praktycznie bezwartościowa. Patrząc na kierunek rozwoju większości górek widać dziwna tendencją do zapominania o trasach/terenach do jazdy. Narzekamy na tłok na trasach a jest on właśnie wynikiem nieprzemyślanych - ja bym napisał raczej bezmyślnych - inwestycji. W Białce tez fajnie się jeździło jak nie było 6 a teraz normalnie jeździć się nie da bo zwiększono potencjał wywozowy o pewnie jakieś 300-400% a stok poszerzono w tym samym czasie o 80 metrów (wiem, wiem można o świcie, w nocy, jak nie ma śniegu albo jak jest go za dużo itd - wtedy jeździć się da a le nie o to chodzi).Czekam na moment kiedy usłyszę o otworzeniu nowej trasy/tras bez dobudowywania kolejnych zbędnych wyciągów. Pozdrowienia serdeczneWłaśnie usiluję Wam napisać , że te dwie szóstki będą całkiem nowymi kolejami , które poprowadzą trasy po zupełnie nowych , "dziewiczych " miejscach .Nie bedzie to na siłe dokładane stacje.Będą nowe dojazdy do tych stacji , nowe karczmy ,parkingi i wielgachny zbiornik do naśnieżania .Stacje te będą odchodzić od Pasieka Expres w stronę południową .Jedna od Pasieka Expres do Remiaszowego Potoku , A druga z Remiaszowego Potoku na Wysoki Wierch . Na załączonej mapce zaznaczony jest na razie jeden wyciąg , a drugiego nie wiem dlaczego nie zaznaczyli , ale on odchodzi od dolnej staci tego pierwszego w stronę Kaniówki .[ATTACH=CONFIG]12959[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]12962[/ATTACH] Edytowane 20 Styczeń 2014 przez fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Kamerki mówiły coś wręcz przeciwnego nie mam pojęcia na jakie kamerki patrzyłeś :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Wszystko pięknie Drodzy koledzy ale pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy. Do jazdy na nartach potrzebne są tereny po, których jeździć można. Informacja o tym ,że jakaś stacja buduje nowy piękny wyciąg i infrastrukturę całoroczną z punktu widzenia narciarza jest praktycznie bezwartościowa. Patrząc na kierunek rozwoju większości górek widać dziwna tendencją do zapominania o trasach/terenach do jazdy. Narzekamy na tłok na trasach a jest on właśnie wynikiem nieprzemyślanych - ja bym napisał raczej bezmyślnych - inwestycji. W Białce tez fajnie się jeździło jak nie było 6 a teraz normalnie jeździć się nie da bo zwiększono potencjał wywozowy o pewnie jakieś 300-400% a stok poszerzono w tym samym czasie o 80 metrów (wiem, wiem można o świcie, w nocy, jak nie ma śniegu albo jak jest go za dużo itd - wtedy jeździć się da a le nie o to chodzi). Czekam na moment kiedy usłyszę o otworzeniu nowej trasy/tras bez dobudowywania kolejnych zbędnych wyciągów. Zwróć uwagę, że te nowe wyciągi maja być postawione na całkiem nowych stokach, dotychczas nie używanych jako stoki narciarskie. Zresztą najnowsze 6-osobowe krzesełko nr VI (Pasieka Express) też już zostało wybudowane na całkowicie nowym i odrębnym stoku, więc te Twoje zarzuty są już jakby trochę przeterminowane. PS: Widzę, że kol. fibi mnie uprzedził. Edytowane 20 Styczeń 2014 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Cześć Zwróć uwagę, że te nowe wyciągi maja być postawione na całkiem nowych stokach, dotychczas nie używanych jako stoki narciarskie. Zresztą najnowsze 6-osobowe krzesełko nr VI (Pasieka Express) też już zostało wybudowane na całkowicie nowym i odrębnym stoku, więc te Twoje zarzuty są już jakby trochę przeterminowane. PS: Widzę, że kol. fibi mnie uprzedził. Odniosłem się do postu Jodka o Rusinie ale to jest ogólna tendencja, którą można zauważyć w wielu miejscach niestety. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć Odniosłem się do postu Jodka o Rusinie ale to jest ogólna tendencja, którą można zauważyć w wielu miejscach niestety. Pozdr to nie tak .... po kolei rozwijają ośrodki za kasę Unii, więc dzielą dotacje, a przypadkiem ośrodki się "spotkają" W Jurgowie nigdy nie będzie gondoli , nie ma poprostu już miejsca na inne kolejki , już to drugie krzesło znacznie zawęziło pola do jazdy , a co do łączenia Białki z Bukowiną też nie byłbym taki pewny czy Bukowina ma taką chęć , dziwnym trafem ale nie chciała nawet mieć wspólnego SKIpassa z Białką , tak jak reszta dokoła .Wiem na 1000 procent , że będą dwa sześcioosobowe krzesła z osłonami i podgrzewanymi siedzeniami .Oczywiście będą osobne dojazdy , parkingi i WIELGACHNY zbiornik na wodę do śnieżenia . zdziwisz się :eek: :eek: Skąd masz takie wiadomości - niby gdzie miałaby być ta gondola bo chyba nie w tej stacji co jest obecnie. ostro wdepnąłem w temat więc się rozpiszę może to nie warunki narciarskie ale ważne info Jurgów jest praktycznie na samej granicy ze Słowacją i jest częścią - Gminy Bukowina Tatrzańska, z drugiej strony Gmina ma pod swoim "władaniem" : Stacje: Bania, Kotelnicę , Kaniówkę oraz RusinSki i dalej w stronę bukowiny jako Miasta (pomijam mniejsze), więc dla gminy Bukowina to nie jest konkurencja tylko wspólne dobro, naturalne jest połączenie tych stacji w jedną duża stację narciarską - z tego co rozumiem, i tak to odbieram, idą dofinansowania na poszczególne stacje, tak jest pewniej łatwiej "wyrwać kasę z Unii " !!!! Kotelnica dostała i Rusin dostał Pamiętajmy, bo cześć osób tego nie rozumie Bukowina Tatrzańska to nie tylko miasto ale też Gmina !!! to że tak będzie (Kotelnica połączona z Bukowiną to już jest przesądzone) Co do Jurgowa - może przyszły rok to przesada ale - jest on na granicy Państwa i ... oprócz planowanej budowy hotelu / basenu pewnie 2014/15. Jedyne możliwe naturalne trasy w szybkim okresie czasu, to teren na Słowacji i połączenie tego terenu ową gondolą z miastami Słowackimi (na Szczycie przy czarnej trasie gondola na Słowację i trasy na Słowackiej cześć góry i po części na samej granicy ( po wiaterku z przed kilku lat jest praktycznie miejsce na trasę - dobry kilometr ... ) wbrew temu co jest w tym artykule, prowadzone są rozmowy z lasami oraz gminą Słowacką na temat współpracy oraz możliwościach tras po Słowackiej stronie. To że już komuś kiełkuje teraz, w dalszej perspektywie (sądzę 5-10 lat) połączenie, tych dwóch głównych ośrodków (nazwijmy je Kotelnica i Jurgów) to już dobry Startrek jest .... ale .... jak ktoś mi to tłumaczył - było to zdecydowanie logiczne tutaj macie trochę info które znalazłem w sieci, ja te informacje mam z rozmów w knajpie ..... przy Wiśniówce, piwku z ludźmi którzy wiedzą o tym wiele : http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/985375,nowe-wyciagi-polacza-bialke-tatrzanska-z-bukowina,id,t.html?cookie=1 Edytowane 20 Styczeń 2014 przez jodek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 na Poniwcu zaczyna padać śnieg:laughing: http://oognet.pl/content/details/1224 teraz to już daje ostro:laughing: już jest biało:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Tak dzisiaj wyglądał Nosal na którym sezon zaczął mój młody :frown:: Temperatura +7 i padający deszcz :eek: Godzinka z instruktorem i mokry jak pies : Ale sezon zaczął, a od środy ma być ponoć lepiej :stupid: pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Panowie,to o czym piszecie to są miejsca do spędzania wolnego czasu dla osób posiadających narty , a nie STACJE NARCIARSKIE dla narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Panowie,to o czym piszecie to są miejsca do spędzania wolnego czasu dla osób posiadających narty , a nie STACJE NARCIARSKIE dla narciarzy. Zapraszam na tyczki na jedynkę na kotelnicy .... kiedyś się sam zdziwiłem i to okrutnie !!! ps: popieram to co polskie więc kibicuje Bukowinie ps: jadę jak "dzik po szyszkach" po Zakopcu za Nosal , Butorowy Wierch , Gubałówkę itd.... jak również na Szczyrk .... za wspaniałe Warunki i nic po za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Cześć Fajne plany i koncepcje. Jest tylko jeden kłopot w tym misternym planie. Brak gór. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Cześć Fajne plany i koncepcje. Jest tylko jeden kłopot w tym misternym planie. Brak gór. Pozdrowienia hehe dużo racji !!! Jednak, patrząc na to co się dzieje w białce ( ilość ludzi) to nie stanowi problemu Ważne że coś się dzieje a z czasem, jak Kotelnica obejdzie górkę z drugiej strony to pojawią się i fajne długie trasy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 W świętokrzyskim aktualnie -2'c, cały dzień padał zamarzający deszcz, teraz deszcz ze śniegiem. Na kamerkach widzę, że Tumlin http://tumlinsportski.pl/pl/kamera_on-line/ zaczął śnieżyć, a z ostatnich śnieżeń nawet sporo śniegu zostało im na stoku, więc przy zapowiadanych mrozach myślę, że za kilka dni jako pierwsi otworzą sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi