MajorSki Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Uwielbiam.. uwielbiam takie widoki! ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Widzę Przemek, że ty również lubisz "otworzyć" wyciąg - ja też !! Od 8.30 do 9.30 (do "zdania" dzieciaków) można sie poczuć jak na prywatnym stoku, IDEALNIE przygotowanym! Nie lubię! Uwielbiam te pustki na stoku z rana:biggrin: Przemek - dzięki za info z pierwszej ręki o opadzie , po Twoich info włozyłem do box-a szerokie dechy. Przydały się - z dodatkowego opadu skorzystałem od razu w niedziele - a wcześniej myślałem że Paganella to nie jest teren freeride - BŁĄD :biggrin: Nie ma za co, cieszę się, że się jakoś przydałem:smile: Trafiłem na fantastyczną pogodę - 5 dni pełnej lampy, a 6 dzień - zaskakująca pogoda - morze chmur poniżej szczytów :angel: Wiem, obserwowałem kamerki. Żona zabroniła mi pokazywać jej jaką trafiliście pogodę:biggrin: Pozdrawiam. Ciszę się, że i Wam udał się wyjazd:smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 29 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2015 Kolega był w tym tygodniu w Andalo. Warunki bardzo dobre, ludzi niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kozak Napisano 22 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2015 xdddxdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kumoter Napisano 10 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2015 Jakoś mi nie siadło!!! Byłem tam 2014 w lutym i jakoś mi się nie podobało. Dużo szkółek, wszędzie plątały się pomiędzy nogami torpedy jadące na strzałę, wszędzie trzeba mieć oczy. Stoki ok. godz. 11,00 zamuldzone, hopki na metr, kupa ludzi - nie tylko w weekend, dwie trasy prowadzące na dół - o godzinie 15 na trasach prowadzących na dół ludzi tyle co w markecie lub na drodze idących nad Morskie Oko:sad:, ogólnie szkoda kasy i czasu... lepiej jechać na drugą stronę autostrady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1 Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Witam, Pisałeś w jednym z postów, że masz namiary na polską szkółkę z biura podróży z Katowic w Andalo. Wybieram się tam z dziećmi 9,12 l. za tydzień od 31.01.16. Czy mógłbym Cię prosić o przesłanie namiarów na to biuro i szefa tej szkółki? Dziękuję i pozdrawiam, Paweł Łazicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Biuro Dolomity z Katowic. Zakładka "szkółki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dziękuję za odpowiedź. Dzwoniłem do nich, ale informują, że szkółka jest tylko dla osób wykupujących u nich całą imprezę z zakwaterowaniem. Ja znalazłem lokum prywatnie. Pisałeś w innym temacie, że masz też namiary na szefa tej szkółki. Czy odnalazłbyś go? Ewentualnie jak ich namierzyć w samym Andalo? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Można ich złapać na Rindole w okolicy 9-9.30 codziennie rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_O Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 +Paweł1 To się miniemy my tam jedziemy od 6 do 13 lutego, również jedziemy z dziećmi i wstępnie nastawiłem się na szkółkę włoską... ale jakbyś miał w czasie "wypoczynku" dostęp do neta, to podeślij tu na forum info jak to wygląda obecnie (tj. czy można się podczepić pod szkółkę polską, czy zostaje włoska). No i niestety.... nie wiem na ile obecne prognozy się sprawdzą, ale generalnie pluuuucha - ma być do 10stp+ na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1 Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Tomek_O Jeśli coś namierzę i sprawdzę dam znać. W Andalo będzie też inna polska szkółka Ski-Group z W-wy. Niestety nic o nich nie wiem. dembus Dzięki za info. Znasz dobrze Andalo. Jeśli warunki śniegowe będą słabe, a na to się zapowiada- to gdzie szukać w okolicy lepszego miejsca? Czy gdzieś jeździłeś- może Pinzolo, Madonna? W Andalo chyba nawet mają łączony karnet z Madonną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Tomek_O Jeśli coś namierzę i sprawdzę dam znać. W Andalo będzie też inna polska szkółka Ski-Group z W-wy. Niestety nic o nich nie wiem. dembus Dzięki za info. Znasz dobrze Andalo. Jeśli warunki śniegowe będą słabe, a na to się zapowiada- to gdzie szukać w okolicy lepszego miejsca? Czy gdzieś jeździłeś- może Pinzolo, Madonna? W Andalo chyba nawet mają łączony karnet z Madonną. Madonna jest w linii prostej jakieś 3 km od Paganelli więc nie wiem czy tam będzie coś lepiej, na pewno w Madonnie sa tereny wyżej położone (do 2600). Można pojechać, pamiętajcie że dojazd zajmie około 1 h. Z Andalo do Madonny rano startuje darmowy autobus dla posiadaczy łączonych karnetów. Troche dalej Passo Tonale i tam już lodowiec. (jakieś 1,5 h) Ja bym sie tak do końca nie martwił - jeździłem już w Andalo na koniec marca, w miasteczku nie dało się wytrzymać w kurtce , jakieś 15C, a na trasach o dziwo - całkiem całkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_O Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 +Paweł1 Znajomi byli rok temu i do karnetu 6-dniowego dostali "za free" możliwość jazdy w dwóch regionach (Folgaria i gdzieś jeszcze). Co ciekawe karnetów 7 dniowych to nie obowiązywało. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle z pogodą Wrzuć info o szkółce, mam dwa szkraby do wyszkolenia Thx Tak więc miłego pobytu i śniegu świeżego, ratrakowanego Aha, napisz jak tam kontrole na granicy AUS/GER .... +Dembus Jak masz jakiekolwiek info o porządnej wypożyczalni nart na miejscu, to daj znać dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1 Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 dembus; Tomek_O Dołączam się do pytania o wypożyczalnie. Znalazłem coś takiego w budynku dolnej stacji gondoli Paganella: http://www.rentandgo.it/eng/stores/view/rent-and-go-andalo , a na stronie: https://en.snowell.com/ski-hire-andalo/ w tej samej wypożyczalni przy rezerwacji przez net zestaw dla dzieci jest free przy płatnym dla dorosłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_O Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Paweł1 Sprawdź sobie jeszcze ceny przez ten link: https://www.alpinresorts.com/en/ski-rental/italy/trentiono-alto-adige/andalo mi coś wychodziło jakby najtaniej (pare euro mniej niż przez http://bookyourrent.com/pl/home.html) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 (edytowane) +Dembus Jak masz jakiekolwiek info o porządnej wypożyczalni nart na miejscu, to daj znać dzięki Panowie, no sory, tu nie pomoge, bo ze mną od listopada zawsze w boxie 3 pary jeżdźą :stupid: Ta wypożyczalnia pod główną stacją gondoli wygląda bardzo porządnie, smarowałem u nich narty dla córki, wybór wygląda na szeroki Miłego szusowania - dajcie znac jaki warun. Na śnieg w samym miasteczku bym sie nie nastawiał, a szkoda bo wtedy tam sie robi magicznie :biggrin: Jak chcecie dzieciakom dać odpocząć od nart to na Gaggia (wyjeżdza tam "mniejsza" gondola) jest tor do zjazdu na pontonach a na 15min chyba 5 euro (jak sie nie myle) - fajna zabawa. Niedaleko stacji dolnej małej gondoli jest też tor kartingowy na śniegu ! . Z knajpek na stoku polecam Malaga Zambana (koniecznie na dworze, chociaz w środku też sympatycznie) (moja ulubiona)- nieco na uboczu, obok trasy Tre Tre oraz w drugiej kolejności knajpa na szczycie La Roda (jeżeli nie zmienił sie zeszłoroczny właściciel - to polecam bombardino w róznych wariacjach i tiramisu w słoiku :wink:). Dobrą pizze zjecie w miasteczku w La Romnatica a dania kuchnia typica - Tratoria Al Faggio Generalnie to polecam zostawić auto pod kwaterą i korzystać ze skibusa. Edit: aha - w miasteczku jest też lodowisko i basen, można korzystać w ramach skipasa (chyba, bo nie dotarłem, a byłem tam 7 razy ):stupid: Edit 2: zapomniałem, że od 2 lat funkcjonuje nocny stok do Doson (pośrednia stacja głównej gondoli) - polecam spróbować, nawet jak sie nie chce jeżdzić - z uwagi że to gondola - mozna po prostu iść do knajpy na Dosson, knajpa nie powala klimatem, ale jest ok Edytowane 29 Styczeń 2016 przez dembus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejmen Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Panowie, no sory, tu nie pomoge, bo ze mną od listopada zawsze w boxie 3 pary jeżdźą :stupid: Ta wypożyczalnia pod główną stacją gondoli wygląda bardzo porządnie, smarowałem u nich narty dla córki, wybór wygląda na szeroki Miłego szusowania - dajcie znac jaki warun. Na śnieg w samym miasteczku bym sie nie nastawiał, a szkoda bo wtedy tam sie robi magicznie :biggrin: Jak chcecie dzieciakom dać odpocząć od nart to na Gaggia (wyjeżdza tam "mniejsza" gondola) jest tor do zjazdu na pontonach a na 15min chyba 5 euro (jak sie nie myle) - fajna zabawa. Niedaleko stacji dolnej małej gondoli jest też tor kartingowy na śniegu ! . Z knajpek na stoku polecam Malaga Zambana (koniecznie na dworze, chociaz w środku też sympatycznie) (moja ulubiona)- nieco na uboczu, obok trasy Tre Tre oraz w drugiej kolejności knajpa na szczycie La Roda (jeżeli nie zmienił sie zeszłoroczny właściciel - to polecam bombardino w róznych wariacjach i tiramisu w słoiku :wink:). Dobrą pizze zjecie w miasteczku w La Romnatica a dania kuchnia typica - Tratoria Al Faggio Generalnie to polecam zostawić auto pod kwaterą i korzystać ze skibusa. Edit: aha - w miasteczku jest też lodowisko i basen, można korzystać w ramach skipasa (chyba, bo nie dotarłem, a byłem tam 7 razy ):stupid: Edit 2: zapomniałem, że od 2 lat funkcjonuje nocny stok do Doson (pośrednia stacja głównej gondoli) - polecam spróbować, nawet jak sie nie chce jeżdzić - z uwagi że to gondola - mozna po prostu iść do knajpy na Dosson, knajpa nie powala klimatem, ale jest ok W Andalo byłem teraz w polowie stycznia po raz drugi i utwierdziłem się w przekonaniu, że to naprawdę świetne miejsce do ponartowania zwłaszcza trasy w kierunku Paganelli. Co do wypożyczalni pod gondolą to szwagier wziął od nich Nordici Doberman i bardzo chwalił. Rezerwował przez Snowell. Trzeba wziaść pod uwagę, że w niedziele masa ludzi chciała wypożyczać i trochę się naczekał. Basen i lodowisko całkiem przyzwoite ale niestety nie na skipass. W hotelu dają Andalo Card i z tym dostajemy zniżkę. Basen 4.50 z karta a bez 9 euro. Czepki obowiązkowe. Życzę udanego pobytu... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 4 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2016 Również na Paganellę w ostatnim tygodniu lutego się wybieram wraz z rodzinką+2 inne rodzinki. Postaram się po powrocie ubogacić ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1 Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 +Paweł1 Znajomi byli rok temu i do karnetu 6-dniowego dostali "za free" możliwość jazdy w dwóch regionach (Folgaria i gdzieś jeszcze). Co ciekawe karnetów 7 dniowych to nie obowiązywało. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle z pogodą Wrzuć info o szkółce, mam dwa szkraby do wyszkolenia Thx Tak więc miłego pobytu i śniegu świeżego, ratrakowanego Aha, napisz jak tam kontrole na granicy AUS/GER .... +Dembus Jak masz jakiekolwiek info o porządnej wypożyczalni nart na miejscu, to daj znać dzięki Tomek_O Miałem słaby dostęp do neta- przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Trochę info: 1. wypożyczałem sprzęt w SportLife na ul. Laghet- sport wybór, miożna wymieniać sprzęt, ceny ok.15% niższe niż w gondoli Rent&Go; wszyscy schodzą do cen przez www. 2. córka 9l. jeździła w szkółce Ski- Group z W-wy; dołączyliśmy się w trakcie, ale pozwolili na to; kadra b.fajna; córka jeździła z P. Marcinem⛷; małe grupy, sporo techniki, dzieci zadbane; szef Tomek +48 600 263 701 3. pogoda była w kratkę 2 dni na +/ 1 chmury i śnieg z deszczem/3 super słońce i mróz; mieliśmy ochotę na wyjazdy do Madonny i Tonale, ale nam przeszło, 4. polecam w wolnej chwili zwiedzenie Muzeum Nauki w Trento- coś jak Kopernik w W-wie, nowe, fajne dla dzieci , ale i dla dorosłych, 5. granica Aus/Ger w Salzburgu- znajomi stali w sob. ok. 1,5 h; można próbować przez miasto Generalnie Andalo na plus. Życzę pogody i śniegu, Paweł1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Tydzień temu wróciłem z Tonale. Ogólnie śniegu b. mało. Na trasach w zasadzie O.K. chociaż w wielu miejscach są przetarcia. Na granicy DE/AUT/IT żadnego śladu kontroli. jechałem z Monachium przez Ga-Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_O Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Paweł1 Dzięki za info - aczkolwiek nie skorzystałem, bo troszkę za późno napisałeś -> 8 lutego rano już przebieraliśm nogami na przystanku autobusowym. A w sumie szkoda... bo zdecydowaliśmy się na włoską szkółkę Scuola di Sci Nuova Andalo (www.scuolasciandalo.com), lokalna, znana - ale po tygodniu podsumowując -> nie dla obcokrajowców, moje dziecko zero postępów, jedyny plus, że w tym czasie ja sobie trochę swobodnie pojeździłem. Wiecie, taka raczej przechowalnia dla dzieci.. Korzystałem też z ich wypożyczalni i tutaj jestem pod wrażeniem nart: www.skionline.pl/sprzet/narty,13-14,head,i-supershape-technology-magnum,6402.html Mega fajna narta (jak dla mnie). Oczywiście jak to z Włochami: jak wykupiłem kurs dziecku, to obiecali mi na koniec rabat na narty, no a przy zdawaniu sprzętu wielkie oczy i zdziwione miny skwitowane: "Sorry, my bad english, you bad understand...." :angry: Pogoda: 1. Sobota przyjazd - lampa 2. Niedziela zaczynamy jazdy - rano pada w Molveno deszcz, góra śnieg + mgła 3. Poniedziałek - deszcz na dole, góra śnieg i więcej mgły 4. Wtorek - jeszcze więcej mgły - górne trasy jeżdżenie od tyczki do tyczki, widocznść z 10-15m 5. Środa - zaczyna się lampa (za to złapałem grypę = zgon w knajpie) 6. Czwartek - lampa [jak kolega powiedział: warto było jechać 1100km dla takiego dnia] 7. Piątek - trochę słońca trochę chmur. Powrót wyjazd ~3 rano w sobotę, korek na granicy AUT/GER nam zajął 35min - nie wiem jak Ci, co wyjechali później - raczej gorzej. Ogółnie wyjazd na PLUS. Aczkolwiek, gdyby cały wyjazd było tak pochmurnie (zero widoczków) byłbym mocno rozczarowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daria Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Witam Bardzo proszę o namiary na polską szkółkę dla dzieci w Andalo Jedziemy ze znajomymi, razem mamy 7 chętnych dzieci do nauki, próbowałam z Dolomity, ale apartamenty nie mamy od nich. Bardzo proszę o kontakt do szefa szkółki. Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam dariawinkler@onet.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 3 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2017 Wyślij zapytanie do szkółek reklamujących się na stronie ośrodka. Polaków tam dużo to powinni mieć coś na podorędziu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Odgrzeję kotletaCzy ma ktoś namiary na szkółki z polskim instruktorem w okolicy Andalo na jedź sezon? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kstrozik Napisano 20 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2022 Witam, Mam pytanie co do karnetów. Wybieram się koniec stycznia i zastanawia mnie czy zakup wcześniejszy/online wiążę się z niższą ceną niż w kasie w dniu przyjazdu? Mogę prosić o jakieś protipy? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi