Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Odnowa nart

Gumis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poraz Pierwszy wybieram się na narty do Wisły. Moje narty już trochę przeszły i chciałbym je odnowic a konkretnie warstwę wiechrzchnia ponieważ jest trochę porysana. Wie ktos może czy jest takie odnowienie możliwe ? Jak tak to moze znacie miejsca w Wiśle lub okolicy gdzie zrobią to dość dobrze ?

Chodzi mi o ta warstwę gdzie sa wiązania. Czyli ten plstik pod którym sa zalane naklejki . Lepiej?

No...obawiałem się że o to chodzi:biggrin:, ale do końca nie wierzyłem... hahahahah....

Na razie leżę pod stołem i kulam się ze śmiechu:biggrin:

jak mi przejdzie i się opanuję to odpowiem:stupid:

:biggrin:

Głupie pytanie głupia odpowiedz. A wiec ?

No normalnie jak Ci to przeszkadza to tylko Cię ratuje Castorama i rzemiosło własnych rąk, bo zwyczajnie i poważnie nikt tego nie robi:rolleyes::

A jak Twoje narty trochę przeszły to zapewne trzeba by zadbać o ślizgi(to to co po śniegu śmiga) krawędzie(to to takie stalowe na kantach ślizgów) i to nie można zrobić tylko TRZEBA, bo to wpływa na jakość, komfort, efektywność i bezpieczeństwo jazdy!

• Like 1

Ehh zapytać na forum o glupia rzecz a każdy lepszy od drugiego. Trzeba hejtowac bo jakby to bylo

Trochę luzu.

Zapytałeś i dostałeś najszczersze odpowiedzi.

A ,że nie takie jakbyś chciał otrzymać.

No cóż?

Wg. mnie najtrafniejszą odpowiedź dał - johny narciarz

A Ty Gumis olej wierzchnią warstwę a zajmij się ślizgami i wtedy będzie OK.:stupid:

• Like 1

Wierzchnia warstwa to tworzywo sztuczne,można powiedzieć plastik.Jakbyś tego nie szlifował,możesz to jedynie zmatowić - doświadczenie z pracy.

Być może jakiś drobny papierek ścierny (granulacja 1000),później pasta polerska "Tempo" dałyby jakieś efekty,ale powątpiewam.

Przy topić się raczej tego nie da,bo samą nartę możesz zepsuć.Można by to przejechać na frezarce,efekt by był,ale chyba żadna nart nie ma płaskiej równej powierzchni.Konia z rzędem temu kto napiszę na to program na maszynę i jeszcze umocuję właściwie nartę!Koszty przekroczyłyby wielokrotnie nowy komplet nart!

Co więc pozostaje?Kupić farbę w spreju i polakierować. :)

Tylko czy warto wydać na to kasę?

Mnie by się nie chciało... :stupid:

Pierwszy dzień w kolejce w tłumie i cała robota w pisu!

Z tym Ludwikiem to poważnie - dwadzieścia parę lat temu jeździłem z nartami na giełdę do Ochojca. Bawełnianą szmatkę zwilżało się lekko Ludwikiem, smarowało górną wykładzinę (tam gdzie wiązania) i narta nabierała połysku, znikały zarysowania, zabrudzenia.

Do dzisiaj po giełdzie chodzi jeden tak,.. co szuka jednego takiego,...:crazy:

Co mu sprzedał stare syfy wypolerowane Ludwikiem.:stupid:

• Like 1

Człowiek zapytał o renowację nart (było nie było kwestię narciarską). Moderator i kilka osób uśmiało się setnie w dość niewybredny sposób (że to niby obciach dbać o wygląd "zewnętrzny") a na koniec okazuje się, że są osoby, na czele z Adminem, które faktycznie same próbują różnych sposobów na poprawę wyglądu. Ot taka ciekawostka :cool::