90czerwony90 Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 23 3. Waga - 105 4. Wzrost - 192 5. Na nartach jeżdżę od 1 sezonu, ( 10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na - 6 (jestem studentem AWFu, raczej sprawnym ponad przeciętną normę, byłem na obozie AWFu z instruktorem i mimo krótkiego stażu ta cyfra IDEALNIE odwzorowuje moje umiejętności) 7. Moje buty to - Head 90x, flex 80/90 dlugość wkładki 295, model 12/13 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - wypożyczane 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - sportową 10. Upatrzyłem sobie narty - http://allegro.pl/okazja-salomon-equipe-gc-178-cm-zobacz-i3708955837.html 11. Mój budżet na narty to około - najchętniej do 500zł (używane). Witam! Jestem młodym zarażonym sportem człowiekiem z niezbyt wielką wiedzą na temat nart. Dlatego też chciałbym Was prosić o pomoc w doborze sprzętu. Co do jazdy staż mam niewielki natomiast myślę iż w czasie nauki udało mi się wyciągnąć tyle ile się dało gdyż bardzo chciałem nauczyć się jeździć. Szukam nart raczej do szybszej jazdy dla dużego chłopaka. Z góry bardzo dziękuję za okazaną mi pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Młody ,ponad przeciętnie sprawny, właściwie sportowiec, bardzo pojętny bo 6 w skali po 10 dniach na nartach! Każda sportowa narta przy twoich zdolnościach i talencie będzie dobra ,te upatrzone przez ciebie solomonki oczywiście, też.:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Parę dni na nartach i 6 w skali : szacun :eek: Szukaj długich GS-ów :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 A taka narta nie byla by lepsza http://allegro.pl/narty-volkl-tigershark-10-feet-175-cm-2009-475-i3695538727.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
90czerwony90 Napisano 17 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Kurcze, tak chwalicie, że jeszcze raz spojrzałem na tą skalę i po analizie... nadal 6. Miałem problemy na sporych muldach, których ratrak dawno nie widział zaś po czarnym stoku w ostatnich dniach obozu śmigałem z przyjemnością, a co do tyczek nawet ich nie próbowałem. Na sprawność chyba procentują tutaj uprawiane sporty. Ale do rzeczy "długie GSy" tzn. ile cm? Czy w ogóle opłaca się kupować narty za 200zł? a może coś droższego? Bardzo dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Ta jest idealna dla ciężkiego młodego i wysportowanego tylko troche za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
90czerwony90 Napisano 17 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Za krótka? Ponawiam więc pytanie - jaka długość nart dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 17 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2013 Piszesz że chcesz jeździć szybko to szukaj nart w twoim wzroście :eek: ale z tym możesz mieć problem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi