rkristoff Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 W Wschodnim Tyrolu ostro sypnęło http://lawine.tirol.gv.at/en/ kamera http://megacam.at/kartitsch/ http://megacam.at/villgraten/# ośrodki pozamykane np http://www.hochpustertal-ski.at/de/aktuelles/wetter-schnee/ z powodu zagrożenia lawinami http://www.gletscher.co.at/de/aktuelles/wetterschnee/ http://www.ankogel-ski.at/de/aktuelles/wetterschnee/ droga zamknieta a w Tyrolu Polnocnym jak i Zachodnim wiosna, wieje Föhn i w Innsbrucku 17'. Pomyslec ze to rzut kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Polacy uwięzieni w Alpach w Austrii i we Włoszech. "Jedyna droga zasypana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Polacy uwięzieni w Alpach w Austrii i we Włoszech. "Jedyna droga zasypana" Na stronie TVN24 napisano: Dyrekcja hotelu zadeklarowała zakwaterowanie w/w grupy wraz z wyżywieniem do czasu rozwiązania sytuacji kryzysowej. Owszem, dyrekcja zadeklarowała zakwaterowanie i wyżywienie, ale wcale nie zadeklarowała, że zrobi to na swój koszt! Obawiam się, że powtórzy się sytuacja z 2000 roku, gdy lawina zeszła w Galtür i podobnie odcięła od świata przebywających tam turystów. Wówczas właściciele odciętych od świata hoteli zaaresztowali przebywających tam turystów, do czasu uregulowania przez nich kosztów tego niechcianego przez nich przedłużonego pobytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Mogłoby tak koło Wiednia chociaż z pół metra sypnąć.: :laughing: Zdecydowanie Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Jak chcecie info z pierwszej ręki, to mój kolega tam siedzi w tym hotelu. :frustrating: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Jak chcecie info z pierwszej ręki, to mój kolega tam siedzi w tym hotelu. :frustrating: Gdzie? I w jakim hotelu? A info z pierwszej ręki zawsze ma wielką wartość. Prosimy więc.:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Gdzie? I w jakim hotelu? Zapewne chodzi o ten hotel: http://goo.gl/maps/o3kQ7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Sporthotel Hochlienz w Zettersfeld k. Lienz dokładnie. Jak coś napisze to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Lodowiec Stubai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Po południu mają ruszyć do domu, bo mają odśnieżyć drogę.:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Tak patrzę na bergfex na ośrodki włoskie i szoook :eek: Pokrywa śniegu przeważnie od 200 do 400cm, cały czas sypie i ma sypać. Coś mi się wydaje, że Włochy w tym sezonie to będzie dobre miejsce na freeski :happy: A na deser jedno ze zdjęć z Cortiny d'Ampezzo :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondynka_na _nartach Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Potwierdzam, we Włoszech w Val di Sole sypało cały czwartek i piątek tak do ok 14.Śniegu tak na oko jest ponad 2 m. W czwartek na trasach jeździło się tak jak poza trasami, w puchu- fajnie, warunki poza trasowe. Gorzej już było w piątek, bo śnieg był mokry i robiły się muldy i mało wyciągów było otwartych. Ja w piątek utknęłam w Marillevie, bo nie chodził wyciąg na Orso Bruno i nie było połączenia do Folgaridy czy Madonny. Ludzi tez już odstraszyły warunki, było raczej pusto. A wczoraj już na powrót do domu mgła i odwilż. Ogólnie było super, chociaż trochę szkoda tego ostatniego dnia, bo ja tak lubię w ostatni dzień ,, zajeździć się" , a nie bardzo było gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Uwolnili naszych!:applause: Przyjechał wielki traktor z pługiem wyrzutnią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Wczoraj wieczorem jechałem drogą Wiedeń-Graz - Klagenfurt - Spital - Linz - Brunico. Pogoda była bardzo zmienna. Najgorzej było za Graz'em (-4 i marznąca mżawka). Koło Klagenfurtu już tylko deszcz i 0 C. Ten deszcz z przerwami padał niemal do samego Brunico. Koło Linz'u było faktycznie dużo śniegu, ale 0 C i raczej mokra jezdnia (może od soli) oraz miejscami deszcz. Dziś od rana na Kronplatz'u słoneczko, gdzieś od 13-14 naszły chmury i zaczęło padać. Ale dotyczy to szczytu. Na dole padał ale deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Wczoraj wieczorem jechałem drogą Wiedeń-Graz - Klagenfurt - Spital - Linz - Brunico. Pogoda była bardzo zmienna. Najgorzej było za Graz'em (-4 i marznąca mżawka). Koło Klagenfurtu już tylko deszcz i 0 C. Ten deszcz z przerwami padał niemal do samego Brunico. Koło Linz'u było faktycznie dużo śniegu, ale 0 C i raczej mokra jezdnia (może od soli) oraz miejscami deszcz. Dziś od rana na Kronplatz'u słoneczko, gdzieś od 13-14 naszły chmury i zaczęło padać. Ale dotyczy to szczytu. Na dole padał ale deszcz. Grzegorz, koło Lienz, Lienzu, jak byś jechał na Linz to nie przez Graz, ale tak jak ja jechałem czyli Salzburg, Inssbruck i dalej na Brenero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Grzegorz, koło Lienz, Lienzu, jak byś jechał na Linz to nie przez Graz, ale tak jak ja jechałem czyli Salzburg, Inssbruck i dalej na Brenero. ale InSSbruck to chyba raczej nie w Austrii, jesli juz cos to Innsbruck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Grzegorz, koło Lienz, Lienzu, jak byś jechał na Linz to nie przez Graz, ale tak jak ja jechałem czyli Salzburg, Inssbruck i dalej na Brenero. Nie załapałem. Komentujesz wybraną drogę czy fakt ze jadąc przez Insbruck miał bym lepszą pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek49 Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Nie załapałem. Komentujesz wybraną drogę czy fakt ze jadąc przez Insbruck miał bym lepszą pogodę? Nie, chciał Cię poprawić, bo Linz to jest miejscowość na trasie A1 pomiędzy St.Polten a Salzburgiem, a ty jechałeś przez Lienz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Nie, chciał Cię poprawić, bo Linz to jest miejscowość na trasie A1 pomiędzy St.Polten a Salzburgiem, a ty jechałeś przez Lienz Dzięki. Chyba coś z oczami, lub zmęczenie bo śnieg dziś był raczej mokry i głęboki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 W Nassfeld troszkę sypnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 :eek: Faktycznie trochę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi