oroloko Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Prośba o informacje, czy są dostępne jakieś konkurencyjne modele spodni narciarskich odpowiedników Energiapura Chamonix. Chodzi mi o spodnie kroju slim fit, czyli bardzo mocno przylegające, coś w rodzaju odpowiednika gumy narciarskiej. Wspomniane Chamonix Energiapura są ok, ech tylko ta cena. Zastanawiam się nad softshelowymi produktami Salewa czy Marmota, czy jeszcze inne? Czy to ma szansę się sprawdzić? Zamierzam spróbować w tym roku górę windstopper+polartec powerstrech+bielizna termoaktywna. Dół więc dobrze by było, również był dopasowany. Jestem drobnej budowy ciała. Wszystko co widzę obecnie, to właśnie raczej bardzo szerokie spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaj Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Prośba o informacje, czy są dostępne jakieś konkurencyjne modele spodni narciarskich odpowiedników Energiapura Chamonix. Chodzi mi o spodnie kroju slim fit, czyli bardzo mocno przylegające, coś w rodzaju odpowiednika gumy narciarskiej. Wspomniane Chamonix Energiapura są ok, ech tylko ta cena. Zastanawiam się nad softshelowymi produktami Salewa czy Marmota, czy jeszcze inne? Czy to ma szansę się sprawdzić? Zamierzam spróbować w tym roku górę windstopper+polartec powerstrech+bielizna termoaktywna. Dół więc dobrze by było, również był dopasowany. Jestem drobnej budowy ciała. Wszystko co widzę obecnie, to właśnie raczej bardzo szerokie spodnie. Sam używam Dynafit Seraks - są całkiem dopasowane, elastyczne. Producent wskazuje, że są to spodnie do skituringu ale do zjazdów nadają się tak samo dobrze, mogą wymagać czasem cieplejszej bielizny. W ogóle Dynafit produkuje kilka modeli takich dopasowanych spodni, w Polsce kilka sklepów je sprzedaje np polarsport - trzeba popytać. Szukałem tego typu spodni od momentu kiedy trzeba było wywalić moje piankowe spodnie po 17-letniej "posłudze" i wiedziałem że chcę właśnie dopasowane a nie skejtersko-snowbordziarskie. Sam mam do opchnięcia MARMOT PRO TOUR rozm M - takie średnio dopasowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi