krzysie Napisano 28 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2022 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, jakieś doświadczenie w wyjazdach do Austrii już mam (mój pierwszy wyjazd w 1981 roku - pewnie większości z Was jeszcze nie było na świecie). Zanim wymyślili internet i winiety elektroniczne, kupowało się je tylko na stacjach benzynowych lub np. w Polsce w biurach Polskiego Związku Motorowego. Przyzwyczajenie z dawnych lat mi zostało do dzisiaj i nadal kupuję austriacką (i szwajcarską) winietę przy okazji przerwy na kawę na stacji benzynowej (w przypadku czeskiej nie jest to już możliwe). Ale podczas przeglądania strony skionline.pl klikam na "ceny winietek w Austii_ i ... ZONK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2022 Godzinę temu, krzysie napisał: 1981 roku oj Krzysiu piękne czasy to były a w 1981 to jeszcze winietek ani w Austrii ani w Szwajcarii nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 28 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2022 3 minuty temu, Jeeb napisał: oj Krzysiu piękne czasy to były a w 1981 to jeszcze winietek ani w Austrii ani w Szwajcarii nie było zgadza się, a na stubaiu nie widziałem ŻADNEGO auta z Polski w czasie ferii, a za zjazd do parkingu pod gondolą groziła kara 20 000 szylingów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 28 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2022 59 minut temu, krzysie napisał: 20 000 szylingów a piwo w schronisku 20 i było to wtedy dla nas strasznie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 17 Październik 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2023 Austriackie władze ogłosiły długo wyczekiwane zmiany w systemie winiet na rok 2024, a także dostosowania cen, które wejdą w życie od 1 stycznia 2024 roku. Najważniejszym punktem tych nowości jest wprowadzenie winiety jednodniowej, mającej na celu zaspokojenie potrzeb różnych grup kierowców. WIniety Austria ceny 2024 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 17 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2023 Jednodniowa winieta to fajna tranzytowa opcja. Przy jakiś dłuższych włoskich eskapadach leciały 2 x 10 dniówki, a czasami tylko paru godzin brakło. Dołująca jest inna rzecz. 8,60 za cały dzień, za przejechanie AT od kraja do kraja ~ 38 złotych. Kawałek 50km Katowice/Kraków - na kasie 30 złotych....... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 25 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2023 W dniu 17.10.2023 o 21:02, Greg napisał: Jednodniowa winieta to fajna tranzytowa opcja. Przy jakiś dłuższych włoskich eskapadach leciały 2 x 10 dniówki, a czasami tylko paru godzin brakło. Dołująca jest inna rzecz. 8,60 za cały dzień, za przejechanie AT od kraja do kraja ~ 38 złotych. Kawałek 50km Katowice/Kraków - na kasie 30 złotych....... W 2027 kończy im się wreszcie koncesja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 25 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2023 6 godzin temu, moruniek napisał: W 2027 kończy im się wreszcie koncesja. Nie jestem teraz pewien czy im się tą koncesja skończy. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi