trialjumper Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 (edytowane) Jak w temacie, szukam noclegu w okolicach Ołomuńca lub Brna z recepcją otwartą przynajmniej do północy. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć niestety - jak juz jest to trzeba się wmeldowac do 22:00 Edytowane 21 Październik 2013 przez trialjumper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Jak w temacie, szukam noclegu w okolicach Ołomuńca lub Brna z recepcją otwartą przynajmniej do północy. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć niestety - jak juz jest to trzeba się wmeldowac do 22:00 ten czeski zwyczaj jest rozbrajający.:angry: a co do noclegów niestety nie pomogę,bo mieszkam zbyt blisko żeby korzystać tam z noclegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Jak w temacie, szukam noclegu w okolicach Ołomuńca lub Brna z recepcją otwartą przynajmniej do północy. W Pohorelicach (to jest niedaleko Mikulova) jest duży hotel "Morava": http://www.hotel-morava.cz/ Musisz sam sprawdzić czy w nocy recepcja działa, ale hotel jest na tyle duży, że nie bardzo wyobrażam sobie żeby recepcja nie była czynna całą dobę. Ja kilkakrotnie w nim spałem, zawsze przyjeżdżałem dosyć późno, ale już nie pamiętam, czy to było przed godz. 22, czy po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 wyczytałem na ich stronie,po polsku ,że recepcja czynna non-stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 ten czeski zwyczaj jest rozbrajający.:angry: Ja trochę pozwiedzałem ostatnio Czechy i w sumie przez bookingsa nigdy nie było problemów na hasło, że będziemy w okolicy północy. Najpierw dzwoniłem pytałem, potem mówiłem o której godzinie będziemy a na koniec zostawiałem sobie wisienkę na torcie: czy mam to robić przez bookingsa czy znajdzie się taniej ? Nie często, ale zdarza się, że jest taniej. I to nie tylko w Czechach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 wyczytałem na ich stronie,po polsku ,że recepcja czynna non-stop Ja też :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 w Znojmo raczej na pewno coś znajdziesz nawet w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 w Znojmo raczej na pewno coś znajdziesz nawet w ciemno i nie tylko nocleg :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 greg ty zboku ale nocleg też znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 22 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 dzieki, chyba z tego skorzystam - będę tam pewnie około północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 (edytowane) Ale po co jechać przez Znojmo, szczególnie od strony Brna? Lepiej jechać na Mikulov, bo bliżej a do autostrady w Austrii teraz chyba tak samo daleko do granicy. A w Mikulovie są hotele z recepcją otwartą 24h. Na przykład ten: http://www.hotelmarcincak.cz/pl/nocleg Pozdr Marcin Edytowane 22 Październik 2013 przez bocian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 (edytowane) Dlaczego przez Znojmo? Mnie nawigacja ( trasa optymalna oraz krótka) tak prowadzi. A jak przez Znojmo, to w miejscowości Lechovice (ok. 20 km. przed Znojmo) jest hotel Weiss (850 koron za pok. 2 osob.) i Końska Farma. Na Końskiej Farmie śpi się za 800 czy 900 koron za 2 osoby i na koniu mozna pojeżdzić, ale Ty w nocy przyjedziesz, to konie śpią.:smile:http://www.horsefarmkroutilik.cz/penzion Edytowane 22 Październik 2013 przez Bumer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 nie wiem jak zimą ale latem to lepiej jednak mikulow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Dlaczego przez Znojmo? Mnie nawigacja ( trasa optymalna oraz krótka) tak prowadzi. Z Pohorelic (zjazd na Znojmo z drogi Brno- Mikulov) do austriackiej autostrady masz 75km, jadąc przez Mikulov- tylko 55. A przez Mikulov jest tylko 7km dalej, pod warunkiem że chcesz jechać na Linz. Jeśli zaś jedziesz na Wiedeń, to droga przez Znojmo jest o prawie 30km dłuższa. A już najszybciej z Brna do Wiednia jedzie się przez Breclav- tylko tam niestety są płyty na autostradzie i trochę zawieszenia szkoda Pozdr marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi