MAIKEL 1977 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Natomiast nigdy nie byłem w Kluszkowcach. To prędko wsiadaj w auto i melduj się tam, bo NAPRAWDE warto :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 (edytowane) Jutro mam dylemat jak pożegnać Podhale, niestety Kluszkowice są za daleko muszę wracać do domu, pewną opcją był Jurgów .... ale :Totalnie nie planując po powrocie rano z Jurgowa, żona zapragnęła wjechać na Kasprowy..jestem uprzedzony do tego ośrodka ...ale..wiedziałem że chodzi Gąsienicowa, spakowanie butów w plecak to nie problem biorę :)Było późno, stok jest otwarty .... jedynie do 14:30 więc mało skorzystałem ale:- Na dolnej stacji pojawiła się przechowalnia- Kolejka na dole rusza o 7:30- Karnet na 4 godziny kosztuje 95 zł (czyli efektywne 3 godziny jazdy)- Warunki na otwartej trasie zdziwiły mnie były super - Ludzi jeżdżących nie było praktycznie w ogóle może z 20 osób- Warunki alpejskie trzeba o tym pamiętać o 14 było minus 10 na górze na dole minus 6, wiał spory porywisty wiatr -było mega zimno !!!Trochę zdjęć ( padł mi telefon .... za zimno na starą baterię ) ...Na dole w kuźnicach : Trasa narciarska ( dojazdówka ) czytaj deptak Brak Ludzi: mają trochę nowego sprzętu szkoda że nie do naśnieżania Brak ludzi oraz dobre warunki osłodziły mi minusy tego miejsca.Jeżeli wstanę bardzo rano i warunki będą dobre pojadę, jeżeli nie to wybieram Jurgów.Kilka dodatkowych zdjęć: - Były też minusy : górny odcinek trasy otwarty w 30% ( tam gdzie najstromiej ) Edytowane 16 Styczeń 2014 przez jodek1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Apropos Kluszkowców, to nie wiem czym się tak bardzo zachwycacie :smile: Trasy raczej popierdułkowate - na trójce cały czas się jedzie w lewo, na szóstce, która rzadko kiedy jest czynna, cały czas w prawo. Wyciąg B to jakaś ultra stara drewniana ławka, która przy siadaniu wali w łydy, a potem telepie się przez 30 sekund zanim złapie balans :crazy: Poza tym oszukują na długości tras, np. wyciąg A ma 550 m a biegnąca prawie wzdłuż niego trasa nr 6 już ma 900m. Podobnie z wyciągiem B i trasą 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeżdżąca3sezony Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Super ! Fajnie pooglądać trochę śniegu. Wybieram się w niedzielę do Białki, oprócz nart chciałam w basenie troszkę popływać, jak tam teraz jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Super ! Fajnie pooglądać trochę śniegu. Wybieram się w niedzielę do Białki, oprócz nart chciałam w basenie troszkę popływać, jak tam teraz jest? W basenie w białce wysoki sezon, ceny chore a terma niewielka i przereklamowana jak za taką kasę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Poza tym oszukują na długości tras, np. wyciąg A ma 550 m a biegnąca prawie wzdłuż niego trasa nr 6 już ma 900m. Podobnie z wyciągiem B i trasą 3. Podaj jakiś przykład gdzie tego nie robią : :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Kluszkowice są za daleko A co to znaczy za daleko : :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeżdżąca3sezony Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 W basenie w białce wysoki sezon, ceny chore a terma niewielka i przereklamowana jak za taką kasę..... Polecasz coś innego? w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Polecasz coś innego? w Polsce? NAJLEPSZE BASENY + SPA są we Wrocławiu I blisko na narty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 A co to znaczy za daleko : :wink: muszę zdać kwaterę do max 11:30......każde 20 minut jest ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Polecasz coś innego? w Polsce? Nie tańsza, ale moim zdaniem lepsza jest terma w Bukowinie (z 5 km od białki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeżdżąca3sezony Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 NAJLEPSZE BASENY + SPA są we Wrocławiu I blisko na narty. Nie dzięki, wolę góry- bardziej mi zależy na zjazdach niż na basenie. On stanowi tylko dodatek dla relaksu po nartach. Chciałam coś w jednej miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Nie tańsza, ale moim zdaniem lepsza jest terma w Bukowinie (z 5 km od białki) To prawda. Jechałeś "Balcerówką" czyli górą do Małe Ciche? Super miejsce i tam na polanie jest stary komunistyczny hotel. Miodzio :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Nie dzięki, wolę góry- bardziej mi zależy na zjazdach niż na basenie. On stanowi tylko dodatek dla relaksu po nartach. Chciałam coś w jednej miejscowości. To baseny na Warszawiance i górka na Szczęśliwicach :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 (edytowane) Brak Ludzi: [ATTACH=CONFIG]12832[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]12833[/ATTACH] Patrząc na te puste krzesełka widać wyraźnie, że dość mocno przegięli z cenami. Ale Byrcyn im na drogę. Edytowane 16 Styczeń 2014 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć Apropos Kluszkowców, to nie wiem czym się tak bardzo zachwycacie :smile: Trasy raczej popierdułkowate - na trójce cały czas się jedzie w lewo, na szóstce, która rzadko kiedy jest czynna, cały czas w prawo. Wyciąg B to jakaś ultra stara drewniana ławka, która przy siadaniu wali w łydy, a potem telepie się przez 30 sekund zanim złapie balans :crazy: Poza tym oszukują na długości tras, np. wyciąg A ma 550 m a biegnąca prawie wzdłuż niego trasa nr 6 już ma 900m. Podobnie z wyciągiem B i trasą 3. Pływak pływa... POzdro Chris Na Kasprowy sugeruje wchodzić niż wjeżdżać. Sam byłem wiele lat temu takim kretynem, że od 3,00 rano stałem przed drzwiami z kumplami i dwoma butelkami (gorzała z herbata 50/50) żeby nie zamarznąć. Od 6.00 jak otwierali cielętnik to już był luz.\ Dopiero później dotarło do tępego łba, że można się wyspać wstać jak normalni ludzi koło 7.00, zjeść śniadanie i spokojnym krokiem znaleźć się na Goryczkowej wtedy kiedy trzeba. Cóż - góry zawsze uczą pokory - tych którzy chcą sie uczyć. Serdeczne pozdrowienia Edytowane 16 Styczeń 2014 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielofish Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Teraz już nie ma tego problemu z Kasprowym, ponieważ możesz wykupić wjazd on-line na konkretną godzinę - poczynając od 8:00. Choć dzisiaj jak sprawdzałem mieli awarię i sprzedawali tylko wjazdy na 50 zł bez ski-pasów - doliczając 10 zł za rezerwację. Do ski-pasów nie będą doliczać, jeśli oczywiście naprawią usterkę. W zeszłym roku miałem więcej komplikacji, ponieważ rezerwacji można było dokonywać najpóźniej na 3 dni przed dniem jeżdżenia - taraz to tylko 2 godziny (mam nadzieję, że nie chodzi o godziny pracy). Teraz zwroty za karnety (gdy na przykład kolej nie działa z powodu wiatru) realizowane są tylko przez internet, ciekaw jak to będzie wyglądało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Teraz już nie ma tego problemu z Kasprowym, ponieważ możesz wykupić wjazd on-line na konkretną godzinę - poczynając od 8:00. Choć dzisiaj jak sprawdzałem mieli awarię i sprzedawali tylko wjazdy na 50 zł bez ski-pasów - doliczając 10 zł za rezerwację. Do ski-pasów nie będą doliczać, jeśli oczywiście naprawią usterkę. W zeszłym roku miałem więcej komplikacji, ponieważ rezerwacji można było dokonywać najpóźniej na 3 dni przed dniem jeżdżenia - taraz to tylko 2 godziny (mam nadzieję, że nie chodzi o godziny pracy). Teraz zwroty za karnety (gdy na przykład kolej nie działa z powodu wiatru) realizowane są tylko przez internet, ciekaw jak to będzie wyglądało. Niestety mylisz się, mimo głośnych zapowiedzi w ogóle nie aktywowali skipassów online, tłumaczą to jakimiś testami etc - więc to żadna awaria. Znajomy próbował kilka razy kupić i musiał stać w kolejce do kasy, niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 W basenie w białce wysoki sezon, ceny chore a terma niewielka i przereklamowana jak za taką kasę..... Właśnie, proponuję trochę podjechać i skorzystać z term w Bukowinie. Jak dla mnie o wiele lepsze i przede wszystkim większe, więc gęstość zaludnienia mniejsza Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Są bodaj jeszcze Szaflary i coś zaraz za granicą Słowacką. Co prawda nie wiem nie byłem(wolę śmigać na nartach niż się moczyć ) ale podobno tańsze i lepsze Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Podaj jakiś przykład gdzie tego nie robią : :wink: np. na Kotelnicy, wyciąg nr IV 1300m, trasa pod nim 1430, wyciąg VI 1090, a trasa 1200, inne podobnie, nie ma jakiś znaczących różnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Pływak pływa... czasami pływam, ale nie wiem co to ma wspólnego z moją opinią o Kluszkowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Są bodaj jeszcze Szaflary i coś zaraz za granicą Słowacką. Co prawda nie wiem nie byłem(wolę śmigać na nartach niż się moczyć ) ale podobno tańsze i lepsze Wysłane Tapatalkiem Poprad: http://www.aquacityresort.com/pl/ Oravice: http://www.meanderpark.com/index.php/pl Do tego jeszcze Beszenowa, Tatralandia. No i potencjalnie Vrbov. Jak z Zakopca to imho wszędzie za daleko mając dla pływających Bukowinę i dla "sauniakow" mega fajne sauny w Białce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeżdżąca3sezony Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Właśnie, proponuję trochę podjechać i skorzystać z term w Bukowinie. Jak dla mnie o wiele lepsze i przede wszystkim większe, więc gęstość zaludnienia mniejsza Tak, chyba mnie przekonaliście, w sobotę wieczór, lub niedzielnym rankiem śmigam do Bukowiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeżdżąca3sezony Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Mam nadzieję,że jakieś noclegi na miejscu wykombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi