Lukaszo86 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Co prawda nie jest to duży ośrodek bo liczy ok. 100 km tras o różnym nachyleniu. Jest tam jedna kolejka gondolowa jako główny wyciąg a reszta to krzesełka (LEtner wymieszany z Doppelmay'erem) wysokiej klasy i co ważniejsze nowe. Mimo, że nie jest to duży ośrodek to warto tam się przejechać. Rozległość terenu jest zadowalająca a i połączenie Andalo-Paganella składa się z kilku tras czerwonych, połączonych 2 krzesłami bublowymi. Knajpek na stoku także sporo no i bombardini w przystępnych cenach. Mieszkaliśmy w Andalo. Miasteczko spokojne i nie ma za dużo atrakcji turystycznych ale dla rodziny z dziećmi w sam raz. Dojazd z Polski: jedyna sensowna droga w zimie to autostradą z Innsbruck przez Brenner w kierunku Bolzano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Co prawda nie jest to duży ośrodek bo liczy ok. 100 km tras o różnym nachyleniu. Jest tam jedna kolejka gondolowa jako główny wyciąg a reszta to krzesełka (LEtner wymieszany z Doppelmay'erem) wysokiej klasy i co ważniejsze nowe. Mimo, że nie jest to duży ośrodek to warto tam się przejechać. Rozległość terenu jest zadowalająca a i połączenie Andalo-Paganella składa się z kilku tras czerwonych, połączonych 2 krzesłami bublowymi. Knajpek na stoku także sporo no i bombardini w przystępnych cenach. Mieszkaliśmy w Andalo. Miasteczko spokojne i nie ma za dużo atrakcji turystycznych ale dla rodziny z dziećmi w sam raz. Dojazd z Polski: jedyna sensowna droga w zimie to autostradą z Innsbruck przez Brenner w kierunku Bolzano. A przepraszam, kolejki gondolowe są dwie, zapomniałeś o Gondoli z Laghet na Prati di Gaggia, po tej "stronie" sa głównie trasy niebieskie Jest też jeden leciwy wyciąg Malga Zambana, dwumiejscowy. Nieco na uboczu od niego chyba najlepsza knajpa na stoku , o tej samej nazwie z tarasem do opalania - polecam, mają domowej roboty makarony, lasagne, gnocchi. Jest też kilka świetnych, małych knajpek w mieście, nieco schowanych. No i dodałbym, że nie trzeba jeździć autem na stok, bo stacja zaczyna sie i kończy w miasteczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Co prawda nie jest to duży ośrodek bo liczy ok. 100 km tras o różnym nachyleniu. Ale 100 km to nawet twórcy marketingowi nie podają. Wg danych zamieszczonych na różnych stronach jest tam 55 km tras, jest to w miarę wiarygodne. A sam ośrodek jest uroczy. Polecam. Gdzieś jest nawet moja relacja z wyjazdu. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 (edytowane) Byłem kilka lat temu (2009?) w czasie freeski. Ładne miejsce - do tego niezatłoczone, było pusto na trasach. Ładne widoki na dolinę Adygi, Trydent i okolice, jezioro Garda itd. - chyba jedne z najładniejszych jakie w Alpach widziałem. Kiedy byłem to ośrodek deklarował ok. 35 km tras, o ile pamiętam (na 90%) - od tego czasu nic tam nie przybyło, skąd nagle 50? W kategoriach alpejskich - fajne miejsce na 1-2 dni, np. w ramach objeżdżania rejonu Val di Sole. http://www.skionline.pl/stacje/wlochy-trentino-andalo-paganella,osrodek,1252,mapa-tras-narciarskich.html# Edytowane 14 Październik 2013 przez gajowy01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 14 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 To fakt, że auta nie trzeba ruszać. Skibus też jest dla leniwych :-) Ale 100 km to nawet twórcy marketingowi nie podają. Wg danych zamieszczonych na różnych stronach jest tam 55 km tras, jest to w miarę wiarygodne. A sam ośrodek jest uroczy. Polecam. Gdzieś jest nawet moja relacja z wyjazdu. Pozdrawiam. Z pamięci pisałem i mi się pomieszało. Faktycznie jest 55km. Byłem kilka lat temu (2009?) w czasie freeski. Ładne miejsce - do tego niezatłoczone, było pusto na trasach. Ładne widoki na dolinę Adygi, Trydent i okolice, jezioro Garda itd. Kiedy byłem to ośrodek deklarował ok. 35 km tras, o ile pamiętam (na 90%) - od tego czasu nic tam nie przybyło, skąd nagle 50? W kategoriach alpejskich - fajne miejsce na 1-2 dni, np. w ramach objeżdżania rejonu Val di Sole. Ja byłem w tym roku w styczniu, jeszcze sezonu "zachodnioeuropejskiego" nie było i też w tygodniu było spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 też chcę się pochwalić, że tam byłem - cały tydzień i wcale mi się nie znudziłomożliwości wjechania na górę są dwie: 1/ z Andallo i 2/ z Fai della Paganellaja mieszkałem w tej drugiej miejscowościtrasy są urozmaicone i dość długie, kilka lat temu reklamowali się jako europejskie centrum treningowe kadry USAz Bode Millerem na czelepolecam piękne widoki, niezłe trasy (uwaga carabinieri wyłapują nieposkromionych szaleńców), pyszną kuchnie i trunki [ATTACH=CONFIG]12133[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 19 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2013 byłem tam dwa razy kilka lat temu ośrodek fajny lecz nisko położony więc na początku stycznia dolne gondole ( są dwie ) po za trasami są zielone i na dole zamiast śniegu pada ... deszcz a na stacjach środkowych śnieg.... jest gdzie pojeździć jest względnie tanio (cappuccino 1,2e ) też się trafi bombardi 2 E jest gdzie pojeździć są piękne widoki jest mało ludzi w kategorii ośrodków małych i klimatycznych to perełka ilość tras to 70km i realnie tyle jest ośrodek nazywa się paganella dwa razy mieszkaliśmy nad jeziorem w molveno kolejek nie ma trasy fajne i bardzo fajne genialna czarna bardzo symetryczna (kiedyś zajęta w 1/2 przez us team) można ten ośrodek polecić rodzinom na cały tydzień zapaleńcom na dzień / dwa jako uzupełnienie karnetu super ski rama 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 (edytowane) Byłem trzy dni temu,zgadzam się z przedmówcami;śliczny,kameralny ośrodek.Prawie wszystko było czynne,zero ludzii,trasy ideał.Napewno tam wrócę. Cappuccino na szczycie z pięknym widokiem na jezioro Garda bezcenne:biggrin: Edytowane 22 Grudzień 2013 przez piter100 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Byłem trzy dni temu,zgadzam się z przedmówcami;śliczny,kameralny ośrodek.Prawie wszystko było czynne,zero ludzii,trasy ideał.Napewno tam wrócę. Cappuccino na szczycie z pięknym widokiem na jezioro Garda bezcenne:biggrin: Ja po raz n-ty (6 lub 7.. nie pamiętam) w styczniu 2014 jadę tam na ferie 18-25 stycznia. Jakoś nie nudzi mi sie ta stacja :stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość thecandi2981 Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Niestety w ostatnim czasie usługi tego portalu bardzo się pogorszyły. Zmiana wyglądu strony to nie wszystko, należy bardziej weryfikować użytkowników, którzy są coraz bardziej bezczelni i oszukują na potęgę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Atomic Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Przyjemny ośrodek, bardzo wypoczynkowy, nasłoneczniony itd. kilka tras dla sportowców m.in. Olimpica, miejsce gdzie bardzo często ćwiczą grupy sportowe ( w różnym wieku). Do 12:00 trasy przygotowane wzorowo. Można jeździć poza trasami. Z tego co pamietam to dzieci do lat 6 jeżdzą za darmo, obsługa pomaga maluchom przy wsiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 Można jeździć poza trasami. No tu się nie zgodzę, osobiście dostałem za to naganę od policjanta : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 10 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2014 No tu się nie zgodzę, osobiście dostałem za to naganę od policjanta : Pewnie z piwem jechałeś :tongue: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Już tylko godziny dzielą mnie od ponownej wizyty na Paganelli. A czas w robocie się dłuży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Już tylko godziny dzielą mnie od ponownej wizyty na Paganelli. A czas w robocie się dłuży... Czyli pracujesz w Innsbrucku:stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Już tylko godziny dzielą mnie od ponownej wizyty na Paganelli. A czas w robocie się dłuży... To zazdraszczam :wink: Ja będę tam 7-14 - może ktoś jeszcze z forum zawita tam w tym czasie? Jeżeli tak proszę o sygnał na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 A jak to wugląda cenowo ? Lepiej jechać na coś zorganizowanego czy bezpośrednio załatwiać ? Ile za ski pass ? Czy marzec-kwiecień jest sens tam jechać ? Szukam właśnie jakiegoś fajnego niedrogiego miejsca gdzie będzie można spokojnie pojeździć. Wolałbym może Austrie bo dużo bliżej ale tam nic nie widzę cenowo sensownego. Jak możecie to proszę o polecenie czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Czyli pracujesz w Innsbrucku:stupid: Sławek przerażasz mnie:eek: Skąd wiedziałeś? Inwigilujesz? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 A jak to wugląda cenowo ? Lepiej jechać na coś zorganizowanego czy bezpośrednio załatwiać ? Ile za ski pass ? Czy marzec-kwiecień jest sens tam jechać ? Szukam właśnie jakiegoś fajnego niedrogiego miejsca gdzie będzie można spokojnie pojeździć. Wolałbym może Austrie bo dużo bliżej ale tam nic nie widzę cenowo sensownego. Jak możecie to proszę o polecenie czegoś. My akurat jedziemy na "coś zorganizowanego", ze względu na szkółkę narciarską dla dzieciaków (przypuszczam, że Dembus również:smile:). Jak jesteś zainteresowany, to wyślę Ci na priva kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 To zazdraszczam :wink: Ja będę tam 7-14 - może ktoś jeszcze z forum zawita tam w tym czasie? Jeżeli tak proszę o sygnał na priv Szkoda, w zeszłym roku jakoś się nie doszło do spotkania, myślałem, że nadrobimy w tym:smile:. Do trzech razy sztuka...:laughing: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Sławek przerażasz mnie:eek: Skąd wiedziałeś? Inwigilujesz? :smile: SB - "mówi to panu coś" :tongue: - panie Przemek :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Szkoda, w zeszłym roku jakoś się nie doszło do spotkania, myślałem, że nadrobimy w tym:smile:. Do trzech razy sztuka...:laughing: ....ale kontakt wzrokowy był- w czasie czwartkowych zawodów :biggrin: W tym roku jakos tak wyszło ze nie pomyslalem zeby odpytać, w sumie wszystko było jedno w którym tygodniu ferii jedziemy :frown:: życzę slonecznej pogody przez całe 6 dni jazdy! I dokładnie jadę z tego samego biura :wink: zamelduj prosze na miejscu jak warunki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 SB - "mówi to panu coś" :tongue: - panie Przemek :crazy: Do mnie wystarczy Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 (edytowane) No i przeleciało... Czeka się, czeka, jedzie i prawie od razu trzeba wracać :frown::. Paganella drugi raz z rzędu mnie nie zawiodła. Pogoda generalnie w porządku - 3 dni słoneczne, jeden pół na pół i dwa z opadami śniegu. Szczególnie w czwartek mocno sypnęło (Dembus skorzysta z dodatkowych centymetrów :wink:- pozdrawiam). Niestety, w związku ze sporymi opadami w piątek trasy siłą rzeczy nieprzygotowane (choć dzieci mówią, że nie ma jak jazda po muldach :biggrin:.Ludzi sporo (szczególnie niedzielę tłoczno), ale bez tragedii. Na stokach dominują dwie nacje - Włosi i Polacy. Widać, że Włochom zależy na turystach z Polski-w tym roku wydali nawet mapki z polskim opisem. Do tego w kilku knajpach menu po polsku, choć z błędami. Miłe ...:smile:Poniżej kilka zdjęć jak wyglądają stoki dla tych co to nie wylegują się w łóżkach :wink: Edytowane 8 Luty 2015 przez Przemek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 (edytowane) Widzę Przemek, że ty również lubisz "otworzyć" wyciąg - ja też !! Od 8.30 do 9.30 (do "zdania" dzieciaków) można sie poczuć jak na prywatnym stoku, IDEALNIE przygotowanym!Przemek - dzięki za info z pierwszej ręki o opadzie , po Twoich info włozyłem do box-a szerokie dechy. Przydały się - z dodatkowego opadu skorzystałem od razu w niedziele - a wcześniej myślałem że Paganella to nie jest teren freeride - BŁĄD :biggrin: Trafiłem na fantastyczną pogodę - 5 dni pełnej lampy, a 6 dzień - zaskakująca pogoda - morze chmur poniżej szczytów :angel: Obiecuje relacje - tylko dojdę do siebie, bo przy takim słońcu siedziałem bez czapki, a jednak mróz był, no i troche mnie pozamiatało (na szczęście odczułem to w trakcie powrotu). Edytowane 15 Luty 2015 przez dembus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi