JC Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 W Wiśle na stoku Klepki rusza budowa 4-osobowego krzesła firmy Leitner. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Dowiedziałem dzisiaj także Klepki w Wiśle. Tu prace ne powalają, ale coś się dzieje. Najbardziej zaawansowane są prace przy górnej stacji.Galeria zdjęć z Wisły Klepki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Dowiedziałem dzisiaj także Klepki w Wiśle. Tu prace ne powalają, ale coś się dzieje. Najbardziej zaawansowane są prace przy górnej stacji. Galeria zdjęć z Wisły Klepki [ATTACH=CONFIG]11099[/ATTACH] Teraz jest za gorąco żeby wydajnie pracować.:smile: Będą pracować jak będzie lał deszcz albo jeszcze lepiej śnieg z deszczem.Wtedy to będzie czuć oddech zimy na plecach i inwestor będzie poganiał.:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Cosik mi sie miarkuje, że w tym sezonie w Beskidach to se nie pojeździcie, bo na razie to wyglondo tak, ze syćko porozbierane, a nowe nie pobudowane, hej! :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Mozliwe, mozliwe. Ja się zawsze dziwię dlaczego budowa wyciągów nagminnie jest rozpoczynana późnym latem czego konsekwencją jest szalony pośpiech tuż przed oddaniem w zimie, walka z pogodą itp. Z drogami też tak jest. Remonty zaczynają jesienią i asfalt kładą na mokre, zmarznięte i liśćmi pokryte podłoże. Tak było np z ul. Orzeszkowej w Bielsku, gdzie nie zdążyli na Wszystkich Świętych i ludzie jeździli do cmantarza komunalnego po budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fab Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 Dadzą radę, dobrze, że w ogóle robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2013 Ja się zawsze dziwię dlaczego budowa wyciągów nagminnie jest rozpoczynana późnym latem czego konsekwencją jest szalony pośpiech tuż przed oddaniem w zimie, walka z pogodą itp. Można zrozumieć taki harmonogram prac przy kolejkach tego typu jak na Skrzyczne.Ponieważ w sezonie letnim one również zarabiają,i trzeba to wykorzystać. Ale takie Klepki czy inne orczyki? Toż tam na koniec sierpnia powinny być już odbiory techniczne robione a nie pierwsze prace ziemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Dotarłem dzisiaj na Klepki. Tu prace w porównaniu do Szczyrku i Korbielowa są najmniej zaawansowane. Przygotowano wszystkie pięć betonowych podpór pod słupy. Gotowy jest betonowy słup górnej stacji. Dolny jest na etapie zbrojenia. Trwa budowa górnego peronu. Dowiedziałem się, że słupy będą stawiać za 2-3 tygodnie przy pomocy dźwigu i na pewno krzesło będzie gotowe przed sezonem. Mobilnie Jacek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Byłem tam przejazdem,ale z parkingu wyglądało to jakby nic się nie działo,więc nie zajrzałem... Cóż,czas miałem ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Do działu Stacje wstawiłem zdjęcia z postępu prac przy budowie 4-osobowej kanapy w ośrodku Wisła Klepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Do działu Stacje wstawiłem zdjęcia z postępu prac przy budowie 4-osobowej kanapy w ośrodku Wisła Klepki Tym (budowa krzesła na płaskim ,szerokim stoku ,dosyć krótkim) akurat tez się nie podniecam . Szwagier z ,,bajtlami" wtedy 8-letnimi był tam dwa lata temu. Nawet im się podobało aż do momentu jak pojechali w sezonie 2011-2012 do Szczyrku (Son) . Tylko tam chcą jeździć bo jak mówi Pawełek: ,,tam, wujek są najfajniejsze trasy i góry". Oczywiście zależy mi na oddaniu nowej kolejki na Skrzyczne, najlepiej by było od samego dołu i przynajmniej krzesełka z Czyrnej na Halę S. w SON-ie Jedynie na tym orczyku chłopcy w zeszłym roku marudzili i odmówili jazy po raz drugi.Budowa kolejek krzesełkowych na Poniwcu i w Wiśle Klepkach to uważam inwestycje niepotrzebne i szkodliwe ze względu na małą ilość tras narciarskich w tych S.N. Moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 (edytowane) Niestety powstaje powolne dziadostwo, teraz trendy są wyprzęgane kanapy z osłonami na każdej 'górce za kazdą stodołą'.... :stupid: Edytowane 14 Październik 2013 przez mig12345 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 ....Budowa kolejek krzesełkowych na Poniwcu i w Wiśle Klepkach to uważam inwestycje niepotrzebne i szkodliwe ze względu na małą ilość tras narciarskich w tych S.N. Moje zdanie. zdecydowanie się z Tobą muszę nie zgodzić budowa czegokolwiek jest pozytywnym wydarzeniem, szczególnie jak inwestują nie z moich i nie Twoich pieniędzy jest to bardzo dobre dla Beskidu Śl. i Ż, przede wszystkim powoduje to większą konkurencję no i powinno to również odciążać SON, tam naprawdę jest tłoczno szczególnie w weekendy i ferie śląskie. co z tego, że są tam fajne trasy, jak są wąskie i jest tłoczno, tym co się zsuwają nie zjeżdżają to im to nie przeszkadza, mi osobiście tak co z tego, że ktoś dobrze jeździ i na nikogo w tym gąszczu nie wpadnie, są słabsi są debile i na wąskiej trasie mogą krzywdę zrobić szczególnie dzieciakom nie wiem czy wiesz, że Poniwiec i Klepki jeżdżą wieczorem (tak było w poprzednich sezonach), a to już jest duży plus osobiście kończę pracę o 16 i o 17 mogę być już na stoku mnie martwi co innego dojazd na Poniwiec, czasy kiedy podchodziło się z Brzegów na Poniwiec już nie powrócą, każdy jest wygodny i chce podjechać pod sam wyciąg, a z tym tam jest problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Na Poniwcu prosiłoby sie zrobić jakiś sposob kierowania ruchem na dojeździe... . Jeśli trafi sie ktoś z przeciwka (szczegolnie taki co nie potrafi cofać) na odcinku na skarpie przy potoku - to może być niefajnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 O tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Wisła, Ustroń nowe inwestycje Wjeżdżając do centrum Wisły, zaobserwowałem przebudowę linii energetycznej oraz początkowe porządkowanie trasy narciarskiej (drobne wycinki i ogniska), na górę Skolnity koło starych skoczni w samym centrum. Podobno w przyszłym roku kanapa czteroosobowa około 900 m. słyszałem z wiarygodnego źródła, że będzie tam 4os kanapa Leitner długości 800m, chyba w lecie ma już działać, a i dwie trasy chyba będą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 (edytowane) pan R. przypomina mi takiego jednego naszego już chyba byłego cwanego miliardera, który teoretycznie ma tyle potencjalnie potwierdzonych baryłek, jednak nie jest w stanie ich wydobyć nie chce też nikogo do nich dopuścić, żadnego inwestora, a w dodatku wiecznie rżnie drobnych za co go już chyba większość totalnie znienawidziła chce bądź chciał robić to wyłącznie sam, teraz gdy może chętnie przyjąłby pomoc może być już za późno, jego firmy są w coraz gorszej kondycji finansowej, a komornik powoli już puka do drzwi :laughing: czy podobnie będzie z panem R? zobaczymy Myśle że coś zbuduje żeby nie skończyć jak ten miliarder mam na myśli te dwie obiecane kanapy jedna na posrednim (oczywiście na tych starych fundamentach) i druga wyprzegana z czyrnej na hale skrzyczenska no i może jeszcze łatwa trasa z julianów do golgoty to powinno być w jego zasiegu. Choć uważam że na posrednim powinny zostać orczyki bo są chyba szybsze niż nie wyprzęgane krzesło jedyne co to kanapa może mieć większą przepustowość ale nie szybkość Edytowane 18 Październik 2013 przez christofer30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 słyszałem z wiarygodnego źródła, że będzie tam 4os kanapa Leitner długości 800m, chyba w lecie ma już działać, a i dwie trasy chyba będą No i fajnie, tylko Wisła to nadal odrębne pojedyńcze, jedno, dwu lub max trzy trasowe ośrodki , nijak nie połączone. Do 2h max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 No i fajnie, tylko Wisła to nadal odrębne pojedyńcze, jedno, dwu lub max trzy trasowe ośrodki , nijak nie połączone. Do 2h max. i nie do połączenia Soszów, Stożek, Cieńków, Nowa Osada nie da rady połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 To ma jakiś sens dwa trzy ośrodki można w ciągu dnia zaliczyć no i jeszcze mogli by włączyć w to istebne W poprzednim sezonie właśnie zaliczałem takie szybkie tripy Czantoria -> Stożek -> Cieńków nie powiem troche męczące ale możliwość pojezdzenia 1 dnia na 3 stokach bardzo fajne i przynajmniej nie wściekam się że kolejki itp Janku do dzisiaj (20 października) jest promocja -25% http://wisla.e-skipass.pl/ jutro pewnie już będzie -20% Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Wisła Klepki Dziś ponownie się trochę po wspinałem i przy okazji co nieco sfotografowałem.Na początek Klepki,gdzie pracowali nawet dziś!Wygląda na to,że zdążą! Te słupy jakieś takie cienkie... To nawet nie wiem czy było wcześniej... Stacja dolna krzesełka Fundamenty gotowe,powoli docierają na miejsce kolejne elementy Tutaj Słowacy powoli zwijają (skręcają) sreberka Górna stacja krzesełka - klepki jak to na klepkach... Prace trwają również w niedzielę!Choć nie porywają swoim rozmachem... Może puszczę jutro krótki filmik. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Wisła Soszów Tu niewiele się dzieję,ale coś tam dojrzałem... :wink: Tu coś kopią - może naśnieżanie? Przez przypadek szybko znalazłem się po czeskiej stronie... to już wiem,czemu raczej nie poszerzą zielonej trasy Chyba coś dłubali przy niebieskiej Nie pamiętam czy było tu naśnieżanie,ale ponoć coś mieli z tym robić Spojrzenie na parking z góry czarnej Ten chyba się powiększył,tzn. wydłużył Krzesełka odpoczywają przed sezonem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Czantoria Na koniec wspiąłem się na Czantorię.Już od startu widać,że wyrównali czerwoną trasę i coś grzebią przy naśnieżaniu. Skąd Czantoria czerpie wodę do naśnieżania?Stamtąd? Czantoria to też dobre miejsce na zdjęcia w plenerze... zostałem dojrzany... Niebieska trasa u góry Tam gdzie zwęża się niebieska trasa,coś wycinają... Niewiele tego,ale tak po troszeczku i trasa się poszerzy! Dbają tu o Ratraka i szczelnie go przykrywają!Szkoda,żeby się niszczył przed sezonem I jeszcze spojrzenie na dół trasy No i tyle.Nogi włażą do d... i jest super! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Byłem w Wiśle i spałem tuz przy stoku w Cieńkowie. Aby poruszać się tam samochodem miedzy stokami, trzeba coś zrobić z korkami. Strata 2 godzin na dojazd z Cieńkowa do Stożka czyni całą operację mało efektywną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Byłem w Wiśle i spałem tuz przy stoku w Cieńkowie. Aby poruszać się tam samochodem miedzy stokami, trzeba coś zrobić z korkami. Strata 2 godzin na dojazd z Cieńkowa do Stożka czyni całą operację mało efektywną. jedyne co mozna zrobić w tym temacie to nie próbowac tego w sobotę i ferie -warszawsko-ślaskie) w inne dni - wrecz pustawo... na tramwaj lub masowa komunikacje autobusową puki co nie ma co liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi