Areck1 Napisano 9 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) Witam forumowiczów, Tak jak w tytule jestem zainteresowany zakupem używanych nart dla średniozaawansowanego narciarza o długości 165-170 cm. Mój typ to Blizzard G Force Three. Myślałem także o Dynastarach Contact Groove (miałem przyjemność na nich jeździć - choć wiem, że to raczej slalomka). Jestem otwarty także na inne modele. Generalnie chodzi o nartę średnią jeśli chodzi o stopień trudności , ale pozwalającą się rozwijać. Cena: ok 500 zł, rocznik nart: od sezonu 2009/2010 w górę, wykorzystanie: przygotowane trasy. Pozdrawiam Edytowane 28 Listopad 2013 przez Areck1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supershape Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Narty Witam,mam do sprzedaży atomic race St z sezonu 10/11 w stanie wręcz idealnym 163cm,jest Pan zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Witam, Nartki fajne, ale chyba nie nadążę za nimi z moimi umiejętnościami;) Myślałem raczej o czymś z grupy all mountain bardziej uniwersalnym, łatwiejszym. Poza tym są trochę za krótkie - mam 184 cm wzrostu. Niemniej jednak dziękuję za propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Cześć Witam, Nartki fajne, ale chyba nie nadążę za nimi z moimi umiejętnościami;) Myślałem raczej o czymś z grupy all mountain bardziej uniwersalnym, łatwiejszym. Poza tym są trochę za krótkie - mam 184 cm wzrostu. Niemniej jednak dziękuję za propozycję 184 wzrostu to narty 175 z grupy am jak nic. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 11 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Cześć 184 wzrostu to narty 175 z grupy am jak nic. Pozdrowienia Dzięki za radę. Jak dotąd jeździłem na nartach z przedziału 165-170 cm (wypożyczalnia) i było dobrze:). Jak nabiorę większych umiejętności i krzepy w nogach to pewnie skuszę się na dłuższe deski:). Mam prośbę - może coś doradzisz co do modelu dla średniaka? Mój typ to tak jak napisałem Blizzard g force three, będzie ok? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Dzięki za radę. Jak dotąd jeździłem na nartach z przedziału 165-170 cm (wypożyczalnia) i było dobrze:). Jak nabiorę większych umiejętności i krzepy w nogach to pewnie skuszę się na dłuższe deski:). Mam prośbę - może coś doradzisz co do modelu dla średniaka? Mój typ to tak jak napisałem Blizzard g force three, będzie ok? Pozdrawiam Nie Mitek ale wzrost podobny do twojego (185) i dwa sezony jazdy na Blzzardach. Po dwóch sezonach wymieniłem dokładnie ten model nart solidnych ,ale raczej łatwych i dla początkującego narciarza (takim byłem) na solidniejsze i dłuższe przede wszystkim. Wybrałem narty AM długość 177cm. Czyli jak powyżej ,,184 wzrostu to narty 175 z grupy am jak nic'' lub dłuższe. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Cześć Kochani co Wy z tą krzepą w nogach. Narty rekreacyjne nie wymagają tytanicznej siły. Dłuższa narta raczej oszczędza mieśnie a nie je eksploatuje. Jeżęli chodzi o GForce 3 to raczej narta bardziej dla początkujących - chyba mało ambitny wybór. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makog Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 (edytowane) Mam progressory 700 170 cm w idelnym stanie na zbyciu. Edytowane 12 Listopad 2013 przez makog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 12 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Mam progressory 700 w idelnym stanie na zbyciu. Witam, Tak przyglądałem się aukcji tylko nie wiem co oznacza ta "s", same progressory 700 bez "s" oczywiście znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 21 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Odświeżam temat:) Co powiecie o Salomonach 24 gt pro - mam okazję takie nabyć. Odradziliście mi blizzardy g force three - bo za łatwe. Tylko czy te nie będą z kolei za trudne? (przypominam jestem raczej średnim narciarzem) Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Odświeżam temat:) Co powiecie o Salomonach 24 gt pro - mam okazję takie nabyć. Odradziliście mi blizzardy g force three - bo za łatwe. Tylko czy te nie będą z kolei za trudne? (przypominam jestem raczej średnim narciarzem) Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Tu poczytałem http://www.skionline.pl/sprzet/narty,11-12,salomon,24-gt-pro-z10,5585.html Narta dosyć łatwa ,solidna raczej AR bo 73 mm pod butem. Mam trudniejsze i daję rady. Moja opinia na podstawie opisu. Może ktoś jeździł to opisze jak się sprawują.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2013 Witam, Tak przyglądałem się aukcji tylko nie wiem co oznacza ta "s", same progressory 700 bez "s" oczywiście znam W sezonie 11/12 były Progressory S, w 12/13 Progressory 700s. To są narty nie katalogowe, a z tego co pamiętam czytając zagraniczne fora robione bodajże pod wypożyczalnie , ale tego nie jestem do końca pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 28 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2013 Drodzy ForumowiczeTak jak napisałem mam do kupienia nartki Salomony Z tym,że na jednej z nart jest odprysk laminatu. Załączam grafikę i proszę o opinię czy to coś groźnego dla rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Cześć Nie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 narta najwyraźniej mocno oberwała sprawdź/uzyskaj informacje czy w tym miejscu krawędź jest cała , nie pogięta , a na ślizgu nie ma wklejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Dzięki za zainteresowanie:) Według relacji sprzedającego narta niby nie dostała na stoku. Została tak uszkodzona podczas transportu z innymi deskami i to właśnie tylko laminat. Ślizg i krawędź nie naruszone narty nie rozwarstwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 czyli nie wygląda to źle??? tak też myślałem, ale wolałem zasięgnąć rady "starych wyjadaczy":) zresztą narty już wylicytowane, jak będzie bardzo raziło w oczy wypełnię to żywicą i ładnie zeszlifuję - żyłka majsterkowicza jest, więc się nad tym popracuje:) Cześć Nie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areck1 Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2013 Kochani, I znów zwracam się z prośbą do Was. Kupiłem w końcu te Salomony 24 gt pro. Niby wszystko gra, ale mam pewne przemyślenia co to stanu krawędzi, Wedle relacji sprzedającego od nowości nie były ostrzone, narty przeszły natomiast serwis przed wysyłką do mnie. Podaję wymiary krawędzi, które są, przynajmniej wg wersji sprzedającego, po jednym ostrzeniu: grubość - 2mm i tu jest ok, natomiast szerokość (patrząc na ślizg) 1,5 mm. Czy to możliwe aby Salomon miał aż tak wąskie krawędzie?? Może ktoś ma takie i po prostu zmierzy - będę wdzięczny:) Narty były od nowości użytkowane u tego sprzedawcy - takie dostałem info;) Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi