Marek Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Witam Jak najszybciej i najwygodniej dostac sie z lotniska bergamo do livigno. Gdzies przeczytalem ze jezeli chodzi o wypozyczenie samochodu to ludzie nie polecaja bo trudna droga jest ( waska, kreta itp) , chyba ze to jakis niedzielny kierowca pisal. Prosze o wasze opinie. Nie chce wywazac juz otwartych drzwi:) Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 3 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 chyba najlepsza opcja http://www.livignoexpress.com/_eng/itinerari/itinerari.cfm?itinerario=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 3 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2013 Cena jest wysoka, za 2 dorosle i dziecko 287 euro w dwie strony. Przegiecie, to w wypozyczalnie mam mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Witam Jak najszybciej i najwygodniej dostac sie z lotniska bergamo do livigno. Gdzies przeczytalem ze jezeli chodzi o wypozyczenie samochodu to ludzie nie polecaja bo trudna droga jest ( waska, kreta itp) , chyba ze to jakis niedzielny kierowca pisal. Prosze o wasze opinie. Nie chce wywazac juz otwartych drzwi:) Pozdrawiam M Najszybciej i najwygodniej oczywiście samochodem. Droga bez szczególnych trudności. Najnormalniejsza w świecie droga alpejska, ani badziej, ani mniej kręta niż inne. Poza tym możliwe dwa warianty: albo przez Bormio, albo przez Sankt Moritz. Szybszy będzie raczej ten drugi wariant. Oczywiście w zimie, jak wszędzie w górach trzeba liczyć sie z ewentualnymi opadami sniegu i z tym zwiazanym możliwym przedłużeniem czasu jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Też polecam wypożyczenie samochodu. Droga bez specjalnych trudności a wygoda dużo większa. Ja trafiłem jeszcze na jakąś promocje i dostałem 30% zniżki, bo załatwiałem przez biuro lotniskowe (internet) i za wszystko zapłaciłem z Polski przed wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Ja trafiłem jeszcze na jakąś promocje i dostałem 30% zniżki, bo załatwiałem przez biuro lotniskowe (internet) i za wszystko zapłaciłem z Polski przed wyjazdem. A na jak długo pożyczałeś samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Cały pobyt. Samochód czekał przed lotniskiem i tam też go zostawiłem. Formalności trwały kilka minut. Pomogło to, że zamawiając przez Internet przesłałem wcześniej skan prawa jazdy i strony z paszportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Cały pobyt. Biorąc pod uwagę, że w Livigno przez cały pobyt samochodu się nawet nie rusza z miejsca, to opcja dosyć rozrzutna Myślałem, że jest jakaś możliwość wynajęcia samochodu tylko na przejazd w jedną stronę, a potem tylko na sam powrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Jest, jak piszesz, "taka opcja"! Po prostu bierzesz na lotnisku taxi i jedziesz. Kosztuje to koło 500 euro. Potem z Livigno bierzesz taksówkę, i w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Kosztuje to koło 500 euro. Potem z Livigno bierzesz taksówkę, i w czym problem? W tym, że za 1000 euro to ja opędzluję cały wyjazd w Alpy własnym samochodem w 2 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 No właśnie. Te "samolotowe" narty są z reguły zdecydowanie droższe od "samochodowych"! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 nie wiem czy droższe, bo za lot w dwie strony dla 3 osób + bagaż 2 x 32 kg placę 700 pln + samochód z lotniska na tydzien mam za 350 pln. I jestem w ciągu kilku godzin na miejscu, nie liczycie jeszcze noclegu po drodze, jak ktos jedzie bez drugiego kierowcy to słabo to widzę, w moim przypadku to 1600 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 samochod na tydzien za 350 pln czyli za jakies 85 Euro ???? a ktorej wyporzyczalni maja takie ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Gdzie mozna kupić bilety po 28 euro do Bergamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Na stronie wizzair mozesz sprawdzic, ogolnien troche tego jest i jest wybor https://www.cartrawler.com/wizzair/?clientId=358089&pickupLocationId=839&returnLocationId=839¤cy=PLN&countryId=IT&ln=PL&carGroup=0&pickupHour=10&pickupMinute=0&returnHour=10&returnMinute=0&residencyId=PL&age=30&pickupMonth=10&pickupYear=2013&pickupDate=26&returnMonth=11&returnYear=2013&returnDate=3&residence=Polska&residency=Polska&tp=CT_SPECIAL_OFFER_FEED#book Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Bumer, Ja kupilem z 2 tygodnie temu i lece wizzarem z poznania. W dwie strony dla jednej osoby placilem 114 pln w terminie 22.02-01.03. 2014 Byla proma w pazdzierniku ze sprzet narciarski byl gratis jeszce do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Chris nie wiem gdzie ty spisz i na czym Twoj samochod jezdzi ale sam skipass to 440 euro dla dwoch osob. Podziel sie Twoim doswiadczeniem, bo mi w zaden sposob nie wychodzi te 1000, cos zjesc trezba i wypic i owszem:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Można wziąć ze sobą parę konserw kilka butli i tydzień zleci :stupid: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Napisano 18 Listopad 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Gdzie mozna kupić bilety po 28 euro do Bergamo? 11 stycznia i powrot 18 Poznan bergamo poznan Masz za 88 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Chris nie wiem gdzie ty spisz i na czym Twoj samochod jezdzi ale sam skipass to 440 euro dla dwoch osob. Podziel sie Twoim doswiadczeniem, bo mi w zaden sposob nie wychodzi te 1000, cos zjesc trezba i wypic i owszem:wink: Nie mam rozliczeń z ostatnich lat, bo teraz zjeździmy w Alpy z wnukami, ale np. w marcu 2011 roku byliśmy we dwójkę z żona w Livigno i całkowity koszt wyjazdu wyniósł mi 929 EUR + 810 PLN. Fakt, że trochę ponad 1000 EUR, a w tej kwocie były też dodatkowe koszty, jak niepotrzebny nocleg na trasie (obawiałem się że nie dolecę do Livigno w ciągu jednego dnia), dwukrotnie wizyta w pizzerii, obiad w Czechach oraz prezenty dla wnuków. Główne koszty wyjazdu to: 300 EUR - apartament 320 EUR - skipassy 117 EUR - paliwo 358 PLN - paliwo kupione w Polsce 43 EUR - autostrady + tunel do Livigno 32 PLN - autostrady w Polsce 58 EUR - niepotrzebny nocleg w Austrii 200 PLN - żywność kupiona na wyjazd 103 PLN - ubezpieczenie kosztów leczenia Reszta poszła na miejscu na zakupy pieczywa i nabiału oraz "hot chocolade" na stoku. Z Polski zawsze bierzemy wędliny, sery, konserwy oraz gotowe potrawy, które wystarczy tylko wrzucić do piekarnika. Samochód to Skoda Octavia 1,4 TSI, która na takiej trasie pali mi ok. 7,3 l/100 km. PS: Pozdrowienia dla administratora forum za poniższy komunikat: Wiadomość Your submission could not be processed because the token has expired. Please push the back button and reload the previous window. skionline.pl - najstarsze forum narciarskie w Polsce Oczywiście wykonanie polecenia "push the back button and reload the previous window" nic nie dało, szlag trafił wszystko co napisałem, musiałem wszystko pisać od nowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaś Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Chris nie wiem gdzie ty spisz i na czym Twoj samochod jezdzi ale sam skipass to 440 euro dla dwoch osob. Podziel sie Twoim doswiadczeniem, bo mi w zaden sposob nie wychodzi te 1000, cos zjesc trezba i wypic i owszem:wink: Żadne wielkie halo te 1000 euro, mi jak jadą 4 osoby w samochodzie to zawsze wychodzi tygodniowy wyjazd poniżej 500 euro na osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 11 stycznia i powrot 18 Poznan bergamo poznan Masz za 88 pln No właśnie, trzeba by zweryfikować swoje wyobrażenia. Świat się zmienia a ja ciągle przy wyjazdach na narty jestem na etapie "moje auto to mój dom". Powiem więcej, kiedyś kusiło mnie pojechać z przyczepa campingową! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania355 Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 Rok temu byliśmy ze znajomymi na nartach w Bergamo, warunki super, widoki też świetle, jeśli ktoś chce zaoszczędzić można tam też dojechać busem - https://busfor.pl/autobusy/Warszawa/Bergamo , jeśli na narty za granicą to śmiało polecam Włochy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 19 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2017 1 godzinę temu, Ania355 napisał: jeśli na narty za granicą to śmiało polecam Włochy. Dlaczego polecasz ? Uzasadnij w 10 zdaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi