żabuti Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Kluszkowce czy Jurgów, która stacja ma "trudniejsze trasy" i jak ta "trudność" ma się do tych na Pilsku :-) Golgoty, Cienkowa. W poszukiwaniu śniegu trzeba jechać dalej, Kluszkowce czy Jurgów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 (edytowane) Kluszkowce czy Jurgów, która stacja ma "trudniejsze trasy" i jak ta "trudność" ma się do tych na Pilsku :-) Golgoty, Cienkowa. W poszukiwaniu śniegu trzeba jechać dalej, Kluszkowce czy Jurgów? Jakby działała czarna w Jurgowie, to okazałoby się, że Jurgów ma bardziej stromą trasę aniżeli "Kluski". Na dzień dzisiejszy w tej kategorii zwyciężają Kluszkowce, choć z drugiej strony są tam trasy krótsze. Jak już przymierzasz się do Jurgowa, to pojedź paręnaście km dalej do Bachledovej, a jest szansa, że uda Ci się przekuć chwilowe minusy powyższych stacji w plus, no i widoki tam takie że....hej. Edytowane 17 Styczeń 2014 przez ravick97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Cześć Kluszkowce czy Jurgów, która stacja ma "trudniejsze trasy" i jak ta "trudność" ma się do tych na Pilsku :-) Golgoty, Cienkowa. W poszukiwaniu śniegu trzeba jechać dalej, Kluszkowce czy Jurgów? Stacyjki bardzo porównywalne nawet topograficznie dośc podobne ale tras porównywalnych z Gogota czy Pilskiem to tam nie oczekuj. Łatwo ale fajnie! Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Kluszkowce czy Jurgów, która stacja ma "trudniejsze trasy" i jak ta "trudność" ma się do tych na Pilsku :-) Golgoty, Cienkowa. W poszukiwaniu śniegu trzeba jechać dalej, Kluszkowce czy Jurgów? Niedawno byłem w Kluszkowcach. Szczegółową relację w dwóch częściach znajdziesz tu: http://www.skionline.pl/forum/showth...l=1#post184326 Jurgów tak samo jak pisze Mitek - bardzo podobny. W poniższym wątku znajdziesz relację z Jurgowa - jodek1 "parę chwil" temu był tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 poczytałem relacje Wasze, interesowało mnie porównanie trudności tras. jeśli są podobne to jeszcze nie wiem co wybrać :-) był ktoś w Bachledowej w ostatnich dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 mieliście jednak racje co do Białki Tatrzańskiej .Właśnie przyjechał mój kolega i stwierdził , że więcej przereklamowanej wiochy , tych pseudowyciągów , oślich łączek , oraz tych termów niby co to są nie ma na całym Podhalu .Wczoraj jeszcze miałem jakąś nadzieje , ale w tej chwili wiem już ,że wszędzie tylko nie do Białki .Jestem ciekaw ile Białczanie przeznaczają kasy na lewe wygrywania we wszystkich rankingach. Termy niby nowe , a takie ciasne , pozatym smród chloru bije na głowę wszystkie tam wkoło inne . Jednym słowem nikomu nie polecam Białki Tatrzańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Dziś rano pognałem do Jurgowa byłem tam pierwszy raz: [/QUote] Czy zeszłej nocy na Podhalu był mróz, bo większość prognoz mówiła, że było dodatnie a na stronach Jurgowa taka informacja Dzięki ujemnym temperaturom w nocy z 16 na 17 stycznia 2014 zwiększyła się pokrywa śnieżna na naszych trasach narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 (edytowane) Czy zeszłej nocy na Podhalu był mróz, bo większość prognoz mówiła, że było dodatnie a na stronach Jurgowa taka informacja Dzięki ujemnym temperaturom w nocy z 16 na 17 stycznia 2014 zwiększyła się pokrywa śnieżna na naszych trasach narciarskich. Stacja meteo przy GOPR Zakopane http://meteo24.nazwa.pl/zakopane/Current_Vantage.htm Min-3,1 max +3,6. Wygląda ,ze mogli na okolicznych stokach nocą naśnieżać. Edytowane 17 Styczeń 2014 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Czy zeszłej nocy na Podhalu był mróz, bo większość prognoz mówiła, że było dodatnie a na stronach Jurgowa taka informacja Dzięki ujemnym temperaturom w nocy z 16 na 17 stycznia 2014 zwiększyła się pokrywa śnieżna na naszych trasach narciarskich. Temperatura owszem, była na minusie o 9 rano minus 1, ale nie było z rana widać żadnych nowych nocnych naśnieżań - czysty marketingTo bajki śniegu dziś było tyle samo !!!! co wczoraj !!!! przetarcia w tych samych miejscach ....Dodam jeszcze, by uwiarygodnić swoją wypowiedz zdjęcie heheCo do samego stoku w Jurgowie:od strony orczyka "puściła" im armatka więc jest kleks kilkunastometrowy lodu...w czwartek wieczorem stok był ratrakowany jak był "gorący" (od strony orczyka ) efekt większa połowa stoku ma lodowy sztruks ( ratrakowali masełko które zamarzło ) po prawej stronie było dobrze.... Cieszyli się pewnie Ci, którzy zaspali jak złapie ten stok temperaturę plusową w ciągu dnia fajnie się pojeździ - rano było tam źle ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Dzisiaj (sobota 18 stycznia 2014) rusza wyciąg narciarski w Okrągłych oraz w Szelmencie. W Mrągowie trwa naśnieżanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) Wybieram się na narty i mam dylemat: Jurgów, Kluszkowce czy Kotelnica? Był ktoś i wie jakie są warunki, ilość ludzi itd? W związku że jedziemy z jedną osobą początkującą to ważne aby chociaż jedna łatwiejsza trasa była otwarta. Mógłby ktoś coś polecić, kto był tam ostatnio? Z których z wymienionych stacji jest widok na Tatry? Edytowane 18 Styczeń 2014 przez squead89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietral Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Ciekawe czy się sprawdzi, ale napewno Janek nam odpowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 [ATTACH=CONFIG]12859[/ATTACH] Ciekawe czy się sprawdzi, ale napewno Janek nam odpowie;) Do wtorku 21.01.14 tak późnej na 80 procent nie:mad:: Soszów sieje ,,propagandę sukcesu''::frown::::Tu inna prognoza http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5348&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Może być 2-3 stopnie zimniej w nocy na Soszowie. Prognozy z tego portalu sprawdzają się ostatnio w 80 procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 jodek1 Tamtej nocy faktycznie śnieżyli, w górnej części stoku było sporo armatek ustawionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Janek, Nawet jeśli wiesz, że tak nie będzie, to powiedz że będzie, od poniedziałku temperatura spadnie do -10 i przez kolejny tydzień będzie sypać. Wszystko Ci się ostatnio sprawdza, może pogoda się Ciebie słucha. Zostań naszym szamanem, do dzieła!!!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Janek, Nawet jeśli wiesz, że tak nie będzie, to powiedz że będzie, od poniedziałku temperatura spadnie do -10 i przez kolejny tydzień będzie sypać. Wszystko Ci się ostatnio sprawdza, może pogoda się Ciebie słucha. Zostań naszym szamanem, do dzieła!!!:smile: Robi się ,ale trochę poczekajmy:eek: Skoro w Polsce pół.-wschodniej w styczniu będzie około 12-14 stopni mroźnych to zmieniam prognozę na luty 2014 ,a miało być wtedy najcieplej. W Polsce południowej a szczególnie w górach będzie w lutym 2014 aż 14-20 dni mroźnych czyli ze średnią dobową temperaturą poniżej zera np. w nocy minus 8 w dzień plus 2 też ma średnią poniżej zera. Wystarczy to na uruchomienie stoków i dobre warunki na około 30 dni:smile: Styczeń chyba musimy sobie odpuścić (w Beskidach na pewno).: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Wydaje mi się że Biały Krzyż przeżyje prawdziwe oblężenie 1 dzień ferii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 np. na Kotelnicy, wyciąg nr IV 1300m, trasa pod nim 1430, wyciąg VI 1090, a trasa 1200, inne podobnie, nie ma jakiś znaczących różnic TO proponuję abyś zakupił sobie TAM karnet całosezonowy i nie marudził :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 człowiek na człowieku po prostu... nie wygląda to ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) TO proponuję abyś zakupił sobie TAM karnet całosezonowy i nie marudził :biggrin: Prosiłeś o podanie, gdzie nie oszukują, to podałem. Kluszkowce jak widać oszukują i to wcale niedelikatnie. Edytowane 18 Styczeń 2014 przez Plywak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi.p Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Od dzisiaj działa stok w Gołdapi w pln-wsch Polsce, co prawda jeden wyciąg orczyk przy trasie o długości 650m Ale pewnie amatorów białego szaleństwa nie zabraknie Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Kotelnica podała, że uruchomiła dodatkowe trasy, a w zasadzie warianty (6 i 2a). Odpalili też snowpark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 jodek1 Tamtej nocy faktycznie śnieżyli, w górnej części stoku było sporo armatek ustawionych. na trasach tego nie było widać, oprócz kleksa lodowego o którym pisałem mogli śnieżyc na trasie z orczykiem która jest zamknięta na samej górze ale tam potrzeba jeszcze sporo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 Wydaje mi się że Biały Krzyż przeżyje prawdziwe oblężenie 1 dzień ferii...ja nie wiem, mam wrażenie że tam się już więcej ludzi nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fibi Napisano 18 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2014 jednym słowem jak na Kotelnicy , tyle tylko , że tu jest tylko chyba jedna trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi